Posts

Showing posts from December, 2011

Wo and Me Episode 28

Image
(Again Wo duduk sebelah Daddy and I sebelah Mummy.  Tension-tension.  Tengok la kita orang asyik pakai baju yang sama aje.  Mummy and Daddy, bukan main lagi melaram.  Sampai hati wakaka...)
One night before Christmas, lampu clip clip yang Daddy gantung two nights ago kat tingkap, di nyalakan. Both of us were so excited. And petang tu both of us dah jemput kawan-kawan sepermainan sebelah menyebelah untuk datang ke rumah and sibuk la kita orang bagitau kalau datang dapat goodie bag, hebat la konon goodie bag tu kan..hehe.. Mummy susun goodie bag dalam bakul and siap pesan kita orang, one person, one goodie bag and one topi kertas yang berbentuk kon itu and it is only for kids. Sesambil tu, kita orang tengok tv that shown Christmas movie, black and white. I lupa cerita apa. Mummy sibuk di dapur prepare sikit-sikit apa-apa untuk di masak pagi-pagi esok. Selesai part tu, Mummy start keluarkan pinggan mangkuk and susun balang-balang biscuit. Mummy tak isi or simpan biscuit dalam bal…

Wo and Me Episode 27

Image
(Gambar nie di snap, rasanya di pagi Christmas, tengok la rambut I, Mummy siap blow dry lagi hehe...Masa nie I tengah sakit hati sebab I nak bergambar sebelah Daddy tapi Wo dah chop dulu, sebelum gambar nie di snap oleh tripod, Wo sempat lagi, dengan action cakap, yay..Wo bergambar sebelah Daddy, geram I masa nih hehe... Daddy senyum-senyum bangga sebab anak dara dia berebut nak duduk sebelah dia. Mummy pulak menjeling kat kita orang. Oh, Christmas tree (pucuk pokok Ru kebanggaan keluarga wakaka...)
Hello, ingat lagi akan kisah Wo and Me, well.. I'm back with this special story....

Ah! Christmas datang lagi. I have lots of fond memories about my Christmas experienced and I really would like to share some of it with all of you. It is not that I admire Christmas since now that I’m not a Christian anymore but that is who I am, part of my history. I guess some story are worth to be told and the story that I’m about to tell you is one of the most memorable ever in all my Christmas…

Reality Show (that I watch) – End of Season

The X-Factor UK/US
I was so happy because my ayam tambatan, Little Mix won The X-Factor UK 2011 Season 8. It was the first time that a group become a winner and on top of that a girl group. The moment they announced the winner, kakak nie pun menjerit kegirangan hehe… I started following these series from season 6 and 7. Had I know that it had been shown from 2004 (first X-Factor UK), I would have watched it. I know some might say I’m too old for these kind of reality show whose follower are usually are a kid or teens. But hey, age and for the love of music/song has no boundaries regardless how old you are. Let just say darah seni di dalam diri ini sentiasa membara and there is no sign of stopping anytime soon kui kui kui. Itu belum lagi I nak review pasal SYTYCD or DWTS hehe.. Nevertheless, I’m happy with the result. So, it’s the end of season 8. Oh I can’t wait for 2012, next season.

About The X-Factor US, which is currently ongoing right now, semi final, I was so sad and cried when la…

Andaiku Pergi Dulu

A few days back, we went out to have our dinner/my berbuka puasa. I tak masak hari tu because we need to buy something beside tak buat marketing lagi. Masa masuk kat cosy house, I tengok ada sorang pompuan and budak pompuan montel cute sitting next to our table. From the moment I sit on my chair until the food arrived, the lady and I presume her daughter or adik ke, kept on starring at me. I don’t know whether I should smile or not, you tau aje la kat KL nie lain sikit tak macam kat bandar-bandar kecik lain. You senyum kat orang tu tak semestinya orang tu senyum balik. I stared blankly back at her although I saw a hint of smile on her eyes. I don’t know how to react to that. I told my husband and asked him to look, maybe to sedara I ke or anybody that I know but I totally forgotten about it. Oh my memory is very poor, don’t forget that. Husband I pun notice both of them asyik-asyik pandang I aje. I nak berborak or makan pun rasa uncomfortable. Any food yang sampai kat meja or how I ea…

Meeting Vagg, Gab and Afi

Last Friday Vagg, Gab and Afi datang sini sebab Vagg ada urusan. They stayed at Eastin Hotel PJ. A few weeks before that, Vagg had informed me and both of us arranged the best time for us to meet up. Before meeting them that Friday, we ate a little bit (alas perut) since the meeting was after Friday prayer. So after solat Jumaat husband I ambik I kat rumah and off we go to the hotel, kes memonteng la nie hehe. We were lucky because tak jam and around ½ hours dah sampai kat area tu but not before husband I missed the lencongan for 2 times.

Sampai kat bawah hotel, I smsed Vagg and she told me to wait for a while since Afi just finished doing his “business” hehe... Bila ternampak aje dorang kat bawah, we quickly hugged each other. Afi sudah besar and sungguh cute sekali. Dagu runcing macam ibu dia. Kulit putih melepak and licin. I rasa macam nak geget aje pipi dia. Tapi takut ibu dia pulak mengigit pipi I yang telah mengendur ini huhu..

We went to One Utama to have our late lunch. As usua…

Masakan Orang Berpuasa Bukan Dibulan Puasa

Image
(Mee goreng dengan taugeh, selalunya I guna sayur)I kan sekarang nie tengah puasa, bukan puasa ganti atau puasa sunat. I just nak puasa sebab firstly, I nak mengawal segala perlakuan dan offcourse nak pahala. Secondly, sebab I nak kurus and also nak jaga kesihatan sebab walaupun badan I tak berisi masa I check up long time ago kat clinic, doctor cakap I punya cholesterol is very high. So that is the reason why I puasa. Lagipun I rasa sungguh gembira bila I dapat memakai jeans or baju size S. And also I rasa sungguh confident and no more low self esteem.
(Lontong - yang nie bukan lauk berbuka tapi yang I masak last weekend)So talking about makanan berbuka, hari-hari I masak but each time I makan, I rasa lauk sangatla masinnya although husband I kata, tak masin or sedap je or cukup rasa. I don’t know why, maybe my tastebud berubah due tu puasa. But I make sure, I mesti makan kurma for berbuka and also sirap yang husband I buat. Sebab dia buat sedap and I selalu cakap, besar pahala buatka…