Friday, December 16, 2016

I Jual Perfume Keluaran Sendiri... Ehem...



Hello...... How are you? I sihat je... cuma sesak nafas je kadang-kadang and selalu lapar...al maklum la kan...malas la I nak cakap reason kan...paham-paham la nak dekat 50 tahun nih.   Badan I  naik mendadak this year...huhuhu...orang kalau makin tua makin kurang makan but this makcik nafsu makan uh lalala..., semua seluar jeans bersaiz cute dah tak muat lagi...waaaaa..I sedih... Sekarang nie seluar I semua pakai yang ada getah, kalau jeans pun pakai yang tak ada saiz bernombor tapi terus kepada L....huhuhu....nak ambik gambar pun kena main angle and muka make sure ala-ala tirus...I tak pandai guna filter atau photoshop..so what you see is what you get...  Itulah puas betul menghayunkan badan, ke kiri dan ke kanan untuk bagi nampak slim... Sadis....




Anyway, selepas membaca luahan hati I, sini I nak bagi tau.. I dah jadi saudagar perfume you (hui...main saudagar lagi....hehe...sebelum nie jual baju online, tapi tak jalan...).  I jual dua jenis perfume inspired by untuk permulaan...  Nie I punya produk keluaran sendiri bukan stokist, agent atau dropship.


Details kat bawah.... ayat perniagaan you.... hehehe.. btw Garik Boutique nie nama syarikat I... Ituler.. ada syarikat lagi...kasi chance la...hehe. Berminat sila whatsapp atau call my number :   012-2592858 or 0196622858.

Assalamualaikum dan Selamat Datang.

Untuk permulaan, Garik Boutique menjual dua jenis pewangi yang di inspirasikan dari pewangi jenama antarabangsa.  Ciri-ciri pewangi ini adalah :-

1.      Tiada alkohol dan mengandungi pati pewangi tulin.

2.      Boleh di bawa sembahyang tanpa ragu-ragu.

3.      Tiada bahan kimia yang berbahaya.

4.      Tahan lebih 12 jam bergantung kepada jenis kulit.

5.      Tahan selama 2 hingga 3 hari di baju.

6.      Saiz 40ml dan mudah di bawa kemana-mana

Harga sangat berpatutan cuma RM55 sahaja (tidak termasuk postage)

Harga bagi Semenanjung Malaysia adalah RM55 – poslaju RM7 : RM62

Harga bagi Sabah/Sarawak adalah RM55 – poslaju RM10 : RM65

Assalamualaikum and Welcome

For a start, Garik Boutique are selling two type perfumes inspired by International brands.

Benefits of the perfumes are :-

1.      Non alcohol base perfume contain pure perfume oils.

2.      Suitable for muslim prayers.

3.      No harmful chemical.

4.      Can last longer up to 12 hours depend on skin type.

5.      Can last up to 2 to 3 days on clothes.

6.      Size 40ml and it’s convenient to carry anywhere.

Price is only RM55 (without postage)

Price for West Malayasia is RM55 – poslaju RM7 : RM62

Price for East Malaysia RM55 – poslaju RM10 : RM65

Wednesday, August 17, 2016

Hello, I Buat Comeback...

 
 
Hello All,
 
(Alahai... tajuk blog I.. macam artis yang dah kahwin lepas tu menghilang, then menjanda, then datang balik wakakaka...)
 
Ingat kat I lagi ke.... Yea, I kakak merangkap aunty “cool” kesayangan korang hehehe... Err... ada  ke yang masih sudi datang menjenguk blog I nih?  Miss me? Mesti la miss kat I... Sorry lama sangat I menghilang di persada penulisan ini... I busy (malas) you especially this year.  Tahun yang sangat dan paling busy sekali.  Tak pernah I busy dari awal tahun sampai dah lebih dari setengah tahun nie... Mula-mula ingat tak nak teruskan dengan berblog lagi sebab sekarang nie ramai orang cakap, blog dah tak relevant lagi sebab orang prefer tulis kat insta, fb, twitter etc. But, memandangkan I nie kuat menceceh (merapu) panjang, rasa macam tak berbaloi I nak update sikit-sikit.  Contoh, letak muka marah and tulis, “I tengah marah” atau letak gambar pakai bikini tepi kolam dengan caption “Eh, sexy ke I” wakakaka... At least nak lah jugak I cerita panjang-panjang pasal bikini I, beli kat mana, brand apa, berapa harga, sulit ke masa nak memakainya dengan lemak-lemak tepu ini ke kan... Ini kalau setakat letak caption sikit-sikit, nanti menimbulkan persoalan hingga menyebabkan orang tak dapat tidur memikirkan bikini sexy I atau lemak2 cellulite I yang berselerat ini wakakaka...  Makanya, I pun berblog lah kembali demi korang tauuuu... hehe...

 
(I la..Azri yang diperkatakan oleh Neksu I, I ngantuk la....)
 
Anyway, like I said, there’s a lot of things that had happened to me these past months.  I rasa rugi I tak blog kan kisah-kisah I yang tak interesting mana tapi tetap nak bagitau kat satu dunia ini..  Kalau I rajin nanti I recap balik ke or kalau I blog apa-apa in the future, I might selit-selitkan sikit ke.  For example, awal tahun nie iaitu 1st January nih, one of our niece, Aiza, bersalin on the date itself, best kan dia punya date, senang nak ingat.  Kalau buat-buat lupa pun memang tak boleh la hehehe... Orang celebrate new year, baby boy dia pun celebrate birthday, cun kan?  Oh yes, dia dapat boy lagi, nama Azri.  Nama ala-ala pelakon drama penuh konflik je.. hehe.. mesti Aiza ketap-ketap gigi baca nih hehehe..  Nasib baik dia tak letak nama omputih, kang orang panggil nama Bradley Cooper kat klinik ke, sekali yang datang nak ambik ubat kat kaunter rupa ala-ala gangster tarik kereta berkulit sawo matang.  Bukan la kata orang asia tak boleh nama omputih ke apa, sedangkan kucing pun ada nama hot. I’m just saying dari sudut culture identity je...  Alahai, I pun apa kurangnya, nama bukan main glamour (ye ke?), sekali yang muncul, alahai, rupa macam nyonya jual rojak yang tengah gaduh dengan customer sebab isu kurang timun kan...

 
(Ini gambar bulan dua, dah panjang seinci dua...)
 
Oh, pada tarikh itu jugak, I buat pertama kalinya memotong rambut sependek Halle Berry.  Pendek you. The last time I had a very short hair was, when I was in form 2, rambut style Lady Diana lagi.  Anyway, back to the future, cerita dia macam nie, mula-mula I pegi dekat salon yang I selalu pegi, I suruh la pompuan tukang gunting tu potong rambut I pendek-pendek, dia tak mau, dia kata tak kena dengan muka I, I paksa jugak, dia still tak nak, dia kata tak cantik.  Pelikkan? I’m the customer but since dah selalu pegi kat dia, dia pun dah kenal, I pun malas nak argue,  I kata ok lah.  So dia potong setakat bahu.  I cukup nyampah kalau rambut I potong setakat bahu, 80’s sungguh, macam pelakon drama Dynasty, si Linda Evans tu je (google la kalau korang nak tau, that is how old I am hehe..).  Bila masuk kereta, husband I tekejut tengok rupa I dengan rambut setakat bahu.  Dia pun mula la tak puas hati, I kata setakat bahu je, dia kata tak lawa bla bla bla.  I yang memang dah tak puas hati dengan rambut I, I cakap kat dia, esok kita pegi salon lain la and tengok macam mana stylist nie boleh buat kat rambut I.  Sebenarnya dalam hati, memang niat I nak potong pendek, tapi I tak cakap kat dia, nanti dia tak nak hantar.  So, the next day, 1st January, petang, round area rumah akhirnay terjumpa la satu salon nie.
I pun apa lagi, terus suruh sylist nie potong pendek-pendek macam Halle Berry.  Stylist nie tak agree jugak, what the hell?  Dia kata, tak kena dengan muka I.  Dia kata dia kasi panjang sikit dalam dua inci.  Ndak tak ndak I pun agree la jugak.  Bila husband I tengok, bertambah-tambah marah la dia kat I.  I tell you, penatnya I dengar dia mengomel macam makcik mak nenek je.  Tiba-tiba I jadi sedih pulak sebab in a way I dah melukakan hati dia (macam la tak biasa buat hehehe..).  I felt so bad and quilty at the same time.  Sampai hati I kan... I berjanji kat dia and diri sendiri, I tak akan potong pendek-pendek lagi.... Well...every now and then, husband I masih lagi complaint, ungkit-ungkit pasal rambut I yang di potong pendek ini.....
Sekian catatan I untuk kali ini......(huii... akhirnya update jugak blog yang sudah setahun terbiar ini....)