Monday, November 30, 2009

Ada Paham?

Oh..masa I sibuk menjahit seluar husband I, my ex colleague called me up out of the blue. I dah agak, kalau somebody yang tak berapa rapat and tak pernah-pernah contact kita and suddenly call kita mesti ada something. And yeah, my guess is right... Mula-mula tu dia kata, dia check-check phone and nampak ada nama I and terus rasa nak call (yeah sure, the old tactic nye alasan). Then tanya-tanya how am I, apa buat skrg, bla bla... lepas bertukar-tukar info and dia bagitau dia ada buat business jual cosmetic, health products... (ding ding ding)... After that dia kata ok la, bye (haha..yeah right). I tanya product apa, then start la dia brok bek brok brek buat promosi kat I. Suruh I datang office and let me know pasal ada class percuma etc. I think she has the good intention nak share-share especially health health nie kan... which is good. Then I kata, ok tengok nanti, kalau I free, I datang. Lepas aje I end the conversation terus dia sms bagi I nama product and the website (I belum check lagi), I reply kata thanks and again said that, I will let her know if I nak datang. Then another sms meyusul, I balas lagi I kata I will let her know if there’s anything, then dia sms lagi, I dengar tapi macam lupa sebab I tengah sibuk menjahit. Then another sms masuk lagi, dari dia jugak, baru la I teringat, I tak reply sms dia yang before that, I balas and I cakap I will let her know. Man, she is so aggressive. Which is still good, that shows how passion she is towards the things that she believe in but it can be nuisance at time.

My advice to those yang berjinak-jinak dalam business, tak kira la business apa, first and foremost jangan contact orang yang you lama tak contact and tiba-tiba nak berbaik dengan orang tu and then terus bertubi-tubi you nak promote barangan you. Secondly, kalau tau siang-siang nak buat business ke apa ke (in her case, she told me, dia memang dah plan dari dulu), cuba-cuba la building repo yang baik punya dari awal awal lagi dengan sesiapa yang you think will benefit you in the future. Thirdly, kalau you pernah rude dengan orang, orang akan ingat. In my case, dia pernah sms I but didn’t leave her name, so I tak tau siapa, I reply dengan baik- baik siap kata sorry and tanya siapa nie, then dia reply kata its her and terus kata bye. To me that is so not polite at all. Fourthly, don’t continously sms that person for like 3 or 4 times berturut-turut at the same time and show how desperate you are (even if you’re not) and if you keep on pushing, orang yang interested pun jadi tak interested and fifthly (ada ke perkataan nie?), kalau orang dah cakap, they will let you know for a few times, that’s mean she or he just want to end the conversation or tolak you in a nice way. Ada paham?

Kisah Seluar Short

(Kain cotton untuk buat short, murah aje RM 3.50 semeter, untuk buat short cuma guna dua meter sudah memadai)

Last Saturday, I dah plan tak nak keluar sebab I nak masak kat rumah and nak buat seluar short yang husband I has been requesting for quite some time. I told him I tak tau buat and belum belajar lagi. First time I buat untuk dia masa zaman dulu kala sebab I was so excited masa mula-mula dia belikan Imesin jahit. Masa tu dia suh I try buat tapi since I langsung tak ada basic, I tak buat proper and terus potong ikut seluar yang sedia ada and tersangat buruknya. Selain buruk, seluar tu pun senget benget dan nampak macam kain dhoti je..serious. So since I dah ada basic menjahit (although I tak belajar buat seluar lagi), tetapi memandangkan I dah ada confident and mendapat sokongan yang teramat luar biasa dari beliau, I pun memberanikan diri membuat.

(Mula-mula nak ambik gambar I try gantung kat hanger tapi tak dapat sebab pinggang seluar husband I besar hehe..)

Maka bermula la kisah si penjahit short di sabtu nan kelam itu. Dengan tak mandinya, pagi-pagi lagi I dah bangun sebab I tak sabar nak try buat. But this time I buat betul-betul proper, siap dengan pola/template (lukis kat kertas), mengukur pinggang husband I yang tak tau which one memandangkan sama je ukuran. Sambil I ukur pinggang beliau, sempat lagi jari ini, memicit perut si cute itu. Then dia pilih short yang dia selesa pakai untuk I jadikan contoh.

Tak ada susah nak buat cuma nak lukis pola tu letih dan lama sikit sebab nak adjust betul-betul. Then ada tak betul part pinggang tu sebab space untuk letak getah terlebih kecik, so I kena bukak balik jahitan kat bahagian tu. I suruh husband I buat sementara I buat bende lain. Terkemut-kemut dia meretas benang tu, sian I tengok then I ambik dari dia, I buat cepat-cepat. Then husband I pegi toilet untuk urusan penting dia. Bila business dia dah abis, dia datang kat I, nak try, I kata no way sebab masa tu tak letak getah lagi. Tak lalu I nak jahit nanti hahaha.. Lepas siap aje, cepat-cepat dia mandi and nak try. Lepas mandi terus dia pakai. Dia kata cantik dan sangat selesa. I rasa sungguh terharu, rasa puas hati with my accomplishment walaupun tak seberapa ini.

(Seluar short yang kedua)

Lepas tu both of us had our late lunch kat luar sebab husband I tak kasi masak. Dia tau bini dia penat buat seluar untuk dia. Buat seluar ke or anything yang simple, asal namanya membuat/menjahit pakaian memang memenatkan. Otak pun penat sebab nak memikirkan selok belok or nak adjust apa-apa yang patut. Betull.... Balik dari late lunch I made another one, tapi yang nie tak lama sebab dah ada template, I lukis kat kain, gunting, jahit tepi and jahit biasa, then masukkan getah... voila! Siap yang kedua, lepak-lepak kejap then husband I ajak dinner dalam pukul 9.30pm. Masa tengah makan husband I cakap underneath his long pants dia pakai seluar short yang I baru buat, I kata ye ke?. Then dia angkat baju dia sikit tu revealed short tu. I rasa macam nak gelak aje.. appreciate la konon, pandai ambik ati I.. hahahaha...

Lepas makan, buat marketing sikit then balik....

Friday, November 27, 2009

Aktiviti Di Hari Raya Haji

Seperti biasa every year dan pada setiap kali hari raya, tak kira hari raya aidilfitri or aidiladha, both of us akan kerumah family yang tak jauh dari rumah kita orang which is about 15 minutes drive. This year we decided to wear something casual sebab last year masa I pakai baju raya, dorang pakai t-shirt je, lagipun after that nak pegi tempat yang I have been waiting for the last two weeks. I was very very excited. So husband I suruh pakai casual je. Sampai-sampai je, tekejut I tengok dorang semua pakai baju kurung/raya except for me, husband and bini anak buah yang preggy tu. Aisaymen... segan la pulak. I pun sibuk la cakap, lepas nie nak pegi somewhere else. As usual, dorang tak kisah, see this is why I love them so much. Family I nie is very cool, always put me at ease and very understanding.

Sambil makan, berborak mesra dengan dorang. And I pun mula la mengayat kakak ipar I pasal tudung-tudung nie. I cakap I baru belajar buat tudung yang orang sekarang nie selalu pakai. Kalau dia ndak, I charge dia mahal sebab dia loaded. Dah dia pulak nak jual one drop perfume kat I ..hahaha.. Macam system barter bak kata bini anak buah husband I. Then borak panjang la both of us. Then husband I ajak keluar.... I tak sempat nak check-check one drop perfume dia tu...Nantila kalau I free I akan datang and tengok.

Then both of us pun bertolak ke tempat yang I idam-idamkan selama lebih kurang 2 minggu itu. Yessss we went to BIGBADWOLFBOOKS! (www.bigbadwolfbooks.com) from 26th November to 2nd December 2009 from 10am to 9am go go goo..... Menjual buku yang sangat sangat murah, buku baru and from a well known author. So far this is the second time this year, first time was in May 2009. In fact it was yang julung-julung kali diadakan and tak pernah diadakan before. Sampai je kat Amcorp Mall, I dah berdebar-debar sebab dah tak sabar-sabar. It was in the 3rd level. Mind you, this was the first time that I went there.

Sampai kat 3rd level tu orang dah beratur panjang, I was shocked and it was quite hot and stuffy but as usual I yang bermulut riuh nie sibuk la berborak dengan some of orang yang sama queue tu. Seronok dapat discussed dengan orang yang same the same passion as me. About 40 minutes beratur, batch kita orang pun masuk... Ahh..macam nak gila I tengok buku-buku kat situ, semua I nak kaup. Husband I siap ambik kotak yang disediakan. Nasib baik la aircond kuat, walaupun ramai orang. I tak dapat nak concentrate sangat pilih buku atau baca kat belakang sebab rambang mata. Yes, buku baru dan untuk satu-satu buku ada banyak so tak ada la berebut cuma kena cari yang elok, meaning..untuk orang yang fussy mcm I nie, I belek sampai dua tiga kali setiap penjuru dan siku buku tu. I kalau boleh tak mau walau secalit pun kekotoran atau berlipat ke apa ke... unless I xde choice.

Husband I angkut kotak dengan buku merata-rata dan kejap-kejap terlanggar I. I siap jeling and complaint lagi..hehehe sian dia. We spent our time for about 3 to 4 hours there, which was worth it. Actually, ada lagi buku I nak beli but next time la... Yang dah beli nie pun punya la banyak tak tau bila nak abis. We bought 39 books and setiap satu nie antara RM8.00 dan yang paling mahal is RM 10.00. Hardcover pun kebanyakkan RM8.00..imagine! And husband I cuma bayar RM300.00! ada discount! I can’t hardly believed it. I siap-siap agihkan for our anak buah and for Wo (my eldest sister). Oh, Wo ada called I masa on the way nak pegi situ and wish me, how sweet... I missed her sooo..much.. Tak sabar I nak visit dia nanti... but I don’t know when..

Lepas bershopping buku, we went to Mid Valley Megamall for our late lunch. Shopping tits bits i.e chocolate, crackers..huhu I know..diet I akan lari..no choice maa... Then we went to Giant Supermarket, husband I ajak pegi beli kain untuk buat short dia.. Dari hari tu lagi dia pujuk I buat short untuk dia melepak kat rumah. I dah kata I tak tau buat and belum belajar lagi tapi dia kata xpe, buat aje, dulu I pernah buat sekali and teruk giler, senget dan out! Lepas beli a few fabrics, I pun pegi la ke satu butik sebab nak tanya something. Ingatkan sekejap aje tapi lama jugak berborak dengan owner yang peramah dan helpful. Dia ndak I kerja kat butik dia dan letak baju I kat situ.. I kata I masih belajar lagi but maybe in the future. Husband I tak akan bagi I kerja walau kat mana-mana sekalipun... Tapi owner tu mintak my phone number and address.

After that, buat marketing kat Giant Supermarket, sementara tunggu husband I bayar kat counter pembayaran, sempat la jugak I berborak dengan budak jual kuih bahulu kat depan tu. I decided to beli and dia bagi I extra.. rejeki... Lepas tu balik rumah....kita orang kena buat trip angkut barangan dari kereta sebab banyak sangat....

Sekian.....

Wednesday, November 25, 2009

Shopping With The Girls

Sampai je kat sekolah semalam, I terus naik and melepak kat situ sementara tunggu Siti datang. When Siti arrived, we have to wait for a while because somebody (future student) is coming to meet with Mek Ti and planning to join the class. After that, kita orang terus ke TAR/Masjid India. Mula-mula ke Butik Ariani. Berbagai-bagai jenis tudung kat situ and ada jualan on some of it, such as buy one free one. Tapi harga pun boleh tahan jugak. Kalau buat sendiri or even upah orang buat, lagi murah sebab we wouldn’t charge that much. Tapi sebab butik offcourse dorang kena mark up the price sebab nak bayar pekerja lagi, sewa butik, this and that, so I understand kenapa la harga tak sama, lagipun berjenama punya barang. Pompuan-pompuan memang ramai kat situ. Then the three of us proceeds to Kedai Jackal, kat situ pun ramainya manusia. Dorang tak kerja ke? Siti bought a few kain jersey kat situ sebab ada customer upah dia buat tudung. I belek belek aje, mula-mula ingat nak beli satu kain buat blouse but I changed my mind sebab nak tengok kat tempat lain lagi.

Habis membeli kat Jackal, kita orang makan kat Restaurant Insaf. I belanja dorang sebab I yang ajak makan situ, lagipun Mek Ti bawak kereta. The least I can do. Then we went to Kamdar. I dah promised myself not to membeli lebih dari satu kain sebab last Saturday dah beli banyak. Tapi janji tinggal janji pelsu pada diri sendiri. I”terbeli” satu kain jersey dan beberapa kain cotton jepun Huhuhu... tak kusangka tapi sudah ku agak aku tewas jua dengan hasutan napsu ini... nak buat blouse la kekonon...yela tu, belajar pun belum lagi tapi confident yang amat. On the way nak balik dalam kereta, husband I called, dia cakap dia balik awal and nanti dia akan ambik I kat sekolah. Dia dah siap-siap beli dinner... maceh..

Balik rumah I rehat-rehat sekejap and bersiap-siap nak tengok The Biggest Loser Asia. I hope yang ibu tunggal tu terpilih, kesian dia, macam-macam dia dah buat tapi tak jugak kurus-kurus. Tapi I tak concentrate sangat sebab tengah sibuk explore facebook. Banyak bende yang I masih confuse especially bila nak balas comment... abis I cari and click merata-rata..hahaha I try Farmville and then I try cafeworld macam kid’s games aje... oh well.. what do I expect? Maybe kalau dah main lama-lama akan jadi best kot? But I do hope I don’t become addicted to it tapi perasaan tamak haloba datang secara tiba-tiba haha...

Anyway, I had such a great time yesterday, shopping with the girls. It was so much fun and loud as usual. Hope to do it again in the future...

Tuesday, November 24, 2009

Semalam dan Sekarang...

Petang semalam bersiap nak pegi kelas then husband I balik and told me that he was not able to buy the pre dinner for me as there was a tremendous traffic jam and he couldn’t find a parking space at KLCC. Normally, both of us or should I say me, akan makan dulu sebelum ke kelas. I ada masak tengahari tu, like I said mee kasar goreng but I wouldn’t want to eat the same meal for dinner. Kira macam menu lunch is for lunch and dinner menu lain pulak. So anyway, petang semalam he bought me a mamak rojak. I takde choice, makan aje although I tak berapa nak makan sebab, kuah kacang ada udang kering. I kan masih ada allergy lagi. Masa makan tu risau I, takut my itchness kat kaki nie jadi bertambah. Nak tak ndak, makan aje untuk alas perut.

On the way to the kelas, we stopped at a gas station sebab I nak beli roti bun untuk I makan kat kelas as I don’t like rojak mamak yang I makan tadi, although nak dekat abis jugak I belasah, yela kan alas perut. Masuk kelas, I tengok cuma ada I and Siti aje kat situ. Student lain tu ada la tapi different cikgu and in different kelas. Maknanya student Aishah is only me and Siti aje yang datang. Tak lama kemudian, husband I datang belikan burger tepi jalan. Sweetnya laki aku. Thanks dear.

Ntah macam mana facebook punya topic came up and again Siti was urging me to register. Last-last I kata ok la, wah, suka dia. Then dia cakap nak ajar I buat telekung and ask me to come to the house. Ini sudah bagus. I said yes immediately. Tapi I tak sure bila I boleh confirm nak datang rumah dia. I nie cukup malas nak datang-datang rumah orang. Tengokla macam mana nanti.

Masa borak-borak tu I bagitau dia I pegi Kamdar last Saturday and kain-kain kat situ murah, ada sale dan cantik-cantik. Terus dia and mek Ti (owner of the school, I panggil dia mek Ti skrg nie), plan nak pegi bersopping esok. I xmo la pegi sebab I dah pegi aritu then seperti biasa Siti memujuk I. Kau nie Siti pandai betul memujuk. Akhirnya I mengalah. Tapi I ada problem nak confirm dengan dia and Mek Ti sebabnya handphone I dah bengong. So puas la I memikirkan and nak mencari jalan, I tak bagitau or should I say mintak permission kat husband I boleh ke keluar dengan dorang ke tak. Husband I tak kisah kalau nak pegi but offcourse la kena tanya dia, takan nak pegi or merayap without telling or asking him first kan... Nama pun suami dan pelindung. Memula I kata kat Siti I confirm pagi esok which is today, dia kata confirm masa tu jugak, gila kau. I kata ok la I jumpa kat luar sekolah at the time that kita orang dah set.

Balik I bagitau husband I, dia kata macam mana I nak contact and reconfirm with my friends and furthermore dia pun nak contact I jugak. Risau betul dia, bini dia nak bejalan nih. Last-last dia teringat anak buah kita orang ada spare phone so dia called and went to his house to borrow the phone. And problem solved!

Oh by the way, right after I came back, I immediately went to the site and registered .....again...untuk yang ketiga kalinya. I hope I know what I’m doing this time. So much for fretting out of not wanting to “get involve” in it, in the first place.

That’s all for now and I guess I wouldn’t be able to get a quick nap beside I need to get back to my book or I might just surf around while waiting for the time that I should be ready ie., shower, breakfast, dressing up and go for my first shopping/outing without my husband for this year and I guess the last time was with Rizz, which was like a few years ago. Itu pun half way through, husband I tagged along ... Gosh, both of us, really have no social life hahaha....

Monday, November 23, 2009

Hari Nie..

There’s not much activities today so far either. Hari nie I don’t feel like having rice so I decided to fried a mee kasar low cholesterol (yang kita kena masak kat air panas untuk melembutkannya before boleh mengoreng). These past few days or should I say weeks, I have been having a lot of unhealthy food. I’m off the track apparently. So mee kasar tu I goreng dengan olive oil, fish ball, nugget ayam dan sausage. I masukkan serbuk perasa ayam sikit, kicap, black pepper dan I banyakkan sayur batang putih. I tak letak oyster sauce as I’m having a bad allergy itchy kat both legs at the moment. Beside, I nak kurangkan my seafood intake.

During makan for lunch, husband I tanya my handphone dah ok ke tak as yesterday it was acting out on me. Sim card tak dapat baca. It was the first. So I bagi kat dia and bila dia check, it was still the same. So I’m out of the hp at the moment as he has to bring the phone/sim card to maxis.. But I don’t mind at all because I don’t and nobody calls me or texting me nowadays. Sebabnya I tak ramai kawan and I malas nak ber contact- contact bukan I sombong tapi I tak tau nak cakap apa hehe... Siti always and was still asking me to register at facebook and told me about betapa bestnya dia bermain game farmtown/Farmville kat situ. I kata I xmo main game kat facebook nanti I become addicted as I have an addicted personality. Dia kata just borak-borak aje. My anak buah pun suruh I register jugak. Dia cakap sekarang nie semua org berfacebook, nampaknya I’m a few yang tak de hahaha... Nakkal pun cakap kalau I dah befacebook please inform him. Remember on my last blog (before I tutup) that I tak mau berfacebook? Sekarang iman I dah goyah balik. So much for fretting not wanting to even think about it... Ok ok la.. tengok la nanti macam mana. But I really need somebody to guide me but I think I akan abandon je nanti because I was always on the run all the time (yela tu dek).

Anyway lepas makan I went and watched some of the torr yang I dah DL tapi tak tengok-tengok lagi.. Banyak oo... and I’m afraid in the future my lappy wouldn’t be able to store it much more longer. But at the moment I’m not too worry as I still have 268GB lagi. I dah transferred banyak to my external drive and I need to delete some of the old one. So just now I went and watched SYTYCD Season6 (US). I’m so glad my favourites couples masih ada lagi... pheww... I was worried when one of my favourite’s couple Nathan and Mollie, was a bottom three and thanks God they were save.

Ok, I got to go. I need to prepare myself for my class this evening and my mata is so mengantuk at the moment what’s with the weather and all. Sejukkkk sangat sekarang nie and I siap berbungkus di siang hari lagi and I didn’t on my aircond pun...

Bye for now..

Semalam Yang Tak Ada Cerita...

There’s not much activities yesterday as both of us preferred to stay at home. Pagi-pagi lagi sambung tengok cerita Bruno yang sungguh sickening itu. I tak tengok last Saturday night sebab I decided to watched “ The Biggest Loser Season 8 (US)”. Tengahari I masak sesambil tu menjeling tengok Melodi yang sungguh membosankan itu.

Petang tengok “Survivor Season 19” then I buat jemput-jemput ikan bilis. Malam I jahit pinggang for the first time by myself and I was soooo happy sebab jadi. Akhirnya pinggang itu berjaya ku conquered! After that tengok “The Apprentice Australia”.

Lepas tu I surfed and tidurrrr....

Saturday, November 21, 2009

Hari Nie..

Today, both of us went to JJ (Aeon) around 12.30pm for lunch at Johnny’s. Lepas makan I tengok ada budak jual chocolate with all kind of colours and shapes. Sebelum nie I dah pernah tengok and tanya tapi I lupa nak beli on the way out aritu. But tadi I decided to buy one or two. Then I teringat both of us nak cari kain. So antar chocolate nie balik sebab takut cair sambil tu sembahyang zohor terus sebab takut miss nanti. Sebelum keluar, I tukar baju yang macam sweater because sekarang nie weather asyik sejuk aje even kat rumah pun.

Then terus pegi ke Kamdar kat TAR. Lama I dah tak pegi Kamdar, the last time was about 10 years ago or more than that. Can you believe it? Actually, I cuma nak beli satu kain 2 meter untuk matching dengan bahagian kain yang I dah jahit last week tapi disebabkan terpegun dengan tanda sale yang terpampang merata-rata, apalagi akak, sapu la dekat 7 helai. I check kain jersey untuk buat tudung, it is quite costly, around RM20 over permeter tapi cantik sangat yang corak-corak. Tapi I tak beli. I beli yang plain black colour and thai silk untuk buat awning. Nak buat tu tak tau bila... saje-saje je.

After that, both of us pun balik ke Semua House Shopping Complex sebab park kereta kat situ. Sementara tunggu husband I beli air, I melilau la kat area tu dan seperti biasa I tertangkap satu bag Tous transparent, sesuai utk I pegi kelas. I suka yang see through/ transparent nih, kalau boleh semua bende I nak transparent termasuk la baju ke...hahaha...kidding...Tapi kalau husband I tak payah pakai yang see through, memandangkan dia topless 24/7 kecuali kalau pegi kerja. Kalau boleh I rasa kat office pun dia nak topless...free and easy.. kekeke... ampun darling...

Lepas membeli, balik rumah then tengok movie Bruno...oh ..teruknya cerita tu. I don’t know whether I should laugh or close my eyes. Yang pasti, cerita paling teruk yang Sascha Cohen nie lakonkan selepas filem Borat beliau. It pushed you to the edge. Both of us tak tengok sampai abis sebab husband I nak keluar beli roti lekat dinding (roti nan) for dinner and I pulak nak workout macam biasa.

Sekian cerita I buat masa nie and....I nak continue tengok cerita Bruno yang sungguh keterlaluan itu..due to.. out of curiosity and nak tau ending macam mana. But it was so gross and not advisable to watch unless you boleh tahan hati.

Bye and Goodnight to whoever you are...

Di Kelas


(Pengeras pinggang sebelum di jahit ke pinggang)

As usual I went to my class last night. And I sungguh lega sebab kain yang I buat sendiri kat rumah and showed to Aishah betul. I made two kain and brought to the class, yang satu zip jahit kat tepi and yang satu lagi jahit zip kat belakang tapi design sama. Semangat menjahit I yang hilang semenjak dua menjak nie datang balik. Legaaa...

Then tiba la part yang paling I menyampah iaitu jahit pinggang. You know, jahit pinggang is my sworn enemy. I dah pikir dalam hati... not again, mesti tak dapat buat lagi nih. But I was so happy that finally, I paham apa yang Aishah ajar and dia explained betul-betul kat I. Jahitan pinggang I (untuk letak pengeras dan getah) tak siap lagi but I boleh nampak and rasa that it is going to be ok sebab masa start jahit pinggang tu dah ok tapi ada sikit salah on the other side of the pengeras sebab jahitan benang tak kena kat pengeras. Itu masalah kecik aje. But nevertherless I was so happy. I hope it will be continue to be ok. Sekarang I dah pikir-pikir nak belajar buat baju lain, kira macam experiment and design sendiri. I dah mula paham akan method, theory and basic yang diajar. I dah boleh bayangkan, why this has to be there and here etc.

Friday, November 20, 2009

Haritu....

Haritu I workout macam biasa dan seperti biasa jugak husband I usik-usik tapi I buat derkk aje. Bila tengok I tak bagi perhatian dia pegi to the other side of the room. Then from the corner of my eyes, I can see that dia sedang melakukkan sesuatu. I kan kalau dia senyap, I mesti kena extra careful or jaga-jaga, sebab mesti dia tengah menjalankan modus operandi dia secara sulit, meaning cari jalan nak kacau I. I notice dia slowly melurutkan sikit getah seluar short petak petak biru yang dia tengah pakai, sambil tu mata dia tak lepas-lepas peratikan I. I buat buat tak tau and pandang tempat lain sebab I tak nak dia perasan and I was wondering what is he going to do this time, knowing him well. I mula risau and pikir yang bukan-bukan, apa orang tua nie nak buat. Takan la steam tengok I belari dengan peluh-peluh nie? Then dia pegi kat I, bediri depan I sesambil tu meliuk liukkan badannya yang gumuk comey yang tidak berbaju itu, dia cakap, “ Tengokla I tak exercise pun I dah kurus, tengok seluar nie, dah jatuh sikit ...nie ha, tengok la”, sambil tu dia pusing-pusingkan badan dia depan belakang. With that statement I laughed like hell, hahahaha..dia ingat I budak kecik ke nak tipu-tipu, ingat orang tak nampak ke... adoiii laki auta kel.. ku ituu.....

Ayam Tambatan Ku Kecundang


(from http://bit.ly/2SCNKN)

Aritu I tengok x-factor tapi I was so heartbroken (cewah) sebab one of my ayam tambatan, Jamie Archer aka Jamie The Afro telah terkeluar...huhuhu.. It was so unexpected that he was in a bottom two with Lloyd Daniels, which was not surprise by the way but not Jamie. I siap menjerit what lagi. Then bila dia kena nyanyi for the last time to the judges, meaning singing for his life, wow what a powerful, performance and it was so fantastic unlike Llyod yang nyanyi dengan flat note nye itu. Masa host, Dermot tanya judges sapa yang patut keluar it was a deadlocked sebab biasala Louis akan pilih vote Jamie out sebab dia kan dengki kat Simon sebab 3 singer Simon tak terkeluar lagi. Cherly offcourse vote Jamie out jugak sebab Llyod is one of her singer other then Joe. Danii choose Llyod to keluar, which was a right decision.

Since it was a deadlocked, Dermot kena base dengan vote from the public. Bila nama Jamie kena announced keluar I dan abang Simon look at each other sambil membeliakkan mata. Then Simon naikkan bulu kening, I balas balik dengan mengerutkan kening dan mengelengkan kepala (pecaya la korang). Serentak dengan itu hujan lebat mulai turun bersama dengan kepiluan hati I. Kini tiada lagi kedengaran suara dan persembahan mantap Jamie setiap minggu di X-Factor, tiada lagi rambut bozo the clown nye, tiada lagi bulu dadanye yang meriah dan sama macam hero tamil filem black and white, tiada lagi jeans ketat dan kembang di bawahnye, tiada lagi mata kuyu ala ala ikan yu yang menghiasi pentas gah itu.

As for my other ayam tambatan, Danyl and Olly, I hope korang tak tekeluar di minggu yang mendatang sebab kalau korang dah tak de memang tak best dah. Nak harapkan Joe and Lloyd dua budak yang belum putus pampers tu alahai.. sungguh membosankan, sorang pelat sorang pulak suara out of tune. As for Jay and Edward, omg, gigi susu pun tak tanggal lagi, both are suck but for entertainment wise, dorang memang menghiburkan (err..did I just say that?). As for Stacy tu..hmmm.. mula-mula I suka dengar suara dia and dia punya personality yang naive-naive bila bercakap tapi lama-lama I jadi bosan tengok dia punya goofinsess (ada ke ayat nie?) tu macam bodo bodo alang pulak. Habis la I kena serang dengan peminat dia...larrriiiiiiiiiiiii..................

Back to Jamie, xpe Yang, you tak sampai final pun tak semestinya you tak famous lepas nie. Kalau album you keluar nanti, I la yang akan menjadi antara orang yang pertama mendownload lagu-lagu you kat torr... opps... kui kui kui...

Wednesday, November 18, 2009

Hari Nie dan Semalam


(cubaan membuat tudung di rumah)

Malas betul I nak berblog dua tiga hari nie. First kerana internet yang sangat slow disebabkan upgrade...katanya, kedua..I sibuk baca buku sambil berangan, ketiga.. I ingat nak tukar nama blog, macam tak best aje, keempat..I tak tau apa nak cerita, kelima..I busy la (sambil menyengaukan suara).

Last Monday, I pegi kelas macam biasa. I datang awal and cop spot yang strategic itu, depan aircond, meja ikea yang tinggi dan bawah lampu terang benderang. Start buat pola dan potong kain. I rasakan I suka sangat begurau and usik mengusik dengan student-student yang lain. Kita orang kan kecoh tau tapikan I rasa macam nak curb sikit my naughtiness. Tapi susah la nak kikis sifat tu. I know they don’t mind at all and bila I senyap mula la sibuk dorang kacau I balik, especially Siti tu, suka betul dia memberi gangguan seksual kat I (dah la kat rumah ada pemangsa yang unggul). Bila dia lalu sebelah I, ada je tangan atau pembaris dia slap atau cuit I punya bootylicious yang kerempeng ini. Kekadang dia main langgar aje I, nanti kau Siti the silicone. Tapi seronok berborak dengan dia. Ada je cerita interesting dari dia. I suka dengar. And pemikiran both of us sama especially towards certain people.

Hari nie kat rumah, I dah mula jahit tepi dan dats. And dengan penuh beraninya I dah potong untuk bahagian kain yang Aishah the kerek belum ajar lagi. Also I plan to jahit termasuk zipnya sekali. I tak tau kenapa I buat dulu (kalau salah xpe, I tak peduli, tak kuasa I nak pikir). Dan seperti biasa habis kain-kain tu I makin hamun, carut carit bagai bila ada part-part yang tak kena. Kalau jiran sebelah menyebelah tengok I dari cermin tingkap yang I bukak luas, mesti dorang tak berani jalan selisih dengan I. Yelah dengan tak mandi masih pakai pyjama dan rambut I clip macam mamasan. Lepas tu menyumpah seranah sorang-sorang. Kalau ada parang kat depan mata, sah-sah I kerjakan kain bodo tu. Masa tengah marah tu, sempat lagi I pikir kenapa la asyik-asyik stress dekat mende remeh nie. Susah la ada keturunan darah pendekar nih, semua bende I nak silatkan.

Husband I balik lunch tadi, I mengadu dengan wajah sedih penuh dramatik kat dia pasal kain tu ada tak kena masa I jahit tepi. Dia kata tak apa, jangan marah-marah and I masih belajar and kain tu is for practice. Lagipun dia kata lagi kain tu yang tak bagus, bukan I, pandai Mr Kuriapan memujuk dengan ayat manisnya.

Semalam I workout macam biasa for one hour and 5km. I ajak lagi Mr Vanavil tu join I dan seperti biasa, kalau aritu dia kata sakit kaki and the next day alasan dia sakit tangan sebab ghout, semalam pulak dia kata sakit perut. I kata macam mana boleh sakit perut. Dia kata, sakit perut lapar, ada aje excuses. I kata makan la dan exercise. Dia kata nanti.. banyak la nanti. I kata kang kena sakit jantung baru tau. Dan seperti biasa jugak, dia cakap aritu pegi medical check up, doctor kata perfect. Asyik tu aje modal dia. Then dia pegi kejap depan I yang tengah workout, buat-buat jogging dengan kain pelikat, tanpa baju dan sekali sekala bagi kucupan angin kat I adeeeihhh.. rasa macam nak geget aje.

As for makan...hehe.. don’t ask, let just say I langgar pantang sejak beberapa hari nie, termasuk hari ini, I masak mee hoon goreng dan makan tak hengat.. muehehe... Malam tadi I makan buah kiwi dan apple merah tapi sebelum itu I belasah 3 suap nasi dan ayam goreng kicap yang I masak tengahari semalam kat pinggan husband I kerana I dah tak boleh tahan melihat beliau makan penuh selera....

Sunday, November 15, 2009

Belajar Buat Tudung/Hari Nie..

Lepas sembahyang subuh pagi tadi terus I tak tidur sebab takut tak terbangun sebab hari nie I ada kelas belajar menjahit tudung pukul 10am. So I siap-siap goreng nasi..huhu..(yea dietku lari... terutama di hujung minggu). Sampai aje I tengok ramai jugak student yang I tak kenal and mula-mula dorang macam tak friendly, I pun buat dunno jugak. Memandangkan I sungguh peramah, I sibuk-sibuk jugak menegur and it turn out all of them are very nice. So lega hati I. Bukan la I busy body ke apa tapi sebab I memang peramah and I don’t like to be in a hostile surrounding. Meaning, I tak suka suasana yang tegang, serious muka. I like yang ceria-ceria and penuh gelak ketawa.

The class was going so well, offcourse la, Siti (one of the student and my friend) is the teacher so I ngada-ngada la hehe... She was so nice in helping me to jahitkan some part of the tudung. I cuma potong, jahit tepi dan jahit jelujur aje. Bukan I tak nak tapi dia ada bawak dia punya portable sewing machine and machine kat sekolah tak sesuai untuk jahit kain jenis jersey. Overall I’m happy with the lesson although I was so mengantuk, malas dan tak ghairah langsung. Tapikan the weird thing was bila siap aje, I was so excited sebab nampak lawa dan kemas. Lepas tu sibuk dorang suruh I pakai, lain macam aje muka I masa pakai tu. Nampak dengan jelas akan setiap cm paras rupa I. Kira free hair orang tak notice apa-apa yang in balance kat muka, sebab orang distract dengan rambut ke earrings bagai. Oh jahit tindan ke tindih I tak jahit lagi sebab I ingat nak bawak kat kelas esok and nak suruh Siti jahitkan or I jahit tapi I nak dia tengok and guide I.

Balik dari kelas, both of us makan kat Sushi King then I ajak husband I beli barangan dan kain untuk buat tudung. I tak sabar nak try buat. Sebabkan tak ada la susah sangat cuma I tak dapat focus bila diajar, bila dah dari keluar kelas and minda I relax baru I faham and realised it was easy to make.

Petang I exercise macam biasa but this time I managed to run for 5km for an hour. I sukaa.. Tadi I baru makan roti bakar putih dengan kaya, low cholesterol butter sebab teringin and sebijik apple merah.

Saturday, November 14, 2009

Hari Nie..



Hari nie I cukup busy berjalan jalan dengan darling I. Mula-mula dah plan nak pegi MPBJ Dewan Kelana Jaya sebab nak beli buku jualan murah MPH but after check the review/feedback from those yang dah pegi, both of us changed our mind, tunggu yang big sale nanti. Then ingat nak pegi Mid Valley, hujan la pulak, takut jam nanti. After much contemplation both of us agreed to go to KLCC maa... dekat dan cepat. Husband dah kelaparan, masa dalam kereta I siap boleh dengar perut dia krok krook...

Sampai kat situ terus pegi ke Little Penang, both of us order Penang Fried Kuey Tiaw (habis diet aku huhu), half way makan tiba-tiba I terasa muak, lepas tu terpikir kenapa la I tak order laksa lemak or mee hoon kari ke, punya la tamak haloba... ampun.

Lepas makan we all pegi Kinokuniya, pekara wajib tu. I ingat nak browse through because I plan nak pegi yang big sale nanti tapi husband I cakap, ambik aje sebab kat big sale nanti mesti tak ada discount buku yang I ndak and mesti buku yang dah lama aje dapat discount. Pikir-pikir pegang letak I pun ambik la buku by Cecelia Ahern, I skrg nie tengah baca buku dia title “The Gift” and I find that macam best aje so I decided to ambik aje buku dia yang lain-lain. Mula-mula beli buku yang 2 books in 1 and it cost only RM49.90. Lepas bayar and on the way out tiba-tiba I saw her 3 books for a price of RM 64.90. Apalagi I cepat-cepat sapu sebab tinggal satu set aje but one of her book ada dekat 2 books in 1 yang I beli tadi, tapi tak apa I boleh kasi anak buah I nanti. Suka la I sebab murahkan because normal price for her book is RM 35.90 or maybe more. Kira save lots of money. Ada satu lagi buku dia yang latest, I nak beli tapi tunggu dulu sebab it cost about RM69.90 for paperback yang hardcover RM79.90. I tunggu harga turun kalau tak turun-turun jugak lepas I abis baca yang lain I sapu jugak nanti.

Then masuk kedai Sony, so I cakap dengan husband I, I nak beli mp3 yang murah untuk exercise, I tak mau guna either of my ipod because both of are bulky and tak tau nak selit kat mana when I do my work out. Dia suggest Sony, I kata xpe la I nak something much cheaper, konon merendah diri dan tak nak membazir duit laki. Then dia kata pilih je and dia ambik armband strap kat lengan sekali. Dia suh ambik yang 4GB but since I dah ada ipod yang 30GB and 80GB I kata xpe la I ambik yang 2GB lagipun tak ada la sampai abis semua lagu tu I dengar bila workout, paling lama yang I mampu was only 45 minutes. Yang earphone tu I ambik jugak sebab dapat discount 50% sebab beli walkman (although the walkman dah include the earphone sekali) tu. Since I antara wanita feminine yang tegar so I pilih la walkman dan earphone colour pink haha..

Lepas pusing-pusing and turun bawah, I kata I nak beli kasut, actually dari last week lagi I dah nak beli. Keluar masuk xde ada yang berkenan di hati. Bila sampai kat kedai Primavera nie I tengok macam ok je kasut kat situ. I try a few and I can’t decide on which colour so I suruh husband I pilihkan. As for the style, nampak sangat I dah senja hahaha... Tak ada daring-daring dah... Sales girl tu kata, beli second pair dapat 20% discount. Ah xpe la, I ambik satu aje. Bukan I nak pegi mana pun.

Balik dari KLCC buat marketing sekejap kat JJ supermarket and then Carrefour sebab nak beli air juice yang tak ada kat JJ.

Sekian kisah I hari ini, buat suami tercinta, terimakasih daun keladi, minggu depan belanja I shopping lagi. Last but not least, The More You Give The More You Get.. ^ ^.

Friday, November 13, 2009

Gossip la pulak...



First and foremost I tak minat and tak kisah tentang Nora Danish yang sungguh cute itu although bila ada gossip pasal dia or any other artis I still baca-baca macam tu aje but since sekarang nie heboh pasal kisah beliau yang menarik diri dari drama Spa Qistina on which I never watch and I don’t know which channel, what time, etc. Back to Nora Danish, I can understand why she was so mad and still tak boleh tengok that perempuan. That shows she is not hypocrite. There is no such thing as being professional when it comes to the matter of a heart and how she or anybody was hurt before. And what can be more hurtful when someone that you love once are taken away from you and broke up your marriage and while you’re still pregnant. Knowing the present of perempuan itu kat set pengambaran eventhough dorang tak bertembung can set her off, to me, she has the right to do so and to feel that way.

Even if it is true the gossip about both of them bertarik rambut nie pun pada I, go ahead je la, alang-alang dah sakit hati. Let just say some people express their feeling differently hahahaha...tapi jangan sampai jadi case murder pulak hehe.. but I’m sure the gossip is not true at all...

As for the produser yang kata dia rugi sebab bende-bende nie, in the first place you should know what are the consequences bila you ambik dua-dua orang nie belakon.

As for that perempuan (on which I don't anti or hate her.. ), yang dikatakan tidak bersalah kerana Nora Danish yang mengamuk, meninggalkan set etc. etc., well to me, siapa suruh rampas kebahagiaan orang in the first place and she should know that her action will affect her in the future tak kira la dalam masa bekerja/belakon atau tidak. Yes, some people said past is past, forgive and forget but please remember you can never forget something that you experienced before especially when it hurts so much. No matter how much you try to forget, it will always linger in our mind. A memory is a recording of your life.

At the end of the day that lelaki yang the real player jugak yang orang tak kutuk-kutuk.

Merajuk....

Pagi aritu I merajuk kat husband I, ala pasal bende yang cukup remeh sekali, nak bagitau pun malu. So bila I majuk seperti biasa I bagi dia silent treatment. Bila dia tanya I tak nak jawab, Mr Romantic bukan main lagi memujuk tapi tak jalan. I buat-buat tidur tapi obvious sangat bijik mata I bergerak-gerak kat dalam. Then I cakap kat dia, I xmo masak dan dia tak payah balik tengahari. Ada ke patut dalam banyak-banyak bende I boleh gertak, I gertak tak nak masak. Macam la masakan I sehebat Chef Wan atau Gordan Ramsay ke. Nampak sangat I xde modal nak gertak dia. Kalau nak gertak lari dari rumah, leceh la, nak berus gigi, mandi, kemas beg la.. By the time I siap-siap, hati I dah sejukkan lagipun I panic, nak naik belon. Nak gertak cari anak ikan, xde pun yang memberangsangkan hehe.. perut mungil itu gak yang masih seksi. Nak gertak jadi pelakon atau penyanyi, I’m way out of my age limit... kalau jadi pelakon pun either dapat tawaran jadi mak-mak, bomoh pompuan, mak datin belagak ke atau penjual kuih goreng pisang aje. Don’t get me wrong, bukan I merendahkan profession dorang nie tapi maksud I, kira macam mendapat watak yang kurang glamour kecuali la kalau penjual kuih goreng pisang nie sebenarnya ada dark side such as serial killer ke, physco ke atau koman-koman sebenarnya seorang billionaire tapi saje je nak hidup serdahana kan...

Wah, jauh pulak I meleret. Ok back to my merajuk story ala-ala anak ketua kampung yang mendapat halangan kerana bercinta dengan anak petani miskin dalam filem tamil nadu ini, maka berfikir la I. Kenapa la I nak majuk-majuk akan pekara yang tak masuk dek akal. Kalau budak umo 2 tahun dengar pun mesti gelak kat I sambil muntah susu masam. So anyway, setelah sedar akan kemerajukkan I nie tak membawa keuntungan selain dari membuat tulang muka I cramp kerana terlampau lama memasamkan muka, I pun cari jalan macam mana nak cari modal nak cakap ngan dia. Sambil tu, beliau terus memujuk yang membuatkan I menaikkan saham I balik... Suddenly, I teringat akan pengorbanan dia terhadap I selama ini dan kebaikkan dia yang tiada tolok bandinganya, I rasa sungguh bersalah. And what if anything happen to him on the way or back from work, accident ke atau tiba-tiba sakit jantung and gone? Mesti I akan menyesal seumur hidup sebab tak sempat nak mintak maaf kat dia and dia pergi dalam keadaan I dengan dia macam tu. Betul tak?

So bila dia bagi tau dia nak pegi kerja sambil menghulurkan tangannya kat I yang masih berbungkus dengan comforter lagi, cepat-cepat I cium tangan dia dalam posisi berbaring (punya la pemalas and tak sedar diri diuntung hahaha) dan I cakap sorry dengan muka tak malu nya. Bila dia tengok respond bagus, apa lagi dia terus senyum and sibuk la dia cerita ini, itu sebab tau mesti dapat respond bagus punya, ialah, sebelum tu kan I bagi silent treatment.

Then tenghari bila I budget-budget time dia balik lunch tiba-tiba I risau and tertunggu-tunggu akan kepulangan beliau sambil tu dalam hati jangan la dia tak balik forever, risau giler I, silap-silap boleh gantung diri dengan benang yang mudah putus :p. Then I dengar pintu terbukak, bila dia masuk, automatically dia bukak butang baju seperti biasa (don’t get me wrong here :p) sambil bagitau I betapa laparnya dia sambil mengusap perutnya yang sungguh bernilai itu......

Thursday, November 12, 2009

Dah Siap


Akhirnya siap juga kebaya tradisional yang memakan masa selama 1 bulan untuk I siapkan... lama tu. Banyak halangan yang terpaksa I tempuhi, terutama sekali mesin jahit kat class yang weng weng itu memang cukup mencabar kesabaran I. Berbagai-bagai kata maki nista yang I hamburkan berbaloi juga. Tetapi sungguh buruk hasilnya, tetapi memandangkan I tak akan memakainya, so I tak peduli sangat. Jika di luar nampak amat buruk apalagi di bahagian dalamnya. Begitu juga dengan jahitan I yang ikut sedap hati dan I langsung xmo memperbetulkan kalau ada kesilapan yang berlaku. I memang tak mempunyai kesenian yang jitu. Mula-mula ingat xnak teruskan but like I said since I anggap it is just for practice and at least I dah belajar/dapat jugak knowledge or method nak membuatnya, I teruskan juga dengan menghabiskannya walau rasa nak bakar aja hasil kerja I ini.

Rasa macam xmo aja sambung belajar untuk buat baju yang lain tetapi memandangkan I sentiasa berhenti half way dalam apa-apa yang I lakukan selama ini, I berazam untuk menghabiskan pelajaran I. I kena kuatkan hati yang sudah mula bosan yang amat ini. Rasa macam nak gigit aje pekakas-pekakas jahitan berserta dengan kain, kertas, ruler, termasukla jarum peniti itu sekali.

Untuk pengetahuan gambar, baju tu terlebih besar dan utk nampak ramping I kelipkan belakangnya hehe...

Kisah Semalam

Not much happened to me yesterday. I terlambat bangun around 9.15am. Before masak, I finished up menjahit button yang tak siap-siap. Then I masak tapi not health food huhuhu... sebab I teringin. Habis diet gua... but I xmo la sekat-sekat kalau nak makan, Cuma kena moderate la kan... Anyway last Monday my menu was asam pedas rebus dan bayam rebus. On Tuesday pulak I masak Ikan bawal putih goreng kicap and again bayam rebus. Since lama dah tak makan bende bergoreng, I makan dengan amat gelojoh sekali, bila I realise how gila I belasah tanpa menunggu makanan hadam dalam mulut terus I slow down, macam org kebulur ooo... Then semalam I masak sambal ikan bilis dengan tauhu goreng habis diet I lagi huhuhu, kangkong goreng ikan bilis cili padi dan stew ayam , I campurkan jagung manis, carrot dan kentang. Mula-mula I ingat nak rebus aje ayam tu but since I ada minyak zaiton so I decided to use it untuk menumis instead. I makan sikit aje sambal tu, I think I ambik 2 keping kecik tauhu yang telah di potong dadu and the rest of it I makan kangkung and ayam stew.

Lepas makan, I sambung jahit button baju, so that come Friday everything siap. Then I tengok cerita yang I DL. Habis menonton I siap-siap nak naik threadmill, I letak air juice and air putih kat sebelah I. I ambik tuala kecik utk lap peluh, newspaper, buku and ipod so that I tak bosan and beside I need to focus on something as I’m easily bored. Tak lama kemudian husband I balik, I pujuk dia ajak exercise sama, I suruh dia guna another exercise machine dia x ndak, hari tu dia kata kaki dia ada ghout, ari selasa bila I ajak dia kata tangan dia pulak ada ghout, macam-macam alasan. Semalam agaknya dia dah tak ada alasan, cepat-cepat dia mandi... hehehe... Lepas mandi dia pegi dekat I, I kata apa tunggu lagi exercise la.. Dia tersenyum simpul dan dengan penuh confident kata dia dah mandi, I kata, air banyak, boleh mandi sekali lagi, dia diam...then dia masuk bilik. Keluar aje suruh I tengok dia. Wah, dia dah pakai short hijau miskin kesayangan dia...hahaha... Lepas tu dia kata dia nak naik threadmill, I kata no probs as long as dia nak exercise. I suruh dia pakai kasut, dia kata kaki ayam takpe ke, ada ke patut, ingat nie Afrika ke nak belari kat desert. I suruh dia pakai stoking dia xmo. So I stop and asked him to use it. Meanwhile I guna trampoline kecik and lepas tu I exercise depan dia. Dia tanya berapa I burnt my calories, km and time, dia kata dia nak challenge record I. Asudala... Tak sampai 9 minit dia dah berhenti. Dia kata first time tak boleh lama-lama...banyak la alasan, peluh pun tak keluar.

I sambung naik balik, sesambil tu I siap menyanyi dengan mengikuti irama 80'an di ipod I. Al maklum org lama hehehehe.... Bila lagu Chaka Khan “Ain’t Nobody” start, I macam hilang kawalan hahaha.. I was so happy sebab I keluar banyak peluh, yesterday I burnt about 200 calories, run/walk for 2.5km for 45 minutes, ok la tu kan... at least ada la something...

For dinner I makan stew ayam and buah anggur aje. As for my darling, xusah cerita la, semua di sapu bersih oleh beliau. Masa nak tidur, tiba-tiba I tegelak bila teringat rupa husband I atas threadmill, beseluar short hijau miskin, kasut tanpa stoking dan tak berbaju sambil mengepak-ngepak kan lengan gumuknya....naik bulu roma I hehehe...

Me: Semalam masa lunch, tiba-tiba dia sendawa dengan sungguh kuat hingga bergegar kerusi I, I tekejut and tanya, makan budak ke? Then dia tergelak..hehehe..

Tuesday, November 10, 2009

Love Aaj Kal


(from http://bit.ly/1HwO6u)

Last weekend (Sunday), both of us tengok cerita Bollywood. Cerita hindustan nie adalah cerita hindustan yang pertama I DL dalam sejarah "pengdowloadtan" I (mesti kena kecam dgn dewan bahasa dan pustaka nih hehe). Title cerita nie, "Love Aaj Kal".

Oh...best giler cerita romantic comedy nie lakonan lakonan Saif Ali Khan (my favs) and Deepika Padukone. I tak pernah tengok Deepika nie belakon tapi she was so good. Riak wajah malu-malu manja sungguh berkesan. Tengah concentrate tengok tiba-tiba ada satu tangan perlahan-lahan mengenggam lembut jari I tapi penuh erat. I jeling hero sebelah, mula-mula nak control senyum lepas tu I tak tahan I terus gelak hahahhaa.... adeiih nak beromantic pulak lalaki nerd ku ini, kelakar la. Kang tak pasal-pasal berlaku satu trajedi ngeri muahahaha.... Ahh..the wonder of hindi movie...

Btw, I malas nak story (mcm biasa), korang tengok la sendiri, light, romantic comedy and highly recommended. :p

p/s : Seperti biasa jugak, I tidak di bayar apa-apa dengan mempromote movie ini hanya sekadar menghabiskan karan rumah dan mencuri time I yang sepatutnya masak nih..

Me : Nie mesti ada orang dari negara sana, termasuk kat blog I masa search because of the title hahaha...

Monday, November 9, 2009

Monkey Business Part 2


Malam semalam tiba tiba si cute berhenti betul-betul depan pintu toilet (nak pissing la tu) seraya berkata kepada I dengan wajah penuh excitement, “Eh, you tau tak kat paper ada cerita pasal monyet kena tangkap dalam sangkar and dijadikan pet?”. I was in front of my laptop and buat-buat tak interested. I thought he was just kidding I kata, ahhh.... When he saw that I was not keen to hear, dia sambung lagi. Dia kata, “padan muka monyet tu and you tau tak rupa dia macam nie.. sambil tu dia ikut rupa monyet kena tangkap dalam sangkar, siap dengan tangan-tangan sekali. I xmo tengok and buat dunno lagi tapi dalam hati I macam nak pengsan gelak.

Then tengah malam, dia ulang lagi. Dia kata macam nie rupa monyet tu, sambil tu dia berbaring dengan meyilangkan tangan dan tapak tangan mengadap kat I. I dah tak tahan I gelak kuat-kuat. Dia kata betul and dia bangun cari paper and tunjuk kat I. Memang betul ada cerita pasal monyet kena tangkap dengan gambar sekali and exactly macam yang dia demonstrate kan...adeeiihhh hahahahh... bertuah betul I berlakikan dia nie hahaha....

Then I tanya dia (untuk menyedapkan hati and really nak tau dia nie sane ke) betul ke kalau monyet masuk rumah kita lagi you nak tangkap and bela and nak suruh panjat pokok kelapa?. Dia kata tak ada la dia nak bela tapi dia nak denda... I was like, what the hell (dia ingat manusia ke, nak main denda-denda), and terus tak terkata hahahahaha....

Oh dia bagi tip (dia baca kat paper), dia kata monyet tak boleh pukul nanti dia ingat and dia akan jadi garang, kira macam boleh balas dendam kesumat la... and then dia cakap kalau nak marah warning aje... I dapat bayangkan macam mana dia warning itu hanuman hahahaha...

Sunday, November 8, 2009

An Hour/Seduced By Madness

An Hour To Live, An Hour to Love Author Richard Carlson and Kristine Carlson


Buku nie anak buah I kasi pinjam about a month ago but I didn’t get around to it until last night because I was so busy reading other books (Seduced By Madness). Dia kata baca la, best and touching. So last night I pun baca. Oh... memang best and sangat menyentuh perasaan.

It is a true story, pasal husband dia bagi wife dia a long letter on their eighteenth wedding anniversary. Dalam surat tu, husband dia tanya if you were given an hour to live, Who would you call? What would you say? And Why are you waiting? And husband dia bagitau apa dia akan buat. It was one of the most beautiful love story that I ever read... It was so touching, sincere and pure love. I baca dalam masa sejam aje (buku tak tebal). This book is such an inspiration to me and I'm sure others who read it will feel the same as I do.

Buku nie somewhat memberitahu that material possession, achievement in life is not a goal in life and it meant nothing if you don’t have any love to give/offer...etc... Bende-bende remeh yang sering kita pikiran is not important too.. Ah, banyak manafaat atau kesedaran yang kita perolehi especially perasaan kasih sayang sesama manusia.... Seriously, I look at life differently after reading this book.

Habis aje baca buku nie, immediately I told my husband (as I don’t want to wait), if I have an hour to live, who would I call? I would call you. What would I say? I would say I love you so much and I’m sorry if I ever hurt you all this while. You make me the happiest women alive. You are my heaven and my paradise....and like I told you long time ago and it still stood that loving you is the best thing that ever happened to me.

Then I text/sms my eldest sister, Wo and Mummy. I told both of them that I love and miss them so much. A minute later Mummy replied my sms and said “me too” and she’s out with my cousin and their family. Then I told her to tell my cousins that I send my loving regards to them. A while later I received a phone call from Wo (as her credit is always zero hahaha). We started to talk about how much we love and miss each other. Then we talked about books hahaha... I’m glad I did that and I’m not going to wait if I want to express how much they mean to me anymore.

What are you waiting for?

Seduced by Madness Author Carol Pogash


I finished reading this book last night. It is one of the best or should I say the best true crime story ever written. Carol Pogash wrote brilliantly and her attention to details was so amazing. She successfully brought us the reader, to experience and into the inside of Susan Polk’s mind. I sakit hati betul kat minah tu...

Note : I’m not paid or getting any compensation from the reviewed of the books that I’ve read. All my comment are solely base on my personal view .

Saturday, November 7, 2009

Hari Nie..

(Lunch)

Semalam pegi class macam biasa tapi I dah plan nak balik cepat sebab nak tengok muzik-muzik separuh akhir. Ingat baju I dah boleh siap malam tadi tapi ada je obstacle along the way... grrrr... Tapi this coming Monday, definitely akan siap sebab tinggal nak buat pinggang aje lagi.. I akan tie up mende-mende remeh kat rumah such as jahit kaki kain, lengan, button, buat padding etc.

Today, I ingat nak masak tapi malas la pulak. So I pengaruh itu abang macam biasa. Beside, we need to buy some stuff. Both of us pun pegi la ke Carrefour and I nak kena beli kain tudung sebab next Sunday ada class belajar buat tudung (walaupun ahkak tak pakai tudung but it is for my own knowledge). Masuk Carrefour, wah! ada jualan murah for books RM5.00 aje but buku yang kurang famous tapi it is still worth buying. We bought 3 books. Tak tau bila I nak baca because I still have lots of book yang tak terbaca lagi, I think more than 100, seriously!

Then we move to another aisle, tiba-tiba I terdengar suara recording “Udang Murah, Ketam Murah”. I pun apalagi, I ajuk la, I kasi sengau-sengau and bila husband I pandang I kuatkan suara I lagi hahaha..sengih-sengih dia. Bila lalu kat section chocolate, I secara automatic terus mengapai apa yang patut walaupun masih banyak lagi kat rumah. Masa nak pegi counter I tengok ada budak bawak banyak belon Cadbury. I pun mintak la..sekali dia cakap “ Kalau tak bagi nanti marah”, mula-mula I tak dengar, I suruh dia ulang lagi.. so dia cakap lagi “Kalau tak bagi nanti marah”. I tak tau nak cakap apa, I terus senyum. Alahai pengkid, nak ngusik ahkak yeaa... I think she meant for a joke not sindir, I don’t take it seriously, even kalau dia serious pun... tak koser I nak layan.

Sampai kat counter, Prince Charming mucuk dah tunggu. Then I teringat I xmo guna beg plastic. So I nak masuk balik nak beli recycle bag. Husband I kata tak payah, dia memang hantu beg plastic. I pulak environmental punya orang.. I bising la... I berkeluh kesah dan mencurahkan ketidak puasan hati I. Kalau I insist memang boleh but this time I bagi dia chance. Kalau pegi JJ or Tesco memang I sentiasa siap-siap dengan beg recycle I. I beli banyak sebab I tau banyak barang nak beli. Dia memang tension je kalau I bawak. Dia kata, supermarket patutnya bagi recycle bag nie free instead of we have to buy. That is how we encourage people to use it. Betul jugak dia cakap. I membebel lagi, I kasi dia guilty, dia sengih-sengih kemaluan. I lecture dia pasal environment etc.

Then dia cakap, I sorang can’t make a different and I’m the only one yang care pasal environmental nie. I kata yes, one person like me can make a different, maybe not much but my contribution is better than nothing and I’m definitely not the only one. I said, how can you live in a world where you work, breath, enjoy life etc and yet you wouldn’t do something about it. It is your world too, try to give it some love sometime if not all the time. You know, we take take and take, it is about time for us to give it back...

But so far we have been collecting and sending our papers and plastic bottles to the recycle centre but my husband yang sentiasa want to have a say bila part-part environmental nie tak puas hati with the pay in exchange of the stuff that he has been sending on which I agree but in terms of kesedaran alam sekitar husband I memang zero!

Food intake for today
Lunch - Teppanyaki, air yogurt, juices, fruits
Dinner - Husband I beli cone pizza, sabar je la..
Exercise
Jalan and lari sekejap kat threadmill, half an hour through the excercise tiba-tiba rasa macam tak dapat bernafas, terus I stop. Kang tak pasal-pasal I pengsan hahaha...

Friday, November 6, 2009

Exercise

Yeahhhhh....I berjaya jugak nak exercise last night setelah berminggu-minggu memikirkan bila I nak keluar peluh nie.. I was so happy because I managed to make a full use of the threadmill that the darling bought a few years ago. I think ada dalam 5 tahun yang lampau kot... lama oo... It was my second time actually, the first was like 2 years ago. I promised myself that I will fully utilise it.

So malam tadi ada la permulaan untuk kearah kesihatan dan tubuh badan yang sihat. Mula-mula tu I set untuk for walking and speed cuma 2 aje, wah macam slow je... xmain la slow-slow hehe.. I lajukan sikit I bagi speed 3. Then I set to lose weight programme sesambil tu I baca paper. Tiba-tiba I perasan makin lama makin laju, apahal kan? I pun kena la belari laju-laju ikut threadmill tu then tiba-tiba speed sampai ke 10. Mak, engkau cepat-cepat I tekan stop, maunya tak tercungap. Then I set ke walking and I bagi speed 5. Sesambil tu I try belari-lari and buat excercise tangan, kekononnya ada dumbbell la hahhaa...dumbbell imagination je.

Coach kat sebelah yang tak berbaju dan hanya berseluar short biru petak-petak kecik sibuk je bagi instruction itu ini.. shibukk je budak manja tu. I cakap kat dia jom la sama-sama exercise dengan I. You gunala exercise machine yang satu lagi for climbing/hiking dari you peratikan I. Dia kata, dia kena jaga I dari belakang takut ada injury or accident ke... alaa...ada je.. I pujuk dia lagi, meh la, keluarkan peluh. Pastu dia bagi alasan dia ada ghout la, doctor tak kasi dia exercise la. Then dia kata, aritu dia buat medical check up and doctor suruh dia naik threadmill and doctor sungguh impress, cakap dia fit and agak dia selalu excercise. Ingin betul I nak jumpa doctor tu and set the record straight. Tah medical school mana doctor nie pegi, takan tak perasan body dan yang paling obvious perut husband I. Everynow and then dia mesti ulang apa doctor tu cakap. I think ada dekat 20 kali kot.

Since dia xmo excercise, nak maintain body comey dia tu, I arahkan dia macam-macam hahaha..I suh dia ambik kan I paper lain then I suh dia ambik kan I tuala. And dia pun sibuk la lap-lap kan peluh I kat belakang. Rasa macam boxer lak I.

Anyway, I suka sebab I banyak keluar peluh. I managed to walked/ran for 1.5km for about 40 minutes. And I burnt about 150 chalories... ok la tu untuk permulaan kan... Ingat petang nie nak naik threadmill lagi but I have a class so maybe tomorrow.... Alamak! Lengan baju tak jahit lagi.... got to go...

My Food Regime


Hari nie I makan sushi kat atas (tak habis, I makan tak banyak dalam 8...oh banyak tu), sambil tu I makan dua sudu nasi and ikan kerapu steam yang I masak for lunch today. Minum selain dari air putih I minum air yogurt perisa orange and buah markissa.

Me : Lepas turun dari threadmill tu I rasa terhuyung-hayang. I kena duduk for about 10 minutes atas perut husband I, span semulajadi kah kah kah....

My Sister's Keeper



(image from http://bit.ly/2taaNp)


I was so engrossed with the book that I read at the moment membuatkan I selalu lambat masuk tidur around 1am and beyond. I should stop my bad habit of tidur lambat nie. It has been taking a tol on my eyes and I feel so malas nak bangun. Pagi-pagi dah terjaga, I try to get back to sleep tapi tak dapat, bergerak-gerak mata I dalam pejam.

So, last Wednesday night, we decided to watch this movie. I was hesitated at first as I don’t think so it was a good one. Ingat drama biasa aje. Man, was I wrong. OMG! It was the most heart wrenching movie that I’ve watched for this year. Sedih gilerrr... ooo... Dari mula-mula start sampai abis, air mata asyik begenang aje. Masa tengah concentrate tengok cerita tu kan, both of us senyap and sekali sekala aje bersuara. Bila I cakap sikit, suara I sampai tak terkeluar macam tersekat aje, maklumla tengah sayu hehehe.. I duduk depan dia and I slow-slow tarik nafas and tahan airmata I bila scene-scene pilu menjelma. I xmo dia perasan nanti dia gelakkan I. Lagipun potong stim aje sebab I kan tengah melayan perasaan sentimental I. Tapi towards the end, I rebahkan kepala I kat bahu dia and airmata I terus berjurai keluar, lepas tu teringat la kalau dia mati/sakit ke atau I..adeeihh hai hahahahaha... apa nak jadi dengan I nih... Husband I cakap, dia dah agak dah I akan nangis-nangis bila I tak bergerak. Biasala I kan feeling-feeling darling hehehe..

Every moment and instances grab my heart and it was so touching. Semua character kat cerita tu buat I sedih aje. Part bapak dia tengok anak dia nak pegi prom tu alahaii.... dalam dada I rasa macam ada gelombang... masa dia tunggu boyfriend dia call, masa kat beach, masa dia sakit muntah muntah, I tak tahan tengok penderitaan dia and rupa dia sakit..., sedih kat abang dia, kat adik pompuan dia, sedih kat bapak dia, sedih kat mak dia... sedih sedih sedih la... semua scene kat movie tu buat I patah hati aje huhuhu... Such a tear jerking story... sob sob..

Kisah pasal anak dorang ada penyakit cancer/leukemia dari kecik lagi and in order nak selamatkan budak tu, dorang gunakan anak dorang yang dorang saje produce untuk selamatkan kakak yang sakit tu. So bermula la kisah yang affect seluruh ahli keluarga nih.... Korang tengok la sendiri, I malas nak cerita , xmo jadi spoiler. Kalau rasa nak nangis, I recommend this movie. Takan nangis tengok cerita tamil kat Thangathirai atau 202 Vanavil aje... :p

Thursday, November 5, 2009

Ulusan X Factor Season 6


(image from http://bit.ly/1gUMh6)


Yesterday afternoon, I watched X-Factor S6E17&18 (latest) di laptop yang I pasangkan speaker Altec Langsing sekali hehehe, dentam dentum bunyi ooo.. I xmo tengok kat desktop sebab I kan pemalas asyik nak baring aje sambil mengunyah ngunyeh (perkataan yang definitely I reka sendiri, harap maklum). I rasa sungguh sedih bila tengok Danyl Johnson nyanyi semalam. Remember, I pernah cerita pasal dia kat blog I yang lama during the audition lagi, yang bertapa terpersonanya I akan persembahan dia? Two weeks ago dia jatuh bottom two dengan Miss Frank. Tapi nasib baik dia tak terkeluar, Miss Frank yang keluar. But it was a shocker because both of them were very good then contestant lain yang sungguh suck itu. Macam nak jatuh jantung I masa tunggu result. I hairan la kenapa la dia jatuh bottom two. Kat press/paper dorang , teruk dia kena kutuk and that was why dia punya performance last night was so bad. Dorang kata dia cocky but to me he is not cocky but he is confident. What is wrong with being confident? Well, dia nyanyi out of tune at the beginning and he looked dejected at the same time. I was so worried and sekali lagi jantung I bagai nak putus sampai tak dapat bernafas masa result semalam ingat dia bottom two, fuhh..nasib baik bukan dia, instead it was Lloyd and Rachel. Rachel dah 3 kali bottom three memang patut pun kena keluar. But I have to admit suara dia sedap tapi dia just xde x-factor and I don’t like her at all, I don’t know why. Lepas tu masa kena keluar dia nangis-nangis. Apa la yang nak dinangiskan peminat tak vote and tak minat you, exit je laaaaa...

Anyway, I just found out that Danyl nie bisexual sigh, ....napa la jantan- jantan celebrity sekarang nie asal famous, tampan or suara sedap aje kebanyakkannya gay or bi, alahaii..... Nasib baik Jamie Archer and Olly Murs my other ayam tambatan nie tak gay or bi. Si Jamie nie pulak kaki pompuan. Well, pompuan offer free, why nak menolak, betul tak Jamie...hehehe.. Olly pulak dump makwe dia masa dapat masuk x-factor, kira xsedar diri la.. But voice 3 mamat nie and performance dorang memang class.

As for selebihnya macam Stacey, Lucie, Lloyd, John and Edward...mmm.... tak setaraf dengan the three yang I ceritakan kat atas tapi chances Stacey nak menang tu memang ada sebab she has the liking factor. Dia humble and dungu-dungu naive character tu was so cute.. bak kata omputih ada personality, I pun suka kat dia. Lucie pulak, mmm..I tak suka dia punya appearance, she look scruffy, selekeh macam ada tak kena je. Lloyd pulak, suara ok, muka pun cute dan menjadi kegilaan budak-budak, chances nak menang memang xde. John and Edward..hahaha John and Edward the talentless duo, what can I say about both twin nie.. In terms of suara and performance memang out but, I repeat but.. entertainment wise, very entertaining, watching them making a fool of themselves but at the same time you feel sorry for them. But I tabik la akan sifat thick face dorang yang tak abis-abis kena bantai dengan press, Simon plus other judges beside mentor dorang Louis. And every week kena boo dengan audience. Hopefully twin nie sampai final mesti Simon gila meroyan sebab dia memang anti betul twin nie or the two horror macam Simon cakap hahahhaaha...

My Food Regime
1) Hari nie I makan unhealthy food during lunch..waaaaa.... nasi putih, ayam masak lemak cili padi dan sambal ikan bilis.
2) Munching - Apple juice, yogurt, crackers curry sikit, apple and chocolate cadbury moments....
3) Dinner tadi - Chinese Chicken Salad from Coffeebean and apple juice.

I: Masa I menaip nie kan, husband I tertidur topless (yummy) dengan short miskin dia yang colour hijau tu, siap snoring lagi. Senyap-senyap I ambik remote control I baling kat perut mungil dia, tekejut dia hahahahahaha.....

Wednesday, November 4, 2009

Hari Nie..

Hari nie I rasa sangat payah untuk bangun. Bukan hari nie je, hari lain pun macam tu gak. Kelesuan dan perasaan berat hati untuk meninggalkan tempat beradu amat kuat mencengkam tubuh badan I. Tiba-tiba I terpikir adakah I mengalami sindrom penuaan? Adakah I mengalami depression tanpa sebab atau adakah..... adakah I sedang menghidap sejenis penyakit? Sedang I berpikir sambil bergulung dalam comforter yang sepatutnya digunakan untuk mengalas tilam, baru la I mendapat conclusion nya. I sebenarnya mengalami syndrome malas, tu je... tak de lain.

Then dalam posisi berbaring I pun mulala melayari blog-blog yang tak pernah I jengah atau dengan kata lain, surfing through la. I pegi kat blog kawan virtual I and tiba-tiba rasa macam nak masuk blog yang ada kat link dia. Mula-mula tak perasan apa yang mamat nie tulis, bila I baca betul-betul and sampai abis satu entry nie baru ler I tau yang dia nie OKU tapi bukan dari azali lagi. Beliau terkena penyakit denggi berdarah and terus lumpuh dari paras dada ke kaki itu pun selepas I baca-baca entry dia yang lain. Dia menaip hanya dengan menggunakan satu jari aje, imagine that...

Then I look at myself yang cukup segala sifat tapi cukup malas nak mengerakkan anggota badan I. I seperti mendapat satu suntikan semangat baru yang membuatkan I melompat bangun, takde la melompat, itu dah exaggerate, I bangun dan terus sibuk nak memasak, kemas rumah, lipat, basuh dan jemur baju. Katil pun I kemas cepat-cepat. I promise myself from now own ward I don’t want to take things for granted anymore. I have to learn how to appreciate things and satisfied with what I have, which is hard anyway being the fussy that I am.

Oh, hari nie I masak bubur ayam dan sambal ikan. Ikan tu I goreng dengan sesudu kecil minyak aje. Then sambal tu pun I guna sesudu kecil minyak untuk menumis. Rasa sama aje. There is not much different, so you see, it is easy to change our eating habit and how we improvise the food that we cook, janji ndak atau tidak. Siang tadi I makan, selain dari bubur, sebijik apple, sebijik china’s pear, one glass of fat free yogurt strawberry, crackers Japan sikit. Dinner around 6.30pm I makan half French bread, one glass of apple juice dan cake comel yang husband manja I beli tadi. Just because I teringin nak makan and mention to you last night, doesn’t mean you have to buy, huhuhu... abis la food regime I. Dia kan, kalau I mention apa-apa terus dia beli, shayangggg kat dia. Masa I makan cake nie kan, I terlupa pasal segala-galanya, half way through baru I teringat akan my food intake tapi dah terlambat, nak luah sayang, nak telan guilty...huhuhu...nasib baik cake tu kecik aje (RM13.00)... tapikan sedap tau, tak manis.

Last but not least, bila I teringin nak makan food yang biasa I makan dulu-dulu whether makan kat luar atau masak sendiri, I akan cepat- cepat memotivasikan diri. I cakap dalam hati and dalam otak I, apa la yang nak di kempunankan sebab I dah pernah rasa and banyak kali dah makan. Once in a while apa salahnya kalau nak makan tak perlu sekat terus tapi jangan selalu... ciaaaoooo...

Menu Dua Hari Lepas

Two days ago (Monday), I makan, nasi sikit, ayam steam, soup yang di masak rebus with chicken fishball, cauliflower and baby corn. Macam lauk hospital aje sebab colour soup to sungguh clear. Then a few hours later I terasa lapar, so I munched on muesli, 2 pieces of kiwis and china’s pear. I took my dinner at around 5.30pm because I have to go to my class at 6.00pm. My dinner was chicken kebab. Balik dari class, we stopped over at my neighbour’s shop and beli 4 pots (kecik je) of non fat ice cream from her shop (Taiwan’s snowflakes ice cream). Sampai rumah I tak lapar cuma haus although I bawak air apple and almost finish it. After watching Amazing Race around 12am I teringin nak makan the ice cream that we bought earlier on. So I belasah 2 pots of it but I’m not worried because it is not fattening at all.

Yesterday (Tuesday), I makan china’ pear around 12pm. For lunch I masak ikan bawal putih masak singgang and peria yang I goreng with satu sudu kecil minyak. One hour later I minum air strawberry yogurt with a little bit of curry crackers from Japan. I tak risau sebab tak berminyak and tak ada rasa sodium garam and I’m pretty sure they baked it instead of frying it, kataku menyenangkan hati. Tak lama kemudian I ate one bar of my guilty pleasure, chocolate Snickers. An hour later I makan apple. Then around 6.30pm I makan roti lekat kat dinding (roti naan) sekeping. Malam around 10pm I makan a few spoonful of 100% fat free yogurt ice cream. Actually I tak nak tapi budak gumuk tu ler tak mo makan sorang-sorang. Tengah malam terkentut-kentut I.

Tuesday, November 3, 2009

Paranormal Activity



On Sunday, we spent our time watching movies in the comfort of our home. We watched lots of movies lately such as Perfect Getaway, Orphan, Surrogates and the latest one was Paranormal Activity. It was made into a documentary film and it was so spooky. It was a bit slow at first but half way through, oh dear God, it was scary shit! Although the demon/ghost or whatever it was, was not appeared but the gangguan and sometime the eerie stillness was so overwhelming, tak tau nak cakap dah. I think the unforeseen force and not knowing what it will do to you, I mean the anticipation was so unbearable. But the ending is not what I expected and it is kinda..mmm.... how should I put it.. macam tak kena je....

After watching the film, me and the mamat cute argued about whether the film was authentic or fiction. I was adamant that the film/documentary is not real but the mamat yang amat suka dengan cerita non-fiction berbentuk seram nie kata it was real. So I checked through the net and sama je, kat situ dorang pun berbalah gak. Then just now when I went through the image to put the Paranormal pics to my blog, I found out that it is not a real/film documentary hahaha..I can’t wait to tell the mamat ;p . Believe whatever you want to believe dudeeeee.....

Weekend - Saturday

(Fried Rice Pineapple)

As usual I was busy shopping on the weekend. Bila nak start balik berblog I jadi malas. I didn’t surf the net for quite sometime. I still hold on to my “eating healthy regime” phew thanks God! But last Saturday, segalanya lebur menjadi debu when it comes to makan kat luar. We went to The Curve sebab nak cari beg yang anak buah I beli. I was very much interested in the design but I wouldn’t buy the same pattern but yang penting jenama. Before that we plan to have our lunch as we didn’t have our breakfast and hungry at the same time. Since tak tau apa nak makan, ndak tak ndak, no choice terpaksa la makan kat one place where we’ve eaten before. After going through the menu, I have no choice but to order the nasi goreng nenas (pineapple fried rice). My other half pun order nasi goreng, ABC and Curry Chicken Yogurt adeeihh...temptation. Before that, the waiter were asking me whether I want the nasi goreng to be spicy or non-spicy, I choose spicy lerrr... I was hoping that my nasi goreng will be presented in the nenas but it was on a plate instead, bummer.... and they just scattered the nenas around and it was not spicy at all. But the portion was so much.

(Curry Chicken Yogurt)

(ABC - Air Batu Campur)

I exchanged with my darling but the taste was the same and I only took a quarter of it. Beside, I have no appetite to eat but when the ABC came, I hentam like crazy. I try not to think about my calories intake although it was in the back of my mind all the time during my hentam of ABC. I feel bad but what can I say.... So anyway, we promised ourselves we wouldn’t eat at that place anymore. It was our second times actually, I think we make the same pact before. So much for promising.

Anyway, like I said, we went to The Curve to look for that branded bag. Macam nak mati both of us bejalan at every inch of the place but we couldn’t find the outlet. We asked the enquiries and was told that, there’s no such outlet there. Darling called her (our niece) for a few times but she didn’t answer it, must be the stupid service connection again. We were wondering where did she bought it? Oh, I managed to grab two Audrey Hepburn t-shirt, it was beautiful and yeaaahhhh.... plus earrings, hair clips....mama mia...

Note : I’m not paid or getting any compensation from the food pics that I took/put in my blog. All my comments are solely base on my tastebud.