I Dah Balik Ke Bangkok

(Stock yang diangkut balik)
 
Hello, me and my husband are back in Bangkok about two days ago guna flight malam. 

Banyak benda I nak story tapi I dengan husband I terkena diarrhea for these past two days..huhu.. Ini mesti makanan kat, “you know where – clue belon” sebabkan nasi dia I makan rasa mentah and ada bunyi krup krup lagi, nasib baik I makan sikit and I gave it all to my husband. Tak ada la tuduh, I agak je... abis what else kan.. or maybe nasi lemak yang makan pagi tu but then selalu makan tak ada pun kena.. Anyway, I kena siang the next day tapi husband I malam sampai kat Bangkok, berberapa kali dia bangun tengah malam pegi toilet, yelakan..takan pegi pasar malam.

I masih lemah lagi. Ingat hari nie dah ok tapi tadi makan sikit an hour later ke toilet cir bir sampai dua kali. Perut pun dah kempis. Semalam perut I bunyi mengelodak. I kata kat husband I, kalau kat KL, I will go to my fav’s doc/clinic and mesti cepat baik makan ubat dia. I ada bawak ubat dari doctor tu masa nak pegi sini dulu masa first time datang Bangkok, I telan dua biji and lepas tu I tak nak makan lagi. Husband I beli ubat kat pharmacy, jenis chacoal, dia kata dia makan dah kurang sikit but I tak nak la makan, biar la baik naturally. I minum air banyak-banyak. Mintak-mintak esok I dah ok kan... sambil meletakkan kepala ke bantal dengan muka penuh sayu....(acara meraih simpati mana boleh tinggal hehe...).

Sekian, catatan ringkas I untuk kali ini...


Comments

Duta meggi u..ekekek

Selamat kembali ke bangkok datinku..sian dia ceri beri ye.. dh elok ke tu.. jm pon mlm td pukul 4 lebih terbeliak biji mata sbb ceri beri.. seb bek skali je.. saspek utama kuah dal kat mamak.. seb bek sekali je ceri beri tu kuar.. tp ni mcm nk terkucil lg...

Babai datinku... take care

- Jmshahima (kena letak..email byk sgt dh..kang kuar sabirin lg lak hahaha)
Claudia said…
Dear JMShahima yang awesome,

hehe.. duta maggi, ah'a la kan.. tengok balik baru perasan..(pura-pura tak perasan hehe..). Ituler, hari nie baru lega, risau kang keluar, seksa nak cari toilet..

Take care JM, bye and love you..
Sis datinmu seorang...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku