Books by Anna Ralph


Akhirnya abis jugak I baca buku “The Floating Island” nie setelah menetap di sebelah bedside I sejak sekian lama. Sebulan lebih I nak abiskan sebab asyik busy nak buat kerja lain and I akan baca bila I ada mood and when I’m free. But I can finish a book in two days kalau angin membaca I datang mengila. Selalunya I baca during pepagi nak moo moo (“membuang”). Secepat kilat I akan menangkap buku I sebelum I terlambat (mesti tak ada yang berani nak pinjam lepas baca statement I nie hahaha...). I takde la moo moo lama, kejap je.

Anyway, back to the book. I tak nak ulas panjang cuma I nak cakap jalan cerita dan cara penulisan Anna Ralph is superb. Before that I dah baca another of her book title “Before I knew Him”. Like I always said, bila I membaca buku yang indah hasil karyanya adalah seperti I menonton sebuah movie yang sungguh mempersonakan. And that is how I felt about both of these books. Kedua-dua buku beliau adalah sangat menarik dan langsung tak membosankan. Berunsur drama yang tidak memberatkan kepala and her english is very simple and easy to understand.

Comments

vagg. said…
baca buku nih lg mendalam 'aura'nya dari menonton movie kan.. coz u can feel every single part of it.
Claudia said…
betul I agree with you...:)

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku