Posts

Showing posts from April, 2012

Purse Baru

Image
Last week, we went out to look for my wallet/purse at KLCC. I tak tau brand apa I nak pakai but I definitely want jenis yang serdahana besar. I tak nak yang bulky lagipun tak ada apa yang I nak letak selain dari, IC, driving license (ko memandu ke wakaka..), card JJ Aeon, card MPH and duit siling je. Masuk Parkson tengok budak sale laki dan pompuan macam anak dara tengah tunggu cekodok nak masak aje, stone semacam. I berdiri tengok-tengok purse dalam cermin, dorang buat tak tau je. Ada kat one corner, dua jantan and sorang pompuan tengah bergossip-gossip sesama dorang, siap menjuih-juihkan lagi mulut auw auw tu. Another place pulak, ada sorang sales girl tu riak muka macam plan nak gantung diri kat palang je balik kerja nanti. I tau la pakaian I macam orang baru abis pantang (self-depreciating sungguh) but still I’m the customer. Tak ke korang jugak yang dapat commission kalau orang beli kan. It wouldn’t hurt to give your customer a smile, once in a while. Your smile is fr…

Rasa Di Hati dan Laksa

Image
Hello…… (wah..title rasa di hati lagi hehehe..)
I don’t have any story to share or should I say, I have no inspiration to write anything these past week. I’m not saying my life is not interesting but it is definitely not a spectacular for that matter. We didn’t go out this weekend, although si tembam was so gatal hati and hinting that we should go out. He thrown all kind of excuses but I didn’t budge at all. I told him, we already made a promise not to go out this week. Beside there’s nothing to buy and everything in KL are the same.
So far my life and the routine are the same, masak, masak, masak and watching, watching, watching stuff that I DL..ahh.. boring? Not at all. It is just that sometime I wish he could take more and lots of leave from work, so that we can travel around the globe or domestic pun jadilah. I feel like I’m wasting my good years waiting for the next trip which came once in a while. Nanti kalau I dah tua (perasan muda la sekarang, konon), I wouldn’t be able or…

Weekend's Update

Image
Saturday

Remember husband I, nak belikan I sling bag but I declined that day? Well, since he already put that thought in my head hehe.. pandai I bagi alasan, I have no choice (wakaka…) but dengan ‘berat hati’ I pun menurut permintaan beliau kui kui kui. So last Saturday, we went to The Gardens to look for something that I might like. Originally, I wanted Lulu Australia, since the price is quite cheap and kalau kotor or rosak in the future pun tak apa but my husband was not too keen on it beside I already have three of those brand which we bought a few years back and I haven’t use any of it except for one and I only used it once. I decide to look for something with a reasonable price but still look nice. Anyway we’re not really looking, kalau ada yang berkenan di hati, I akan ambik and kalau tak ada pun tak ape. Bukan pengsan pun kalau tak jumpa or tak beli cuma hati nan gatal dan miang ini sahaja yang akan sentiasa gundah gulana memikirkannya.. pitam! While walking around, I sa…

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Image
(Acuan Kuih Sepit/Kapit yang tradisional)
(Acuan Kuih Sepit/Kapit moden)
Last week kan I ada cerita how I suka and teringin nak makan kuih sepit/kapit to the point that both of us memborong kuih nie kat Pasar Seni. So I was thinking a few days ago, why not I buat sendiri since I ada acuan kuih kapit yang I beli a few years ago kat Kelantan, I think the name of the place was Pengkalan Kubor ke kubu ke, tak ingat I. I checked around for the resepi kat internet and I found out that bahan-bahan dan cara nak membuat tersangat la senangnya. I decided to try buat yang goreng since kalau nak bakar kat rumah leceh with the asap sure masuk rumah jiran kiri-kanan. Kang orang ingat ada acara pemujaan la pulak or that pasangan suami isteri membakar diri sendiri demi cinta abadi wakaka….. tragis cerita tamil nih..

So I told my husband that his service is needed to help me gulung-gulung the kuih sepit nie. Sebab my ex-colleague yang pernah buat kuih nie cerita, kena ada pembantu. Husband I kata…

Weekend's Update - Saturday

Image
Last Saturday, pagi-pagi lagi husband I dah buat hal dengan menyapu penuh dahi beliau dengan bedak dan mula bercakap dalam bahasa merapu tamilnya kat I. Mula-mula tu I tak perasan tapi bau bedak yang harum membuka mata I, bila I pusing pandang dia, dalam keadaan masih mamai lagi, tekejut kejap I haha... Ingatkan I tersalah rumah wakaka.. But I buat tak layan sebab kalau I ketawa makin menjadi la dia. Tah apa-apa tah dia.
(Dim Sum at Lai Po Heen, Mandarin Oriental Hotel)
Anyway, that Saturday both of us went out to have our brunch date of dim sum at Lai Po Heen, Mandarin Oriental Hotel. Oh yeah, haritu I bergaya agak retro dengan memakai bell bottom jeans, memakai tali pinggang leather yang besar, baju blouse bunga-bunga yang I tuck in, kasut sandal berplatform tinggi dan beg burberry golf. Rambut I set macam 70’s jugak wakaka… I suka hahaha.. I tau I ugly and pipi tembam fatty bom bom but this minah still nak perasan melawa-lawa sometime, kasi chance la hehe… Back to my story, mul…

Kisah Gadget, Ayam Pandan dan Kuih Sepit

Image
Firstly I nak show off pasal handphone baru I, muehehe… Husband I hadiahkan I last week masa balik lunch. I terkejut jugak although before that dia ada hint nak belikan but I didn’t take it seriously. I tanya kenapa dia belikan since iphone I baru setahun and tak rosak pun. Dia kata sebab I isteri yang baik and he wants the best for me, uweekkk… I kata, ye ke I nie baik (kekonon la buat-buat tak percaya kan..hehe..). Dia kata bidadari can’t do no wrong..wakaka.. uweek lagi sekali… I masih tak tau lagi macam nak guna sepenuhnya. I cuma tau letak lagu and tukar ring tone. Nak angkat telephone using the screen pun baru beberapa hari yang lepas I tau, itupun tanya pompuan cina yang jual baju kat I masa kat Kenanga Wholesale, masa tu dia kebetulan dia guna handphone yang sama and nak jawab call. Itu yang kita orang sibuk beli casing yang harga murah tu. Oh yeah, dua hari lepas husband I pun guna handphone yang sama since dia tengok macam best aje. Masa pegi Ampang Point last Su…

Weekend's Update - Saturday

Image
(Mee Bandung at Sajian Enak yang sangat lazat)
A few days ago while surfing the net I stumbled upon this website about wholesale at Kenanga. I’ve been there before (shop houses), I think once or twice but during that time the building is still under construction. So semalam both of us went to check the place out. Name of the building is Kenanga Wholesale City Shopping Center Kuala Lumpur. The parking is still free since it is still new and I think it is to attract people to come. The parking space is from level 8 to level 17! Basement pun ada 2 level. Sampai je, both of us terus pegi lunch at Sajian Enak. Kita orang order ayam penyet and green curry chicken with rice. I tak berani nak order yang bukan-bukan sebab as you know by now, my perut kan sensitive. Nak order mee rebus tapi orang tu kata tak ada, then bila nampak menu mee bandung, we decided we NEED, hehe..need to try it. Order semangkuk je sebab dah order yang lain. And wow, sedap giler, mee bandung dia, rasa macam …

Dari JB Balik Ke KL

Image
Next day around 11am we checked out from the hotel. I told my husband that I want to go to JPO one last time as I need to check on the cosmetic/perfume. Aritu tak sempat nak survey sebab kelam kabut beli perfume husband I. Sampai sana both of us terus ke cosmetic shop. I tanya whether they sell SKII since I've been using it for the last 14 years and harga makin lama makin naik mahal. Unfortunately, they only have Estee Lauder and Clinique, which was far cheaper than the normal price. I rasa macam nak bertukar balik ke Estee je bila tengok harga, imagine potongan sampai or more than RM50! I'm still toying with the idea though.
Then I decided to check the price for the perfume. Wah! potongan sungguh menarik! I must buy at least one. Lepas cium a few I decided on DKNY and Dreaming Tommy Hilfiger. DKNY 100ml kalau harga biasa RM210 kat JPO RM157.50. As for Dreaming Tommy Hilfiger 100ml,harga biasa RM290 kat JPO RM198. Then husband I suruh I ambik a few lipstic and ey…