Posts

Showing posts from April, 2014

Trip Ke Hong Kong - 5th and 6th, Last Day

Image
13th April, 2014

Today we went to Avenue of Stars. Tempat nie tak berapa jauh dari our hotel so we decided to jalan aje. Kita orang ikut jalan bawah tanah MTR tapi tak payah naik MTR dengan hanya berpandukan signboard. It was so easy nak locate tempat nie or mana-mana tempat yang you nak pegi such as museum etc., tourist friendly. Keluar dari MTR station, kita orang jalan sikit lagi, about 5 minutes dan sampailah ke destinasi yang di tuju. The place is as the same area as the Hong Kong Museum of Art. We took a few pictures around. Tempat nie amat menarik terutama kepada pencinta art. Tapi I tak berapa dapat menghayatinya kerana, yes again I complained, panas nak mampus... dah la tak ada payung and tepi harbour lagi, you imagine je la. Itu belum lagi I nak mengomel dengan I yang dah tua dan tak ada stamina nih. Lepas ambik gambar kat tempat arts nie, kita orang terus ke avenue of the stars but we decided to pegi kat bahagian harbour sebab I tak larat nak jalan kat sebelah sana. I cakap…

Trip Ke Hong Kong - 4th Day

Image
12th April, 2014

Today we went to Islamic Centre Canteen which I found in the internet when I was looking for halal food in Hong Kong. Katanya, selain dari halal, dim sum kat sini sangat sedap. So pagi around 9.00am me and my husband went to the MTR (macam our MRT kat KL, but this MTR so far bawah tanah je, tak tau la kalau train nie pegi lain destination) which was just next to our hotel. We went to the information counter and were told to buy the ticket. Lepas beli ticket, husband I tanya lagi kat information counter. Orang tu cakap kena naik kat platform 2. Mana la tau apa platform 2 and furthermore, there's a lot of colours and line. So we asked a few peoples around. Kebanyakkanya tak paham apa yang kita orang cakap. Oh, my not another Bangkok. But we were lucky when one guy were kind enough to help us. Dia suruh ikut dia ke train and then dia explained suruh kita orang naik Tsim Sha Tsui and then interchange Admiralty and one stop to Wan Chai. Sampai Wan Chai, kita orang ta…

Extended Version Trip Ke Hong Kong 1st, 2nd and 3rd Day

Image
I decided to rewrite my first entry of my trip to Hong Kong as I'm not satisfied of what I wrote and how I shared my experienced, umpama melepaskan batuk di tangga je. I wanted to upload some of the pictures but internet kat hotel nie was so lembab buat I fed up aje. I made a few changes and put more story on the first entry which was on the 9th (first day), write in details on the 10th (2nd day) and adding the 11th (3rd day), so that it become 3 days in one entry.

So here goes, I hope it will give some justice to this entry... (Kat Airport Hong Kong, this pictures caught my eyes) 
9th April, 2014

We came here on Wednesday. Kita orang naik AirAsia, flight 6.35am (bangkok time) in the morning and sampai sini pukul 9.00am bangkok time but ikut time Hong Kong 10.00am, same timezone as Malaysia. It was a last minute holiday, langusng tak ada plan. Office husband I bagi cuti selama seminggu bersempena dengan perayaan King dorang and Sokhran and terus sampai middle of next week. It…

Aku dan Hospital

Image
Hi, I’m back... I know lama I tak tulis apa-apa kat blog I, due to my kesihatan yang tak menentu dan secara automatically membuatkan I hilang mood. Baiklah tanpa membuang masa lagi (aisye...tetaplah dengan ayat formal nya haha...), biarlah I teruskan kisah yang bakal membuatkan you all bosan gila sebab kisah yang I nak share nie berkaitan dengan issue kesihatan yang penuh dengan unsur-unsur mintak simpati serta flashback yang dah basi...hehehe..
14th January, 2014
Lepas dua hari balik dari KL and setelah menelan ubat BP yang di ambik dari Dr Ganesan, my mabuk laut masih tak kurang-kurang and everynow and then I have to berpegang pada dinding-dinding rumah and whatever it is to support myself or when I want to walk around the house. Even duduk kat sofa pun kepala I bergerak ke kiri kanan. That is how bad it was. On the second morning (14th January) after I had my breakfast and telan the ubat, my sesak nafas menjadi-jadi it was getting worse and I can even see my baju dekat dada ki…