Sunday, May 9, 2010

We'll See....

Akhirnya last month, abis jugak package E yang I ambik (which consist of baju kurung melayu tradisional/moden, pesak gantung or kurung pahang, baju kebaya tradisional/moden, 2 jenis blouse dan baju melayu lelaki) selepas menempuh berbagai-bagai cabaran dengan ajaran “sesat” oleh my first former teacher, 3 kali tukar cikgu... etc. Sekarang nie I ambik package linning untuk baju kebaya tradisional, baju kurung tradisional and baju kebaya nyonya. Leceh jugak nak kena handle kain chiffon and linning nih... kena extra careful sebab kain mudah lari. No wonder la tailor charge double/mahal sebab kira buat dua baju sekali. I’m satisfied with the teaching by cikgu Nurul, sebab 4 kali datang kelas I dah siap, last Thursday aritu I ambik kelas ganti from 2.30pm to 10pm. Penat giler. I’m not sure whether I nak ganti on Thursday siang sebab student punya la ramai. So Nurul tak dapat bagi sepenuh perhatian this is due to kekurangan cikgu. At the moment student di bahagikan between Ika and her.

So what’s up with me this few weeks?. Well, for one, I tak siap lagi buat baju untuk contest which was in early June... not even one huhuhu.. apa nak jadi nih..I kena betul-betul siapkan by this week untuk baju yang pertama, theme is tradisional. Then I kena buat sketching also trial and error for my second baju.. sebab the second one, theme is baju moden. I mana pernah buat baju moden nie so kena pandai-pandai sendirik la.. Then I thought nak touch up sikit.. tengok la nanti.. banyak I nak kena pikir nih. I only worried that I wouldn’t satisfied with the outcome, knowing how fussy I am on my workmanship.

Sekarang nie I tengah pikir whether I want to belajar balik on my baju blouse ke or belajar sendiri kat rumah because cikgu lama pernah ajar but I was not satisfied with the teaching. As for the SKM..mmm.. part of me said I should go for it and part of me told me that I don’t have to..entahlah.. We'll see how it goes.....

No comments: