Friday, January 27, 2012

Satu Malam Perawan

These past weeks perut I rasa tak sedap. Kena cir bir la, gastric la, bloated la.. macam-macam. And hari nie baru sejam lepas lunch tiba-tiba I sendawa angin and perut meletup-letup mintak diisi. I masak nasi ayam hari nie and boleh tahan jugak I makan lunch tadi but why am I still hungry? What the heck? Then I makan two pieces of kellog’s bar and lapar lagi and currently I sedang makan four pieces of Jacob’s. And yes, I still lapar. Oh my God, adakah aku sebenarnya keturunan pelahap?

Malam tadi lepas makan, perut I rasa kembung-kembung je, I makan actal dua biji and decided to watch Astro je, selalunya I jarang tengok tv and only watched what I DL je. But since mood tak ada and I tak mau stress, I flipped through je the channel. (Sebenarnya I ingat ada cerita hantu mak limah ke pak limah shown last nite, tak ada la I nak tengok sangat but orang kata cerita kelakar but I didn’t tell my husband of my real reason to watch Astro Ria nie sebab I malas nak dengar bising-bising kutuk-kutuk cerita but really I memang tak ada mood sebab perut I kembung). Huii..panjangnya explanation kan…

So tepat pukul 9pm kat Astro Ria, keluar cerita, title Satu Malam Perawan. Dalam hati I kata ah sudah, nie mesti another stupid hantu punya cerita. But I told myself, ahh.. layan je la, kalau tak best tengok je cerita Nat Geo ke Discovery ke. Keluar-keluar je muka Diana Dianelle and Erin Malik jalan-jalan on the way nak balik rumah. I decided, tengok je la, mesti best kalau ada Diana or DD nie belakon sebab I pernah tengok dia belakon kat one of the telefilem before and she was quite good. Sesambil tu nama-nama pelakon yang keluar si busuk Sheila Rusly pun ada ehehe.. and offcourse telefilem terbitan dia. Kalau korang nak tau kenapa I panggil busuk, sebab dia kata busuk kat Raja Lawak 6 which memang tersangatlah busuknya persembahan dorang nie sampai I nak blog pasal RL6 nie pun tak jadi (maybe tomorrow after I watch it tonight kot).

Back to my story, masa Aisyah (Diana) and Mira (Erin) on the way nak balik, tiba-tiba ada van berenti dengan sorang kakak bertudung pelesu kekonon (Anne Abdullah), tanya direction, tak semena-mena dua orang penyangak keluar and tangkap dua remaja nie. I yang macam tak ada mood tengok terus duduk tegak. Oh I tengok kat bilik atas katil, husband I kata I duduk first class, husband I duduk kat bawah sebab dia tengah download some software on his new laptop, mula-mula dia kat luar tapi bila tengok I masuk bilik, dia pun ikut. Mana boleh jauh maa.. rinduu ekeke… Husband I kata dia duduk kat third class sebab duduk kat bawah. Seperti biasa husband I tak berbaju dan cuma bercelana short miskin dia. I cakap dalam hati, nie kalau bentang suratkhabar kat depan dia and baling dua tiga posen mesti macam gaya-gaya orang yang duduk kat jenjatas penyambung jalan kat Lot10 and Sg Wang tu ehehe.. jahat I kan.. Tapi sure, pendapatan beliau tak banyak memandangkan bentuk badannya yang sangat mongel itu wakaka…

Again back to my story, lepas kena kidnapped, bermula la penderitaan Aisyah and Mira, especially Aisyah la. Oh, I tak pernah tengok cerita or telefilem yang paling sengsara dalam sejarah I tengok telefilem nie. Pada I telefilem Satu Malam Perawan nie lebih teruk dari cerita Air Mata Nur Salina, lakonan Umi Aida and Remy Ishak (si tampan itu) dulu. Cerita nie sangat sedih, I tak tahan tengok Diana nie belakon, watak dia sungguh hidup and 99% of the story nie asyik dia and mak Aisyah (Wan Nor Azlin) menangis aje. Tapikan I tak menangis cuma I rasa sangat hiba aje. Namun sungguh sayu and menyayat hati, memang remuk hati I tengok..huhuhu… I rasa macam nak cekik-cekik je penyangak-penyangak and Kak Nona (Sheila Rusly) tu. Tiap kali muka dia and geng-geng keparat dia keluar I menyumpah seranah ooo… that is how geram I nengok dorang nie.

