Thursday, September 13, 2012

Indispensable Dispenser

Haritu tengah I surf around I terjumpa satu blog tunjuk gambar Indispensable dispenser yang boleh didapati di KLCC. Husband I balik kerja terus I bagitau dia, I tunjukkan/bagi dia link and suruh dia beli since our cereal was all over the place and in all kind of plastic container/tupperware. Furthermore, I tertarik dengan dispenser nie masa tengok sitcom The Big Bang Theory dulu. Husband I kata next day nanti dia cari. Balik dari kerja, dia cakap merata dia cari tapi tak jumpa. Dia kata, dia pegi kat Parkson la, kat Isetan la. I kata, kan I dah bagi dia address/link and it was in 3rd floor not at Isetan or Parkson. I tanya, you dah call ke tanya, number pun ada, husband I kata, dia dah call tapi orang tu tak paham. Dalam hati I, that is impossible! Mula la hatiku terbakar membara. But I kata, nanti la kalau I dah sihat nanti, kita cari sama-sama since maybe he’s right although I doubt it.
 
So last weekend, Sunday, mula tu ingat tak nak keluar but husband I ajak cari dispenser nih kat tempat-tempat yang both of us rasakan ada. We went to Great Eastern Mall to have our late lunch and beside kat situ ada two shop that sell that kind of thing. Masuk kat satu kedai tu, cari-cari tak jumpa and then masuk kat another shop tu ada but different style and harga, mak oii! seribu lebih, ah, no thank you. After that we decided to go to KLCC and kalau tak ada we would go to Pavillion. I told my husband, I 100% sure ada and dia aje yang tak jumpa. Husband I kata, ok, tengok la nanti dengan penuh confident. Both of us terus pegi ke escalator and ke tingkat tiga. Nun di sana terpampang dengan besarnya papan tanda “Iwannagohome” (nama kedai tersebut). I dengan pointed to him, look that is the shop.
Masuk je kat kedai tu, on the spot I nampak berkotak-kotak Indispensable dispenser bersusun tinggi. I jeling kat husband I and cakap, what do you mean by you masuk and tak ada, it was in front of our eyes and terang-terang kat situ. Husband I cakap, jurujual tu cakap tak ada, habis stock. After I made a few rounds, kita orang pun ambik three boxes, jurujual tu bukak and check-check, lepas puas hati, kita orang terus ambik and bayar kat counter. Sebelum tu husband I nak beli satu lagi, I kata, cukup la, tak payah beli banyak-banyak nanti tak ada tempat nak letak. On the way out, I ungkit balik sebab tak puas hati with husband I punya kenyataan aritu. I tanya, betul ke you masuk kedai nie and tak ada cereal dispenser masa tu, dia kata betul, tadi masa baru masuk dia tanya jurujual tu, orang tu kata stock baru sampai. Siap dia berDemi Allah lagi dengan I, wakaka.. nak tergelak I.
 
Malam tu, terus kita orang cuci and tak sabar-sabar nak masukkan cereal kat dalam, macam budak-budak aje. Bila dah masukkan cereal nie ada a few boxes lagi tak masuk. Husband I kata, tadi dia nak beli, I kata tak payah. Next day on the way back from work, husband I beli dua lagi. Bila dah cuci, susun and isi atas kitchen counter, nampak macam kedai runcit la pulak haha.. Oh btw, boleh isi macam-macam not only cereal and it cost around RM89.00 each, murah je.
 
Sekian, catatan I kali ini....

11 comments:

Zue-rouge said...

Sis

I wannagohome jugak la that thing, hihih..so comel, must buy item ni...ala2 buffet hotel pun kan

tpi tu air tight tak??boleh simpan lama ke?

Misty said...

Zue,

a'hah comel and betul macam buffet je kan..

Yes, air tight. Mula2 sis pikir jugak masuk angin ke kan.. tapi dah lebih 10 hari and each time sis check, semua cereal tetap rangup. Highly recommended for you to buy.

Adah said...

salam sis,
sy da lama carik benda alah nie. leh tak bg alamat kedai nie. thanks!

Claudia said...

Salam Adah,

You boleh cari benda nie dekat KLCC, dekat hujung sekali and nama shop tu Iwannagohome, tingkat 3 or 4, lupa sis.. yw

Selamat mencari :)

Alya Zainuddin said...

Ni dekat lubang yg bawah utk cereals kluar pun ada penutup ye? Kaca ke plastic ye bekasnye?

Claudia said...

Hello Alya,

Yes, dekat bawah utk cereals kluar ada penutup. Bekas nie diperbuat daripada plastick.

Aidas-collections said...

Sis yg double nya ada tak sis kat kedai tu?

Aidas-collections said...

Sis email saya ye.tq

norzilla isa said...

Salam sis.. nak tanye, rm89.00 utk single cereal spt dlm pic ni ye?

Claudia said...

Dear Aidas,

Masa sis beli dulu tak ada double. You should go there and check.

Claudia said...

Dear norzilla,

yes RM89.00 is for single cereal.


Dear Aidas,

I'm not staying in KL right now..

Both of you should go there and check yourself...

take care...