Update

It has been a while since I last update my blog. Lately nie I sangat busy, well I always busy pun tapi sekarang nie extraordinary busy with the competition looming in and I tengah pening pala pikir mana satu kain yang I nak guna. Husband I cadang buat je semua and then bila dah siap I boleh pilih untuk pertandingan nanti. Good idea but penat la nak buat banyak-banyak. Dia kata xpe nanti I jugak yang akan pakai. At the moment I dah buat sikit-sikit. This time, I take my sweet sweet time sebab aritu I buat rushing end up I tak puas hati dekat bahagian pinggang, workmanship nampak buruk sangat eventhough sedap pakai. So I biarkan dulu and I start a fresh with a new one. Nanti lepas siap baju-baju lain siap baru la I will get back to yang I mula-mula tak puas hati tu and I akan alter balik.

Anyway, this past few days I feel xde mood ala-ala depresi gitu. I don’t know why. Selalunya bende-bende remeh nie tak menganggu emosi I pun but dua tiga hari nie it was different. I’m more quiet, hilang selera makan (hari nie je, semalam makan penuh satu meja) and I don’t care about what’s going on around me. I jadi malas nak masak or even to walk. I jemur baju pun slow motion. Selalunya bila menjahit I on radio, I akan nyanyi sama dengan suara tenor I yang sungguh merdu bak orang tengah meneran kentut but this time I buat tak tau aje. Balik lunch tadi husband I beli Mc’ Donald but I makan setengah aje fillet O’ fish and seketul nugget. Bila husband I ada kat rumah, I yang memang suka buat telefilem nie, terus menambahkan lagi lakonan wanita murung dengan penuh aksi tragis. Tak ada la nangis-nangis or marah marah tak koser I cuma xde la I usik dia macam selalu.

Around 3pm perut I dah rasa lapar, tapi I tahan, malas la nak makan. Tapi I yang bernapsu gajah nie terus ambik instant mee sedap and rebus je. Depresi depresi pun abis jugak sepeket mee. Entah la I think there are time when sometime you/me rasa macam xde feeling apa-apa. Yang pasti at this moment perut I tengah berbunyi balik.. sabar je la..kan baru lepas makan tadi??!!... grrrrrrrrrrrrr............

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku