Posts

Showing posts from October, 2011

Penggaru Itu....

Image
For as long as I can remember, belakang husband I sentiasa gatal. Nak kata dia bersandar kat benda- benda miang tak pernah pun I nampak. Nak kata nyamuk gigit pun tak ada jugak. Apa yang pasti dia asyik mengaru-garu belakangnya tanpa sebab. Dia selalu suruh I check kalau ada merah ke bengkak tapi bila I tengok tak ada apa-apa pun. Kadang-kadang dia cari bucu dinding yang strategic bagi mengasah belakangnya itu. Bila dia dah mula menunjalkan belakang dia, kening sebelah akan terangkat macam kening Mr Bean je.

I tak tau bila beliau mula menggunakan atau membeli penggaru belakang. I tak ingat bila tapi satu hari tu tiba-tiba I tengok dia bawak balik penggaru kayu yang dia beli entah dimana. Or was it, dia beli masa sama-sama dengan I?, I kurang pasti. Tapi yang I pasti, sejak dari haritu kemana-mana beliau pegi dalam rumah mesti ada penggaru kayu tu bersamanya. I mula-mula tengok macam kelakar aje, macam orang tua (err..bukan dia or both of us dah tua ke? Wakaka..) or macam taukey cina ka…

Kisah Sabtu Lepas

Image
(Tiga selipar kat atas tu husband I beli, yang dua bawah tu I beli)
Last Saturday both of us pegi ke Ampang Point sebab nak test mata I yang berzaman tak check. Lepas makan kat Octopus terus ke kedai Optical.. Ingatkan nak beli spec baru untuk pakai malam-malam lepas bukak contact lense but fikir balik..nanti la dulu sebab I dah ada dua spec and style yang salesgirl to bagi, sama je macam kat rumah and I need to betulkan yang rim colour black tu. The other one style spec biasa aje. Oh masa opthemtrist to checked I was so glad sebab mata I tak naik and in fact turun lagi… cuma silau aje yang bertambah… other than that everything is perfect. Then order contact lense baru untuk pakai selama 6 bulan macam biasa. But this time, order/beli yang latest and pricey but salesgirl to convinced, it’s the best and comfortable.. tak dry, latest and tak pernah dengar customer complaint etc.

Lepas abis dengan kedai Optical, we went to kedai buku. Its like a habit that I have to masuk kedai buku and …

Kisah September and Latest Update

Image
There are a lot of things happened during the September month. Firstly, offcourse Hari Raya yang lepas, barangan kat rumah tak berganti pun. Kain langsir yang bergantung last year langsung I tak basuh.. tak kuasa, selalunya 4, 5 tahun baru I bawak turun cuci. Itu pun I ada dua je.. kalau satu basuh, pakai yang satu. As for kuih raya, I beli je kat Giant and JJ.
So first day raya tu selalunya pagi-pagi lagi husband I dah bagi angpau tapi this year dia tukar concept, bagi I hadiah rantai emas, siap dengan pendant love celoreng emas putih lagi hehe.. Dia cakap hadiah serentak dengan our annivesary sebab fall on the same day of Hari Raya. Sungguh romantic pagi raya kami berdua. Tapikan I hairan kenapa orang menangis-nangis mintak maaf kat laki ke or anak-anak minta maaf sambil peluk-peluk syahdu. Sebabkan I tak ada feeling pun bila I mintak maaf and cium tangan husband I dan sesambil tu cium-cium pipi mungil dia sekali. In fact I boleh cakap, “hah… sorry kalau I banyak buat silap tapi, y…

Birthday Ku Yang Dah Basi

Image
My birthday was about a week ago, but yeah, I tau.. I sepatutnya update blog I yang lama dah mengumpul habuk ini. Sian blog nie kan.. kejam betul I meninggalkannya begitu saje. Anyway, about my cerita birthday yang sudah basi ini, two days before the actual birthday, husband I dah siap-siap bagi hadiah petang tu. I was so surprised and was wondering bila dia bawak masuk without my knowledge.



(Birthday Gift)
So petang tu dengan wajah yang penuh pengharapan husband I surprised I with the gift. I was so happy, walaupun hadiahnya sangat simple but that is what I want. Apparently, he remembered drama last year on which I merajuk (menyampah bila ingat balik). Dia belikan I set toiletries crabtree hehehe.. yes, case last year la… Nasib baik dia ingat..kalau tak..memang berdrama lagi ler.. In fact last week during my birthday pun ada drama.. nie nak cerita la nie… The next night after jam pukul 12.00am Oct, 2nd, husband I keluarkan cake kecik (dapat free sebab dia beli dua kek for next day ev…