Sunday, December 11, 2011

Meeting Vagg, Gab and Afi

Last Friday Vagg, Gab and Afi datang sini sebab Vagg ada urusan. They stayed at Eastin Hotel PJ. A few weeks before that, Vagg had informed me and both of us arranged the best time for us to meet up. Before meeting them that Friday, we ate a little bit (alas perut) since the meeting was after Friday prayer. So after solat Jumaat husband I ambik I kat rumah and off we go to the hotel, kes memonteng la nie hehe. We were lucky because tak jam and around ½ hours dah sampai kat area tu but not before husband I missed the lencongan for 2 times.

Sampai kat bawah hotel, I smsed Vagg and she told me to wait for a while since Afi just finished doing his “business” hehe... Bila ternampak aje dorang kat bawah, we quickly hugged each other. Afi sudah besar and sungguh cute sekali. Dagu runcing macam ibu dia. Kulit putih melepak and licin. I rasa macam nak geget aje pipi dia. Tapi takut ibu dia pulak mengigit pipi I yang telah mengendur ini huhu..

We went to One Utama to have our late lunch. As usual, tempat yang crowded and parking always full but luckily we found one spot. Turun ka shopping area, we went to look for “Johnny’s Restaurant”. The reason why I brought them to that restaurant because I remembered long time ago when Vagg and myself used to yming each other, I asked her which food/restaurant that she would like to go/eat and she told me Johnny’s. There are things that I never forget although I my memory is quite bad. Puas la jugak cari tempat tu and we asked around. Kesian Vagg and family kena menapak and I bet they are quite tired since baru sampai pagi tu.

Masuk je terus order makanan and berbual-bual mesra diselang-seli dengan ketawa ria. Afi sungguh lincah and geram I, rasa macam nak kidnap aje. I suruh husband I bawak Afi jalan-jalan. He needs the exercise hehe… Then both of us bawak and tengok-tengok kan dia kat luar. Adeh boleh tahan penat melayan budak-budak nie, ndak-ndak orang yang dah “matang” macam both of us wakaka…

Lepas makan, kita orang jalan-jalan nak balik ke parking but tak semena-mena sebelah gam kasut I terbukak. Mula-mula ingat nak beli kasut baru but since dah nak balik, so I told my husband tak payah je la. Although, it was so uncomfortable. Tak lama kemudian gam kasut satu lagi pun terbukak. Ah sudah! So dengan kedua-dua tapak kasut I terbukak-bukak tiap kali melangkah, I gagahi jua. Then I decided to stop over kat one stall to buy some drinks for all of us. Tiba-tiba I tengok, eh apa kat kasut Gab, macam ada terlekat kertas panjang aje. Rupa-rupanya, stripe kasut dia terbukak wakaka.. Lepas tu dia tarik stripe kasut dia and buang. Kelakar betul la kita orang nih hehehe… Lepas tu, we sent them back because malam tu Vagg ada meeting/discussion with her friend. On the way nak balik I ambik Afi duduk dengan I kat depan since dia sungguh curious about everything. Oh dia sungguh manja, senyap tapi sungguh active. Biasalah budak-budak during that age especially kalau baru “dapat” kaki. Me and my husband sungguh happy melayan dia. Kejap-kejap I cium pipi dia yang macam putih telur rebus itu.

Lepas hantar dorang, me and my husband couldn’t stop talking about Afi. I rasa tak puas berjumpa and berborak dengan dorang and I miss them badly right now. I hope to see you all soon, insyallah next year we plan to visit you guys.

2 comments:

vagg-nini3posen.com said...

Sis, i really miss the sweet moment! Rindu gle, xtju nk ckp mcm mana.wl make sure nxt tme kta jmpa lawa sikit.haha xleh nk lupa pasal kasut gab hahaha

Misty said...

Vagg,
Me too, sweet memory.. dan sangat kelakar saat itu. Asyik non-stop gelak aje kan...A'hah sis pun tersangat la kerinduan kat sini...

Can't wait until we meet again..

Love,
Sis