Posts

Showing posts from November, 2013

Update Basi

Ahh... lama I tak update blog I due to something that is bothering me right now... Nanti la I cerita but right now I need to habiskan baki-baki kisah my nenen ini.. Here goes...

Sebelum balik, we decided to singgah kat rumah in law kejap on the way to the hospital to bukak my bandage. I jumpa my bedridden mother in law, I cakap nak terbang balik malam tu jugak lepas jumpa doctor. Mother in law I yang jadi quiet lepas bedridden tiba-tiba cakap, “tak payah balik laaa..” dengan nada sayu, tiba-tiba I rasa terkedu bercampur sedih. I usap-usap kepala dan tangan dia yang mengeletar itu, I cium pipi dan dahi dia, I kata kejap je, nanti I balik sini semula yea. Mother in law I pandang I dengan wajah lesu and then dia pejam mata perlahan-lahan.. Tak lama kemudian, assistant kat clinic doctor called and suruh I datang early than the appointment, I cari husband I tah mana-mana dia pegi. Bila husband I naik atas I cakap dengan husband I pasal apa mak cakap and hospital suruh datang awal. Kita ora…

I Dah Balik Ke Bangkok

Image
(Stock yang diangkut balik) Hello, me and my husband are back in Bangkok about two days ago guna flight malam. 

Banyak benda I nak story tapi I dengan husband I terkena diarrhea for these past two days..huhu.. Ini mesti makanan kat, “you know where – clue belon” sebabkan nasi dia I makan rasa mentah and ada bunyi krup krup lagi, nasib baik I makan sikit and I gave it all to my husband. Tak ada la tuduh, I agak je... abis what else kan.. or maybe nasi lemak yang makan pagi tu but then selalu makan tak ada pun kena.. Anyway, I kena siang the next day tapi husband I malam sampai kat Bangkok, berberapa kali dia bangun tengah malam pegi toilet, yelakan..takan pegi pasar malam.

I masih lemah lagi. Ingat hari nie dah ok tapi tadi makan sikit an hour later ke toilet cir bir sampai dua kali. Perut pun dah kempis. Semalam perut I bunyi mengelodak. I kata kat husband I, kalau kat KL, I will go to my fav’s doc/clinic and mesti cepat baik makan ubat dia. I ada bawak ubat dari doctor tu masa…

Dating with My BFF

Image
I met my BFF, Noreen yesterday. Ah..buat pertama kalinya I keluar selepas kena bedah. It was a long awaited appointment. Noreen was my ex colleague. We worked in the same company but different division. We were not that close before but each time I pegi toilet and lalu depan parition dia, we would say hi to each other and kadang-kadang I stop to have a chat with her. I think I once keluar lunch dengan dia, but that’s all. But one thing I hairan, why our colleague selalu kutuk-kutuk or mengata dia. Masa tu I pun tak berani la nak berbaik-baik dengan dia and kalau I cakap dengan dia pun I becareful but the longer I know her, the more I like her. I find that she was so cool, funny, outspoken and honest. Whatever our colleague said about her was not true at all. Then we found that we have something in common with each other and we have a different mentality from the rest of our colleague. But I still tak berapa rapat sangat dengan dia.  One day, she and her boss was transfe…

Update

Tempoh I dalam confinment (amboi.. bunyi macam orang berpantang) ini terasa begitu panjang sekali. I sungguh tak tahan bab yang tak boleh mandi dengan sepenuh hati ini. Nasib baik bahagian perut ke bawah boleh basuh macam biasa, but bahagian atas tu, huii asyik berlap aje, rasa sungguh tak lengkap method yang sering I praktikan. Dah la nak pakai deodorant pun kena careful sebab plaster di tampal sampai separuh ketiak belah kiri ini. Nasib baik ketiak I tak bau hapak tapi tak sedap la tak dapat dioles (ambik kau bahasa indonesia, belum lagi I guna perkataan pengobatan, kanker ke atau menit) macam biasa, kena careful takut plaster terbukak la pulak kan.

I masak buat pertama kalinya semalam selepas pembedahan hari tu. Sebelum nie asyik makan makanan tapau je. Beberapa hari makan makanan kat luar nie, berat I naik mendadak 2kg. Yea, 2kg sebab husband I beli macam-macam makanan, Manhattan la, A&W, KFC, Ikan penyet etc, nak nak menu siang and malam berbeza dan I pulak demand mac…