Thursday, October 29, 2009

Monkey Business

A day before Deepavali, I was in the room preparing myself nak dating dengan lalaki macho ku itooo... Suddenly, I terdengar suara manja beliau “ shoo shooo.... I thought he was shooing the bird. Then dia cakap, ada monyet masuk rumah (macam tau-tau je tuan rumah nie suka berbahasa tamil yang mengarut). Eh biar betul. I pun check. Memang sah, ada monyet tapi dia dah keluar and bertenggek kat balcony. Gumuk, besar, berbulu tebal. Tekedu I kejap. Dia (lakiku la bukan monyet) cakap tadi monyet tu duduk atas aquarium hamster tapi cepat-cepat keluar. I pun sibuk la nak menyenap, nak letak kat blog la konon. Tapi I takut pegi dekat-dekat so I pegi kat bilik and try to snap dari sliding door kat bilik pulak. Agaknya dia (monyet la bukan laki I) perasan, dia undur cepat-cepat dari belakang, turun ke bawah sambil mata tak lepas dari memandang I. Tak sempat I nak menyenap.

Dengan penuh confident dan angkuh husband I cakap dia nak pasang trap. I pandang dia mengerutkan dahi sambil hati I berbisik “apa yang orang tua nie nak buat”,. Belum sempat I bertanya, beliau menyambung yang beliau nak tangkap and then train angkat buah kelapa dari pokok, lepas tu dia cakap dia boleh relax-relax sambil minum air kelapa sepuas-puasnya. I punya la tekejut dengan statement dia, sampai tak terkata, biar betul laki aku nie... Ngarut betul la orang tua nie. Alasannya sungguh tak lojik dan sungguh menghairankan. Risau pulak I, husband I nie dah dementia ke? Errrkk....

First suamiku tersayang, kita tinggal kat city, mana ada pokok kelapa and buat apa la nak susah-susah tangkap monyet and train it, just because you nak minum air kelapa hahahaha...,second sayang, kalau nak minum air kelapa, merata kita boleh beli, ketiga sayang, it is illegal to own binatang jenis macam nie, keempat sayang, you bukannya berani nak tangkap binatang nie, nampak serangga pun dah pucat lesi, kena gigit dengan rabbit pun macam nak nazak (sungguh drama queen) keenam sayang, walaupun you nonsense I still sayang kat you but please stop talking about wanting to trap and train the monkey ok or I die laughing hahahaha...

2 comments:

vagg. said...

hahahahahahahahahahahahahahahahaha
adoihhhhhhhhhhhh sabo je la.

full of laughter for sure!

Claudia said...

hahahaha...tadi pun dia still cakap dia nak trap...omg, I don't know when he's gonna stop berangan...