Posts

Showing posts from 2009

Goodbye 2009, Welcome 2010

2009...hmmm... What have I achieved so far? These are the question that always comes to mind at the end of each year for as long as I can remember.

Looking back... there are a few ups/down and things that had happened to me. It’s not much though. There are things that I regret so much and I wish I never done it or went through with it. I always told myself past is past but I can’t help being sad and angry at the same time. I hate what I did. I can’t stop blaming myself and how stupid I am.

Back to what have I achieved so far.... well, I learn how to sew and make my own dress. I’m still a rookie though but I can see that I’m in a right path. And my lesson with the school will be over by end of January next year but I thought of pursuing it further. I have lots of plan in mind for the future. I can feel that 2010 would bring something good to my/our life.

Ok now about the habit that I picked up this year... the bad thing is, I cursed and swore like "The Sopranos" when I’m pissed …

Have a Little Faith - Mitch Albom

Image
My husband bought me this book as a birthday present about a couple months ago. And I abis baca buku nie about 3 weeks ago. So this is the last book that I read for this year.

What can I tell you about this book? Well..not much sebab this is the book yang I tak berapa suka dalam semua buku-buku Mitch Albom yang I ada. This book is more about his relationship with his rabbi and pastor of My Brother’s Keeper. It is also his personal spiritual journey or finding or rediscovering of his belief/religion. But it is more about a story of his rabbi. Banyak bende-bende baru yang dapat I pelajari tentang agama Judaism dan perangai dorang nie. Serba sedikit menyentuh pasal system pembelajaran (ada sekolah khas yang sungguh bersistem untuk anak-anak dorang nie) tentang agama dorang yang telah di pupuk sejak kecil lagi. Lesson yang di ajar... you wouldn’t believe it. No wonder kaum dorang nie pandai-pandai, selain dari pandai memanipulasi segala-gala di dunia nie. I try to keep an open mind about t…

Ke Craftworld Shop

Image
Masa pegi class on Monday night Siti showed me a pencil like “kapur” where you can refill for fabric use which was so cool and a bobbin needles where you can terus jahit with your sewing machine without having to take it off during the process and it wouldn’t break at all. She bought it at Craftworld SS/2, in fact she has been telling me for quite a while, so yesterday afternoon I decided that I want to go there, let just say it was a spur of the moment thing. I called up my husband and told him about it and kebetulan dia on the way nak balik. Before that I dah checked through the internet about the location and name of the shop. Then I texted Siti to confirmed of the shop's bane as she always referred to the place as SS2. Siti asked me whether I want to go there, I said after asar and I tanya dia nak kirim apa, she said she want a weight fabric. So lepas asar both of us (me and hubby) keluar but we’re not using our car, instead we used LRT because kalau nak pegi area SS memang ja…

Stupid Sewing Machine

Last night I went to my class as usual but this time I brought along my portable sewing machine. It was my first time actually. So when it comes the time to use it, all of a sudden, sewing machine bajingan tu tak dapat berfungsi dengan betul. I was so mad, as it was not the first time it had happened to me. In fact this was like a third time. Masa mula-mula kena tu, husband I dah bawak pegi tempat membeli tu and within second orang tu dah dapat betulkan. Then about a week later the thing started to act lagi. But after a few slam bam dari I, tiba-tiba jadi ok balik. Then a few weeks later, dia start buat hal lagi sekali. Then lepas I hentam hentam dia ok lagi sekali. After that everything went smoothly, or so I thought. And last night, the stupid bloody sewing machine buat hal lagi..I was so mad, I siap tendang lagi.. I dah tak boleh tahan dah... kesian dorang yang tengok tu hahaha...mesti tekejut sebab first time I naik angin macam tu. Mana tak, dekat sejam I cuba nak perbetulkan and …

Farmville

Image
(Di halaman rumah)
I have no idea what to write but the weird thing was when I keluar sight seeing, macam-macam topic datang kat kepala I. Kalau dalam kereta, husband I borak dengan I, memang I tak dengar sebab my mind stray away into what I’m thinking, wondering and dreaming. Then bila sampai rumah, kepala hotak I blank balik.

Anyway, dalam ber’farming’ nih, I come to understand character orang-orang secara dalaman, who and how they think, although tak ada la secara terperinci but sikit-sikit tu kita boleh kenal orang tu macamana. Contohnya dalam soal pembahagian share. I noticed tak banyak yang nak share their wealth with others. I hairan sebab bila share orang, secepat kilat dia nak sapu but when it comes to hers or his, dia skip and tak mau publish/share. It is a give and take situation. Takan you nak take but you don’t give? Why do they have that kind of attitude/character? I know it is just a game and everybody have their own right to give or to share. But without they realising …

Maal Hijrah 1431

It is not to late for me to wish Selamat Menyambut Tahun Baru Maal Hijrah 1431 buat semua umat Islam di seluruh dunia. To tell you the truth, I don’t know much about kisah penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W. dari Kota Makkah ke Madinah nie until I checked from the internet and discussed with my husband. I discovered that it was the most important event in the calendar of Islam. I think I pernah tanya dulu but I tak ingat kot.
I jumpa somewhere kat internet earlier on today.. This is for those yang jahil macam I.

Sejarah Ringkas Hijrah
UMUMNYA hijrah bermaksud berpindah dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Penghijrahan komuniti Muslim pada zaman Rasulullah SAW berlaku sebanyak tiga kali. Pertama, hijrah ke Habsyah pada 615 Masihi, kedua juga ke Habsyah pada 617 Masihi dan ketiga ialah hijrah Rasul SAW ke Yathrib pada 622 masihi. Mengenai hijrah ke Yathrib, Rasulullah SAW ada menceritakan dalam hadisnya yang bermaksud: “Aku melihat dalam tidurku aku berhijrah dari Makkah ke satu tanah…

The Gifts by Cecelia Ahern

Image
Dalam busy busy ber”farming” dan melakukan segala activity lain sempat lagi I spend a few precious moment with my book. Biar hectic macam mana sekalipun I will try to squeeze some time for it. Tak kira la time membuang ke, pasti ku capai dengan segeranya. So after two weeks, finally habis jugak buku nie I baca. Apa yang boleh I perkatakan... WOW! Ini la buku fiction yang terbaik pernah I baca dalam hidup I. Belum lagi I temui mana-mana buku yang membuatkan I teruja. Mula-mula tu rasa macam tak best je... tapi lepas a few pages... I terus terpaku....Perjalanan cerita yang mempunyai character, Gabe, yang penuh mistery dan terungkai di penghujung cerita. Berbagai bagai conclusion yang cuba I justify. Kemunculan Gabe membuatkan hidup Lou tidak keruan. Cerita berkisar tentang hidup Lou yang sungguh busy hingga tiada masa bersama keluarga, betapa Lou curang dengan isterinya yang baik itu, kealpaan Lou terhadap ibu bapanya, kerakusan Lou mengejar pangkat dan kedudukan di dalam syarikat membu…

Ugly Truth

I hairan la kenapa kebanyakkan (tak semua) orang perempuan atau kawan perempuan yang I kenali atau temui suka show off dekat I? Baik yang dah kahwin atau yang masih single.. sama je. Kenapa dorang rasa threatened by me? Kenapa yang ugly (pada pandangan mata I) perasan diri lawa? Why must they tell me that ramai lelaki tergila gilakan dorang? Yang peliknya rupa dorang, like I said are so damn ugly, muka tua walaupun still muda dari segi umur, badan bau busuk dan shape badan buruk, tak pandai bermekap, tak ada style langsung and the way they dress up...oh my God, punya la hideous! Kenapa tak sedar diri? Kenapa tak tengok cermin lama-lama? I was like, WHAT? (tapi dalam hati la). I peratikan rupa dorang dalam dalam masa dorang start bragging kat I sambil tu I berfikir are they serious? Sebabkan I tak pernah pun cakap yang RAMAI laki tergila-gilakan I (before or after I kahwin) or that I have something special about me etc. Why must I say that? Apa yang I nak prove by saying such thing? I’…

Me, Talking Nonsense...

Lama dah I abaikan blog I nih... jangan la jadi macam blog blog yang sudah, bukak tutup bukak tutup delete. Nie Farmville punya pasal la.. Ish jangan salahkan Farmville beb... it’s me.. I’m the one who should be able to control myself and not letting the game control over me...isn’t it? I akan reduce my time kat situ and concentrate with some other important thing in life such as spend more time with God which I have neglect for as long as I can remember, hey...but I don’t miss my daily prayer yea... What I’m saying is that, bila susah or sakit manja manja sikit baru ingat Tuhan... I nie tak patut la... Sekarang nie kan, I kalau tiba-tiba sakit sikit aje terus ingat dah nak mati la.. mula la kelam kabut ingat mende mende tak baik yang I pernah buat dan still ongoing nih, i.e. bergossip, cursing, kutuk-kutuk orang... tak baik tau...
Lepas tu mula la I susah hati sebab tau mesti kena hukum kat akhirat nanti...huhu... Kadang-kadang I pikir, kenapa la masa kecik-kecik I tak mati aje so th…

Farmville

Image
(Diriku di celah-celah tanaman blueberries yang sedang ku harvest. Rambut blonde telah di colour ke black kerana rambut telah rosak disebabkan pancaran sang mentari semasa bercucuk tanam dan di tocang dua kerana keadaan cuaca yang teramat panas)
I’ve been slacking lately. This is due to the bloody Farmville. I went to school late, I did my homework at the last minute, I terkejar-kejar when it comes the time to cook/prepare the meal, I lost appetite to eat, I slept late each night i.e. 2.00 am, woke up early, I missed and didn’t have enough time to watch the torr that I DL for quite some time now except for X Factor, itupun selalu lambat tengok. My mind is consumed by what am I’m going to do next kat my farm i.e. nak beli apa, tanam apa, pukul berapa dah boleh harvest, farm sapa I nak kena fertilise, nak hantar free gifts lagi etc... Seem that I don’t have any time for anything nowadays. oh dear! Itu belum lagi I nak cerita bab my cafe world tu...

And most importantly, I didn’t blog reg…

Anugerah Skrin 2009

(Jadi pengkritik la pulak)

Husband I tanya earlier on yesterday evening, I tak tengok Anugerah Skrin 2009 ke? I said, ah.. tak kuasa I nak tengok artis-artis (or whoever yang involve in the industry) perasan nih. I tak anti semua, please don’t get me wrong. I’m talking about a few yang tah apa-apa lakonan and tak well known langsung tapi belagak tak sedar diri. But when I glanced at the telly and saw Afdlin was one of the presenters, I told myself, I have to watch this since he is well known for blurting out some funny line spontaneously. Sambil bercucuk tanam sambil tu la jugak I tengok-tengok. Kira multitasker la...
Well... it was sort of disappointed (very). Gandingan dia dan Fara Fauzana tu tak menjadi dan tak ada chemistry langsung. At times, it was meleret-leret and punchline that left you termangu-mangu and also wandering what the hell were they try to convey to you.. you know what I mean? Sometime I cringe my nose and frown my head without realising it. Or was it me who didn’t g…

Teater Natrah

Image
About 2 weeks ago I dah bagitau husband I yang I nak tengok teater nie. Publisiti bukan main hebat with the controversy of the main character of a young little star yang demand pasal harga bayaran who was the first choice and end up the beautiful Maya Karin got the part. So yesterday afternoon, husband I called up and bagitau I nak tengok for which slot, I kata as long as it is not Monday and Thursday as I have a class on that day. As for Friday nie, I nak tengok Muzik Muzik final. He told me that Saturday was already fully booked and except for Rabu malam, only that day aje I free and ada kosong and the seating was very limited. Mind you, lady of leisure pun ada tight schedule nih! Haha...He bought the RM 151.60 seat sebab biasa la Miss Queen nie, xmo duduk jauh jauh, mesti nak tengah-tengah dan dekat dengan stage or I tak mo tengok langsung. I mean what is the point of watching or be entertained by it if you can only see from far? Actually dia nak beli yang RM100.00 seating, which w…

Coretan I

Image
Last Sunday, we went again to Amcorp Mall sebab husband I ajak beli lagi. I was so excited or should I say, excited giler.. macam nak menjerit aje... well, which I did by the way hahaha.. Walaupun husband I bukan pembaca buku tapi his support mean so much to me. Sayang dia.... Seronok ooo... buku murah, baru dan masih latest lagi although I don't know some of the writer but dari narration yang I baca kat belakang macam bagus aje. Don't forget that, some of the unknown writers or books, kalau kita pandai cari memang best cuma maybe their talent are overlook etc. I dapat rasakan buku-buku yang kita orang pilih nie best. Tak sabar I nak "mengembara" ke dunia itu...

Tapikan semenjak dua menjak nie I tersangat la busy nye. Dengan project menjahit I lagi and now ada facebook nie I sibuk je nak bertani dan masak untuk pelanggan kat cafe world I tu hahaha... I tak sempat lagi nak tengok torr yang I dah DL dan buku yang I currently reading nie pun tak abis-abis although a few …

Ada Paham?

Oh..masa I sibuk menjahit seluar husband I, my ex colleague called me up out of the blue. I dah agak, kalau somebody yang tak berapa rapat and tak pernah-pernah contact kita and suddenly call kita mesti ada something. And yeah, my guess is right... Mula-mula tu dia kata, dia check-check phone and nampak ada nama I and terus rasa nak call (yeah sure, the old tactic nye alasan). Then tanya-tanya how am I, apa buat skrg, bla bla... lepas bertukar-tukar info and dia bagitau dia ada buat business jual cosmetic, health products... (ding ding ding)... After that dia kata ok la, bye (haha..yeah right). I tanya product apa, then start la dia brok bek brok brek buat promosi kat I. Suruh I datang office and let me know pasal ada class percuma etc. I think she has the good intention nak share-share especially health health nie kan... which is good. Then I kata, ok tengok nanti, kalau I free, I datang. Lepas aje I end the conversation terus dia sms bagi I nama product and the website (I belum chec…

Kisah Seluar Short

Image
(Kain cotton untuk buat short, murah aje RM 3.50 semeter, untuk buat short cuma guna dua meter sudah memadai)
Last Saturday, I dah plan tak nak keluar sebab I nak masak kat rumah and nak buat seluar short yang husband I has been requesting for quite some time. I told him I tak tau buat and belum belajar lagi. First time I buat untuk dia masa zaman dulu kala sebab I was so excited masa mula-mula dia belikan Imesin jahit. Masa tu dia suh I try buat tapi since I langsung tak ada basic, I tak buat proper and terus potong ikut seluar yang sedia ada and tersangat buruknya. Selain buruk, seluar tu pun senget benget dan nampak macam kain dhoti je..serious. So since I dah ada basic menjahit (although I tak belajar buat seluar lagi), tetapi memandangkan I dah ada confident and mendapat sokongan yang teramat luar biasa dari beliau, I pun memberanikan diri membuat.
(Mula-mula nak ambik gambar I try gantung kat hanger tapi tak dapat sebab pinggang seluar husband I besar hehe..) Maka bermula la kisa…

Aktiviti Di Hari Raya Haji

Image
Seperti biasa every year dan pada setiap kali hari raya, tak kira hari raya aidilfitri or aidiladha, both of us akan kerumah family yang tak jauh dari rumah kita orang which is about 15 minutes drive. This year we decided to wear something casual sebab last year masa I pakai baju raya, dorang pakai t-shirt je, lagipun after that nak pegi tempat yang I have been waiting for the last two weeks. I was very very excited. So husband I suruh pakai casual je. Sampai-sampai je, tekejut I tengok dorang semua pakai baju kurung/raya except for me, husband and bini anak buah yang preggy tu. Aisaymen... segan la pulak. I pun sibuk la cakap, lepas nie nak pegi somewhere else. As usual, dorang tak kisah, see this is why I love them so much. Family I nie is very cool, always put me at ease and very understanding.
Sambil makan, berborak mesra dengan dorang. And I pun mula la mengayat kakak ipar I pasal tudung-tudung nie. I cakap I baru belajar buat tudung yang orang sekarang nie selalu pakai. Kalau di…

Shopping With The Girls

Image
Sampai je kat sekolah semalam, I terus naik and melepak kat situ sementara tunggu Siti datang. When Siti arrived, we have to wait for a while because somebody (future student) is coming to meet with Mek Ti and planning to join the class. After that, kita orang terus ke TAR/Masjid India. Mula-mula ke Butik Ariani. Berbagai-bagai jenis tudung kat situ and ada jualan on some of it, such as buy one free one. Tapi harga pun boleh tahan jugak. Kalau buat sendiri or even upah orang buat, lagi murah sebab we wouldn’t charge that much. Tapi sebab butik offcourse dorang kena mark up the price sebab nak bayar pekerja lagi, sewa butik, this and that, so I understand kenapa la harga tak sama, lagipun berjenama punya barang. Pompuan-pompuan memang ramai kat situ. Then the three of us proceeds to Kedai Jackal, kat situ pun ramainya manusia. Dorang tak kerja ke? Siti bought a few kain jersey kat situ sebab ada customer upah dia buat tudung. I belek belek aje, mula-mula ingat nak beli satu kain buat b…

Semalam dan Sekarang...

Petang semalam bersiap nak pegi kelas then husband I balik and told me that he was not able to buy the pre dinner for me as there was a tremendous traffic jam and he couldn’t find a parking space at KLCC. Normally, both of us or should I say me, akan makan dulu sebelum ke kelas. I ada masak tengahari tu, like I said mee kasar goreng but I wouldn’t want to eat the same meal for dinner. Kira macam menu lunch is for lunch and dinner menu lain pulak. So anyway, petang semalam he bought me a mamak rojak. I takde choice, makan aje although I tak berapa nak makan sebab, kuah kacang ada udang kering. I kan masih ada allergy lagi. Masa makan tu risau I, takut my itchness kat kaki nie jadi bertambah. Nak tak ndak, makan aje untuk alas perut.

On the way to the kelas, we stopped at a gas station sebab I nak beli roti bun untuk I makan kat kelas as I don’t like rojak mamak yang I makan tadi, although nak dekat abis jugak I belasah, yela kan alas perut. Masuk kelas, I tengok cuma ada I and Siti aje …

Hari Nie..

There’s not much activities today so far either. Hari nie I don’t feel like having rice so I decided to fried a mee kasar low cholesterol (yang kita kena masak kat air panas untuk melembutkannya before boleh mengoreng). These past few days or should I say weeks, I have been having a lot of unhealthy food. I’m off the track apparently. So mee kasar tu I goreng dengan olive oil, fish ball, nugget ayam dan sausage. I masukkan serbuk perasa ayam sikit, kicap, black pepper dan I banyakkan sayur batang putih. I tak letak oyster sauce as I’m having a bad allergy itchy kat both legs at the moment. Beside, I nak kurangkan my seafood intake.

During makan for lunch, husband I tanya my handphone dah ok ke tak as yesterday it was acting out on me. Sim card tak dapat baca. It was the first. So I bagi kat dia and bila dia check, it was still the same. So I’m out of the hp at the moment as he has to bring the phone/sim card to maxis.. But I don’t mind at all because I don’t and nobody calls me or text…

Semalam Yang Tak Ada Cerita...

There’s not much activities yesterday as both of us preferred to stay at home. Pagi-pagi lagi sambung tengok cerita Bruno yang sungguh sickening itu. I tak tengok last Saturday night sebab I decided to watched “ The Biggest Loser Season 8 (US)”. Tengahari I masak sesambil tu menjeling tengok Melodi yang sungguh membosankan itu.

Petang tengok “Survivor Season 19” then I buat jemput-jemput ikan bilis. Malam I jahit pinggang for the first time by myself and I was soooo happy sebab jadi. Akhirnya pinggang itu berjaya ku conquered! After that tengok “The Apprentice Australia”.

Lepas tu I surfed and tidurrrr....

Hari Nie..

Image
Today, both of us went to JJ (Aeon) around 12.30pm for lunch at Johnny’s. Lepas makan I tengok ada budak jual chocolate with all kind of colours and shapes. Sebelum nie I dah pernah tengok and tanya tapi I lupa nak beli on the way out aritu. But tadi I decided to buy one or two. Then I teringat both of us nak cari kain. So antar chocolate nie balik sebab takut cair sambil tu sembahyang zohor terus sebab takut miss nanti. Sebelum keluar, I tukar baju yang macam sweater because sekarang nie weather asyik sejuk aje even kat rumah pun.

Then terus pegi ke Kamdar kat TAR. Lama I dah tak pegi Kamdar, the last time was about 10 years ago or more than that. Can you believe it? Actually, I cuma nak beli satu kain 2 meter untuk matching dengan bahagian kain yang I dah jahit last week tapi disebabkan terpegun dengan tanda sale yang terpampang merata-rata, apalagi akak, sapu la dekat 7 helai. I check kain jersey untuk buat tudung, it is quite costly, around RM20 over permeter tapi cantik sangat y…

Di Kelas

Image
(Pengeras pinggang sebelum di jahit ke pinggang)

As usual I went to my class last night. And I sungguh lega sebab kain yang I buat sendiri kat rumah and showed to Aishah betul. I made two kain and brought to the class, yang satu zip jahit kat tepi and yang satu lagi jahit zip kat belakang tapi design sama. Semangat menjahit I yang hilang semenjak dua menjak nie datang balik. Legaaa...

Then tiba la part yang paling I menyampah iaitu jahit pinggang. You know, jahit pinggang is my sworn enemy. I dah pikir dalam hati... not again, mesti tak dapat buat lagi nih. But I was so happy that finally, I paham apa yang Aishah ajar and dia explained betul-betul kat I. Jahitan pinggang I (untuk letak pengeras dan getah) tak siap lagi but I boleh nampak and rasa that it is going to be ok sebab masa start jahit pinggang tu dah ok tapi ada sikit salah on the other side of the pengeras sebab jahitan benang tak kena kat pengeras. Itu masalah kecik aje. But nevertherless I was so happy. I hope it will be co…

Haritu....

Haritu I workout macam biasa dan seperti biasa jugak husband I usik-usik tapi I buat derkk aje. Bila tengok I tak bagi perhatian dia pegi to the other side of the room. Then from the corner of my eyes, I can see that dia sedang melakukkan sesuatu. I kan kalau dia senyap, I mesti kena extra careful or jaga-jaga, sebab mesti dia tengah menjalankan modus operandi dia secara sulit, meaning cari jalan nak kacau I. I notice dia slowly melurutkan sikit getah seluar short petak petak biru yang dia tengah pakai, sambil tu mata dia tak lepas-lepas peratikan I. I buat buat tak tau and pandang tempat lain sebab I tak nak dia perasan and I was wondering what is he going to do this time, knowing him well. I mula risau and pikir yang bukan-bukan, apa orang tua nie nak buat. Takan la steam tengok I belari dengan peluh-peluh nie? Then dia pegi kat I, bediri depan I sesambil tu meliuk liukkan badannya yang gumuk comey yang tidak berbaju itu, dia cakap, “ Tengokla I tak exercise pun I dah kurus, tengok …

Ayam Tambatan Ku Kecundang

Image
(from http://bit.ly/2SCNKN)

Aritu I tengok x-factor tapi I was so heartbroken (cewah) sebab one of my ayam tambatan, Jamie Archer aka Jamie The Afro telah terkeluar...huhuhu.. It was so unexpected that he was in a bottom two with Lloyd Daniels, which was not surprise by the way but not Jamie. I siap menjerit what lagi. Then bila dia kena nyanyi for the last time to the judges, meaning singing for his life, wow what a powerful, performance and it was so fantastic unlike Llyod yang nyanyi dengan flat note nye itu. Masa host, Dermot tanya judges sapa yang patut keluar it was a deadlocked sebab biasala Louis akan pilih vote Jamie out sebab dia kan dengki kat Simon sebab 3 singer Simon tak terkeluar lagi. Cherly offcourse vote Jamie out jugak sebab Llyod is one of her singer other then Joe. Danii choose Llyod to keluar, which was a right decision.

Since it was a deadlocked, Dermot kena base dengan vote from the public. Bila nama Jamie kena announced keluar I dan abang Simon look at each othe…

Hari Nie dan Semalam

Image
(cubaan membuat tudung di rumah)
Malas betul I nak berblog dua tiga hari nie. First kerana internet yang sangat slow disebabkan upgrade...katanya, kedua..I sibuk baca buku sambil berangan, ketiga.. I ingat nak tukar nama blog, macam tak best aje, keempat..I tak tau apa nak cerita, kelima..I busy la (sambil menyengaukan suara).
Last Monday, I pegi kelas macam biasa. I datang awal and cop spot yang strategic itu, depan aircond, meja ikea yang tinggi dan bawah lampu terang benderang. Start buat pola dan potong kain. I rasakan I suka sangat begurau and usik mengusik dengan student-student yang lain. Kita orang kan kecoh tau tapikan I rasa macam nak curb sikit my naughtiness. Tapi susah la nak kikis sifat tu. I know they don’t mind at all and bila I senyap mula la sibuk dorang kacau I balik, especially Siti tu, suka betul dia memberi gangguan seksual kat I (dah la kat rumah ada pemangsa yang unggul). Bila dia lalu sebelah I, ada je tangan atau pembaris dia slap atau cuit I punya bootyliciou…

Belajar Buat Tudung/Hari Nie..

Image
Lepas sembahyang subuh pagi tadi terus I tak tidur sebab takut tak terbangun sebab hari nie I ada kelas belajar menjahit tudung pukul 10am. So I siap-siap goreng nasi..huhu..(yea dietku lari... terutama di hujung minggu). Sampai aje I tengok ramai jugak student yang I tak kenal and mula-mula dorang macam tak friendly, I pun buat dunno jugak. Memandangkan I sungguh peramah, I sibuk-sibuk jugak menegur and it turn out all of them are very nice. So lega hati I. Bukan la I busy body ke apa tapi sebab I memang peramah and I don’t like to be in a hostile surrounding. Meaning, I tak suka suasana yang tegang, serious muka. I like yang ceria-ceria and penuh gelak ketawa.

The class was going so well, offcourse la, Siti (one of the student and my friend) is the teacher so I ngada-ngada la hehe... She was so nice in helping me to jahitkan some part of the tudung. I cuma potong, jahit tepi dan jahit jelujur aje. Bukan I tak nak tapi dia ada bawak dia punya portable sewing machine and machine kat s…

Hari Nie..

Image
Hari nie I cukup busy berjalan jalan dengan darling I. Mula-mula dah plan nak pegi MPBJ Dewan Kelana Jaya sebab nak beli buku jualan murah MPH but after check the review/feedback from those yang dah pegi, both of us changed our mind, tunggu yang big sale nanti. Then ingat nak pegi Mid Valley, hujan la pulak, takut jam nanti. After much contemplation both of us agreed to go to KLCC maa... dekat dan cepat. Husband dah kelaparan, masa dalam kereta I siap boleh dengar perut dia krok krook...

Sampai kat situ terus pegi ke Little Penang, both of us order Penang Fried Kuey Tiaw (habis diet aku huhu), half way makan tiba-tiba I terasa muak, lepas tu terpikir kenapa la I tak order laksa lemak or mee hoon kari ke, punya la tamak haloba... ampun.

Lepas makan we all pegi Kinokuniya, pekara wajib tu. I ingat nak browse through because I plan nak pegi yang big sale nanti tapi husband I cakap, ambik aje sebab kat big sale nanti mesti tak ada discount buku yang I ndak and mesti buku yang dah lama aje d…

Gossip la pulak...

Image
(Pics from http://bit.ly/1Nnw1G)
First and foremost I tak minat and tak kisah tentang Nora Danish yang sungguh cute itu although bila ada gossip pasal dia or any other artis I still baca-baca macam tu aje but since sekarang nie heboh pasal kisah beliau yang menarik diri dari drama Spa Qistina on which I never watch and I don’t know which channel, what time, etc. Back to Nora Danish, I can understand why she was so mad and still tak boleh tengok that perempuan. That shows she is not hypocrite. There is no such thing as being professional when it comes to the matter of a heart and how she or anybody was hurt before. And what can be more hurtful when someone that you love once are taken away from you and broke up your marriage and while you’re still pregnant. Knowing the present of perempuan itu kat set pengambaran eventhough dorang tak bertembung can set her off, to me, she has the right to do so and to feel that way.

Even if it is true the gossip about both of them bertarik rambut nie pu…

Merajuk....

Pagi aritu I merajuk kat husband I, ala pasal bende yang cukup remeh sekali, nak bagitau pun malu. So bila I majuk seperti biasa I bagi dia silent treatment. Bila dia tanya I tak nak jawab, Mr Romantic bukan main lagi memujuk tapi tak jalan. I buat-buat tidur tapi obvious sangat bijik mata I bergerak-gerak kat dalam. Then I cakap kat dia, I xmo masak dan dia tak payah balik tengahari. Ada ke patut dalam banyak-banyak bende I boleh gertak, I gertak tak nak masak. Macam la masakan I sehebat Chef Wan atau Gordan Ramsay ke. Nampak sangat I xde modal nak gertak dia. Kalau nak gertak lari dari rumah, leceh la, nak berus gigi, mandi, kemas beg la.. By the time I siap-siap, hati I dah sejukkan lagipun I panic, nak naik belon. Nak gertak cari anak ikan, xde pun yang memberangsangkan hehe.. perut mungil itu gak yang masih seksi. Nak gertak jadi pelakon atau penyanyi, I’m way out of my age limit... kalau jadi pelakon pun either dapat tawaran jadi mak-mak, bomoh pompuan, mak datin belagak ke atau…