Posts

Showing posts from 2017

Sand and Sandals Desaru JB Part 2, 3 & 4

Image

Sand and Sandals Desaru JB Part 2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Pagi tu, I buffet breakfast with my husband.I tak makan banyak and decided we need to look for roti, manalah tau later nanti lapar and I’m also looking for a bubble bath sebab ingat tuan puteri kayangan berangan di awan nak berendam jap lagi. So pagi-pagi sebelum husband I pegi kerja makanya kita orang pusing kat Desaru and tanya merata-rata, keluar masuk kedai, satu pun tak ada jual bubble bath and some of them don’t even know what it is, I pun kena explain, air buih sabun and still they can’t figure it out.Lastly, I went to the biggest supermarket around and just grab one sabun mandian yang ada tulis spa je.Dalam hati I cakap nantilah kalau tak ada buih akan ku kocak-kocak sendiri.
Lepas husband I pegi kerja, I decided to check out the beach.Hari tak panas dan agak mendung so tak ada la kulit I akan terbakar furthermore I tak ada sunblock.I took a few pictures dekat pantai and also kawasan persekitaran hotel.Th…

Sand & Sandals Desaru, JB Part 1

Image
Assalamualaikum,
Lama I tak berblog, bukan sebab tak nak tapi I tak ada mood.Banyak benda I nak cerita tapi semua I pendam dan I lupakan sahaja. Anyway, next time lah I share my supersappy story nih.  Husband I finally got a job and start working last week – Thursday after not working for quite a while.Both of us were so ecstatic.A few days later which was last Tuesday 21st, he has to go to Desaru for an introductory etc course, so dia bawak I.Mula-mula I tak nak ikut sebab dia pergi atas urusan kerja (cewah.. perasan isteri memahami konon hehe..) tapi you know la husband I yang control freak and over risau itu, dia cakap, tak apa ikut je, boss dia pun kata boleh bawak wife and furthermore dia risau tinggalkan I sorang-sorang kat rumah, sementelah tak ada anak untuk menemani and also siapalah yang peduli pada diriku ini apa lagi bertanya khabar jauh sekali (sempatlah jugak menyelitkan unsur-unsur simpati).
 (Masuk je tengok katil 4 poles bed, nie, ala-ala katil pengantin baru la pula…

TV, Aku dan Hal Ehwal Semasa

You, I dah active balik ber instagram... yea, makcik kerek pun nak la jugak ber socmed kan... keh keh.. I post gambar makanan je, gambar sendiri tu macam segan la, sebab I dah gumuk giler sekarang, nyesal tak ambik gambar banyak-banyak masa badan I hot sekeping dulu..eleh.. perasan hot lots lots of mixsss..foun dai shon...!!!!I try macam-macam pose nak kasi muka tirus, tetaplah wajah penuaan tak dapat hide.Frust I, how I wish I was young so that I boleh letak gambar pakai hot pants ke, bikini ke...eh eh... tetek kau ada ke? Oopss hehehe.. shut up lah... Tak ada la I nak letak muka bentuk empat segi ini tiap saat kan... tapi ndak la syok sendiri kejap-kejap belek insta nengok muka sendiri sambil senyum perasan...ahak!Keluar kat internet you, satu dunia tu...maunya tak perasan glamour walau bukan “so called artist”, nak muntah I sebut perkataan artis untuk dorang yang kat Malaysia nie... (boleh di kira la a true artist kat negara kita nie) sebab belakon sekali, jadi penjaga reban ayam …

Alahai, Januari Ku..

Image
(Nasib baik dia bagi I belon and teddy bear masa I sakit, kalau tak sure ada airmata bertakung, mulut mengigil nak nangis and mesti keluar ayat "sampai hati you tak kesian kat I"..wakaka..., yea, you I tak berubah, masih aunty yang kuat majuk-majuk....uwek!!)
Asalamualaikum and hello to everyone... (ramainya yang baca hehehe.. ) Sekejap je dah habis bulan Januari kan?Well..so far there’s nothing new or exciting pun dalam hidup I untuk tahun 2017.Yang past, awal-awal tahun lagi I dan husband I dah sakit tekak suara tak keluar dan ala-ala rock, batuk non-stop yang sangat teruk dalam hidup I, badan lemah-lemah separa demam and selsema tak jadi.I tak pegi doctor sebab konon tak mau makan ubat doctor (kalau boleh, walau ubat darah tinggi and ubat cholestrol tetap tak miss).Lama la jugak nak baik batuk nie kan almost sebulan.I sakit nie pun menyangkit kat husband I, tetaplah nak blame laki... yela dia yang start sakit dulu, masa tu I masih sihat lagi, I cakap...nie mesti I akan …