Posts

Showing posts from June, 2015

Sweet Memories with Uncle Unjie

Image
(Long entry is back)
Dalam banyak-banyak bulan, bulan May la yang paling banyak pekara berlaku di persekitaran I. Lama dah I nak buat entry pasal the passing of one of our family member but I decided to hold on to it for a while sebab rasa macam it is not fair for me to write something sad and a few days later cerita pasal benda-benda yang buat I happy. Kena la respect.  
Here goes... early last month, I got a news that my dad’s younger brother passed away. Remember masa I balik Kuching two years ago and visited my uncle yang tak berapa sihat itu? Yes, that Uncle Vincent. I think I ada post gambar dia dengan I, mmm...tak ingat I. So my uncle nie passed away due to his illness. I was sad but I didn’t shed any tears because I tak rapat dengan dia but when someone that you know and tambah lagi your relatives and you pernah cakap dengan dia, you akan tetap rasa kehilangan dia. It is like something has been taken out of your chest...rasa macam ada ruang kosong kat dalam tu. Tha…

Ke Sepang Gold Coast Bulan Lepas

Image
Last month, Khairul ajak me, my husband, Khairil and family and also my ipar Abang Yem and Kak Aya ke Gold Coast.... wait bukan Gold Coast Australia.. tapi Gold Coast Sepang you... Khairul sponsored our stay kat situ for one night, that is very kind and generous of him. I dengan husband I shared satu ‘rumah/hotel” with Khairil and family, whereas Khairul and family shared with their parents, Abg Yem and Kak Aya. Sampai situ dah petang and sementara tunggu bilik dorang siap, they all lepak kat tempat kita orang. Punyalah lama orang tu nak siap bilik, pukul 5pm pun masih tak siap. Kesian tengok dorang yang kepenatan menunggu. I pulak perut dah berbunyi, dalam hati tak sabar nak makan malam nih... (View dari balcony bilik) 
So petang Shida whatsapp suruh I cari tempat makan. I cakap makan seafood and redah je mana-mana tempat yang macam ok. Malam tu kita orang pun cari la restaurant... orang sangat ramai.. tau je la weekend kan. Then I nampak satu restaurant nama restaurant nie Art C…

Puasa dan Tauhu Anura

Image
Kejap je dah setengah tahun kan? What have I achieved so far (for this year)? Dalam usia begini apalah sangat percapaian hidup I ini... (macam pasrah je...), selain dari melakukkan pekara-pekara routine sahaja. I pun baru je start balik baca buku. Buku Sunan yang I start baca awal tahun baru abis dua tiga hari lepas. setengah tahun baru abis you... Sesambil tu, jiwa peladang dan petani Hay Day masih kental di jiwa ini... gigih sungguh I. Berbalik kepada setengah tahun ini in terms of tentang kehidupan, what I can tell you is that, it is not been good for the both of us. Bukan lah kerana orang ketiga atau kaseh berubah tetapi pekara-pekara lain yang sangat memeritkan di ketika ini. I hope whatever it is going on in our life right now, it will be over soon. I believe that hard times will not last forever, uhuk... that’s life heh!  (Masa goreng nie, hati I telah berbunga, macam ok je..hehe.. suka la tu)
Anyway, hari nie dah masuk hari kesepuluh kita berpuasa. Sebelum puasa I dah mena…