Posts

Showing posts from December, 2009

Goodbye 2009, Welcome 2010

2009...hmmm... What have I achieved so far? These are the question that always comes to mind at the end of each year for as long as I can remember.

Looking back... there are a few ups/down and things that had happened to me. It’s not much though. There are things that I regret so much and I wish I never done it or went through with it. I always told myself past is past but I can’t help being sad and angry at the same time. I hate what I did. I can’t stop blaming myself and how stupid I am.

Back to what have I achieved so far.... well, I learn how to sew and make my own dress. I’m still a rookie though but I can see that I’m in a right path. And my lesson with the school will be over by end of January next year but I thought of pursuing it further. I have lots of plan in mind for the future. I can feel that 2010 would bring something good to my/our life.

Ok now about the habit that I picked up this year... the bad thing is, I cursed and swore like "The Sopranos" when I’m pissed …

Have a Little Faith - Mitch Albom

Image
My husband bought me this book as a birthday present about a couple months ago. And I abis baca buku nie about 3 weeks ago. So this is the last book that I read for this year.

What can I tell you about this book? Well..not much sebab this is the book yang I tak berapa suka dalam semua buku-buku Mitch Albom yang I ada. This book is more about his relationship with his rabbi and pastor of My Brother’s Keeper. It is also his personal spiritual journey or finding or rediscovering of his belief/religion. But it is more about a story of his rabbi. Banyak bende-bende baru yang dapat I pelajari tentang agama Judaism dan perangai dorang nie. Serba sedikit menyentuh pasal system pembelajaran (ada sekolah khas yang sungguh bersistem untuk anak-anak dorang nie) tentang agama dorang yang telah di pupuk sejak kecil lagi. Lesson yang di ajar... you wouldn’t believe it. No wonder kaum dorang nie pandai-pandai, selain dari pandai memanipulasi segala-gala di dunia nie. I try to keep an open mind about t…

Ke Craftworld Shop

Image
Masa pegi class on Monday night Siti showed me a pencil like “kapur” where you can refill for fabric use which was so cool and a bobbin needles where you can terus jahit with your sewing machine without having to take it off during the process and it wouldn’t break at all. She bought it at Craftworld SS/2, in fact she has been telling me for quite a while, so yesterday afternoon I decided that I want to go there, let just say it was a spur of the moment thing. I called up my husband and told him about it and kebetulan dia on the way nak balik. Before that I dah checked through the internet about the location and name of the shop. Then I texted Siti to confirmed of the shop's bane as she always referred to the place as SS2. Siti asked me whether I want to go there, I said after asar and I tanya dia nak kirim apa, she said she want a weight fabric. So lepas asar both of us (me and hubby) keluar but we’re not using our car, instead we used LRT because kalau nak pegi area SS memang ja…

Stupid Sewing Machine

Last night I went to my class as usual but this time I brought along my portable sewing machine. It was my first time actually. So when it comes the time to use it, all of a sudden, sewing machine bajingan tu tak dapat berfungsi dengan betul. I was so mad, as it was not the first time it had happened to me. In fact this was like a third time. Masa mula-mula kena tu, husband I dah bawak pegi tempat membeli tu and within second orang tu dah dapat betulkan. Then about a week later the thing started to act lagi. But after a few slam bam dari I, tiba-tiba jadi ok balik. Then a few weeks later, dia start buat hal lagi sekali. Then lepas I hentam hentam dia ok lagi sekali. After that everything went smoothly, or so I thought. And last night, the stupid bloody sewing machine buat hal lagi..I was so mad, I siap tendang lagi.. I dah tak boleh tahan dah... kesian dorang yang tengok tu hahaha...mesti tekejut sebab first time I naik angin macam tu. Mana tak, dekat sejam I cuba nak perbetulkan and …

Farmville

Image
(Di halaman rumah)
I have no idea what to write but the weird thing was when I keluar sight seeing, macam-macam topic datang kat kepala I. Kalau dalam kereta, husband I borak dengan I, memang I tak dengar sebab my mind stray away into what I’m thinking, wondering and dreaming. Then bila sampai rumah, kepala hotak I blank balik.

Anyway, dalam ber’farming’ nih, I come to understand character orang-orang secara dalaman, who and how they think, although tak ada la secara terperinci but sikit-sikit tu kita boleh kenal orang tu macamana. Contohnya dalam soal pembahagian share. I noticed tak banyak yang nak share their wealth with others. I hairan sebab bila share orang, secepat kilat dia nak sapu but when it comes to hers or his, dia skip and tak mau publish/share. It is a give and take situation. Takan you nak take but you don’t give? Why do they have that kind of attitude/character? I know it is just a game and everybody have their own right to give or to share. But without they realising …

Maal Hijrah 1431

It is not to late for me to wish Selamat Menyambut Tahun Baru Maal Hijrah 1431 buat semua umat Islam di seluruh dunia. To tell you the truth, I don’t know much about kisah penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W. dari Kota Makkah ke Madinah nie until I checked from the internet and discussed with my husband. I discovered that it was the most important event in the calendar of Islam. I think I pernah tanya dulu but I tak ingat kot.
I jumpa somewhere kat internet earlier on today.. This is for those yang jahil macam I.

Sejarah Ringkas Hijrah
UMUMNYA hijrah bermaksud berpindah dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Penghijrahan komuniti Muslim pada zaman Rasulullah SAW berlaku sebanyak tiga kali. Pertama, hijrah ke Habsyah pada 615 Masihi, kedua juga ke Habsyah pada 617 Masihi dan ketiga ialah hijrah Rasul SAW ke Yathrib pada 622 masihi. Mengenai hijrah ke Yathrib, Rasulullah SAW ada menceritakan dalam hadisnya yang bermaksud: “Aku melihat dalam tidurku aku berhijrah dari Makkah ke satu tanah…

The Gifts by Cecelia Ahern

Image
Dalam busy busy ber”farming” dan melakukan segala activity lain sempat lagi I spend a few precious moment with my book. Biar hectic macam mana sekalipun I will try to squeeze some time for it. Tak kira la time membuang ke, pasti ku capai dengan segeranya. So after two weeks, finally habis jugak buku nie I baca. Apa yang boleh I perkatakan... WOW! Ini la buku fiction yang terbaik pernah I baca dalam hidup I. Belum lagi I temui mana-mana buku yang membuatkan I teruja. Mula-mula tu rasa macam tak best je... tapi lepas a few pages... I terus terpaku....Perjalanan cerita yang mempunyai character, Gabe, yang penuh mistery dan terungkai di penghujung cerita. Berbagai bagai conclusion yang cuba I justify. Kemunculan Gabe membuatkan hidup Lou tidak keruan. Cerita berkisar tentang hidup Lou yang sungguh busy hingga tiada masa bersama keluarga, betapa Lou curang dengan isterinya yang baik itu, kealpaan Lou terhadap ibu bapanya, kerakusan Lou mengejar pangkat dan kedudukan di dalam syarikat membu…

Ugly Truth

I hairan la kenapa kebanyakkan (tak semua) orang perempuan atau kawan perempuan yang I kenali atau temui suka show off dekat I? Baik yang dah kahwin atau yang masih single.. sama je. Kenapa dorang rasa threatened by me? Kenapa yang ugly (pada pandangan mata I) perasan diri lawa? Why must they tell me that ramai lelaki tergila gilakan dorang? Yang peliknya rupa dorang, like I said are so damn ugly, muka tua walaupun still muda dari segi umur, badan bau busuk dan shape badan buruk, tak pandai bermekap, tak ada style langsung and the way they dress up...oh my God, punya la hideous! Kenapa tak sedar diri? Kenapa tak tengok cermin lama-lama? I was like, WHAT? (tapi dalam hati la). I peratikan rupa dorang dalam dalam masa dorang start bragging kat I sambil tu I berfikir are they serious? Sebabkan I tak pernah pun cakap yang RAMAI laki tergila-gilakan I (before or after I kahwin) or that I have something special about me etc. Why must I say that? Apa yang I nak prove by saying such thing? I’…

Me, Talking Nonsense...

Lama dah I abaikan blog I nih... jangan la jadi macam blog blog yang sudah, bukak tutup bukak tutup delete. Nie Farmville punya pasal la.. Ish jangan salahkan Farmville beb... it’s me.. I’m the one who should be able to control myself and not letting the game control over me...isn’t it? I akan reduce my time kat situ and concentrate with some other important thing in life such as spend more time with God which I have neglect for as long as I can remember, hey...but I don’t miss my daily prayer yea... What I’m saying is that, bila susah or sakit manja manja sikit baru ingat Tuhan... I nie tak patut la... Sekarang nie kan, I kalau tiba-tiba sakit sikit aje terus ingat dah nak mati la.. mula la kelam kabut ingat mende mende tak baik yang I pernah buat dan still ongoing nih, i.e. bergossip, cursing, kutuk-kutuk orang... tak baik tau...
Lepas tu mula la I susah hati sebab tau mesti kena hukum kat akhirat nanti...huhu... Kadang-kadang I pikir, kenapa la masa kecik-kecik I tak mati aje so th…

Farmville

Image
(Diriku di celah-celah tanaman blueberries yang sedang ku harvest. Rambut blonde telah di colour ke black kerana rambut telah rosak disebabkan pancaran sang mentari semasa bercucuk tanam dan di tocang dua kerana keadaan cuaca yang teramat panas)
I’ve been slacking lately. This is due to the bloody Farmville. I went to school late, I did my homework at the last minute, I terkejar-kejar when it comes the time to cook/prepare the meal, I lost appetite to eat, I slept late each night i.e. 2.00 am, woke up early, I missed and didn’t have enough time to watch the torr that I DL for quite some time now except for X Factor, itupun selalu lambat tengok. My mind is consumed by what am I’m going to do next kat my farm i.e. nak beli apa, tanam apa, pukul berapa dah boleh harvest, farm sapa I nak kena fertilise, nak hantar free gifts lagi etc... Seem that I don’t have any time for anything nowadays. oh dear! Itu belum lagi I nak cerita bab my cafe world tu...

And most importantly, I didn’t blog reg…

Anugerah Skrin 2009

(Jadi pengkritik la pulak)

Husband I tanya earlier on yesterday evening, I tak tengok Anugerah Skrin 2009 ke? I said, ah.. tak kuasa I nak tengok artis-artis (or whoever yang involve in the industry) perasan nih. I tak anti semua, please don’t get me wrong. I’m talking about a few yang tah apa-apa lakonan and tak well known langsung tapi belagak tak sedar diri. But when I glanced at the telly and saw Afdlin was one of the presenters, I told myself, I have to watch this since he is well known for blurting out some funny line spontaneously. Sambil bercucuk tanam sambil tu la jugak I tengok-tengok. Kira multitasker la...
Well... it was sort of disappointed (very). Gandingan dia dan Fara Fauzana tu tak menjadi dan tak ada chemistry langsung. At times, it was meleret-leret and punchline that left you termangu-mangu and also wandering what the hell were they try to convey to you.. you know what I mean? Sometime I cringe my nose and frown my head without realising it. Or was it me who didn’t g…

Teater Natrah

Image
About 2 weeks ago I dah bagitau husband I yang I nak tengok teater nie. Publisiti bukan main hebat with the controversy of the main character of a young little star yang demand pasal harga bayaran who was the first choice and end up the beautiful Maya Karin got the part. So yesterday afternoon, husband I called up and bagitau I nak tengok for which slot, I kata as long as it is not Monday and Thursday as I have a class on that day. As for Friday nie, I nak tengok Muzik Muzik final. He told me that Saturday was already fully booked and except for Rabu malam, only that day aje I free and ada kosong and the seating was very limited. Mind you, lady of leisure pun ada tight schedule nih! Haha...He bought the RM 151.60 seat sebab biasa la Miss Queen nie, xmo duduk jauh jauh, mesti nak tengah-tengah dan dekat dengan stage or I tak mo tengok langsung. I mean what is the point of watching or be entertained by it if you can only see from far? Actually dia nak beli yang RM100.00 seating, which w…

Coretan I

Image
Last Sunday, we went again to Amcorp Mall sebab husband I ajak beli lagi. I was so excited or should I say, excited giler.. macam nak menjerit aje... well, which I did by the way hahaha.. Walaupun husband I bukan pembaca buku tapi his support mean so much to me. Sayang dia.... Seronok ooo... buku murah, baru dan masih latest lagi although I don't know some of the writer but dari narration yang I baca kat belakang macam bagus aje. Don't forget that, some of the unknown writers or books, kalau kita pandai cari memang best cuma maybe their talent are overlook etc. I dapat rasakan buku-buku yang kita orang pilih nie best. Tak sabar I nak "mengembara" ke dunia itu...

Tapikan semenjak dua menjak nie I tersangat la busy nye. Dengan project menjahit I lagi and now ada facebook nie I sibuk je nak bertani dan masak untuk pelanggan kat cafe world I tu hahaha... I tak sempat lagi nak tengok torr yang I dah DL dan buku yang I currently reading nie pun tak abis-abis although a few …