Tuesday, August 9, 2011

Updates

Seperti biasa, lama dah I tak update blog, due to what else insomnia la dan ini membuatkan I kehilangan kata-kata untuk diluahkan walau banyak story I nak share. Like I said on my previous entry, berat badan I turun, even before puasa lagi. I sukaaa..tapi I masih tak puas hati lagi. I nak berat I turun 2 kg lagi baru hati I puas. Hopefully, by the end of this month..kan… Oh yea, baju raya I tiga pasang dah siap, husband I ambik kat tailor dua hari lepas. I suka..tapi satu je yang I akan pakai on the first day. Yang dua tu entah bila. I saje je hantar extra kain. I belum try lagi… Nanti la..

So puasa tahun nie macam tahun-tahun yang lepas, bila time berbuka, kita orang berserdahana je. We don’t even have dessert pun. Makan nasi with dua atau tiga lauk aje. Itupun lauk masak sambal, kicap or kari je. Tak ada yang special. In fact I belum lagi menjenguk ke pasar ramadhan except for my husband. Itupun dia beli tauhu anura and murtabak on second and 4th day puasa. Kita orang tak berani nak makan makanan yang nampak terdedah because our stomach nie sangat sensitive. Air, kita orang minum air sirap and air sarsi cordial bancuh sendiri aje. I rasa lagi satisfied makan kat rumah and makan home cook meal. Macam tak percayakan? I sendiri pun tak sangka that as we grow older, we don’t care much about what or where to eat. As long as ianya mengenyangkan dan selamat di makan…

So sepanjang seminggu lebih menjalankan ibadah puasa nie, my husband came back around 4pm. Balik je terus dia bukak baju, pakai short petak-petak and tidur kejap. Kadang-kadang dia beli bahan-bahan dapur or terus je ke pasar malam beli lauk mentah. As for me, well.. I lepak-lepak or main game aje. I tak masuk fb sebab I tak ada mood and malas. I have no desire to talk or nak comment kat wall orang just because I nak kena jaga hati orang. But I do miss talking to my regular chatters, the one and only my bestfriend si yang I tu but not at the moment. Nanti la kalau mood I datang balik. Bukannya ada apa pun I nak post kat wall I tu yang tak sampai lima status kot.

So sepanjang seminggu lebih berpuasa nie jugak, bila time nak masak untuk berbuka around 6.30pm, my kitchen helper merangkap suami idaman sibuk la menolong I. Dengan uniform rasmi tak berbaju dan bershort petak-petak itu, beliau sungguh gigih membasuh pinggan, menyapu, basuh-basuh lauk and potong-potong sayur/lauk mentah untuk I. Dia memang sangat rajin… buat kerja non-stop, lepas satu-satu dia capai, sampai air untuk berbuka pun dia dah siap-siap buat dengan ais sekali and simpan dalam icebx. Sesambil tu bila berselisih dengan I, sempat la lagi I mencuit atau mencubit perut beliau yang terdedah itu. Kadang-kadang I tarik seluar dia sikit. So orang tua tu mula la, nak ambik kesempatan dengan sengaja mengesel perut dia kat I…nyampah I tau..kekadang itu ada ciuman curi kat pipi la pulakkan dari beliau ahahaha… Husband I kata, kitchen helper pun nak la jugak cium chef. Lagipun dia kata battery nak kena charge, baru ada energy nak buat kerja nyampah I...

Itu je la cerita I untuk kali nie, nothing much to share….

Tuesday, August 2, 2011

Bisikan SMS...(Last Month)

Jun 28, 2011 11:24 AM
I : So sori I baru bangun. Nanti u beli YTF mcm smlm eh? Again so sorry.
Dia : Ai ai budak manja….ayooo yoh !!!!
Jun 28, 2011 1:38 PM
Dia : Ayam ada dalam tudung saji..
I : Ai ai buah hati I
Jun 29, 2011 11:27 AM
I : Sori sesangat I bru bangun
Dia : Okay budak nak makan apa
I : Xtau. Apa yg senang u nk beli?
Dia : Klcc
I : U park kt klcc ke? Klu ayam penyet lagi pn xpe
Dia : Ok
I : Thanks
Dia : Kebab?
I : Ayam penyet je la..
Dia : Ai ai manja
I : Thanks budak masam
Jul 5, 2011 4:30 PM
Dia : Nak makan apa?
I : Bru terpikir..I nk French bread satu aje. Ari nie ada pasar mlm klu u nk direct terus beli lauk.
Dia : Ok.. ayama ayama
I : I love u
Dia : I love you too budak kechik Claudia manja..
Jul 5,2011 5:05 PM
I : Don’t forget to buy kentang klu cantik
Jul 5, 2011 5:31 PM
Dia : Ok
Jul 7, 2011 3:48 PM
I : R u in a mtg?
Dia : (He called)
Jul 9, 2011 5:13 PM
I : Beli bwg besar kuning. Make sure x rosak mcm dulu.
Dia : (He called)
Jul 11, 2011 11:32 AM
I : So sorry I bru bangun. X sempat nk msk. Again sorry
Dia : Nak makan apa
I: Xtau. Apa yg plg senang u nk beli?
Jul 11, 2011 11:45 AM
Dia : Aladdin
I : Ok, I nk ayam goreng
Dia : Ok
Jul 11, 2011 4:33 PM
Dia : Apa mau makan little kid?
I : Mmm xtau. Nk keluar bt marketing ke or u nk belikan barangan yg dh abis?
Dia : I dah beli tadi.
I : Ok.. I msk
Dia : Ok
Jul 19, 2011 5:55 PM
Dia : Nak makan apa… tengah meeting
Jul 19, 2011 7:28 PM
Dia : Sayur nak beli?
I : Beli kcg pendek n kcg bendi
Dia : Ok
Dia : Nasi kerabu tak ada
I : (I called)
Jul 25, 2011 11:43 AM
I : U x balik lunchkan?
Dia : No
I : Ok
Jul 26, 2011 11:27 AM
I : U balik?
Dia : Yes

Monday, August 1, 2011

Insomnia Ini Dan Update

Firstly, I nak mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan to my dearest reader, Zue and everybody yang sudi membaca blog I tiada istimewanya ini.

Last Saturday, we went to one of choco’s birthday yang I cerita pasal pra birthday aritu. Yang nie buat kat KFC yang share dengan Pizza Hut tu. Ok la the birthday was meriah with budak-budak and sibuk la dorang bergambar dengan Mr Chikky ke apa tah nama. I kata kat anak-anak buah, berebut la korang bergambar dengan mascot tu, tengok-tengok kat dalam bangla, “Nama Saya Abdurrahman” wakaka… Anyway, I tak makan banyak sebab well.. I don’t take fast food…(kononnnnya.. ekeke..). Iya I makan tapi tak banyak, I suruh husband I suapkan I sebab I malas nak siat isi ayam tu, this makcik memang cukup demand and mengada. After a while we planned to go for a karaoke night kat The Garden, Mega Mall. Tapi bila sampai rumah, perut I rasa semacam and my other half pulak rasa macam nak mual, I think sebab berminyak kot. Maklumla lama dah tak makan bende-bende nie. So husband I called anak buah cakap tak dapat pegi, dorang pun cancelled tak nak pegi jugak.

mm..what else happened kat I? Oh, as some of you might know, I ada masalah insomnia (by which I susah nak tidur malam) and masalah ini datang balik and it is getting worse by day. Selalunya pukul 2am I dah boleh lelap but not this time, I berjaga sampai pukul 7am and around 8am baru I dapat tidur but itu pun bangun balik around 10.30am to 11.00am. And di waktu siang memang tak boleh lelap langsung walau ngantuk macam mana sekali pun. I’ve tried everything and even mintak ubat tidur from the doctor but dia tak nak bagi. I tanya kat farmasi but they don’t have it. So malam-malam I toss and turning and mula main game. Berat badan I drastically turun, I have dark circle and I lost appetite to eat. But I suka sebab badan I dah kurus tapi nenen I yang memang dah kecik hampir tiada kelihatan ini membuatkan I tercari-cari dimanakah kembar tak seiras I itu ekeke..

So dalam kehampaan tidak dapat tidur dan main game itu, kekasih hati di sebelah bukan main lena lagi. Berbagai-bagai posisi I saksikan pada malam-malam dan dinihari itu. Paling I suka posisi menyerah beliau..rasa macam nak geget je. Satu lagi posisi menarik beliau adalah posisi ala-ala dugong haha…(jahat I kan kutuk laki sendiri, bulan puasa pulak tu), macam cute-cute je dengan lambakkan lemak di bahagian perut beliau. Dalam tidur-tiduran itu sempat lagi beliau mengentotkan I. Bunyi macam nak terkoyak je seluar dia… Tension I tau.. lepas tu cepat-cepat I tarik selimut untuk tutup hidung. Rasa macam nak tepuk je perut dia tapi memandangkan beliau tak sengaja sebab tidurkan so I biarkan aje. As for snoring tu tak payah cakap la, begegar katil kita orang dengan bunyi vabrettor dan diselang seli dengan bass nya sekali. Kadang-kadang I gelak sorang-sorang bila dia tiba-tiba meraung. Mimpi jumpa antu agaknya hahaha.. kelakar tau… Lepas tu cepat-cepat I tepuk dia.. Dia pandang I and terus tidur balik..

Namun begitu, I lihat ada kedamaian yang jelas di wajah beliau ketika tidur itu. Wajah yang I pandang hari-hari tanpa rasa jemu siang dan malam. Wajah yang membuatkan I rindu menanti beliau pulang. Wajah yang membuatkan hati I begelora sampai sekarang (feeling lagi la Zue ekeke..).