Tuesday, October 27, 2009

Books by Anna Ralph


Akhirnya abis jugak I baca buku “The Floating Island” nie setelah menetap di sebelah bedside I sejak sekian lama. Sebulan lebih I nak abiskan sebab asyik busy nak buat kerja lain and I akan baca bila I ada mood and when I’m free. But I can finish a book in two days kalau angin membaca I datang mengila. Selalunya I baca during pepagi nak moo moo (“membuang”). Secepat kilat I akan menangkap buku I sebelum I terlambat (mesti tak ada yang berani nak pinjam lepas baca statement I nie hahaha...). I takde la moo moo lama, kejap je.

Anyway, back to the book. I tak nak ulas panjang cuma I nak cakap jalan cerita dan cara penulisan Anna Ralph is superb. Before that I dah baca another of her book title “Before I knew Him”. Like I always said, bila I membaca buku yang indah hasil karyanya adalah seperti I menonton sebuah movie yang sungguh mempersonakan. And that is how I felt about both of these books. Kedua-dua buku beliau adalah sangat menarik dan langsung tak membosankan. Berunsur drama yang tidak memberatkan kepala and her english is very simple and easy to understand.

2 comments:

vagg. said...

baca buku nih lg mendalam 'aura'nya dari menonton movie kan.. coz u can feel every single part of it.

Claudia said...

betul I agree with you...:)