I Merajuk Ok!

Tadi, I checked my phone and ada whatsapp dari Mbo. Dia hantar gambar anak-anak dia and mummy. Dia bagitau sepatutnya dorang pegi tengok wayang tapi sebab ramai orang so they decided to makan pizza. Then dia cakap Wo dah ada whatsapp, I kata I ada suruh dia download banyak kali and told her to do so a few days ago. Mbo kata dia tengah berborak dengan Wo la nie, I kata tak ada pun nama dia dalam list I. Then Mbo cakap dia ada say hi dekat I, I tanya bila, 10 tahun lepas ke? Then Wo whatsapp I and say hi. I tak jawap sebab I terasa hati la kan... Mbo can sense that I terasa terus dia kata aisye marah ke... I tau it was just a small matter je tapi apa salahnya bagitau dia dah download or hi I awal-awal sebelum Mbo bagitau kan. Dia langsung tak ada rasa sensitive kat I, takan tak tau I nie kan paling sensitive dalam adik beradik. Wo memang, I tau la I nie nothing dalam hidup dia, biasalah kain buruk, orang boleh buang kat mana-mana ceruk dapur kalau dah tak berkepentingan lagi....

Sesambil tu sempat la lagi husband I cakap, memang la I patut terasa orang buat macam tu... pandai dia backing bini cengeng dia....

Then I kata kat Mbo, korang berwhatsapp la I tengah masak mee mamee laksa kari (baru beli kat Aeon tadi sebab nak try) untuk I dengan husband I tengah malam-malam buta nie tiba-tiba lapar (abis diet I), sambil tu mulut I muncung-muncung menekan-nekan punat handphone. Then Wo whatsapp I tanya kenapa tak jawap sambil tu dia hantar gambar baby Gab yang cute, I pun cakap macam I cakap kat Mbo tengah masak mee mamee...dengan acuh tak acuhnya. Then dia kata wokey, muah... I tak jawap terus, then I kata nite-nite, then dia bagi gambar smiley kiss kiss, I tak reply... I merajuk ok...
 
Sekian catatan ringkas orang kaki sensitive.....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku