Sergahan Epik

Haritu kan, I tengok sedapnya husband I (as usual tanpa berbaju) berbaring kat sofa two seater dengan kakinya berjuntai, almaklum two seater kan kecik, sesambil tu beliau tengah khyusuk melayari internet di laptop beliau yang diletakkan di atas perutnya yang bertindak sebagai meja yang naik turun naik turun bersamaan dengan irama pernafasan beliau. Oh yea, laptop beliau itu memang tak pernah dan tak sanggup untuk I menyentuhnya kerana laptop beliau itu sentiasa dalam kepitan beliau kemana-mana beliau pegi, hatta melakukkan aktiviti harian seperti acara perkumuhan yang memakan masa berjam-jam atau memasukkan jari beliau ke dua lubang tidak terlarang itu, sesambil mengetuk kekunci itu..uwek!

So hati nurani I berbisik (ke setan yang hasut) that I need to do something about it. I tengok bakal “mangsa” I itu leka tanpa memperdulikan I yang tengah mengendap dari bilik. Dengan penuh berhati-hati bak harimau memerhatikan pelanduk, I berjalan perlahan-lahan dan sedaya upaya untuk tidak membuat sebarang bunyi. Kemudian I menurunkan badan I dengan penuh berhati-hati, merangkak bak watak Azean Irdawaty dalam Waris Jari Hantu ngaummm... (punya la nak kacau lakikan..).

Bila I dah rasa yang jarak I sudah dekat dengan belakang two seater itu, I pun menyergah beliau, I kata HAH! Husband I terkejut, dengan laptop melambung dari perut beliau dengan kedua-dua kaki bak tendangan bicycle kick bola sepak seraya berkata, “huh! Terkejut I” dengan suara jantannya itu. Wakakaka.. I punya la gelak macam nak pengsan. Serentak itu, husband I bangun sambil meletakkan laptopnya kat coffee table and nak terkam I. Dalam ketapan gigi ke mulut bawah, dia kata, “nanti you” sambil cuba nak mencapai I yang cuma dipisahkan oleh two seater itu. I non-stop gelak kan dia, I jawab, “Ala, apa you boleh buat, I tak takutttt” (bongkak la konon). Dia ngomel dia kata, “jangan kejutkan dia, nanti dia boleh kena sakit jantung bla bla bla...” I kata, “I peduli apa” wakaka... jahat I kan.

Anyway, husband I buat-buat macam cerita gangster tamil, dia jegilkan mata dia and buat macam muka ganas. Dia gegarkan kepala dia hahaha... Dia kata, “wait till I get you”. I kata, “ah tak heran”. Kesudahan kisah, ofcourse la dia berjaya mendapatkan I, tipu la kalau I kata dia tak dapatkan sebab dalam rumah nie mana I nak lari tetapi... heh!...jangan salah sangka, tiada apa-apa trajedi atau hubungan halal yang berlaku kerana secepat kilat itu jugak dia melepaskan I setelah mendapat cubitan kala jengking dari I. As usual suami yang drama queen meraung macam kena sebat.

Sejak dari hari itu, sekali sekala I akan ajuk husband I cakap, “Tekejut I” tapi I buat suara jantan la kan wakaka.. Husband I senyum penuh dendam......

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku