Thursday, June 21, 2012

Update

 (Baby sungguh excited dapat dua birthday present angry bird)

 (Another surprise birthday present, play dough.  Masa nie I usik-usik dia buat tak tau, tengah khyusuk, geram I tengok pipi and mulut dia)

Last Saturday we went to visit my sister and her family kat Tampin untuk bagi dorang birthday present and a few stuff to my sister. Lama I dah tak visit dorang, asyik bertangguh aje. Dorang lagi la, bertahun tak pernah datang visit I but it’s ok, they have other priority dari I yang tidak dikasihi or di anggap penting ini (pilu konon). Si Gabby/baby (dia membahasakan diri dia baby, alahai manja), sungguh cute. I geram betul dengan kepetahan mulut dan perangai dia yang sungguh mengelikan hati I. Rasa macam nak bawak balik je. Confident and sangat perasan berbeza dengan budak-budak zaman dahulu kala termasuk I yang sungguh malu ini, poraah! Kita orang balik hari aje this time sebab keadaan rumah buat masa sekarang nie sungguh tunggang langgang especially kat dua bilik yang masih tak bersusun itu. Baju-baju lama dan yang tak boleh di pakai lagi telah di asing-asingkan but masih belum masuk sepenuhnya ke dalam almari. Stress I buat masa ini. Bahagian dapur I dah susun, fuh lega.

(Cover ofcourse la I choose colour pink or bright kan)

Husband I belikan I yet another new laptop MacBook Pro two days ago (yea..show off lagi ) and it was so troublesome because I have to buat acara pindah memindah all the documents, pictures, download all the stuff again. Leceh la siap mengomel lagi I kat dia. I kata my current MacBook 13inch is still in good condition, why must I change it again, furthermore baru guna about a month ago. Dia kata yang 15inch nie lagi better, big and core i7 (whatever it is..). Wah, orang bagi laptop baru pun mengomel la pulakkan, sungguh ungrateful I ini. Since I’m used to window, so he installed program window sekali, so ada dua program on which, I can always switch between Mac and window. So petang semalam sibuk la cari cover kat pavillion epic centre untuk laptop nie sebab sayang la kalau scratch ke, abuk ke or air tertumpah. I kan seorang yang very careful when it comes to my stuff. Tau tak masa I pegi cari semalam, I pakai pakaian yang sangat santai because I thought we were only going somewhere near and since tak jumpa yang berkenan di hati, tak ada choice pegi ler ka pavillion nie, mula-mula husband I ajak pegi KLCC, I malas and furthermore tak mau la bertembung dengan orang yang dikenali (macam la kera sumbang macam I nie orang kenal or ramai kawan), like I said I dress up macam nak ke pasar malam. Serious, I pakai seluar jeans ¾, t-shirt colour merah yang ada tulis-tulis pegi party pukul berapa, bersimpul di pinggul kanan, selipar platform yang dah lusuh dan bag Lulu Australia belang-belang putih/hitam yang sungguh sempoi itu. Jam pun pakai brand DKNY sebesar jam tangan lelaki beli about 4 or 5 years ago haha.. Berkali-kali I cakap dengan husband I, I nampak sangat hodoh, dengan tak pakai make-up nya lagi only pakai lip gloss Maybeline, rambut jangan cerita la macam baru lepas kena tiup air laut..wakaka... Husband cakap don’t worry, I pakai baju guni pun nampak macam mahal, model international pun kalah.. nyampah la dengan statement dia hahaha...So anyway, tak banyak choice of colour for cover 15inch sebab kebanyakkannya 13inch. I’ve been toying with the idea should I buy the bag because I don’t think so I would be using or bring with me for travelling because it was heavy, I might just use MacBook Air (yep he bought it one day before the 15inch) for travelling. Macam la banyak sangat berjalan, padahal setahun sekali dua je...

Itu je la cerita I buat hari nie, esok I cerita benda lain sebab kalau semua cerita hari nie, alamat kena tunggu bulan depan la I nak update heh!

2 comments:

vagg-nini said...

afi tengok gambar angry bird tu.. trus dia cakap EHHHH, EGY BEYD! hahahah dia obses dgn angry bird. celik mata angry bird, nak pakai baju pun nk baju angry bird. +______+

Misty said...

sis beli angry bird tu masa bejalan-jalan kat Ipoh aritu. Kat KL nie cari-cari tak jumpa, yang ada kecik je. Kalau tau, sis belikan untuk afi sekali...