Posts

Showing posts from June, 2012

Update

Image
(Baby sungguh excited dapat dua birthday present angry bird)

 (Another surprise birthday present, play dough.  Masa nie I usik-usik dia buat tak tau, tengah khyusuk, geram I tengok pipi and mulut dia)

Last Saturday we went to visit my sister and her family kat Tampin untuk bagi dorang birthday present and a few stuff to my sister. Lama I dah tak visit dorang, asyik bertangguh aje. Dorang lagi la, bertahun tak pernah datang visit I but it’s ok, they have other priority dari I yang tidak dikasihi or di anggap penting ini (pilu konon). Si Gabby/baby (dia membahasakan diri dia baby, alahai manja), sungguh cute. I geram betul dengan kepetahan mulut dan perangai dia yang sungguh mengelikan hati I. Rasa macam nak bawak balik je. Confident and sangat perasan berbeza dengan budak-budak zaman dahulu kala termasuk I yang sungguh malu ini, poraah! Kita orang balik hari aje this time sebab keadaan rumah buat masa sekarang nie sungguh tunggang langgang especially kat dua bilik yang masih …

Merisik Dan Bertunang (Ipoh)

Image
(Cincin tunang)

Next day around 8.15am we went down to have our complimentary breakfast. Breakfast sungguh delicious. Thanks God! Dalam makan-makan tu, hati ini tidak dapat lari dari merintih sebab makan nasi lagi and on top of that nasi lemak hahhhhh.... then bubur nasi, mee goreng, curry ayam huhuhu.... I have been dieting for the past three weeks, meaning makan nasi cuma sekali atau dua kali seminggu but this week, hari-hari I kena makan waaaaa..... Berat badan baru nak turun and now... I have no choice but to eat rice since tak ada makanan ruji lain, kalau kat rumah tu boleh la I ubah menu kan.. whinning tak abis-abis pasal lelemak I nih.

Lepas breakfast, terus berkemas sebab nak check out awal and dah plan jumpa Cik Aya and the rombongan kat Paparich pukul 11.00am. Lepak kejap with them at Paparich before heading out to future bride’s house. Sampai situ, bergambar la kejap rombongan peminangan ini. I tolong angkat dulang hantaran pertunangan berisi kain telekung. So da…

Ke Ipoh

Image
Yesterday, we went to Ipoh for the majlis merisik and bertunang of one of our anak buah. He is the eldest of his siblings and was the first cucu/cousin of the clan. He was married before but end up in a divorce (oh, penuh dengan drama dan sungguh history itu). So when I found out that he’s getting married this coming November, about two weeks ago, I was so shocked sebab tak ada angin and I didn’t know that he has a girlfriend. Hey, he already booked and paid a deposit at a restaurant/wedding venue. Dengarnya bakal jadi wedding of the year and sangat mewah. But ofcourse la I tak tahu menahu because lama dah I tak menjenguk my in law and beside I’m not the busy body auntie anymore kui kui. I telah meletakkan jawatan itu long time ago.. hehe.. Ntahla, malas nak korek-korek lagi (yela tu). Anyway, I was so glad that he finally found someone after menduda for a while. Mind you, this guy gaji besar and a GM. The company also sent him travelling on business to everywhere in the w…

Update

Image
(Softcrab Temaki)
Petang semalam both of us went to KLCC to look for a birthday present for anak-anak buah at Toys”R”Us and gadget untuk yang remaja. Aritu dah beli a few birthday present untuk cucu-cucu sedara. Bulan nie memang bulan membeli present. Next month another cucu sedara punya birthday and after that another one. Lucky sungguh budak-budak sekarang nie, hadiah mesti yang best-best. Teringat zaman I dulu-dulu, hadiah or toys semua made in China, yang plastic and tin-tin tu. Kejam sungguh zaman I, I wish I jadi budak-budak balik, hey, just for the sake of nak dapat hadiah baik tak payah la wakaka.. But really sometime I wish, I muda belia, sure dapat gadget-gadget yang best, bukak mata je dah ada handphone la, video game la etc. Ini tak, masa zaman I dulu, kalau ada telephone yang colour hitam besar bagak tu dah kira glamour la sangat and perasan kaya hahaha... But then again adakah parents I, auntie, uncle, tok, nenek with their “that” character akan memanjakan I sebagaiman…