Posts

Showing posts from December, 2010

I Sakit, Manda And Heronya Sivaji

Image
I was supposed to update my blog this past days, but unfortunately I got sick... huhuu... I terkena food poisoning and automatically gastick pun campurtangan jugak. Ceritanya macam nie, as usual Ida would come every Tuesday to clean up the house. So when she came I tak masak sebab I tak mau kacau dia nanti dia kena cuci dapur banyak kali and furthermore I tak nak abuk-abuk masuk kat makanan kalau dia tengah lap-lap or cuci-cuci furniture kan. As usual jugak husband I akan tapau makanan untuk I dan Ida. This time I suruh husband I beli nasi dan lauk. Lepas makan tu I tak rasa apa-apa but petang tu perut I rasa lain macam, sebu and berangin semacam. Then I pegi melepas and makan ubat Actal. Malam tu tengah baring-baring tengok tv I dapat msg dari Manda, dia kata Sivaji The Boss ada kat tv. Then dia sms lagi dia kata kat astro fiesta 110. Eh, I tak tau pun ada saluran astro fiesta nih..nampak sangat I lama tak tengok tv. Tapikan I rasa Manda saje je nak kasi I jealous sebabkan dah dekat …

Kisah Tengok Wayang Tron

Image
(I makan laksa lemak, husband I makan laksa asam. Selain dari tu both of us share pie tee, lobak and ice kacang)

Last Friday evening/night husband I pujuk lagi, this time dia ajak pegi tengok wayang. I cukup malas nak tengok wayang especially bila mengenangkan penonton-penonton yang cukup monkey suka buat bising and siap cerita-cerita lagi. But bila teringat husband I banyak kali ajak tengok and I asyik menolak aje, so tak sampai hati la pulak kan... you know perkahwinan kan kena ada compromise..tak kan nak ikut kepala one party je kan. See, husband, you’re lucky kahwin dengan I yang sungguh bertimbang rasa ini (ye la tu uweek uwweek). I suh husband I check what was on kat TGV KLCC right now.

Lepas mandi and solat both of us pun make our way there but not before husband I isi minyak and I grab a few tidbits nak makan dalam kereta because I was so hungry. Sampai aje, terus order makanan kat Little Penang and then husband I pegi beli ticket. We haven’t decide what to watch, it would be de…

Kisah Petang Khamis

Image
(Makan kat Belanga MidValley. I order nasi kerabu, husband I order nasi lemak)

I thought of resting for a while before planning on updating my blog, suddenly my husband called me up and ajak berpoya-poya kat KLCC or MidValley on Thursday petang aritu. I kata malas la, I nak relax kat rumah, beside apa nak cari. Dia pujuk-pujuk and kata aritu kan I nak cari something. I kata itu boleh tunggu and I’m not in a rush pun. Tapi being the pushy guy he is, I pun turutkan la jugak dengan mengantuknya. Oh dia ponteng kerja as always. Masa on the way nak keluar rumah, he put on his other shoes, apparently it was a new one. I kata, you tak nak pakai stoking ke sebab kasut kan baru nanti gigit your tumit. Dia kata, tak ada la sebab dia pernah pakai aritu. I kata ok then.

Maka berjalan-jalan la both of us kat MidValley nih yang penuh sesak dengan orang ramai. Nak cari tempat parking pun punya la susah, semua penuh, it took us a while to find one. Tengah seronok-seronok ber shopping shopping, tiba-tib…

My New iPad

Image
(iPad, iPad case and wireless keyboard for iPad) Aritu, husband I mentioned pasal ipad. Then last week dia kata next year nanti dia akan belikan I. I tengok kat Oprah macam best aje but entahlah, I was a bit sceptical because as you know brand US nie normally they cater more to their market. I told him tak beli pun tak apa as I don’t see the need to have one. Lagipun function more or less sama dengan laptop je (man, was I wrong). Balik dari kerja that day, (masa tu I masih kemamaian baru bangun dari take a nap, yup sekarang nie I dah dapat tidur tengahari, more or less petang, tapi I tidur kejap je, paling lama sejam). Dia pandang I, I pandang dia, tiba-tiba I cakap, “ eh you tak payah la beli ipad nie, membazir duit aje and I tak minat la, furthermore I’m fine with my laptop nie”. Suddenly, husband I keluar bilik and masuk balik bawak satu plastic and bagi kat I. Dia kata, “nah this is for you, happy belated birthday”. I kata “ eh, birthday I dah almost dua bulan lepas and beside you…

Spa With Pozi (Fauziah)...Part 2

Image
(The Locker)

Oh, this is yang memang both of us tunggu-tunggu. Ah..sedapnya kena urut and belai-belai dengan bau minyak yang harum and the atmosphere was so relaxing. The therapist was very attentive, polite and kind as always. She asked if she put too much pressure but I cakap ok walaupun there are time dia urut and tekan rasa sakit nak mampus but since I want my blood to flow and I guess it must be tension in some part of the body, so I tahan aje. But overall it was a very pleasant experienced..I sukaa... Lepas therapist tu dah abis with the massaging, they move to the last course which was the scalp theraphy. Oh my God, it was the best of all...I rasa macam nak menjerit sebab sedap sangat. Tak tau nak explain akan kesedapannya bak ayat cliché, “I feel like I just die and went to heaven” (macam la orang yang invent those quote penah pegi heaven kan?). Kerana kesedapannya si Pozi tertidur sampai berdengkur.. hehehe.. Memula I ingat alunan instrumental bass kan.. makin lama I dengar ma…

Spa With Pozi (Fauziah)... Part 1

Image
(The Changing Room)
Last Saturday myself and Pozi (my husband’s elder sister) went to a spa together at Great Eastern (Energy Spa). Yea, together you... Nie kalau anak-anak buah tau abis I kena kutuk because they anti their annoying makcik (Pozi) for as long as I can remember. Yup, the makcik is a piece of work and there are times when I feel like I want to strangle her myself but being the outsider (me la) and join the family by marriage I have to go with the flow. Kekadang geram I with her bossy, fussy and macam bagus way. But actually, she is a timid and chicken (pengecut). Ish, this topic is about me and her going to the spa ma.. not kutuks her. Sorry la Pozi, I need for them to know your character in order to go on with my story..muehehe.. Raya nanti I salam mintak maap kat you (nasib u tak tau blog I...).

So anyway, like I said last Saturday we went to the spa together, holding hand and sing a song about loving each other and till death do is part (euwww..). The reason why we were…

Update

I was so busy lately. Merata-rata I pegi, keluar and macam-macam benda I kena cari.. Schedule I cukup padat, nak kena pakai PA nih..macam artis kah kah kah.. wah macam la hebatkan? Tapi hari-hari bertenggek kat ladang wakakaka... I ndak sangat update blog I tapikan bila start nak tulis, I tak tau apa nak tulis. Nak cerita kisah harian I rasa macam tak ada apa yang interesting pun. Eh? bukan ke I yang cakap tadi I busy and merata-rata I kena pegi? hehe.. Ntah la..tiba-tiba idea menulis jadi beku.. I miss bloggging masa zaman dulu-dulu..macam-macam benda I boleh tulis and selalunya sampai dua entry for just one day.. Nowadays, kalau ada seminggu dua kali, tu dah kira bagus la.. hmmm... semangat nak berblog sudah hilang... tak best la macam nie kan? Oh, why not I make it one of my new year's resolution.. to update my blog everyday or frequently...

Anyway, I nak ngomel antara isu isu (macam la penting) and share with all of you (huihh..ramainya orang baca blog I hehehe..)

Isu Masak

I kan…

Obsesi Yang Crazy

Masa I kerja kat Sarawak dulu kan ada sorang colleague I nama Nancy, cerita pasal her friend yang syokkan mat salleh. Nancy nie pun couple and living together with mat salleh dari UK dah tua la mat salleh tu dalam 50 kot tak silap I, so kalau sekarang nie ada la dalam 65. Nancy pulak umur dalam 20 lebih. Mat salleh nie untung la dapat banging pucuk muda tapi kalau kat negara dia, sorry la..sebelah anak mata pun pompuan kat sana tak hingin, kat sini je yang dorang nie jadi rebutan walau muka retak seribu dan perut macam guni, but not me..yuckkss...I was never interested dengan omputih-omputih nie. Pada I walaupun dorang nie manusia macam kita but still I rasa macam dorang nie alien je and pada anggapan I yang muda pulak mesti perasan dorang tu handsome walaupun gigi gongngak (rongak, husband I la sebut gongngak). No offense to those yang kahwin ngan mat salleh nie, this is only my opinion.

So anyway, back to Nancy punya cerita.. dia kata kawan dia nie bangsa bidayuh nama Stephanie ke (k…

Update

Image
I know lama dah I tak update. I rasa sangat malas and tak de mood. Anyway, last Saturday was one of my husband's niece's wedding. Nikah merangkap bersanding on the same day and at the same place sekali. We came early, around 8.30am. Nasib baik la weather redup and tak ada la terasa bahang panas although ber gelen-gelen (exeggerate as usual) air sirap I belasah. The food was nice but I makan sikit aje. Tau je la kalau majlis kenduri nie I tak berani nak makan banyak-banyak (bukan sebab diet ke apa) memandangkan perut I yang sangat sensitive ini.. cir bir sentiasa mencari peluang yang ada.
Tup tup dah jadi bini orang si Aiza nie. Teringat masa first time I jumpa dia masa kecik-kecik dulu. Masa tu husband I bawak jumpa family dia also for the first time (I belum kahwin lagi dengan dia). During those moment, dia cukup anti dengan orang gaji yang memang perasan bagus. Kejap-kejap Aiza kutuk dan meluahkan ketidak puasan hati dia kat I. She called her all kind of names behind her back…