Update

(Oh tidakk.....only 6 entry for last month??  Nampak sangat tak ada story kan hehehe...)

Hari nie Hari Wilayah and guess what? My husband didn’t know and he went to “work” just now hahahaha.. I pun tak tau, bila I bangun I baca-baca internet and I quickly sms husband I. Around 10.30am he came back dengan membimbit bungkusan roti canai and roti telur. Tengok dia masuk je terus I gelakkan dia. I asked him, how did he finally know that it is a holiday, dia cakap dia tengok eh, kenapa sunyi je jalan and sampai kat parking space kat office dia hairan tengok lapang je, tak ada orang hahahaha… I kata rugikan, dia kata, ah tak ada la. As usual, dengan berseluar short, sibuk la dia bukak hidangan breakfrast kegemaran dia itu. Husband I makan, dua roti telur and satu roti canai. Tak lama kemudian dia masuk bilik and katanya nak tidur 5 minit je. Yela tu…

Anyway, semalam husband I buat I tak terkata bila, around 6pm, dia teringin nak makan cornflakes with milk. Orang makan untuk breakfast dia makan petang. Then dia panaskan I mee kolok yang dia beli kat Pavilion. I tak nak makan that early but husband I pujuk suruh makan jugak. Tengah-tengah makan, husband I cakap, eh tak sedap la yang kecik-kecik yang dia campur dengan cornflakes dalam mangkuk dia. I tanya apa yang kecik kecik dia letak, dia tunjukkan kat kitchen counter. I masih tak faham, I tanya, what do you mean and what did you put. Bila I pegi dekat-dekat, I tanya dia balik, “you letak quacker oat ke”? Ah’ ha kot.. Laa.. I kata quacker oat makan dengan air susu panas not susu sejuk macam you makan cornflakes ke honeystar ke. Husband I kata, ye ke dia tak tau… I tanya, dia tak pernah makan quacker oat ke? Dia kata dia tak ingat. And then, he did the unthinkable, dia masukkan mangkuk berisi conflakes and quacker oat ke dalam microwave oven untuk dipanaskan. I just look at him with a shocked. I am speechless. I tak tau nak gelakkan dia or nak marah dia or entah. Yang pasti I terkedu… I’m not saying my husband is not good or anything because he is a genious in mathematic, economics and a very wise man but when it comes to a simple thing like this, his way of understanding is aaaa.. weird..

Ok for example, one day tu both of us tengah shopping and tengok-tengok barang. I stop at the other place and he was not far from me looking for other stuff. He carried a few plastic bags sebab dia tak mau I pegang apa-apa, dia kata a true man wouldn’t let his wife/girlfriend carry anything unless tak cukup tangan. Husband I seorang yang gentlemen and perasan macho. Tengah I belek-belek something, I look at him and I was shocked that instead of putting the plastic bags down, dia kepit kat celah kangkang dia. I rasa macam malu je but at the same time I sengih sorang-sorang. I pegi kat dia, I kata what is wrong with you? Why did you stick it in between your leg? Dia kata, tak ada tempat nak letak, I kata letak la kat bawah ke, dia kata takut lupa. I suggested kepit la kat ketiak ke or sangkut kat lengan dia. Husband I kata, ah itu macam style girls aje, sissy la konon kan. I terus tarik and terbukak celah kangkang dia kejap. Oh My God, my husband never fail to amuse me hahaha..

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku