Tuesday, July 27, 2010

Grey's Anatomy Season 6 Final...


Akhirnya abis la jugak I tengok series/drama Grey’s Anatomy Season 6 yang I downloaded about a few months ago. As usual ending/final episode (23 and 24) penuh dengan adegan yang sungguh mendebarkan dada I. Kadang-kadang I menjerit tekejut bila ada part-part suspense and dari mula sampai abis ati I sebak and also airmata sentiasa tergenang di kelopak mataku yang layu ini huhuhu....ohhh..sungguh touching giler... A few interns mati kena tembak.. I sedih yang teramat part Bailey yang macam orang hilang akal sebab tak dapat selamatkan one of the intern, Ben (syok kat Reed and he didn’t even know that Reed was the first one to die...) and masa Ben nak mati tu...adeehh.. tersekat udara kat tekak I, oh Mandy Moore was one of the pesakit and dia la dengan Bailey cuba selamatkan Ben...huhuu..., I tekejut bila Reed (intern) kena tembak point blank kat kepala (that was the beginning or rentenan kepada permulaan yang cemas). I sedih part Cristina Yang yang brokenhearted sebab Owen tak dapat buat pilihan between her and Teddy , I kesian jugak kat Teddy sebab dia memang lama dah menaruh hati kat Owen..(riak wajah dia sungguh menyedihkan), Torres (Callie) pun brokenhearted kat Erica (part nie I tak sedih..lesbian love affair), I sedih part Lexie and Mark cuba selamatkan Alex yang kena tembak and Alex dalam keadaan separuh sedar ingat Lexie tu Izzie and dia kata Izzie jangan tinggalkan dia, hancur hati Lexie and Mark (Sloan) pulak yang memang dari dulu masih cinta kat Lexie makan hati..huhuhu... I rasa cemas giler bila Dr Shepherd (Derek) kena tembak and Cristina and Avery cuba selamatkan dia kat OR, I cemas bila Owen kena tembak... Dan yang paling I sedih sekali bila Meredith dapat tau dia pregnant and dia dah plan nak bagitau Dr Shepherd masa dinner tapi dia keguguran masa dia cuba selamatkan Owen and also dia stress bila laki dia kena tembakk...ohhh...banyak lagi adegan adegan yang giler suspense and menyedihkan...waaaa.....

One thing I can say, semua cast Grey’s Anatomy nie memberikan performance yang sungguh excellent, world class and dorang memang pandai bermain dengan emosi penonton... Itu belum lagi script yang sungguh brilliant and point blank itu. I feel like I know all of them very well...(offcourse la I tengok dari season 1 lagi) and..sambil tu I berangan la pulak nak jadi one of the actress kat series nih, pegang watak nurse bagi instrument masa dorang perform operation atau koman koman jadi nurse baca chart pun jadila wakakakkaka....

No comments: