Wednesday, October 28, 2009

Hari Senggugutku

These past two days I mengalami sakit senggugut yang amat sangat. Bende-bende yang I schedule nak buat have to put on hold eg. Memasak etc. Pinggang dan perut I rasa macam nak patah je, macam la I penah patah-patah eh? Sungguh exaggerate I. I cuma memasukkan baju-baju ke dalam washing machine dan berbaring di atas katil sesambil menonton cerita-cerita yang I dah download. Yesterday, I called up my darling and bagitau dia yang I tak masak disebabkan oleh pekara-pekara di atas itu. I cakap balik lunch nanti “you jemur kan baju eh..I betul-betul tak larat” sesambil tu I order apa I nak makan. Sushi ler what else...yum yum.

After lunch I reminded him again on jemur the baju-baju because I know his tendency of forgetting things is as good as mine. Then dia bangun ke laundry room and immediately I tengok baju dah ada kat bakul. I duduk kat sofa sambil berborak dengan dia. Dia cakap, eh? baju dah kering, I angguk je, I kata memang la sebab lama dalam tu. Bila dah nak dekat abis dia gantung baju kat luar tu dia kata eh? Cuba you tengok your telekung masih berlipat lagi. I pegi dekat dia I angkat telekung, I kata hey! Ini baju yang belum basuh lagi la.... hahahahhaha.... gelak besar I. I tengok kat ampaian penuh baju tak berbasuh dia jemur....hahahahahhaa.... puas betul hati I gelakkan dia... Dia kata, laaa..I ingat you dah keluarkan baju, I kata mana ada, masih dalam washing machine tu. Hehehehe I sukkaaaaa dia terkena tanpa sengajaaaaa.....

Hari nie pun I tak masak gak sebab senggugut I masih tak surut lagi. Dia balik belikan kyros kebab. Ituler lunch both of us. Puas I tidur hari nie diiringi oleh hujan yang sungguh lebat...ahhhh..... Makan malam seperti malam yang sebelumnya kita orang dinner roti lekat dinding (roti naan). I dengan husband biasa panggil roti lekat dinding sebab roti tu melekat kat dinding/tempayan. I sekarang nie kena jaga makan, maklumla umur dah meningkat jauhhhh. Nanti I ngomel pasal mende nie in my future entry.

2 comments:

vagg. said...

ahaahahaha bebetul rasa nk pengsan gelak baca tang jemur baju kering tu
ahahahahaa

adehlaaaaaaaaa

Claudia said...

hahahahaha..... more to come the adventure of me and abg macho blur ku itu hahahaha...