Cerita Kak FA...

I was very very busy with my “new office” yang I buat kat one of the corner of the living room yippee... Husband I suruh buat kat ruang tamu je sebab kalau kat bilik dia tak nampak I, dia kata nanti dia linduuuu (rindu)... aisyemen..orang tua tu lomantisnyee...(romantisnye) kui kui kui... I was thinking of hendak menambahkan apa-apa kat situ...maybe this coming weekend we will go out to have a look at some stuff... Habis la rumah jadi macam store... Anyway....

Ingat tak I nak cerita pasal kakak yang ala-ala datin tu punya kisah misteri? Ok here goes, I namakan kakak tu kak FA je la. Kak FA and family baru pindah kat KL about 6 months ago before this they had been living around the world ikut suami dia bertugas. Masa dorang baru sampai KL nie macam-macam rumah dorang cari and check tapi tak satu pun yang bersesuaian, either it was so expensive, kawasan tak bagus etc. So when they finally found the house that they like, tanpa berfikiran panjang dorang pun pindah la. Rumah tu besar, bersih and dah di renovate lawa-lawa and the price was unbelievable. Kata Kak FA, masa mula-mula owner and wife dia ajak bawak dorang kat rumah yang they are about to move in, dia hairan kenapa bini owner nie tak nak masuk, dia cuma berdiri kat luar aje tapi dia tak pikir apa-apa lagi masa tu. Cuma laki dia cepat-cepat tunjuk ini itu masa bawak dorang tour dalam rumah tu. Then kak FA perasan, neighbour kiri kanan jenguk-jenguk dari tingkap and bila dia pandang dorang cepat-cepat masuk or tutup tingkap.

Dia tanya laki dia kenapa dorang macam tu. Laki dia kata orang kat KL punya character memang macam tu, tak friendly... Like I said, they were so excited moving to the big/huge house and beautifully renovated. Masa malam pertama, kedua tak ada apa-apa berlaku tapi bila masuk malam ketiga... jeng jeng jeng.. malam ketiga tu bila dia and husband dia nak tidur mengiring ke tempat lain, tiba-tiba dorang dengar bunyi orang ketuk-ketuk kat belakang dorang, bila dorang pusing kat tempat yang berbunyi tu, bunyi tu senyap. Then dorang mengiring balik, same thing happened. But dorang tak pikir apa-apa lagi. After that everynow and dorang dengar macam-macam jenis bunyi. Bunyi pecah pinggan la, bila dorang jenguk kat dapur tak ada apa-apa pulak. Lampu bulb hangus la, bunyi ketuk-ketuk dinding, pintu tutup bukak, berdentam dentum and macam-macam lagi la.

Then Kak FA tengok banyaknya surat atas nama tenants yang lepas-lepas, ada Melayu, Cina and India. so she decided to called them and ask, what’s wrong with the house kan...yelaa.. with all kind of bunyi tak kira siang malam. When she managed to talked to one of them, orang tu pun cakap memang banyak bunyi macam-macam and dia ada anak kecik so she decided to moved out. And I think Kak FA cakap with another tenant (I’m not sure), this former tenant tak perasan sebab she’s a scientist and selalu pegi kerja pagi-pagi and balik pun pagi-pagi.. Was this the same former tenant yang ada anak kecik...I tak ingat, like I said, suara Kak FA nie halus and cakap lemah lembut.. kalau I mintak dia ulang banyak kali nanti dia malas nak ceritakan.. (yang sebenarnya I tak nak la nampak sangat yang I tak berapa dengar.. inilah dia punca banyak sangat tengok konsert masa muda...wakakakaka.!).

So anyway, Kak FA and family dah tak tahan so dorang pegi dapatkan ustaz and ustaz tu datang rumah dorang and the best thing was ustaz tu boleh berkomunikasi dengan “bende” tu.. Rupa-rupanya dorang berkongsi rumah dengan Jin. Jin Islam pulak tu and bukan sorang dua tapi ramaaaaiiiiiiiiiii.... Ustaz tu kata rumah yang tempat dorang tinggal nie memang tempat Jin nie tinggal. Jin nie tak kacau dorang tapi becareful sebab Jin nie boleh buat dorang sakit. No wonder la, Kak FA cerita, pagi-pagi mesti Jin nie kejutkan dorang untuk sembahyang subuh. Kalau tak bangun dia akan ketuk pintu especially pintu bilik anak dia. Lepas tu tak boleh bising-bising and kalau dah malam-malam, tv dorang akan tertutup dengan sendirinya kalau dorang masih tak masuk tidur lagi. Or lampu dorang terpadam ke.. Kalau dorang pasang radio.. Kak FA kata dia boleh nampak tombol radio Jin tu akan pusingkan and kecikkan atau tutup terus radio dorang malam-malam around 9pm mesti ada bunyi gate terbukak and tutup.. Jin tu balik dari surau la...

Ada satu malam tu, dorang buat research pasal Jin kat internet and laki dia cabar Jin tu. Laki Kak FA kata, A Jin has a mind of a 10 years old.. tiba-tiba..bunyi pap pap pap..bedentum-dentum rumah dorang...and tak lama kemudian laptop anak dia terpadam and bila on balik tak dapat. Pegi kat kedai computer, orang tu cakap fius dah hangus... Kak FA kata no wonder la, dorang tak ada sign agreement apa-apa... as if the owner cepat-cepat nak sewakan kat dorang.. So it was hard for them to move out from the house sebab deposit dah bayar and mesti owner tu tak nak pulangkan... Tak baik kan buat orang macam tu... Kak FA cerita lagi, jiran-jiran sebelah menyebelah rumah pun selalu terkena/terdengar macam-macam bunyi kat rumah dorang. Kalau jiran dia tak tahan, dorang akan keluar rumah and bila dorang dah agak reda baru dorang balik semula... Ada lagi cerita Kak FA but this time kat rumah dia kat negeri lain. Next time la I cerita...but yang pasti Kak FA sangat generous dan baik hati..dia bagi I and Nurul lots of panties, girder, nighties (uhh..lala), bras, G-String pun ada wakakaka... banyak giler...dua tiga tahun pun tak abis I pakai...and quality sangat bagus..as good as Triumph! Maklumla Kak FA and her husband is the owner of company yang jual bende-bende nie... Thank you so much Kak FA. Tapikan I respect Kak FA and her family sebab they are still manage to stay in the house despite everything.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku