Tuesday, February 14, 2012

Update Yang Membosankan

Actually I nak buat ulasan on 54th Grammy Award yang I tengok live pagi semalam tetapi disebabkan I mengalami cir bir malam tadi, mood sudah hilang. I know, I asyik kena aja. I pikir-pikir apa yang I makan semalam then I realised I ate pretzel yang husband I beli kat tempat tu. Then both of us teringat yang I dulu pernah terkena because of that pretzel, we’re totally forgot about it. Pagi tadi husband I pulak terkena sampai lambat pegi office. Around 10am, husband I balik rumah and hantar ubat yang dia beli kat farmasi as I don’t feel like going to the clinic sebab takut kena jangkitan flu dari pesakit lain. You know, kalau pegi clinic mesti ada je orang sakit flu and batuk. Dah banyak umur nie antibody dah kureng. Bila husband I balik dia tanya nak makan apa nanti dia beli but I decided masak ikan goreng je, so husband I tolong I kat dapur, siang ikan and potong sayur. Lepas makan, I tertidur sampai petang. Well, so far this year is not so good for me on health issue. Bulan lepas I gastric, cir bir, bulan nie pun kena lagi, itu tak termasuk lidah I pecah and nak becakap pun macam orang pendek lidah. Pedih tu jangan cerita la, each time I makan, air mata rasa macam nak menitik aje sebab bisa semacam. And senggugut I sungguh sakit bulan nih. I kan each time nak period I mesti nervous sebab takut. I nie tak abis-abis whinning kan. Husband I kata, it’s ok, maknanya Allah sayang kat kita kalau selalu kena sakit nie, kira macam nak ingatkan kita… Ah Ustaz Bulat kesayanganku itu…
 
Oh yeah, I tidur awal sekarang nie, pukul 1am dah masuk tidur. I dah tak main game lagi. Kalau I login pun I cuma spent 5 minutes aje just to check things out (yes, antara azam I tahun nie, so far so good cuma nak update blog selalu je macam kurang berjaya sebab I tak ada story and my thought seems to be so limited nowadays, tak apa Dek, at least you try). I dah mula dapat tidur tengahari, selalunya I took a nap for about 15 minutes aje but nowdays I dapat tidur sampai 2 or 3 jam hehe… I nak start exercise balik. As for makan, I try to kurangkan makanan yang berminyak which is so hard since I suka makan makanan yang berminyak and goreng-goreng nie. As for makanan berlemak I try to kurangkan sebab I ada high cholesterol. And I cukup suka minum air yang manis-manis, kalau tak minum air manis rasa macam lemah je satu badan. I campurkan ais so that rasa manis tu kurang sikit and I try and force myself to drink lots of plain water as much as possible, although I don’t like it.
  
Anyway about the Grammy Award semalam, well..malas I nak buat ulasan but what I can tell you, it was not as good as the past. Hambar je and nothing special. And I hate Nikki Minaj punya show yang kononnya harus dinanti-nantikan. Meluat sungguh I tengok, kekonon nak buat something different la, instead macam sial je.. (mind my curse). It was so horrible and made me sick! I miss past performance from previous Grammy Award yang tak over the top but still leave an impact to everybody’s watching. Sekarang nie, artis-artis dorang nie mengharapkan image yang tah apa-apa, contoh Lady Gaga yang sungguh menjelikkan itu, suara biasa aje. Nak compensate suara yang tak sedap la tu. As for Adele yang menang tu, well, she deserved to win and membolot all the award, dah agak pun but entahlah… I rasa Bruno Mars patut dapat at least one award. Persembahan yang paling best pada I semalam was Taylor Swift and Jennifer Hudson. Taylor Swift sebab bersahaja tapi cool and tak payah nak melampau. Jennifer Hudson tribute to Whitney Houston, oh.. sungguh merdu, mendayu membuatkan I merasa sungguh sendu.

No comments: