Posts

Showing posts from February, 2012

Sunday's Update

Image
(Nasi Kerabu dan telur masinnya yang suku itu, no solok and no daging bakar! Husband I order Roti Jala)
Setelah sekian lama betapa dirumah akibat ketidak seimbangan kesihatan I, maka last Sunday itu, pasangan merpati yang suka joli-joli ini telah melangkahkan kakinya nunnn ke Mid Valley. Pembukaan ayat adooooiii… hehe.. Eh bukan two weeks ago I pegi Sg Wang ke? A’hah eh.. Anyway, masa pegi Sg Wang tu I shopping beli t-shirt utk orang muda tapi diri ini yang tak sedar diri nak jugak beli and pakai.
Izinkan I menyambung cerita yang tak best I masa kat Mid Valley ini. Seperti biasa, both of us telah mungkir janji untuk yang kesekian kalinya iaitu, tak nak keluar tapi nak duduk rumah aje. But that early Sunday morning, sama-sama telah serentak suggest untuk pegi situ and then sama-sama buat-buat terkejut la konon, padahal memang kaki bejalan.
So kita orang pegi awal-awal around 11am sebab nak cari parking kat situ yang sangat la susahnya. Sampai je, wah, banyak parking kosong lagi. …

Update Orang Merajuk...

Image
Again my story pasal tak sihat nie.. well, I tak ada story lain nak share hehehe…

I kan ada cerita akan “penderitaan” yang asyik-asyik tak sedap perutkan. So for the past 2 weeks perut I masih lagi gassy with lots of angin and mencucuk-cucuk setiap corner kat dalam tu and also pinggang I. Rasa macam senggugut pun ada jugak. I sungguh sakit hati sebab I tak tinggal makan and makan macam orang kebuluran. Bila makanan masuk aje I sendawa macam katak puru dalam longkang besar. Benci betul I. And on top of that berat badan I naik melambung-lambung. So how and why? Bila nak duduk, I mengalami kesukaran untuk bernafas sebab perut buncit mengelebeh I sudah menekan bahagian pernafasan I. Yes I naik a few kilos within 2 weeks! And I have a bad gastric? Can you believe it? Jeans yang biasa I pakai dah tak muat. I teringat masa tengah mengemas and nak simpan jeans jeans yang bersaiz besar konon, wah! bukan main lagi I ketawa dengan penuh bongkak huhuhu… Sekarang nie dengan muka y…

Update Yang Membosankan

Actually I nak buat ulasan on 54th Grammy Award yang I tengok live pagi semalam tetapi disebabkan I mengalami cir bir malam tadi, mood sudah hilang. I know, I asyik kena aja. I pikir-pikir apa yang I makan semalam then I realised I ate pretzel yang husband I beli kat tempat tu. Then both of us teringat yang I dulu pernah terkena because of that pretzel, we’re totally forgot about it. Pagi tadi husband I pulak terkena sampai lambat pegi office. Around 10am, husband I balik rumah and hantar ubat yang dia beli kat farmasi as I don’t feel like going to the clinic sebab takut kena jangkitan flu dari pesakit lain. You know, kalau pegi clinic mesti ada je orang sakit flu and batuk. Dah banyak umur nie antibody dah kureng. Bila husband I balik dia tanya nak makan apa nanti dia beli but I decided masak ikan goreng je, so husband I tolong I kat dapur, siang ikan and potong sayur. Lepas makan, I tertidur sampai petang. Well, so far this year is not so good for me on health issue. Bula…

Goodbye Miss Houston

Image
(Picture from : http://www.killerhiphop.com/r-i-p-whitney-houston/)
I was so shocked when I read in the internet/yahoo that Whitney Houston had passed away at the age of 48 today.My first thought was, ini mesti drug abuse but the reason was still unknown.I quickly sms Wo.I rasa sedih although I tak ada la minat dia mati-mati but hell! during our (me and Wo) teen’s life, her song was all around us.I’m going to tell you about my memories with her and how I see it.I first heard “Saving All My Love For You” when I was around 16 years old and terus I terpersona. I tak pernah dengar suara orang sesedap tu masa tu and that she can belted out suara setinggi itu was so amazing. I tengok cover album, eh, why did she look old with the make up and all. Then Wo cakap, cuba listen to her song lyric closely. And we realised that the song was about perempuan yang ada affair dengan laki orang.But nevertheless, we still love the song and sing it all the time.Then one by one hit song from her came out.Ka…

Keturunan

Masa I belajar menjahit dulu-dulu I kan mix around and met with all kind of people, jadi rapat and ofcourse, we started to share and trade story about our personal life etc. I pernah cerita pasal hantu yang dorang cerita kat I dulu but I think the story that I’m about to tell you is something I rasa… I tak pernah cerita kot? Kalau I pernah cerita, buat-buat la macam I tak pernah cerita okay…hehe..
Macam nie, tadi tiba-tiba I teringat balik akan benda yang one of my ex menjahit mate told me/us and so I decided I should blog about it since I malas sangat nak cerita benda lain especially pasal movie or series yang I tengok. I dah type halfway but I biarkan begantungan je, nanti la kalau I rajin, I will pick up from where I left it. Anyway, back to the story that I’m about to tell you. This ex menjahit mate of mind is a Syarifah/Sharifah/Syed but I don’t want to tell you her real or full name as it is not appropriate of me to do so. Mula-mula tu kita orang cerita pasal macam mana k…

Update

(Oh tidakk.....only 6 entry for last month??  Nampak sangat tak ada story kan hehehe...)
Hari nie Hari Wilayah and guess what? My husband didn’t know and he went to “work” just now hahahaha.. I pun tak tau, bila I bangun I baca-baca internet and I quickly sms husband I. Around 10.30am he came back dengan membimbit bungkusan roti canai and roti telur. Tengok dia masuk je terus I gelakkan dia. I asked him, how did he finally know that it is a holiday, dia cakap dia tengok eh, kenapa sunyi je jalan and sampai kat parking space kat office dia hairan tengok lapang je, tak ada orang hahahaha… I kata rugikan, dia kata, ah tak ada la. As usual, dengan berseluar short, sibuk la dia bukak hidangan breakfrast kegemaran dia itu. Husband I makan, dua roti telur and satu roti canai. Tak lama kemudian dia masuk bilik and katanya nak tidur 5 minit je. Yela tu…
Anyway, semalam husband I buat I tak terkata bila, around 6pm, dia teringin nak makan cornflakes with milk. Orang makan untuk breakfas…