Monday, May 3, 2010

Update

It has been a while since I last update my blog. Lately nie I sangat busy, well I always busy pun tapi sekarang nie extraordinary busy with the competition looming in and I tengah pening pala pikir mana satu kain yang I nak guna. Husband I cadang buat je semua and then bila dah siap I boleh pilih untuk pertandingan nanti. Good idea but penat la nak buat banyak-banyak. Dia kata xpe nanti I jugak yang akan pakai. At the moment I dah buat sikit-sikit. This time, I take my sweet sweet time sebab aritu I buat rushing end up I tak puas hati dekat bahagian pinggang, workmanship nampak buruk sangat eventhough sedap pakai. So I biarkan dulu and I start a fresh with a new one. Nanti lepas siap baju-baju lain siap baru la I will get back to yang I mula-mula tak puas hati tu and I akan alter balik.

Anyway, this past few days I feel xde mood ala-ala depresi gitu. I don’t know why. Selalunya bende-bende remeh nie tak menganggu emosi I pun but dua tiga hari nie it was different. I’m more quiet, hilang selera makan (hari nie je, semalam makan penuh satu meja) and I don’t care about what’s going on around me. I jadi malas nak masak or even to walk. I jemur baju pun slow motion. Selalunya bila menjahit I on radio, I akan nyanyi sama dengan suara tenor I yang sungguh merdu bak orang tengah meneran kentut but this time I buat tak tau aje. Balik lunch tadi husband I beli Mc’ Donald but I makan setengah aje fillet O’ fish and seketul nugget. Bila husband I ada kat rumah, I yang memang suka buat telefilem nie, terus menambahkan lagi lakonan wanita murung dengan penuh aksi tragis. Tak ada la nangis-nangis or marah marah tak koser I cuma xde la I usik dia macam selalu.

Around 3pm perut I dah rasa lapar, tapi I tahan, malas la nak makan. Tapi I yang bernapsu gajah nie terus ambik instant mee sedap and rebus je. Depresi depresi pun abis jugak sepeket mee. Entah la I think there are time when sometime you/me rasa macam xde feeling apa-apa. Yang pasti at this moment perut I tengah berbunyi balik.. sabar je la..kan baru lepas makan tadi??!!... grrrrrrrrrrrrr............

No comments: