Monday, June 29, 2015

Ke Sepang Gold Coast Bulan Lepas

Last month, Khairul ajak me, my husband, Khairil and family and also my ipar Abang Yem and Kak Aya ke Gold Coast.... wait bukan Gold Coast Australia.. tapi Gold Coast Sepang you... Khairul sponsored our stay kat situ for one night, that is very kind and generous of him. I dengan husband I shared satu ‘rumah/hotel” with Khairil and family, whereas Khairul and family shared with their parents, Abg Yem and Kak Aya. Sampai situ dah petang and sementara tunggu bilik dorang siap, they all lepak kat tempat kita orang. Punyalah lama orang tu nak siap bilik, pukul 5pm pun masih tak siap. Kesian tengok dorang yang kepenatan menunggu. I pulak perut dah berbunyi, dalam hati tak sabar nak makan malam nih...
  
(View dari balcony bilik) 

So petang Shida whatsapp suruh I cari tempat makan. I cakap makan seafood and redah je mana-mana tempat yang macam ok. Malam tu kita orang pun cari la restaurant... orang sangat ramai.. tau je la weekend kan. Then I nampak satu restaurant nama restaurant nie Art Catering, kita orang terus order. You know, all of us were so hungry, Khairul cakap nie dah bukan lapar lagi tapi starvation hehe.. sian I tengok An An Rayhan mengadu lapar. I kejap-kejap tengok jam, nasib baik food sampai tak lambat, apalagi terus la kita orang makan, I kan sampai guna dua tangan, al maklum ada ketam. I know I patutnya kena la berbahasa basi sikit dengan my ipar but kelaparan mengatasi perasaan malu. Nasib baik dorang sporting, tak tau la kalau dalam hati mengutuk aku yang non-stop membaham ini wakaka.. maafkan la ipar tak senonoh mu ini abg yem and kak aya hehe...
 
(Our Models Rayyan and Rayhan)

Lepas habis makan, husband I pegi counter untuk bayar bill. Then Khairul cakap siapa yang dapat teka or the nearest dapat teka harga makanan nie semua akan dapat sepuluh hinggit daripada dia.. Semua bagi macam-macam harga. . Husband I datang balik kat seat and tunjukkan harga and well.. since I’m the nearest one, I la menang hehe... maka dapat la I sepuluh hinggit itu. Oh, by the way, food dia tidak mengecewakan..sedap jugak. After that kita orang balik and on the way balik Khairul cakap setakat KFC punya ayam dia boleh belasah lagi, I cakap I pun wakaka.. boleh tahan makcik korang nih... pelahap yang ampuh! Balik hotel, Khairul datang and kekonon nak pancing kat balcony bilik kita orang sesambil tu I sibuk melayan Rayyan dan Rayhan. Suka begambar budak dorang nie. Rayhan dengan mulut becoknya tak abis-abis becakap on which I sepatah haram pun tak paham. I angguk-angguk je. Then I ajak husband I bejalan malam-malam kat luar and I'd snapped a lot of pictures.

(Some of the food)
 
Esoknya I dengan husband I balik awal. Sorry I malas nak cerita panjang-panjang, entry nie macam melepaskan batuk di tangga je.. Yang sebenarnya I nak tukar header with the pictures that I took..tu je tujuan asal... hehe.. I dah karang a few cerita tapi asyik half way aje..nanti lah I akan habiskan...

Sekian catatan I untuk kali ini...

No comments: