Posts

Showing posts from November, 2012

Update

Don't ask me why I'm so rajin to update my blog. This week je almost everyday I update kan.. In fact, I have a few drafts, waiting to be edited a lil' bit and posted (sambil meletakkan telunjuk jari ke pipi.. auwww..). Well... I feel like sekarang nie, I'm more focus (ye ke?) and leave some of the unecessary things behind. Wah, apa yang kau tinggalkan tu Dek? Aaaa... interactive game... hehe. I dah lama tak masuk and I thought of deleting my account all together. I felt like I've wasted a lot of my time in there before but I have to give it a credit for improving my english tremendously! But on the downside, it didn't give me the creative mind so to speak since its occupied lots of spaces in my brain. Selain dari tu, husband I dah tak balik lunch so I don't have to cook anymore. I makan mee maggi je...sian kan.. Kalau nak masak pun tak lalu I nak makan sorang-sorang, nasi yang ditelan bak kerikil-kerikil batu (pitam). Bila petang husband I balik ke…

Chicago Fire

Image
Lama I tak review pasal series yang I tengokkan?  Review pun buat orang pening kepala je nak baca.  Nasib la korang haha...    Anyway, I don't know why banyak review pasal series nie kata cerita nie tak bagus and akan kena axe soon sebelum I tengok lagi. And then cakap rating pun tak tinggi but itu tidak mematahkan semangat I untuk menonton dia punya pilot (for your info pilot bukanlah juruterbang tapi pilot yang dimaksudkan di sini adalah nama bagi permulaan atau first ever series, kenapa la tak panggil bus driver ke, conductor ke atau capten ke kan .... ) to me series nie sangat sangat sangat, I repeat sangat sangat sangat best. First time I tengok I dah jatuh hati bukan sebab ada a few hunk kat situ (although hunk hunk ini memainkan peranan yang sangat penting di mata I kui kui kui...batuk; ampon suami chumelku) but the storyline was so awesome. (Taylor Kinney - I miss you from The Vampire Diaries ehek! nasib baik I boleh jumpa you kat sini, jangan mati lagi eh?) I suka …

I Bercium, You....

Image
(Jangan la pandang-pandang je sayang, mari la kita sambung bercium, darling...ish abang nie..malu la kat kengkawan..ehek!) I kan malam tadi tidur lambat dekat pukul tiga sebab bercanda dengan Samsung I. Nasib baik tak terlepas solat subuh. Lepas solat I tidur balik, selalunya I tak tidur lepas solat kalau I cukup tidur. So dalam tidur-tiduran itu I bermimpi... I mimpi I tengah duduk-duduk dekat kerusi macam kat stadium di waktu malam. I tak ingat I tengok concert ke apa tapi terang dengan lampu spotlight. Dalam mimpi I tu, I tengah sakit hati and merajuk (macam character I dalam real life je haha..). Tak lama kemudian I tengok satu kelibat berjalan ke arah I. Eh, macam familiar aje. Rupa-rupanya dia la boyfriend I yang membuatkan I merajuk itu. Si mamat itu bertopi cowboy putih, berseluar panjang dan topless, body sungguh hot dan tan, rambut perang berombak. Bila dia datang dekat and duduk di sebelah I, you nak tau siapa tak? Matthew Mcconaughey youuu... (hambik kau!). Di…

Dear Damit (Arwah)

Image
I was free a few nights ago (err..macam la I live a hectic life), so I decided to jalan merata-rata ke berbagai-bagai blog.. Antara jenis-jenis blog-blog yang I suka masuk dan google adalah blog orang yang telah meninggal dunia. I know I have a weird kinda taste and some of you might think I'm sort of a lunatic freak. I suka baca blog-blog arwah/mendiang yang dah tak ada nie sebab the feeling dengan blog orang yang masih hidup is different, pada I la kan. Bila orang tu dah tak de you rasa sangat curious nak tau life dia or apa yang dia tulis masa dia hidup. And also when they wrote some emotional stuff you somehow can feel their pain deeply. The sad part was when there's no more entry post from them and the last entry was the last. And of all the blog that I went or stumbled into two were my favourite's (now I'm feeling weird for saying that) still very young, one was 19 years old, died of accident this year and the other one was 20 years old, died about four yea…

Samsung Galaxy Note 10.1

Image
Ijinkan la I untuk meng "show off" my latest gadget sambil mengiraikan rambut ke kiri dan ke kanan dan meniupkan ciuman angin..muehehe.. (alahai pembuka kata). Yea, petang semalam husband I balik dari kerja, I tengok ada bungkusan plastic hitam di bawah ketiak beliau sambil membukak kasut. I tak suspect apa-apa tapi dari body language beliau yang montok itu I seakan tercium sesuatu (no bukan kentut atau ketiak beliau) tapi hati ini agak suspicious bila melihat bungkusan plastic hitam misteri itu. Then husband I mengeluarkan kotak putih dari plastic hitam itu dan memberikan kepada I seraya berkata, "Nah this is your present", I pun apalagi buat-buat terkejut la kan dan bertanya "Eh, apa nie?" (apara punya soalan, kan ke dah terang-terang kat kotak tu kotak Samsung Galaxy Note 10.1). I buat-buat marah versi lembut, I cakap, "apa la you nie membazirkan duit aje" (tapi di hati I berkata, lantak la bukan duit I hehe... ini kes lain di mulut lain…

Preggy, Award, Celeburity

Sekarang kan musim artis-artis local nie kahwin and ofcourse berbagai-bagai la kisah dari zaman bercinta ke majlis perkahwinan yang grand or not so grand itu. So bila dah kahwin kebanyakkannya akan menghebahkan akan berita baik pasal dorang pregnant, siap berinstagram or upload gambar kat fb ke or mana-mana la yang boleh ditepekkan gambar pregnancy test nih. I have nothing against this kinda thing. I know and I can understand although tak pernah mengalaminya that, they were so excited to tell and share to the world of their "achievement" or whatever you want to call it. But I was wondering how did they know they're pregnant within two weeks? I know within that two weeks memang boleh pregnant kalau subur and melekat but my question is how did they decide to check i.e. using pregnancy test or jumpa doctor ke? Ada tanda-tanda ke within that period of time? Dah ada uwek-uwek ke, pening ke, mengidam ke... because I thought after a month of two baru ada tanda-tanda kan? …

Majlis Bertandang Last Sunday

Image
Hello... Last Sunday, we went to Perak to attend our nephew's wedding celebration on his wife's hometown. I was not able to sleep the night before and managed to sleep for only 4 hours. Anyway, before bertolak, kita orang berkumpul di rumah in law dulu and had our breakfast there. I didn't wear my baju kurung and plan to wear it on the way or when we stop at one of the rest room around. Tau je la, I bukannya boleh duduk diam kalau travelling lama-lama dalam kereta. Mesti la kaki nie nak bersila la, terkangkang sana, terkangkang sini and not to mention tersadai kat dashboard ke kan, macam kelindan bawak lori buah je. I tau memang tak sopan langsung. So as you can see, that is why I prefer to pakai baju biasa i.e. jeans/long pants (takan la nak pakai hot pants daisy duke la pulakkan) and t-shirt dulu. Bila dah nak bertolak aje, one of our niece, Aida suggested that Arina (her daughter and my husband's fav's cucu) to follow us. Dalam hati I, sudah, nie sure k…

Majlis Perkahwinan Anak Saudara

Image
(During Majlis Akad Nikah at Masjid KLCC - matilah tak mintak permission publish gambar dorang - secret tawww...) Last Saturday was one of our nephew's wedding. You know the duda no more, yang we all pegi merisik ke Perak a few months ago yang kes hantaran terjatuh yang I bawak wakaka..ceh, incident yang memalukan itu. Of all the people who carried it, why it has to be me? Banyak betul dugaan orang yang "beriman" ini kui kui kui... So anyway, that Saturday morning around 9am, both of us, went to the in-law's house, berkumpul kat situ dulu and breakfast sekali. Huhu.. I breakfast nasi lemak (dalam hati cakap, habis la berat badan mesti naik..), I know I have no choice, kalau I tak makan takut terlapar sebab kalau kat rumah tak breakfast tak apa kan. Masa I kat rumah in-law, sorang-sorang anak buah tanya I ada bawak tudung ke sebab nak masuk masjid kena pakai tudung or selendangkan, nampak sangat la auntie dorang nie masih tak insap-insap. I cakap adaaaa..dalam…

Update Sana Sini

Heya... today is the first time in a very long time, I went out without my husband. He dropped me off at KLCC on the way to work in the afternoon. Mulanya dia tak kasih buat at last dia termakan pujukkan I muehehe... Macam la ada orang nak culik bini dia yang dah seangkatan dengan Madonna ini. The reason I need to go to KLCC was because I thought I have a purple eye shadow tapi puas I cari last night kat dressing table but I couldn't find it. Yela kan, purple is not my favourite's colour and I have to get it because tomorrow night is our nephew's wedding and the theme colour is purple. And yes I nak beli bulu mata pelesu sekali, aritu dah beli and I try-try kat rumah and the result was so funny sebab melekat kat atas kelopak mata bukan kat ujung bulu mata hehehe..kelakar la... so I need a new one, yang tu dah lunyai I kerjakan... ya I know, I tak pernah pakai bulu mata pelesu in my life so tomorrow night is going to be the first time la nampaknya. I'm gonna ask A…

Update

Image
Hello... I tak ada banyak kisah nak cerita, sementelah kerjaya sebagai seorang surirumah yang professional atau dengan kata lain menjadi boss kepada diri sendiri ini, tugasan macam biasa aje, either masak or tak nak masak, basuh baju or tak nak basuh baju etc. semua terpulang kepada kebijaksanaan diri untuk mengelak atau buat-buat pejam mata je. Adventure? tak de adventure nya. Bercampur gaul dengan orang or jiran tetangga? jauh sekali. Bergossip? tak kuasa I. BerFB lagi I tak kuasa. Haritu I masuk kejap kat untuk accept my long lost cousin. So sempat la I membaca berbagai-bagai status, luahan hati, quote, gambar-gambar masakkan yang buat I teresak-esak sorang, makcik sinun tu lah.. masak makanan best-best, cuba la tinggal sebelah rumah I ke kan? Boleh la jugak I tolong makan ke kan.. Sesambil tu I berjejak kasih with my long lost cousin. The last time I jumpa dia was like almost 30 years ago.. huii lama tu kan. I miss those memories so much. Dia cerita pasal kisah kita oran…