Kesian tengok Mira mati lepas kena rogol dengan dua bangsat tu and mayat dia dorang baling kat lorong. Husband I kata, kenapa la Mira nie tak jadi hantu. I kata kat husband I, you nie mengarut la. Orang or mayat tak jadi hantu, itu setan yang jadi hantu (eh, ye ke?). And then Aisyah nie pun kena jual macam binatang je kat Kak Nona for RM10,000.00. Kesiannya tengok dia kena main for the first time. I rasa sangat sedih tengok dia sedih. Lakonan minah nie memang best giler. I rasa bersalah pun ada tengok cerita nie sebab kisahnya memaparkan kisah yang merana. It is like you are eagaer to see something that is bad right in front of you and you couldn’t do anything about it. Kesian mak bapak dorang tunggu anak dorang yang entah kat mana kan.. Imagine penat-penat mak bapak besarkan dengan penuh kasih sayang dan harapan and then senang-senang je pelesit-pelesit sialan nie pegi kebas anak orang and jadikan bahan dagangan (terus I teringatkan anak-anak buah, cousin or cucu-cucu sedara I. Ya Allah Ya Tuhanku lindungi la keluarga kami). Habis masa depan budak tu and not to mention their selfbeing. Patutnya hantu-hantu nie bagi hukuman mati je.

Bila Kak Nona discussed dengan doctor yang suggest boleh jahit balik anu untuk mengembalikan keperawanannya, tak terkata I betapa kejamnya dorang nih. Especially Kak Nona yang sungguh evil witch itu. Dengan mata-mata dan lenggokan suaranya yang lembut tapi penuh kejahatanya itu… membuatkan nafas I turun naik. I rasa sungguh sayu part Aisyah nie merayu-rayu cakap dia tak nak layan bangkai-bangkai jantan cabaret nie huhuhu… or that dia kesakitan lepas kena project or dia merayu-rayu nak balik..kesian dia... Lakonan dia sungguh realistic. I jatuh kesian yang amat kat dia. Kalau ada depan I, memang I peluk Aisyah nie (haiyaa kakak emosi maaa…). Penonton kelas tiga pun sempat la jugak menyampuk-nyampuk dan menyumpah macam I la jugak sepanjang cerita nie. Towards the end of the story where Aisyah for the first time keluar lepas kena kurung kat bilik (on the way nak layan omputih kat hotel mewah) and dia sedut udara malam, oh.. senyuman dia sungguh mempersonakan membuatkan orang suruhan Kak Nona terkesima and terjatuh hati kat dia. Tapi di balik senyuman dia ada riak mintak simpati yang terserlah secara halus. I rasa macam nak meraung je masa tu (melampau kau Dek hehe..).

Lepas dia layan omputih tu kat hotel, senyap-senyap dia meyusup keluar and ikut tangga exit. Si jantan cabaret orang suruhan Kak Nona nie pun ternampak. Dia kejar Aisyah yang belari-lari sambil menjerit-jerit and kebetulan di dengari oleh dua security guard tengah borak-borak buat rondaan kat parking lot. Orang suruhan Kak Nona nie bila nampak Aisyah, terus di tembaknya and dua security guard nie pun pegi kat tempat tu and orang suruhan Kak Nona nie pun sedih sebab dah jatuh kasih kat Aisyah and rasa bersalah terus tembak kepala dia sendiri dengan di saksikan oleh dua security guard yang mengacukan pistol kat dia. Husband I tanya, security guard ada pistol ke. I kata, kat cerita nie ada. Kesian kesudahannya, Aisyah mati lepas hidup sengsara bak dalam neraka.

Over all telefilem nie memang sungguh tragis dan sangat-sangat menyedihkan pada pandangan I. Tak tau la orang lain macam mana kan. That is why I have to blog this story. Semua pelakon memang berjaya melakonkan dan menghidupkan watak, salute kat dorang especially Diana Danielle and Wan Nor Azlin yang rindu sampai cium-cium baju anak dia huhuhu… So far for this year, this is the most sadistic telefilem that I’ve watched. Oh part paling tak kena pada I, part bapak Aisyah (Razak Ahmad), tiap kali cerita pegi or focus kat dia, tak banyak or tak ada movement langsung, selain dari dia duduk kat kerusi borak-borak dengan mak Aisyah and pakai baju baru, terang benderang, silau mata I wakaka..

I rasa this is the most emotional story that I ever blog/written hahaha… or I yang tak nak stress terus stress giler.

Please note that : I baca kat blog lain pasal promo cerita nie, dorang kat nama Kak Nona is Kak Nora, heh! Manade and then cakap Aisyah berjaya di selamatkan and mati kat hospital, it was so obvious Aisyah melarikan diri, bukan diselamatkan and mati kat parking lot dengan kepala bedarah and mayat dia kaku, orang suruhan Kak Nona tu mati sebab tembak kepala dia sendiri dan mayat dia bersebelahan dengan mayat Aisyah bukan security guard yang tembak. Mira is not Aisyah’s sister, it was obvious in the story that Mira ada mak bapak dia sendiri. And the reason why I tak tulis nama orang suruhan Kak Nona sebab I tak perasan nama dia siapa and I don’t want to simply write aje his name which is Badang according tu some of the promo on their blog. I write as I see it and not base on assumption on this story.

Friday, January 20, 2012

Miss Miss Miss...

(picture from ttp://www.allvoices.com/contributed-news/11300902-miss-america-2012-laura-kaeppeler-exclusive-photos)

(Habis mascara kat mata I, nyesal I nangis-nangis happy tau...)

A few nights ago, I decided to watched Miss America 2012 that I DL earlier on. I kan sebenarnya sangat suka tengok Miss Miss nih, especially Miss World and Miss Universe. Miss Miss kat Malaysia nie I tak suka tengok sebab tak banyak variety and not exciting at all, well in my opinion. Kepada Miss Miss yang terbaca tulisan I nie jangan la sentap yeaa…terima je la hakikat. Sometime I wish bangsa melayu kat Malaysia nie boleh join sekali, I know, I know it is against our religion but I’m just saying that I teringin nak tengok wajah-wajah yang pure dan natural beauty gadis melayu, pribumi Sarawakian and Sabahan, tapi kurang participation dari dorang (yang bukan Islam). Asyik-asyik rupa lebih kurang aje don’t get me wrong but like I said, tak ada variety and that is the main reason why I tak berminat nak tengok or nak tau pasal Miss Miss Malaysia nih. I know beauty is not only dari segi luaran aje but dari segi dalaman, pengetahuan am i.e. brain, their vision and how they portray themselves untuk menjadi ambassador to the country. But each time, I tengok Miss World or Miss Universe, I mesti excited nak tau rupa baju tradisional Miss Malaysia and offcourse I support 100% Miss Malaysia kalau dorang join that big event. And deep down in my heart I wish Malaysia would win someday… who knows…

So, I’m one of a million fan of Miss Miss nie, dari kecik lagi for as long as I can remember I memang suka tengok. And I selalu berangan I’m one of them kan..alahai (sambil memandang ke atas). Kalau bab perasan, serah je kat I haha… Like I said, a few nights ago I decided to watch it. I’m not a big fan of Miss America Beauty Pageant nie but the main reason why I nak tengok was because, I suka tengok betapa overconfident nya dorang-dorang nie. And not to mention how they can be so perasan bagus. Husband I pun join sekali sambil surfing the net. Bila keluar sorang-sorang, (kebanyakkannya, tak semua yea…) kurang menarik, rupa macam umur 30 tahun ke atas and separuh tu macam mak mak je. I’m not saying korang (termasuk I) yang berumur or level mak mak nie tak lawa but I’m talking about aging wise. Kata umur 19 or 20 tapi nampak oldies je. Husband I cakap, dorang nie kecik-kecik dah abuse themselves. I kata, tak semua macam tu. In fact, they must have groom themselves for this event.

Sibuk la I mengutuk kiri kanan dorang-dorang nie (macam la diri sendiri ini secantik Angie Jolie, iras Eva Longoria pun tarak tapi tetap la nak mengkritik kan…). Bila I kutuk-kutuk dorang nie, mamat sebelah pun siap la puji I, dia kata tak ada yang setanding akan kecantikan I (uweek..). Husband I tambah lagi, dia kata, I nie sebenarnya memang bidadari jelita turun dari syurga..wakaka..seriously, ada rasa macam masam-masam je kat tekak I adeeihhai, husband I nie. Bila I cakap wah, cantiknya rambut dorang, husband I cakap I punya lagi cantik, bila I cakap wah..lawanya body dorang, husband I kata, mana boleh lawan yang kat rumah nie sambil point kat I.. Oh God ! Husband I nie memang tau, bini dia aje la yang the best wakaka.. I don’t understand my husband sometime and I was wondering what did he sees in me that makes him think I nie sangat la gorgeous nya? Kalau nak kata cinta mati kat I, I pun cinta mati kat dia jugak but that doesn’t blinded my eyes into seeing that his belly is still montel or his pipi is still setembam kuih apam kan? Wakaka.. jahat I, tak baik kutuk laki…

So anyway, back to my Miss America 2012 story. Like I said, their level of confident is sangat la tinggi but I guess, that is how they have been brought up. Which is good but husband I cakap, biasalah dorang nie. But pelik la this year sebabkan yang terpilih nie kena tunjuk talent masing-masing. Macam talent show pun ada jugak. One contestant main classical piano, one menari ala-ala Irish yang river dance tu, two of them menari ballet, two of them nyanyi Opera song, tone Soprano and one nyanyi lagu Disney theme. All of them sungguh fantastic and sungguh awesome. But two yang menari contemporary dance tu, hmm..baik la tak payah because I saw yang lebih baik lagi even for the standard of audition such as SYTYCD. Nevertheless, it was an exciting event.

And the part yang paling I nanti-nantikan was ofcourse, question from the judges. Ah..my favourite part. I was impressed with their answer, rata-rata dapat jawap soalan dengan sungguh excellent with no hesitation. Kalau la I di beri soalan-soalan macam tu, for sure I akan tergagap or mintak ulang balik. Anyway, I can’t wait to see Miss Miss World or Miss Universe nie nanti and buat Miss America dan Miss Miss lain kat dunia nie you guys pasti ngeri dengan kejelitaan / kecantikkan / keanggunan / kepintaran Miss Miss Latino or Miss Miss dari South America ini nanti Oleeee….. Holaa… (sambil melambaikan tangan gaya Miss Miss…hehe..).

Thursday, January 19, 2012

Weekend Update (yang dah basi)

(Anak dara siapa yang menyelit kat situ eh? hehehe..)

Hello… Malasnya nak update blog namun ku gagahi jua…. azam azammmm…

Last weekend, Saturday, both of us went to Pavillion to take a picture of United Buddy Bears that is being display right now until 15th February. The weather was sultry hot and there were a lot of people/tourist snapping around too. Kadang-kadang I rasa sangat bosan dan tak larat menunggu bila la dorang nie nak abis bagi pose pose bitch peace nya itu hehehe… sebabkan I pun nak la jugak ambik gambar-gambar bear perut bulat montel which remind me of “you know who” hehe.. Bear punya la banyak sampai naik malas I nak ambik each of them. Lastly I snapped randomly aje, which yang I feel menarik. The main thing I couldn’t stand the sweating and like I said earlier weather yang sangat panas.
 
(Ini Malaysia punya bear, Imuda lukis)

Lepas sibuk-sibuk ambik gambar, we decided to go to the top floor of Pavillion yang ada pasal kedai-kedai yang menjual barangan and makanan Jepun. But before heading there, we took a break and went to have our gelato. Anyway, dorang buat macam structure kedai Jepun jugak which is nice. Tapi tak banyak sangat la. I only took a few pics. Husband I as usual, sibuk la nak ambik gambar I but since my bibir masih ada kesan pecah and tak baik-baik lagi which look like a tahi lalat hidup so I’m not too keen nak pose pose kat dia. We bought a few stuff kat kedai Jepun yang jual semua barangan dalam kedai yang bernilai RM5.00 which was worth it. Tak kira la barang apa sekalipun semuanya RM5.00 cool kan?

(Some of The United Buddy Bears)

Then we went to Times, which is a must for me since I nie kan pembaca buku yang tegar forever. Oh, I just finished my first book for this year about a week ago, horay! And I’m starting a new one right after that. Seriously people, please please read a book, walau satu page, jadilah. And baca la buku yang boleh menambahkan minda and bukan buku atau novel yang asyik-asyik pasal kecewa cinta on which you know beforehand what is the ending or what is going to happened next. Anyway, I found one book that I’ve been looking for since about two, three weeks ago, yep the author John Perkins. This new one that I bought is sort of a continuation from his last book that I’d read.

(Tokyo Street at the Pavillion, Top Level)

Then we walked around for a while and as usual, dah tua-tua nie, both of us dah rasa penat and out of breath hehe…nyampah I. We decided to have our late lunch. We don’t know what to eat and what is best kat Pavillion foodcourt nie, sebab semuanya rasa macam just allright je. While browsing around, I was surprised to see the food yang I rindui sekian lama ada di depan mata. I was so happy and excited. Yeah, remember my Mee Kolok? They sell it there… Apalagi I terus order. Dalam hati, sedap ke tak but it’s ok la janji I dapat rasa. Mee Kolok nie is one of the dishes yang famous kat Sarawak (selain dari Laksa Sarawak yang sungguh yummy itu), kalau kat sini orang panggil Wantan Dry Noodle. Yang peliknya masa kat Sarawak, tak ada la pulak I teringin nak makan and rasanya sekali dua je I pernah makan. 

(Laksa Sarawak and Mee Kolok)

Sebelum I rasa, I took a few snaps for this blog, orang keliling asyik pandang-pandang aje, especially family kat meja sebelah. Yela kan.. I ambik gambar siap bediri-diri, senget kiri, senget kanan. But do I care with their stare? Not at all. I think as we grow older our level of maturity and confident is quite high. Kalau masa muda-muda dulu, alahai, semua benda malu, orang pandang sikit muka dah blushing and rasa macam nak nyorok je, sekarang nie pandang la seratus kali, I buat derk je… Oh btw, husband I order Laksa Sarawak, bila I tasted sikit, sungguh tidak menepati selera both of us. Husband I kata, kalau I masak huii.. memang tak boleh compare akan keenakkannya, yela tu.. Nanti la kalau I balik Sarawak I akan beli rempah laksa nie banyak-banyak. Then I rasa Mee Kolok yang I order. Oh, walaupun tak ada la sedap gila but still sedap and I am so so so so happy. I told my husband, nanti you balik kerja boleh la you singgah and belikan I, siap remind lagi, punya la tamak, padahal tengah makan masa tu.

Lepas makan, we decided that it is time for us to head home. On the way back, we stopped at the supermarket to do some quick shopping buying groceries stuff. Malam tu around 9.30pm, tiba-tiba husband I kelaparan. So we went out again and had our dinner nearby. We didn’t enjoy our dinner though sebab tak sedap, especially the steak that my husband ordered. But it is rather to have something to eat than not at all…. kan?

Tuesday, January 10, 2012

Happy Birthday To You, Darling

Happy Birthday To You, Happy Birthday To You, Happy Birthday to Dear Husband, Happy Birthday To You… Yes today is my husband’s birthday. He’s getting older and so am I. Suck kan! Hari nie husband I saje cuti since I told him, it is his most important day of his life and he should take a leave. Banyak plan kita orang today but everything cancelled because pagi-pagi lagi perut I rasa sebu and I termuntah-muntah and no I’m not pregnant. Actually, malam tadi after solat maghrib both of us went to TGIF and when we requested for ribs yang nampak sungguh juicy kat menu, we were told that they were out of stock and on the 18th baru ada. And then when I requested for other type of ribs on the other menu, the waitress cakap nanti dia tanya kat kitchen, when she came back she told me ada pula ribs (pelikkan?). But husband I cakap, it’s ok and that we should go elsewhere. Then we went to Tony Roma’s at Pavillion and had a wonderful dinner celebration there. Lepas makan, jalan-jalan kejap kat atas but sekejap aje sebab it was time to close. And we promised to each other that we will come again and make sure to come early so that we wouldn’t be in a rush. Husband I pulak, kejap-kejap ajak tengok wayang. I kata nanti la, I ngantuk la… sian dia. But I will agree eventually but malam tadi I malas and nak tengok wayang kena ikut mood jugak. But bersedia la dengar husband I complaint pasal lanun-lanun yang bising nanti.

