Posts

Showing posts from January, 2012

Satu Malam Perawan

Image
These past weeks perut I rasa tak sedap. Kena cir bir la, gastric la, bloated la.. macam-macam. And hari nie baru sejam lepas lunch tiba-tiba I sendawa angin and perut meletup-letup mintak diisi. I masak nasi ayam hari nie and boleh tahan jugak I makan lunch tadi but why am I still hungry? What the heck? Then I makan two pieces of kellog’s bar and lapar lagi and currently I sedang makan four pieces of Jacob’s. And yes, I still lapar. Oh my God, adakah aku sebenarnya keturunan pelahap?
Malam tadi lepas makan, perut I rasa kembung-kembung je, I makan actal dua biji and decided to watch Astro je, selalunya I jarang tengok tv and only watched what I DL je. But since mood tak ada and I tak mau stress, I flipped through je the channel. (Sebenarnya I ingat ada cerita hantu mak limah ke pak limah shown last nite, tak ada la I nak tengok sangat but orang kata cerita kelakar but I didn’t tell my husband of my real reason to watch Astro Ria nie sebab I malas nak dengar bising-bising kut…

Miss Miss Miss...

Image
(picture from ttp://www.allvoices.com/contributed-news/11300902-miss-america-2012-laura-kaeppeler-exclusive-photos)

(Habis mascara kat mata I, nyesal I nangis-nangis happy tau...)

A few nights ago, I decided to watched Miss America 2012 that I DL earlier on. I kan sebenarnya sangat suka tengok Miss Miss nih, especially Miss World and Miss Universe. Miss Miss kat Malaysia nie I tak suka tengok sebab tak banyak variety and not exciting at all, well in my opinion. Kepada Miss Miss yang terbaca tulisan I nie jangan la sentap yeaa…terima je la hakikat. Sometime I wish bangsa melayu kat Malaysia nie boleh join sekali, I know, I know it is against our religion but I’m just saying that I teringin nak tengok wajah-wajah yang pure dan natural beauty gadis melayu, pribumi Sarawakian and Sabahan, tapi kurang participation dari dorang (yang bukan Islam). Asyik-asyik rupa lebih kurang aje don’t get me wrong but like I said, tak ada variety and that is the main reason why I tak berminat nak ten…

Weekend Update (yang dah basi)

Image
(Anak dara siapa yang menyelit kat situ eh? hehehe..)
Hello… Malasnya nak update blog namun ku gagahi jua…. azam azammmm…

Last weekend, Saturday, both of us went to Pavillion to take a picture of United Buddy Bears that is being display right now until 15th February. The weather was sultry hot and there were a lot of people/tourist snapping around too. Kadang-kadang I rasa sangat bosan dan tak larat menunggu bila la dorang nie nak abis bagi pose pose bitch peace nya itu hehehe… sebabkan I pun nak la jugak ambik gambar-gambar bear perut bulat montel which remind me of “you know who” hehe.. Bear punya la banyak sampai naik malas I nak ambik each of them. Lastly I snapped randomly aje, which yang I feel menarik. The main thing I couldn’t stand the sweating and like I said earlier weather yang sangat panas.
(Ini Malaysia punya bear, Imuda lukis)
Lepas sibuk-sibuk ambik gambar, we decided to go to the top floor of Pavillion yang ada pasal kedai-kedai yang menjual barangan and makanan J…

Happy Birthday To You, Darling

Happy Birthday To You, Happy Birthday To You, Happy Birthday to Dear Husband, Happy Birthday To You… Yes today is my husband’s birthday. He’s getting older and so am I. Suck kan! Hari nie husband I saje cuti since I told him, it is his most important day of his life and he should take a leave. Banyak plan kita orang today but everything cancelled because pagi-pagi lagi perut I rasa sebu and I termuntah-muntah and no I’m not pregnant. Actually, malam tadi after solat maghrib both of us went to TGIF and when we requested for ribs yang nampak sungguh juicy kat menu, we were told that they were out of stock and on the 18th baru ada. And then when I requested for other type of ribs on the other menu, the waitress cakap nanti dia tanya kat kitchen, when she came back she told me ada pula ribs (pelikkan?). But husband I cakap, it’s ok and that we should go elsewhere. Then we went to Tony Roma’s at Pavillion and had a wonderful dinner celebration there. Lepas makan, jalan-jalan kejap…

Ombak Rindu La Kan....

Image
Helloooo…. Hah! So much for berazam nak update blog selalu, stop main game and tidur cepatkan. Well.. so far ketiga-tiga pekara yang disebutkan di atas masih tidak berjaya I atasi hahaha… Benci la kan. Kenapa la I malas sangat nak update blog. Tapikan I tak ada banyak story to tell la… Nak curahkan apa-apa feeling, tak ada mende yang I nak emo kan. Kalau I mix around or masih kerja boleh la jugak I gossip pasal officemate I kan hehe…
So anyway, I nak story pasal budak montel itu yang tiba-tiba kepingin nak tengok cerita Ombak Rindu masa aritu. Ofcourse I amat terkejut, knowing he is the type of person yang tak akan nak tengok cerita yang bertaman-taman or should I say cerita pilu tangis-tangisan. Husband I kan selalu perasan yang dia la lelaki paling macho dalam dunia. Siap cakap, dia tak berani nak genggam tangan I kuat-kuat sebab takut nanti berkecai macam kaca..porah la.. Ok berbalik pada kisah di atas, on the way balik dari berpoya-poya husband I cakap, “mari kita cari cer…

Happy New Year To Everybody

Image
(One of the first dishes for this year.  Ketam Masak Sambal)
Helllooooo… Happy New Year to all my readers yang beberapa kerat ini tapi yang amat I hargai. Betul, I rasa terharu sebab you all sudi meluangkan masa untuk membaca tulisan/luahan perasaan atau kisah harian I yang biasa-biasa je. I know I kurang update sekarang nie but azam baru, cecehhh.… I will try my best to update at least twice or three times a week but then macam tak ada story nak share je most of the time.. Ilham pun macam tak ada je bila I nak start tulis something. Tapi bila I do something else atau especially nak tidur, masa tu la datang mencurah-curah. Anyway, sekejap je dah tahun baru kan? Last year has been kind to me and setakat sakit-sakit manja tu biasalah kan. I hope this year pun sama jugak.
Ok, apa you all punya azam baru? Please don’t stop berazam. It’s ok kalau azam hangat-hangat and then stop half way because at least you make an effort on it kan? I, selain dari azam nak selalu update blog, I na…