Wednesday, February 24, 2010

A Place Called Here - Cecelia Ahern

I habis baca buku nie about a week ago. I bagi 3 stars out of 5 stars. Pada I buku nie tak berapa best seperti The Gift dari penulis yang sama jugak. Permulaan yang agak membosankan, I sempat lagi baca buku yang lain but I decided to come back to this book and abiskan once and for all. Like I said, buku nie kureng tapi interesting jugak. I think sebab I dah baca karya The Gift dia yang hebat tu kot. Anyway, I malas nak cerita panjang but what I want to tell of you is, buku nie ada macam unsur-unsur di alam bunian la pulak.. yeaaa.. baca la kalau tak caya.

Ok la I cerita sikit, cerita nie mengisahkan Sandy Shortt nie kerja dia cari orang-orang yang hilang. Itupun bermula masa jiran depan rumah dia nama Jenny May-Butler vanished. Sebelum tu dia nie ada “penyakit” sikit. Penyakit obsess kalau dia tak jumpa barang contohnya stokin dia, abis la satu rumah tu di kerjakannya. Selain dari tu dia kalau balik rumah mak dia ke bf dia ke rumah sendiri ke mesti letak bag dia kat tepi pintu. Jangan tanya I penyakit apa, tak kuasa I nak cari kat internet, korang cari la sendiri... haha.. So sesuai la kerja Sandy nie cari orang hilang. And dia sungguh dedikasi dan tak pernah lost contact dengan sedara mara atau family yang hilang nie.

One day tu dia (Sandy nie la) plan nak jumpa dengan Jack yang macam nak gila cari adik dia Donal yang hilang dekat setahun lepas. Tapi dorang tak berjumpaan sebab Sandy tiba-tiba tersesat kat dunia lain. Kat situ orang dia macam kat dunia kita nie. Kahwin, ada anak, kerja, berjual-jualan kat market. Tapi kat dunia tu ada 4 musim dalam satu hari. Suasana cantik aman damai, orang becucuk tanam, ada community ada cafe makan-makan macam-macam la. Kat dunia tu la dia terjumpa orang hilang yang di cari-cari. Siap lagi dia update kat dorang pasal family member dorang yang kat dunia nyata nih. Dan apa barang yang hilang kat dunia nyata kat dunia tu boleh jumpa. Eh interesting la jugak. Itu la antara-antara kisahnya...

I guess the element of surprise, magic and mystical makes her writing unbelievable interesting. And also, the family theme that she put in every of her books that I read so far was bloody good.

Me : Ingatkan tak habis buku nie I baca...abis la jugak...and so far kempen one book a month masih berjalan dengan lancar :)

Perletakan Jawatan Bhg Kedua haha...

My status kat fb at the moment tapi this time I memang serious...

"Dear friends and neighbours, I wouldn't be spending much time in fb and play the games anymore (except for maybe fv). Take care and bye.. (This time I'm serious hahaha...)".

Me : Tapi I akan still masuk fv sekali sekala tapi secara senyap-senyap aje..

Tuesday, February 23, 2010

Meh Bowling Dengan I


(Empat bola sebelah kiri berserta dengan tiga kasut tu I punya (masa bongkar tadi tekejut I sebab I tak tau I ada satu lagi kasut baru yang belum dipakai, yang tiga bola tu husband I punya, tangan besi I tak jumpa, kalau I jumpa nanti I akan post/publish)

Petang semalam, I teringin nak main bowling. Weekend haritu pegi tengok ramai nye manusia and fully booked. So bila husband balik dari kerja I terusla menyatakan hasrat di hatiku yang sekeping ini. Lepas I siap-siap nak keluar I tengok dia tak tukar baju lagi. I tanya napa tak tukar baju, dia kata tak apa dia pakai je baju kerja dia. Mula la I nak tergelak, sebabkan nampak kelakar la bila tengok orang lelaki dress up smartly lepas tu baling bola bowling. Tak sangka husband sendiri pun macam tu jugak. Then masa nak keluar I tanya lagi, you pakai kasut kerja ke? Bawak la kasut bowling and bola you sekali. Dia kata tak pe, stokin pun dia pakai stokin untuk pegi office. I kata dalam hati, nie mesti aku gelakkan puas-puas nanti.

Sampai je kat bowling centre I tengok ramai jugak lelaki sepesen husband I, rasa macam dalam office pun ada. Nasib baik orang tak ramai walaupun ada tournament and still ada tempat lagi. Then husband I book satu game. I cakap eh..mana boleh, abis kurang pun 3 games sorang la. Belagaknya I. Husband I kata bukan apa kita kan lama dah tak main. I kata no worries dengan penuh confident nya. Sebenarnya both of us lama dah tak berbowing nie, the last time was like four years ago, in 2006. So semalam adalah yang pertama kalinya selepas empat tahun ituu.. I dah prepared mesti lenguh-lenguh bahu nie nanti.


(Lane yang digunakan nie semalam ada probs sikit kena key in dari counter)

Sejarah bowling nie bermula masa I kerja lagi. Masa tu officemate I sibuk ajak and cerita pasal bende nie. Mula-mula I macam tak minat aje, tapi masa first time try, wah macam best aje. Then husband I suggest beli bola, so apalagi bersemangat la. And bermula dari boleh dikatakan almost tiap-tiap malam kita orang plus anak buah yang setia menemani akan main and selalunya main sampai enam games sorang, punya la giler masa tu. Addicted oo. I remember my first ball was black in colour and berat 8kg (dah jual kat kawan) dan lepas tu bola I ada beli berbagai-bagai pattern. Makin lama berat bola kena tambah, in order to get the best result. I think currently I’m using 13kg ke 14kg I’m not sure, tak ingat. Kalau you suka and selalu main bowling, I suggest you should have your own. Bola nie macam manusia jugak, ada kala dia ok, ada kala dia buat hal. Kalau dia ok, wah, 3 strikes tak hengat. Kalau dia buat perangai, spare satu pun susah nak dapat. Dan seperti biasa mula la I menyumpah seranah bola I. Itu yang kejap-kejap beli bola baru. Tapikan sebenarnya bergantung kepada nasib dan takdir.

(Bola nie yang sempat I capai semalam, yang lain tu baru bongkar tadi)

Sepanjang berbowling nie, a few times jugak I masuk tournament, either with kelab sukan kat office or company against company. Seronok tengok cara dan technique balingan dorang, you learn new things and you boleh tengok berbagai-bagai rupa bola dorang. Ada tu kan tanya-tanya berapa average score kita and then dorang akan merendah-rendahkan diri sendiri hahaha.. kelakar la. I pun sama gak cakap macam tu.. ala tapi I bukan terer pun, average dalam 145 or 150 je.. yang pasti 120 sentiasa dalam genggaman, cuma dua tiga kali aje I dapat 200 and 199. Tapi the satisfaction bila strike was indescribable. Peluh keluar, otak pun bejalan sebab pikir-pikir apa strategi yang sesuai. Kira activity riadah yang sihat. Tapikan dalam main main tu husband I suka action kat I, dia akan usik-usik la, konon nak guna psychology, tapi tak jalan sebab dia selalu kalah. Kalau strike satu dua mula la dia lupa diri... biasalah pelakon tetap hero tamil.

Ahh... what a memory... So anyway berbalik kepada kisah I dan dia semalam, lepas abis game kita orang pegi makan. Sedapnya bee hoon tom yam kat tempat nie.. nantila I akan bukak blog baru pasal makanan and letak gambar kat situ (bukan main lagi I berjanji pelsu, nanti nanti tu sampai tahun depan la agaknya.. ). Balik rumah bahu I dah terasa lenguh-lenguh semacam, then tengah malam tu, sibuk la I cari kuyuk...so malam tadi hingga ke pagi bertampal la bahu kakak korang nih... Sekian...

Me : I tak sabar nak ber bowling lagi, meh la join I...

Monday, February 22, 2010

Camera Baru I..

(Latest Camera)

I dah tanya husband I bila nak beli camera baru since last year lagi, dia kata nanti dulu sebab next year mesti ada keluar yang latest. So this year a few times I tagih bila dia nak belikan I yang baru. Is not that yang lama berpixel 5 tu tak bagus, but I tengok macam dah outdated, bukan macam, memang dah outdated pun, bulky pulak tu. Sebenarnya pixel 5 ke 6 ke seratus ke kualiti sama aje, yang penting either kita tau nak capture angle angle yang cantik. But being wanita yang sentiasa mengejar “kebendaan” atau duniawi ini, I rasa macam ketinggalan zaman la pulak bila acapkali “terpaksa” menyenap-nyenap gambar dengan camera buruk ini, kira macam semangat nak ambik gambar tu macam takde... Low self esteem pun ada gak hahaha..It is all on the mindddd...

A few days before nak pergi Melaka, I tanya lagi, I cakap kalau you tak nak belikan I tak pe, nanti I boleh beli sendiri. Dalam hati sorry la I nak keluarkan duit sendiri, memandangkan I nie memang terkenal dengan kehajian bakhilanya. Husband I kata tunggu dulu, dia pun tengah check-check. And last week dia ajak I pegi PD and I tanya lagi camera amacam, kalau tak I seriously nak pegi KLCC right now and buy myself, sambil tu muka I dah masam, hati sudah mula retak... Then husband I cakap, “actually I want to surprise you and I dah plan which one yang I think that you might like, I dah order kat this shop yang I selalu pegi, dorang tak ada stok. But since you dah tanya-tanya terpaksa la I bagitau yang you akan dapat besok”. Tiba-tiba I jadi sedih, I kata, nape you bagitau I, nape you tak make it as a surprise... Airmata pelsu dah mula nak begenang nih...I pun dengan penuh dramatic merebahkan badan ke katil and menutup muka dengan bantal. Sebenarnya I tak tahan nak ketawa and at the same time menahan malu yang amat... terasa macam budak-budak la pulak..mintak-mintak.Tapikan I nak buat husband rasa guilty, I pun pura-pura la merajuk frust. I kata tak best la dah tak surprise...

(Old Cameras)

Sesambil tu dari celahan bantal I dapat meneropong husband I yang sedang berdiri dan muka dia nampak macam rasa bersalah yang amat sangat. I pulak yang tengah kelemasan dalam bantal masa tu tak tahan nak gelak and nak bernapas at the same time. Tapi since “in character” I berpura-pura menyerakkan suara agar nampak macam tengah pilu, sempat lagi tu I bagitau brand apa yang I nak dan berapa pixel sekali.

Esoknya, husband I called and nak confirm lagi brand and colour apa yang I ndak. I pun explain la dengan penuh specific nya.. takut salah kang I kena “belakon” sedih lagi..tak larat la “in character” 24/7 kan. Masa lunch dia balik terus bagi kat I, I buat-buat tak heran, pandang sebelah mata je. Dia hairan and suruh I try, I kata tak pe la nanti dulu, buat jual mahal kunun. Dalam hati I, cepat la mamat nie pegi kerja, tak sabar I nak menyambarnya. Bila dia blah je, I terus check satu-satu and upload disc kat Mr Lappy I. I tersangat gembira sebab pada I, cantik, I love the colour and the size too... Then dia called dari office and tanya lagi, whether I like it or not or I dah charge ke apa2 ke (tau risau). I pun cakap ada kat sebelah, biar dulu la, padahal I tengah belek-belek mende alah nih dan bernyanyi-nyanyi kecil sambil menguntumkan senyumku yang sekuntum ini. Kalau la dia pasang cctv kat rumah, pecah tembelang I. Anyway, thank you love, lain kali beli lagi ok? And seperti biasa I akan berepisode lagi... muehehe...

Me : Camera baru ke lama ke, muka macam tu jugak haha...

Saturday, February 20, 2010

Wayang The Wolfman and The Gatals

Awal tu cadang nak lepak aje kat rumah aje malam tadi.. but bila dia balik kerja petang, terus dia produced kat I two tickets wayang Wolfman. I tanya, eh kan kita dah agree malas nak keluar.. Husband I dengan muka manis sengih-sengih je, biasa la mamat sorang nie. Dia beli ticket pukul 9.30pm which is a good timing sebab kita orang akan hanya keluar tengok wayang lepas solat maghrib.

Sampai situ terus dinner kat food court then jalan-jalan kejap and sempat la I capai dua buku baru kat Kinokuniya wohooo... happy lerrr... Then around 9.25pm kita orang masuk. Ingatkan ramai orang sebab masa kat luar bertimbun la jugak segala manusia. After we took our sit.. well..as you know, selalunya I jarang nak comment wayang yang I tengok only perangai manusia yang disekliling I je haha. So kali nie pun sama jugak I nak story pasal dorang-dorang nie. Masa kita orang duduk tu, ingatkan tak ada orang duduk depan, I pun sudah gumbira tapi tak lama kemudian one couple nie datang duduk betul-betul depan both of us. Pompuan nie pakai tudung and berbaju pink as for the pakwe I tak perasan.

Firstly, let me tell you a little bit about the movie which was not so mmm..how should I put it..cerita dia menarik tapi plot agak longgar and you dah boleh expect apa yang akan berlaku. I suka part-part yang berlawan tu tapi sekejap je and senang aje nak kalahkan. Ending yang kurang best pada I. Tak tengok pun tak apa. No worries, I’m not going to be the spoiler as tak ada bende interesting pun I nak cerita about the movie. But kalau nak experience tengok wolfman or serigala jadi-jadian nie pegi la tengok, make up effect dia menarik masa manusia tu nak jadi wolf bunyi krek krek lagi.

So anyway let me continue with my yet another experience with orang-orang yang share sepanggung dengan I nih. A quarter through the show, pompuan nie (yang I cerita di awalan tu) dah mula buat perangi. Dia mula rebahkan kepala dia kat bahu jantan kabaret tu. Tak lama kemudian, dia mula mengesel-geselkan pala/tudung dia kat tengkuk mamat tu lagi. Mamat nie mula-mula buat derk aje. Tapi mungkin dah tak tahan dia pun rebah sama. I tension la jugak sebab I nak concentrate tengok wayang bukan nak tengok dua ekor merenyam nih. But being the type of lady yang senang kena distract, nak tak nak mata I akan terpandang la jugak perangai monyet nie since betul-betul depan I la lagi kan. Then itu perempuan usik-usik pakwe dia main kejut-kejut part-part suspend, masa tu everybody was quiet. Celaka betul si gatal nie, kataku di dalam hati. Hilang konsenterasi I. Tak lama kemudian dia dial and bercakap kat hp. I berdehem a few times sesambil tu I batuk kuat sikit. Dia stop, then I tengok tangan jantan tu mula merayap kat peha dia, nak cari parking yang sesuai la agaknya itu.

Jaga la adab tu sikit, awak dah la pakai tudung, langsung tak mencerminkan diri awak tu. Even kalau dua-dua just letak pala or awak rebahkan pala awak tanpa buat apa pun I boleh terima lagi., tapi ini betul-betul tak tau malu. Cina cina kat sebelah I pun relak aje and senyap pulak tu. No wonder la orang look low dengan orang macam awak. Ini awak mengeselkan pala awak dan bersentuhan pipi and awak biarkan badan awak jadi tempat si jantan tu melakukan semahunya. Don’t get me wrong, I tak anti orang pakai tudung or sesiapa yang nak express kasih sayang dia, everybody have needs tapi you were suppose to mengambarkan wanita islam meaning awak kena ikut contoh cara awak berpakaian. Even kalau pasangan yang halal, meaning suami isteri pun relak la. Here’s the thing I tak peduli you nak ber kissing ke hugging ke apa ke tapi boleh tak jangan buat kat public atau masa orang tengah concentrate tengok wayang ke. Kalau awak tak kahwin pun pegi la melempiaskan napsu awak tu kat hutan or semak-semak mana biar kena gigit dengan dengan semut api pun I tak peduli. I ni maruah awak letak kat tapak kaki, bukan pompuan aje, laki pun sama jugak. Like I said I understand gelora remaja dalam percintaan ini but pikir la kat mana.

So lepas abis movie, Iampu dipasang samar, I pun tengok muka and body kecut yang kena tonyoh tu. Siap mengeliat lagi, lenguh la body tu kot ...uweekk geli I. I tak nak tengok laki tu, kang I tertengok part “adik” dia sure berdiri.

Me : Apa nak buat, kalau dah kongsi tengok wayang. Ini la jadinya. Macam-macam perangai.

Pompuan Gila

Here’s the thing, pepagi tadi as usual I masuk fb sebab yela..nak check fv sesambil tu I jengah mafia wars. Then I tengok ada message dalam inbox I. I tengok familiar name dari sundal brengsek mat salleh sial sekor nie (dia sorang sahaja yea tak termasuk omputih yang lain). Minah retard nie memang dari dulu get on my nerve but I just play it cool sebab malas nak layan. Awal-awal dulu dia sibuk suh I hantar gifts itu ini kat dia. Kekadang I turutkan jugak kehendak setan babi nie. Kekadang I ignore je. Lepas tu dia sibuk tanya macam mana I boleh dapat coop banyak, macam mana I boleh hantar gifts bebanyak and dia sibuk tanya-tanya apa trick yang I boleh share kat dia. Padahal main game kalau nak best, tak payah nak ber trick trick yang penting your minda kena tajam and learn as you go along the way. Dia nie memang macam nyamuk iblis, asyik message and kacau je. Kekadang tu dia tanya napa tak fertilise dia punya farm or dah fertilise ke.. Kekadang tu dia tulis kat wall kenapa orang tak fertilise dia punya farm, neighbour ada 50 katanya. Alahai sikitnya. So what? Does that make any different to her life..oh lupa dia kan sakit jiwa..offcourse it does to her. I rasa sungguh sakit hati, dia ingat I barua dia ke.

But like I said.. I malas nak layan and at the same time I tengah cari idea macam mana I nak get rid of this babi nie. Kekadang tu bila dia nak something mula la dia berbaik dengan I, thanks ini la itu, padahal selama nie tak ada pun. I dah agak kalau dia nak berbaik ada la bende dia ndak. I kan tak peduli you nak thanks ke tak nak, I tak ada masa nak jaga-jaga hati orang or expect orang jaga hati I main game nie (this is not real laaa).. kesyialan betul dia nie. Lepas tu kan kekadang dia cakap kat I dia siap complain kat help center pasal ini itu ini itu tapi dorang tak reply..offcourse la gila, sapa nak layan kau, aku yang baik hati nie je masih ber yes no dengan kau, psycho! And dia kan macam tau-tau bila I masuk and I guess dia monitor my movement. Mesti siap ada board or buku untuk dia tulis-tulis kot hahaha...

So tadi I baca dia punya first message, dia tanya kenapa I tak hantar dia gifts, tak fertilise dia punya farm etc. I tak balas lagi sebab I nak tengok-tengok bende lain. Then dia hantar another message, dia tanya I dapat message dia ke tak. Apa lagi berasap la I.. so I bagi dia cara halus tapi penuh dengan keperliannya. Then dia reply.
 
Mula-mula I ingat nak reply balik and bantai balik..tapi memandangkan dia nie retard sakit jiwa and hidup dia hanya berpaksikan fb so I let it be. Lagipun kasi chance la kat ahli neraka nie nak perasan ada farm sebenar walau di alam maya pundek dia. Furthermore she is definietly not worth my time, attention or let alone to receive any feedback from me. Dan-dan tu I block dia terus. Good riddance, lega I tak payah lagi dia nak message and mintak macam-macam atau tanya soalan penuh hasad dengki kat I lagi.

Conclusion nya di sini... This is what you’re going to be and act if you are so into the game that you can’t differentiate between fantasy and reality. So chill up, this is just a stupid game and don’t take it seriously bodoh!

Me: She's not worth my neighbour because she’s a worthless whore.

Thursday, February 18, 2010

One Night In PD Episode 3

Swimming Pool dari pelbagai sudut

(Gambar dari bilik mandi)

(Gambar dari tepi)

(Gambar dari Verandah)

(Gambar dari Verandah)

(Verandah mengadap laut dan chalet di bawah)


(Bilik mandi)

Husband I bagitau, hotel nie tak ada in house/room wifi, meaning kalau nak bertenet kena turun kat lobby... Really?? Teruknyaaa.. Leceh betul, patutnya dorang kena buat in house punya... again buat I frust. So anyway, pusing-pusing cari tempat makan macam tak ada yang menarik je kat area situ, so we decided to order room service je.. But before that kita orang jalan-jalan kat chalet kat bawah and steal steal picture dulu sambil tu husband I ber viewcam and ask me to say something. Part-part nak berlakon nih la yang I lemah sebab tak tau nak cakap or nak explain apa-apa. Kalau mengarah tu memang I pakar la kan... kui kui. Lepas pusing-pusing kat kawasan hotel, kita orang pun decided to bertenet kat lobby dulu sebelum naik atas and order room service. Duduk kat lobby cari plug to plug in my lappy... ada satu aje and ada budak cina nie guna. Then husband I mintak extension kat front desk. Tunggu-tunggu tak sampai-sampai. Then after a waiting for like ½ hour, husband I dah bengang, takan la tak ada, then dia pegi kat front desk tu and tanya lagi. Then orang tu bagi. I was like what??! Why can’t they tell us extension tu dah ada and we datang ambik instead of us waiting for them. Padahal kita orang depan lobby tu and they can see us... Macam C#*#ka aje!


(Mula-mula masa mandi I tak perasan brand apa tapi bau wangi semacam bila I check wah..barangan mandian Aigner)

Anyway, kita orang bertenet betul-betul sebelah bar atau dengan nama penuhnya Lanun Bar. Husband I kata sesuai betul nama tu sebab yang masuk pun macam muka lanun hahahaha... So kita orang yang kat luar tu boleh dengar dengan sejelas-jelasnya la penyanyi-penyanyi bar tu nyanyi.. Semua lagu dorang tibai siap pecah-pecah suara lagi. I tersengeh-sengeh sorang and kekadang nyanyi sama tapi dalam kapasiti suara halusss lagi muluss..



(Room service food)

Lepas abis beretenet sampai pukul 12am. We make our way to the hotel room and I terus order room service. I order Kway Tiau Goreng and husband I order Mee Goreng Mamak. I don’t expect service to be good and fast. Well..dalam setengah jam to 45 minutes makanan kita orang sampai. I punya dah sejuk but I’m tired of complaining and all.. sebab dah agak dah. Lepas makan, tengok tv, I baca buku sikit and zzzzzzzzzz...Ingatkan nak mandi malam-malam tapi mata dah ngantuk sangat...


(Breakfast)

The next day, kita orang breakfast awal so that tak payah kecoh-kecoh dengan orang ramai. Breakfast biasa la standard. Lepas makan kita orang cadang naik atas, mandi manda lagi sebelum balik. Lepas mandi manda di kolam tasik madu itu, kita orang siap-siap and check out around 11.30pm. Regardless all the obstacle and not so cool experienced that we went through, such as jam giler and service yang tak bagus... we still managed to have a good time. Out of something bad there is always something good ... Depends kepada hati... Will I come again to the hotel, Yes, No, Maybe hahaha..


(Breakfast)

Room rate kita orang aritu was RM630.00++ pernight sebab datang weekend and Super Peak hour. Kalau hari biasa RM500.00++. Ini rate kat Tower Block and Sky Pool Villa and kalau Kyp Pool Grand Villa lagi mahal.

Kalau rate kat Lanscaped Garden and Water Villas is different.. check kat website dorang.. http://www.legendiwh.com.my/.
Tower Block
Sky Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM500++, Peak RM580++, Super Peak RM630++
Sky Pool Grand Villa - 3 King Beds, Normal RM650++, Peak RM850++, Super Peak RM900++
Landscaped Garden
Garden Pool Villa - 2 Kings Beds, Normal RM450++, Peak RM550++, Super Peak RM600++
Grand Garden Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM550++, Peak RM 630++, Super Peak RM680++
Water Villas
Deluxe Pool Villa - 1 King Bed, Normal RM428++, Peak RM500++, Super Peak RM550++
Executive Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM528++, Peak RM600++, Super Peak RM650++
Premium Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM600++, Peak RM680++, Super peak RM730++
Grand Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM700++, PeakRM780++, Super Peak RM830++

Me : I suka tempat nie sebab cantik and siap dapat award for best design tapi service je yang I tak puas hati...

Wednesday, February 17, 2010

One Night In PD Episode 2

Masa memula sampai hotel untuk check in, kita orang pegi ke lobby hotel for chalet, actually kita orang kena pegi ke lobby hotel for sky pool. Hotel nie ada dua tempat, satu untuk chalet and satu lagi untuk sky pool. Oh lupa nak cakap, kita orang menginap kat hotel The Legend International Water Chalet Homes. So lepas I melepaskan hajat kecil yang sungguh murni lagi suci itu, husband I dah tunggu kat lobby. Then both of us terus naik lift ke tingkat bilik hotel.


Masuk je dalam bilik tu...wow..terkejut I seketika, giler lawa.. siap ada swimming pool lagi walaupun sebesar kolam itik tapi private swimming pool maunya tak terkasima sekejap (I understand that tiap bilik hotel ada private swimming pool sendiri, either chalet or skypool except for a few rows yang tak ada). Hilang segala penat jerih I mengomel serta sumpah seranah dalam kereta tadi. While my husband pegi park kereta, I pun mengambil kesempatan menyenap setiap sudut dan lekok bilik nih sambil tu I meleret-leret keseorangan serta membayangkan aksi-aksi yang bakal I peragakan ala ala supiiirmodel terhebat itoo...ahhh... Husband I balik dari parking kereta terus dia tanya I, serik ke nak pergi and tinggal kat hotel nie lagi nanti... I pandang and jeling dia 360 darjah sambil menyengetkan kepala sesambil tu I juihkan mulut yang maha muncung ini. Then husband I sambung, ingatkan lepas bangun tidur kat kereta tadi dah ok tengok you grouchy lagi. Sambil tu dia kata I tidur mulut ternganga luas..cehhh.. ...I tersenyum sambil tersipu-sipu malewww...


Then I suruh husband I call room service mintak tikar sembahyang. Sekejap je dah sampai. Oh.. service bagus so far.. or so I thought di dalam hati. Lepas solat I terus ajak husband I makan, dah kebulur tahap Survivor nih. Selesai mamam, husband I cepat-cepat ajak mandi kat kolam katak tu... I kata nanti la I nak berehat, yela.. ma’am baru lepas makan and ngantuk la pulak. I baring-baring kejap tapi perenang terhandal yang mengunakan kaki itu tak abis-abis show off kat I sesambil pujuk I ajak mandi.. Last-last I pun menyarungkan bikini...yeaa...untuk pertama kalinya dalam sejarah hidup I di duniawi ini.. And it was the first time that I bought (and owned) kat KLCC that day just for this occasion.. I berani pakai pun sebab tak ada orang nampak since swimming pool nie sangatla private.. Tiba-tiba semangat supermodel Claudia Schiffer datang pada I lewat petang itu muehehe... So adegan steal steal picture pun terjadi la... Mostly berendam je bila montelrazzi tu ambik gambar I, malu la nak tunjuk body yang langsung tak menghairahkan ini, walaupun pada sang somiku itu.. Muka pun buruk macam muka budak makan peria kelat je..


Lepas mandi manda, both of us rasa macam panas je bilik tu, check-check tengok aircond tak jalan. Actually masa baru masuk tadi dah rasa panas berbahang tapi malam nie siap rasa berpeluh lagi. Husband I call front desk and complaint, orang tu kata nanti dia panggil technician.. Tunggu tunggu for almost an hour, tak datang jugak. Husband I call lagi, orang tu kata ok.. tunggu tunguu for ½ hour tak datang jugak. Kita orang dah nak keluar dinner then husband I check betul-betul kat tepi-tepi switch aircond and dia terperasan yang bende tu di switch ke fan, so husband I switch balik and va va voom... serentak dengan itu, udara sejuk mejuk pun masuk menusuk. Ceh! Bertapa terseksa kepanasannya both of us sebelum ini. Nape la dorang tak switch ke aricond mode sebelum nie, aparaa. And one thing, service was very poor, dua kali called pun tak datang. So on the way nak keluar baru la kita orang terserempak dengan technician, itupun jalan dengan terhegeh-hegeh bak ambik angin. I kata kat husband I, I guess nie la technician tu. Then husband I kata, takpe dah ok kat technician tu. Then technician tu kata, nie pintu tak tutup agaknya.. Husband I diam and angguk je. It doesn’t matter but the point is service dorang is very very poor... bersambung...

(Small kitchen )








(Complimentary Beverages)



One Night In PD Episode 1



(Dalam smart tunnel)

I sungguh “busy” or should I say teramat la malas untuk meng update blog I beberapa hari nie.. Bukan apa, idea tu rasa macam terbantut...yela... fb punya pasal la...Hajat murni I nak meninggalkan games games yang melalaikan itu tidak kesampaian lagi...benciiiiiiii I..I hate myself for not being able to parted with those evil games! Lagipun I baru je upload gambar-gambar kat lappy and nak resize lagii..banyak kerja.

So anyway... last Saturday, husband I ajak spend one night kat PD. I was hesitate memula tu but memikirkan sekali sekala keluar dari KL why not? Lagipun takan la everyweek nak ngadap shopping complex yang merata-rata kat sini..bosann ooo..

On the day itself, which was Saturday morning, I bangun awal sebab nak masak kat rumah and bawak food kat hotel memandangkan it was not easy to look for tempat makan yang menyelerakan kat PD, maybe ada but both of us tak tau kat mana nak cari at the last minute. Beside mesti lapar bila sampai sana and in time for lunch. I masak kari ayam idaman kalbu, telur dadar dan mix veggie with glass noodle. Around 12.22pm, we made our way to the highway. We budget sampai sana around 1.30pm. Mula-mula everything went smoothly, the road was clear. Husband I couldn’t believe his luck and nonstop complementing ourself of how good the timing was that he figured that mesti pagi tadi jam giler... Five minutes after husband I basking in his glory/luck, tiba-tiba in front of us berduyun-duyun kereta was moving in a very slow pace. Tekejut both of us, baru nak bergumbira ria. Ingatkan sekejap aje..tapi OMG lamanyaa..orang jalan kaki pun dah sampai.. Then acara sumpah menyumpah pun bermula. I apalagi, all the “nice-nice” word keluar dengan lajunya.. Semua kereta yang jalan slow salah hahahaha...

I mengomel non-stop sampai lapar. Then I ambik mix veggie campur glass noodle and terus I makan, sesambil tu I suapkan kat husband sekali.. Satu botol air dan satu kotak air I minum... I try to divert attention I kat bende lain...Tak jalan jugak.. The weather was so hot eventhough I put aircond in full blast.. Tiada lagi nyanyian dari suara I yang ala-ala alto ini yang mengiringi nyanyian di radio disebabkan perasaan geram, sakit hati dan bosan akan kelembaban dan jam yang tak tau bilakah penghujungnya.

Lepas penat I mengomel, I tertidur.. I was hopping bila I bangun nanti akan sampai la nanti. Husband I yang menjadi pendengar setia dalam paksa I guess was so relieve that bini rimau tak ada gigi (dia bagi I gelaran tu) dia nie akhirnya senyap. Lepas sejam I pun terbangun dari peraduan I and I was shocked that kita orang masih lagi kat highway.. What the heck?!!! Apalagi, ma’am nie pun sambung balik omelan, luahan hati dan perasaan ketidakpuasan hatinya akan jam jam ini.

Kejap- kejap I tengok jam kat kereta and kat tangan I, jam dah dekat pukul 2.30pm tapi both of us masih kat highway.. Tiba-tiba I terasa nak buang air kecil yang amat sangat...yela.. minum air banyak lagipun kantungku kecilll...... ahhh sudahh..apa lagi bertambah bising la I. Husband I senyap aje tapi I rasa dalam hati mesti nak pengsan dia gelakkan I. Nyampah I.. Husband I kata nanti he will find a place for me to melepaskan niat kecil I itu..I kata nooo..I nak kat hotel jugak. Then front desk kat hotel called tanya datang ke tak, husband I kata around 3pm nanti sampai..

Masuk Bandar PD, OMG, jam lagiii... and can you believe it..banyaknya traffic light... Makcik nie pun bertambah-tambah banyak la idea nak bersumpah seranahnya...sesambil menahan diri dari nak buang air kecil. I cakap kat husband I, that’s it I tak akan nak datang lagi...I serik cukup serikkk... Sampai je kat hotel I tak sempat tunggu husband I nak park, terus I keluar and cari toilet kat hotel itu. Lama jugak la I membuang buang kecil tuuu...fuhhh legaaaaa..... Almost 3 hours baru sampai PD.. gilerr lamaa.. bersambunggg....

Me : Petang nie I continue episode kedua kalau I rajin hehehe...eh almost petang dah nie...

Friday, February 12, 2010

Husband I Kena Finger


Hari tu kan husband I balik rumah terus pegi kat I, masa tu I tengah tengok American Idol. Dia ngadu kat I, dia kata macam nie... “ Ada orang bagi I FINGER”. I terpegun kejap sebab it was so unexpected and then I laughed, I laughed as hard as I can, I laughed penuh dengan exaggerate nya ...Cerita dia macam nie... ada kereta datang dari jauh drive dengan begitu laju, husband I pulak berenti dekat tengah-tengah simpang tapi dia bagi ruang yang luas, cukup untuk kereta yang laju tu membolosinya. Then dia perasan, orang dalam kereta bercermin gelap tu angkat-angkat tangan and bagi finger kat dia sebab, kira macam block jalan, padahal that car can go through easily.. Sekali husband I cerita lagi, husband I balas dengan mengepalkan tangan kiri dia dan dia tamparkan kat telapak tangan kanan. Then dia cakap bila so call gangster berantai emas dalam cermin gelap tu nampak terus kereta tu pecut lari... (ini versi husband I la..I tak ada kat situ I tak tau...) So anyway, yang membuatkan I gelak and rasa kelakar was... sebab pertama... husband I punya ego yang sungguh hebat, so I guess it really bruised his ego badly.. Second.., sebab muka dia kan macam muka nerd and gangster so it look so funny to me bila kena macam tu. Ketiga...sebab dia tak dapat buat apa-apa atau bertindak balas selain mengaagah dengan tangannya sahaja, sebab masa tu dia dalam kereta and tengah jam.. Keempat..sebab memang I suka gelakkan dia... muahahaha...

So diapun bercakap dengan penuh emosi, dendam kesumat yang teramat sangat, dia kata kalau dia dapat mamat tu, dia akan patah-patahkan badan, dia akan bantai sampai hancur, dia akan sebat sampai mati...dan bermacam-macam lagi la cita-cita murni yang akan dia laksanakan.. Sambil tu I peratikan kepala dan tangan dia siap-siap dia demonstrasikan kat I, kira unsur-unsur hero ketamilan beliau memang sungguh menyerlah. I pulak non-stop gelak..lepas tu I pikir baik la I stop, orang kalau tengah marah kalau kita gelak tak pasal-pasal third party kena sergah...kang berlaku la pulak adegan memujuk rayu, Fantasia Bulan Madu....Then I bagi nasihat seposen, I kata, “you pukul or bunuh orang nanti masuk penjara, I tak nak visit you kat sungai buluh tu. Jangan harap la I nak bawak mee goreng favourite you atau ayam kari idaman kalbu you tu.. “.

Dia kata, orang macam nie, dalam kereta je berani, itu ini, cuba la keluar, badan mesti kecut. Dalam hati I, tau la badan tu besar bagak. Then I divert dia punya attention kat bende lain, tak koser I nak dengar orang tua nie membebel sorang sorang. Lagipun kalau layan makin menjadi la dia... Lepas tu I tengok dia pegi mandi and senyap kejap...Ingatkan dah berlalu kisah penderitaan dia... Nooo, dengan kain pelikat yang digulung besar serta tinggi tinggi disekitar pinggang dia yang takde size tu... dia bukak cerita balik, kali nie dengan penuh sadis lagi tragis.... adeeiihhh parai aku.... (adeihh, mati aku).....

Me : I isteri yang kejam, langsung tak bagi suami emotional or moral support hahaha...

Thursday, February 11, 2010

Terimakasih Vagg


Firstly I nak ucapkan thank you kat vagg kerana menghadiahkan sis kain nie... Susah-susah je vagg. But I love it so much...

Dua hari lepas vagg sms tanya my address, I pikir nie mesti ada misi rahsia dari dia. Then semalam tekejut I dapat kiriman through skynet. Wah cepatnya sampai.

I bukak je wow... cantiknya kain 4 meter nih. Bau harum semerbak. Colour sungguh sweet. Then teringat I pada zaman kita orang dulu-dulu yang suka kirim mengirim nie.

Dulu-dulu siap hantar cake la, serbuk konyaku la, buku la, gelang, rantai dari vagg la..macam-macam la.. Rindu akan kemesraan dulu but I understand sekarang nie all of us are busy with our life and other commitment but I'm glad hubungan yang terjalin dari dulu sampai sekarang masih utuh seperti dulu-dulu. Thanks for being my friend and sister at the same time.

Me : Tunggu vagg kirimkan baby lepas nih..hehehe...

Wednesday, February 10, 2010

I Tewas......

I menyampah dengan diri sendiri, janji janji manis yang I semai semalam tak menjadi sebab I masuk main game tadi..ceh! Cerita dia macam ni, sebenarnya I ingat nak main Sorority Life senyap-senyap je and xmo la publish and skip je apa-apa, TAPI...bila I tengok ramai yg offer friendship kat hompepage dan dua tiga hari hati yang friends bagi tak balas-balas So I dengan penuh kegatalan and kemiangannya menerima friendship yang dihulur dan menghantar hati hati yang tak I reply aritu.

Bak kata perpatah alang alang menyeluk baju (sejak bila I ambik prinsip nih?), makanya I terus la accept gifts dari seluruh game yang I join, adalah dekat 100 gifts.. Lepas tu bak empangan pecah maka air mengalir ke seluruh kawasan begitu juga la I yang cuba berenang ke tepian tapi hanyut ke lautan ganas.. Niat ikhlas yang cuba I pegang untuk hanya menjenguk ladang rose putih I tu dengan tujuan hanya untuk menuai telah menjadi acara hantar menghantar gift berserta dengan valentine love love sekali. I tewas dalam permainan sendiri, I stress tak terhingga... I cuba untuk taknak share share apa-apa tapi disebabkan perasaan kasihan dan semangat setia kawan yang sungguh jitu, dengan penuh longlai jari ini menekan button publish walau hati menjerit mengatakan jangan.. Setelah tengkuk I merasa lenguh, baru la I sedar I telah menyembah lappy I sejak pukul 9am lagi dan untuk kesekian kalinya, I belum bersiram, bersarapan dan tak perlulah I lanjutkan tugasan-tugasan yang tertunggak ini. Tanda tanda withdrawal syndrome belum ada lagi, apa lagi cold turkey.... TAPI, ya TAPI I akan terus berazam untuk memulihkan diri dari kegilaan ini...

Sekian...

Me : I dah logged out and tengahari, petang dan malam I takmo masuk...I hate myself!

Tuesday, February 9, 2010

Perletakan Jawatan

My currently fb's status:

"Dear friends/neighbours, please do not send any gifts to me on Country Life, Mafia Wars, Superhero, Cafe World and Sorority Life as I wouldn’t spend much time on it anymore. I’ll still play Farmville but I wouldn’t be as frequent or a daily player as before. The reason was because I’m bored of all these game hahaha.. And I will log in only occasionally. Take care and thanks for all your support all this while.. ciao".

Merujuk kepada tajuk di atas, saya dengan penuh rasa hormatnya telah melepaskan jawatan saya sebagai antara pemain games cyber yang terunggul di fb. Ini kerana saya telah membuat banyak kajian tentang perihal kehidupan saya semenjak saya berkecimpungan dalam bidang ini. Saya mula hilang punca dan mengalami ketagihan yang tidak saya sedari. Hari hari yang saya lalui telah banyak dihabiskan berdampingan dengan games games yang sungguh tidak masuk akal itu. Banyak tugasan tugasan saya tertunda dan saya banyak melengah-lengahkan masa terutama bila tiba masa untuk bermandi manda, bersarapan pagi, menjemur pakaian dan skill saya sebagai chef yang hebat juga telah merundum dengan teruknya kerana kurangnya konsentrasi yang diperlukan. Begitu juga dengan tugasan sebagai pelajar atau pereka pakaian yang ampuh juga saya lunaskan dengan tergesa-gesa. Ini telah menjejaskan mutu dan kualiti yang amat dititik beratkan dalam lapangan ini.

Selain daripada itu, telinga saya juga agak kurang jelas apabila suami saya cuba berbual-bual dengan saya disebabkan tumpuan minda dan mata saya kearah games games yang penuh kesyialan itu. Saya menjadi seorang pelupa dalam sengaja. Saya terkejar-kejar tanpa di kejar. Saya mempersia-siakan bakat kurnia yang diberi untuk pekara yang lebih penting lagi dalam hidup saya.

Dengan penuh rasa kesedaran, saya dengan rela hati telah melangkah keluar dari alam yang mencuri usia keremajaan saya (wakakakaka) selama tiga bulan itu.

Sekian...

Me : Namun begitu (ada lagi speech nih hahaha...), saya masih akan terus melawat ladang saya tapi hanya sekali sekala....

I Sudah Bosan!!!

A few days ago, I decided to give it a try on playing Mafia Wars kat fb selepas beberapa kali I reject invitation from my fb friends. I tengok macam best aje. And then my other fb’s friends invite I untuk main Country Life, dulu ada dorang invite tapi I clicked ignore but ntah tiba-tiba rasa macam nak try yang nie jugak. And then another fb friends msg I and discussed dengan I pasal Mafia and told me about Sorority Sister yang banyak kali I ignore jugak but she sound so convincing that I decided to give this one another try too. And a few nights ago another fb friend invite main Superhero, I accept jugaaakkkk... what was I thinking??? Seronok memang la seronok tapi letih la. I dah mula rasa sungguh bosan dan tak mendatangkan hasil langsung! I rasa macam nak blah aja on all this game tapi bila mengenangkan banyak “harta-harta’ dan “cash” yang telah I kumpul rasa macam sayang la pulak although it is not real. Ntah la, I dah mula rasa jelak yang amat because it took a lot of my precious time. I banyak buang masa kat situ. I’ve got so much stuff to do other than mengadap lappy all day/night long.

And right now I decided to blah just like that. I got burnt out!! I dah menyampah tengok fb dan game game nya kat situ. I fed up! Kalau I masuk I main fv kot (sempat lagi mencelah) and I nak spend maybe 1 hour or less than that. I miss my blog. Dulu banyak idea I untuk menulis tapi since masuk fb, tiba-tiba I lost that magic, I lost my inspiration. Ntah lah..I letihhhhhhhhhhhhh........... I miss menonton my DL moment!!!

Me : But I'm glad it was not too late for me to realised sebelum I makin parah...
Actually kan dah beberapa hari/seminggu I pikirkan pasal mende nie...I mean, akan kebosanan I terhadap fb ini...

Wednesday, February 3, 2010

D&G La Lune No. 18 by Dolce&Gabbana (2009)

(Picture from http://bit.ly/cr9vtY)

(Mine)

About two three months ago, while I was watching nothing in particular suddenly I saw, Claudia Schiffer, Naomi, Eva and three hot guys promote D&G perfume. I told my husband, kalau dah sampai sini I nak beli. I must have yang CS nie guna/promote. Then I lupa... but a few Fridays ago masa tengah bejalan-jalan tiba-tiba one salesgirl kat kedai perfume promote/approach me. I pun masuk, padahal tujuan I bukan nak beli perfume furthermore I dah banyak sangat perfume and banyak lagi belum bukak or pakai.

Sedang I smell a few sample of the perfumes, tiba-tiba I teringat advertisement pasal my favourite supermodel tu, I pun tanya ada tak perfume tu.. then salesgirl tu tunjuk kat I. Tanpa banyak pikir I kata kat husband I, I want this without even smell it first. Then salesgirl bagi I sampel bau...ahhh harum... I was so excited.. tapi I tak ingat nombor apa dia pakai but I main agak mesti D&G No. 18.

Balik rumah, I cepat-cepat check kat internet to see whether I have the right one and so here I am dibaluti bau D&G No. 18 dan membayangkan diri sehebat si gorgeous and the ever beautiful Claudia Schiffer.... love you love you love you Claudia Schiffer... :).

Me : Please note that, I tak taksub nor do I memuja-muja dia, apatah lagi sesama manusia nie. I just admire dia as someone that I look up as a stylish icon in a fashion world. And that she is so beautiful in my eyes walaupun unsur-unsur senja sudah makin mampir pada beliau and offcourse me hehe... Maklumla both seangkatan. Kalau ada yang nak kutuk kutuk dia go ahead je la, I don’t care because I’m not going to bermati-matian defend dia hahaha...

Tuesday, February 2, 2010

Monthly Summarised - January 2010

I buat section baru khas untuk I summarised what I did/done for that whole month. Kira macam monthly report ler. Bulan January yang lepas my social activities was tengok wayang for three times. Went for an overnight trip to Melaka. Finished reading one book. Went to my class as usual. Health wise – asyik kembung perut je bulan nie with sendawa angin and rasa macam kosong aje padahal makan macam gajah. Tu je, malas nak story panjang-panjang. Next time/month I will write in detail.

Monday, February 1, 2010

Weekend At Melaka


(Jonker Street At Night - Tapikan berada kat situ rasa macam bukan berada kat Malaysia. I feel like I don’t belong there. I don’t want to elaborate much as I don’t want to have some kind of repercussion or anything. Kang tak pasal-pasal dikatakan saja nak incite sentiment pulak! )


Last Saturday both me and the hubby went to Melaka to spend a night and sightseeing there. Actually, dia ajak about a week ago. I kata ok aje as I don’t know what else to do with my life hahaha.. and beside a change of scenery would be good for the mental state of mind who is clueless for as long as I can remember haha. I didn’t pack early like I normally did which would be a day or night before going on a trip. But I guess since it is just a night stay I don’t see that I need to pack much. Yeah sure and offcourse laptop mana boleh tinggal.

So on the morning of a trip I still try to steal some time to spend a little bit of time in my facebook while at the same time do some packing (ma’am nie memang hebat part part multitasking nih). We decided to have our lunch before leaving. We went to one of the shopping complex and had our lunch there. I was not in the mood or should I say was in a very bad mood. Well.. you know that month kinda thing. I’m not menopause yet you know... Anyway every little thing can trigger such massive drama. The hubby knows too well not to mess with me when I’m “that” situation.

Anyway, after lunch, we went straight to the highway. The journey was smooth except for some stupid motorist/driver who drove like they planned on leaving this earth soon or they drove like they are still in bed. We arrived around 3pm and was shocked to see the massive development at Jalan Banda Hilir/Dataran Pahlawan. The shopping complex was not there when we were there for like a two years ago. Ok, sampai aje, letak bag dalam bilik Hotel Equatorial, terus cari apa bende nak makan, sebelum tu masuk dalam Shopping Complex Pahlawan and buat shopping bende remeh-remeh sikit. After that balik hotel, lepak-lepak and sempat lagi I tinjau-tinjau my Farmville and hantar apa-apa gift yang patut.


Lepas maghrib we decided to ronda-ronda malam. Ingat nak pegi Eye of Malaysia. Is not that I want to ride on it on which I did when it was in Taman Titiwangsa dulu. Both of us cuma nak survey apa yang ada kat tepi-tepi tu, tah macam mana sesat ke theme park nya pulak. Niat nak naik cruise but I changed my mind when I saw akan kederasan boat itu bergerak. Patutnya bawak slow slow la, nie macam speedboat aje, tak best la. Lepas snap-snap gambar, kita orang drive lagi and nampak macam ada lampu cina colour merah bergantungan merata-rata at one place...Oh Jonker Street. So we decided to find a parking space and bejalan aje kat situ. Macam-macam jualan kat situ and sempat lagi I grab a few accessories. As much as I try to refrained myself but I just can’t help it, rambang mata. Manusia punya la ramai and cukup padat. Weather well..walaupun malam but it was hot and stuffy. Sempat lagi I ber snap snap and pose pose manja ayu hoho. Yang pasti kepala mesti terteleng wakakaka..

Tak lama kemudian I terasa nak buang air kecil. Tanya-tanya kedai kat situ, semua kata tak ada. Ada tu tapi saje tak nak kasi. Dah beli barang pun tak mau jugak. But luckily there’s one shop bagi after my husband tanya but not before I berdrama sedih dengan membongkokkan badan sambil memegang perut dan mengerutkan muka, sebenarnya tak sakit apa pun cuma tak tahan nak buang air kecik je. Husband I siap beli 3 packetes of asam pedas adabi and dapat satu mangkuk free (padahal betimbun ada jual kat KL), kira nak ambik ati. On the way out from the toilet, I terserempak dengan owner kedai tu and sempat lagi I bergurau, I said, I only do the small one not the big one, gelak dia, lega perut I. And I capai satu botol cili padi garlic, saje je nampak macam best je.


After puas berhimpitan, both of us decided that it was time to go back and makan as both of us belum dinner lagi. It was already 10pm. But damn, nak balik both of us tersesat jalan and siap mengoogle cari mana address ke hotel. Thanks God for 3G. Annndddd... on the way back, jammed for like two hours! (Serik!) Dengan laparnya and tak tahan nak mandi lagi.. seksa..nasib baik jugak dah buang air kecil or I die. Sampai hotel terus makan kat bawah sebab tak mau dah cari-cari tempat lain sebab dah lambat and jam dah pukul 11.30pm. Lepas makan terus naik atas bilik hotel. Sempat lagi I ber harvesting and went to bed.

Next day which was on Sunday, checked out pukul 12pm, do a little bit of shopping, lunched and we reached our home sweet home around 5pm.

Me : Next time nak datang lagi but this time nak pegi area lain pulak.