So, today, we didn’t go anywhere, like I said, perut I sebu and termuntah-muntah, habis semua ribs I tekeluar balik pagi tadi. Pagi tu I wish and nyanyikan husband I lagi sekali but this time I ikut versi dan slang zaman filem black and white ala ala Latifah Omar, Selamat Hari Jadi..wakaka.. tersengih-sengih husband I. Hari nie sampai ke malam I rasa I nyanyikan husband I dekat 50 kali hahaha.. bila dia pandang I je, mula la I nyanyi kat dia wakaka.. I told my husband I don’t want to go out today and said sorry profusely. Dia kata it’s ok, we can always go out some other time and beside, his birthday is not that important. Eh, I kata sangat penting because he is so special in my life…hehe jiwang. I feel bad for not buying any present for him. I told him I tak dapat belikan dia hadiah because he is always around me and he said, it’s ok because I nie la hadiah dia.. adehh..ayat hero telefilem I nih. Like I said, it is not that I don’t want but he is constantly around me. He wouldn’t let me out of my own. Kalau nak keluar kena tunggu dia and kalau nak berjalan-jalan mesti dia ada kat sebelah. So susah la I nak buat surprise atau apa-apa kan.

My husband is not the type yang control. I understand why he did what he did, it is his responsibility and I don’t mind this kind of arrangement at all since I pun malas nak jalan sorang-sorang. Even kalau I buat appointment nak jumpa kawan I, my husband will send me to the place that I and my friend plan nak jumpa. And he would called me up every ½ hour. I have to stop in a middle of a conversation, just to answer his call. And we will go out from his office early and wait at a certain spot where he can see me and I can see him. I know it is kind of too much in your opinion but I’m used to it and yeah, that is how overprotective he is. So I decided that I don’t want to meet up with my friend anymore as I don’t want him to be worried and that he can’t concentrate on his job. Mula-mula dulu I pelik jugak and I thought he was too much but I keep it to myself, I never told him how I felt. After I’ve been doing a lot of thinking/analysing, I realised and saw how his late father treated him and the rest of the family. He is just a caring husband and worried for my safety. There is no reason why I should nak memberontak or against him. But the bad side is, I’m not independent.

Anyway, today I masak and both of us just melepak-lepak kat rumah aje. It is a wonderful day of resting and relaxing. Again, Happy Birthday To You Darling, I malas nak buat ucapan or bersalahsilah panjang-panjang. But my wish for you my husband yang sungguh wonderful, amazing, awesome and fantastic, may you sentiasa happy, umur panjang, sentiasa dalam keadaan sihat, sentiasa dilindungi Allah and mudah-mudahan you masuk syurga. Amin.

Monday, January 9, 2012

Ombak Rindu La Kan....

Helloooo…. Hah! So much for berazam nak update blog selalu, stop main game and tidur cepatkan. Well.. so far ketiga-tiga pekara yang disebutkan di atas masih tidak berjaya I atasi hahaha… Benci la kan. Kenapa la I malas sangat nak update blog. Tapikan I tak ada banyak story to tell la… Nak curahkan apa-apa feeling, tak ada mende yang I nak emo kan. Kalau I mix around or masih kerja boleh la jugak I gossip pasal officemate I kan hehe…

So anyway, I nak story pasal budak montel itu yang tiba-tiba kepingin nak tengok cerita Ombak Rindu masa aritu. Ofcourse I amat terkejut, knowing he is the type of person yang tak akan nak tengok cerita yang bertaman-taman or should I say cerita pilu tangis-tangisan. Husband I kan selalu perasan yang dia la lelaki paling macho dalam dunia. Siap cakap, dia tak berani nak genggam tangan I kuat-kuat sebab takut nanti berkecai macam kaca..porah la.. Ok berbalik pada kisah di atas, on the way balik dari berpoya-poya husband I cakap, “mari kita cari cerita Ombak Rindu since you nak tengok”. I kata “Wah, you mimpi apa, pandai pusing ayat kata I yang nak tengok, I didn’t mention a word to you pasal issue nie today”. Dia kata, dia teringat I selalu sebut-sebut hari tu, nak tengok kat wayang takut lanun-lanun bising (husband I memang, semua orang dia kata lanun). I kata “sudahlah, tak payah nak bagi excuse I yang beria-ia nak tengok, you pun sama nak tengok, otherwise tak da la excited semacam nak cari”. Oh for your information, husband I cari merata-rata dvd nie kat our area.

Since tak jumpa, I suruh dia hantar I balik since I dah penat (although duduk je dalam kereta) ikut dia merata-rata. Weather pulak sangat panas, aircond kereta pun tak rasa. Husband I kata, tak apa la nanti dia langgan astro first and then dia keluar balik sebab nak bayar bil handphone. Balik dari bayar bill tiba-tiba husband I letak dvd Ombak Rindu depan-depan I sambil mengangkatkan kening dia dengan penuh bangga berkata, dia beli yang original. Alahai..

So malam tu both of us tengok movie nie. Memang best la, touching memang touching tapi tidak berjaya menumpahkan airmata I, sekadar membuatkan mata I berkaca-kaca and sebak. Sakit hati betul I tengok si Harris/Aaron Aziz tu. Maya Karin memang pandai memainkan riak muka yang takut-takut. Tiap kali I tengok muka dia, hati I jadi cukup sedih. Bab-bab yang dia ajak Harris kahwin, tukar jam, bukak kasut and baring atas dada Harris..fuhhh.. membuatkan emosi I bergelora. I tengok mamat kat sebelah I relax je, dengan tanpa berbaju kaki sebelah di letakkan di atas coffe table, sebelah lagi di lantai sambil kedua-dua tangan di letakkan di atas sofa, ala-ala bergayut. Sesambil tu perut cute beliau turun naik sebab bernafas. Orang bernafas kat dada, dia kat perut hahaha…Aduhh, pemandangan yang cukup tragis wakaka... Kejap-kejap dia kata kat I, kesian eh pompuan tu…hehe.. ada feeling sedih jugak dia kan. Pastu dia puji-puji semua pelakon, which come as a surprise to me as my husband is not the type of a person who appreciate malay movie (and I can understand why), oh I forgot dia (and also me) pun suka tengok KL Gangster sebab ada aksi macho lawan-lawan. I rasa dua cerita nie, by far the best malay movie that we had watched.

Habis tengok cerita, both of us mula la non stop discuss dan memberi pandangan masing-masing. Bila time nak tidur, di dalam kegelapan malam, husband I bukak lagi topic cerita nih..hehe.. I dah la mengantuk kan tapi I layan jugak dia berborak. Bangun pagi tu, dia sambung lagi..aduhai.. lelaki macho ku jiwang habis. Bila dia balik kerja the next day. I slow slow pegi kat dia yang sedang berbaring di atas sofa, I buat style Izzah/Maya Karin dengan meletakkan/membaringkan kepala I kat atas dada husband I. I tengok dia tersenyum simpul dengan serpihan malu terukir di bibirnya wakaka…

Sunday, January 1, 2012

Happy New Year To Everybody


(One of the first dishes for this year.  Ketam Masak Sambal)

Helllooooo… Happy New Year to all my readers yang beberapa kerat ini tapi yang amat I hargai. Betul, I rasa terharu sebab you all sudi meluangkan masa untuk membaca tulisan/luahan perasaan atau kisah harian I yang biasa-biasa je. I know I kurang update sekarang nie but azam baru, cecehhh.… I will try my best to update at least twice or three times a week but then macam tak ada story nak share je most of the time.. Ilham pun macam tak ada je bila I nak start tulis something. Tapi bila I do something else atau especially nak tidur, masa tu la datang mencurah-curah. Anyway, sekejap je dah tahun baru kan? Last year has been kind to me and setakat sakit-sakit manja tu biasalah kan. I hope this year pun sama jugak.

Ok, apa you all punya azam baru? Please don’t stop berazam. It’s ok kalau azam hangat-hangat and then stop half way because at least you make an effort on it kan? I, selain dari azam nak selalu update blog, I nak kurangkan time main game kat internet hehe… Dan macam tahun-tahun yang sudah I berazam nak jadi isteri yang baik (uwek) and patience (yela tu) kat husband I sungguh nerd itu. I berazam to use the time wisely. And the most important thing is I want to sleep early Itu je la azam I. Nothing fancy..

(Another first dish for this year.  Sayur Goreng Campur)

So anyway, today I cooked my first dishes for this year. Ketam masak sambal and mix vegetables… Petang tadi sempat lagi ke Ikea to survey on some stuff and we ended up buying plastic container. First purchase for this year RM7.90.

Bye for now and see you all on my next entry..