Posts

Showing posts from August, 2011

Updates

Seperti biasa, lama dah I tak update blog, due to what else insomnia la dan ini membuatkan I kehilangan kata-kata untuk diluahkan walau banyak story I nak share. Like I said on my previous entry, berat badan I turun, even before puasa lagi. I sukaaa..tapi I masih tak puas hati lagi. I nak berat I turun 2 kg lagi baru hati I puas. Hopefully, by the end of this month..kan… Oh yea, baju raya I tiga pasang dah siap, husband I ambik kat tailor dua hari lepas. I suka..tapi satu je yang I akan pakai on the first day. Yang dua tu entah bila. I saje je hantar extra kain. I belum try lagi… Nanti la..
So puasa tahun nie macam tahun-tahun yang lepas, bila time berbuka, kita orang berserdahana je. We don’t even have dessert pun. Makan nasi with dua atau tiga lauk aje. Itupun lauk masak sambal, kicap or kari je. Tak ada yang special. In fact I belum lagi menjenguk ke pasar ramadhan except for my husband. Itupun dia beli tauhu anura and murtabak on second and 4th day puasa. Kita orang tak berani nak …

Bisikan SMS...(Last Month)

Jun 28, 2011 11:24 AM
I : So sori I baru bangun. Nanti u beli YTF mcm smlm eh? Again so sorry.
Dia : Ai ai budak manja….ayooo yoh !!!!
Jun 28, 2011 1:38 PM
Dia : Ayam ada dalam tudung saji..
I : Ai ai buah hati I
Jun 29, 2011 11:27 AM
I : Sori sesangat I bru bangun
Dia : Okay budak nak makan apa
I : Xtau. Apa yg senang u nk beli?
Dia : Klcc
I : U park kt klcc ke? Klu ayam penyet lagi pn xpe
Dia : Ok
I : Thanks
Dia : Kebab?
I : Ayam penyet je la..
Dia : Ai ai manja
I : Thanks budak masam
Jul 5, 2011 4:30 PM
Dia : Nak makan apa?
I : Bru terpikir..I nk French bread satu aje. Ari nie ada pasar mlm klu u nk direct terus beli lauk.
Dia : Ok.. ayama ayama
I : I love u
Dia : I love you too budak kechik Claudia manja..
Jul 5,2011 5:05 PM
I : Don’t forget to buy kentang klu cantik
Jul 5, 2011 5:31 PM
Dia : Ok
Jul 7, 2011 3:48 PM
I : R u in a mtg?
Dia : (He called)
Jul 9, 2011 5:13 PM
I : Beli bwg besar kuning. Make sure x rosak mcm dulu.
Dia : (He called)
Jul 11, 2011 11:32 AM
I : So sorry I bru bangun. X sempat nk msk. Again so…

Insomnia Ini Dan Update

Firstly, I nak mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan to my dearest reader, Zue and everybody yang sudi membaca blog I tiada istimewanya ini.
Last Saturday, we went to one of choco’s birthday yang I cerita pasal pra birthday aritu. Yang nie buat kat KFC yang share dengan Pizza Hut tu. Ok la the birthday was meriah with budak-budak and sibuk la dorang bergambar dengan Mr Chikky ke apa tah nama. I kata kat anak-anak buah, berebut la korang bergambar dengan mascot tu, tengok-tengok kat dalam bangla, “Nama Saya Abdurrahman” wakaka… Anyway, I tak makan banyak sebab well.. I don’t take fast food…(kononnnnya.. ekeke..). Iya I makan tapi tak banyak, I suruh husband I suapkan I sebab I malas nak siat isi ayam tu, this makcik memang cukup demand and mengada. After a while we planned to go for a karaoke night kat The Garden, Mega Mall. Tapi bila sampai rumah, perut I rasa semacam and my other half pulak rasa macam nak mual, I think sebab berminyak kot. Maklumla lama dah tak makan bende-bend…