Tuesday, October 9, 2012

Update Rigkas

Update Ringkas Orang Tengah Sayu


I sangat sedih sekarang sebab berat badan I naik dengan mendadak. Dalam masa seminggu I naik 2kg!! Perut I nampak sungguh mengelebeh, kalau tarik dah boleh buat gendang or kompang, ganti kulit lembu..waaaa... and lutut I dah mula lenguh-lenguh, maybe sebab tak dapat menampung bahagian atas, nangis lagi. Peha I jangan cerita lah, bila I goyangkan, it took a while for it to stop by itself.... Oh, I sangat pilu buat masa sekarang and I tak ada mood nak berceria gumbira apalagi untuk berkarya (konon la bagi alasan tak nak update blog). I akan mulakan diet dari sekarang! I akan makan nasi macam biasa during lunch hour but I akan ubah diet I masa petang dan malam. No more kuih muih or eating large portion of food during the evening/night. As for exercise, well.. no comment sebab I tau kalau I buat pun kejap je lepas tu terus la I boring..... I tak ada motivasi atau kecekalan diri. Nak ajak husband I sama-sama exercise, jauh sekali, ada je alasan dia untuk maintain perut tembikai dia itu (issh...tak baik tau samakan perut laki dengan buah). I berazam untuk kurangkan at least 3kg by next month!!

3 comments:

JM said...

datinku syg

jm naik dekat sepuluh kilo tahun ni.. bayangkan betapa sedehnye hati ni.. dah lama tak timbang, skali timbang last month terkedu keja.. terus ptg tu g joging.. hahaha... dekat sbulan dah ni smgu joging atlis 3 kali.. dan tak mkn malam... result? i lost 5 kilo hahaha.. suka sgt walaupon masih nmpk gemok cam selalu ekekeke..

tp skrg tgh mkn coklat cane tu ekeke.. mkn je ape2 tgh hari.. tp start pukul 6 dah stop mkn..sampai esok pagi.. dulu jm naik mendadak sbb tak amek bekpes.. so bekpes jgn skitp..

sekian kata2 dari seorang budak yg gemok hahaha..

Zue-rouge said...

Hi Sis ku yang cantik
hahahha...
sayu sangat baca ni tapi nak gelak dulu

ok sis..saya ucapkan selamat berjaya dgn diet tu..kalau tk suka exercise
sis buat je dancing ala2 beat it..beat it..hahha sure boleh peluh n mantapkan muscle2 yg lembik tu

Happy weekend
muahsss

Sis Claudia said...

Dear JM yang dikasihi,

naik 10 kilo? omg mesti depress kan masa tu.JM lose 5kg, wow..thank you for the movtivation, datinmu ini akan mulakan dgn segera, skrg nie tgh cari tempat nak letak threadmill azab yang sangat buruk itu, memandangkan keadaan rumah yg macam store menyimpan barangan purbakan (maklum org lama, barang pun lama). Thanks for the tips and semangat and this time, datinmu akan serious and akan update nanti.

Dear Zue yang ayu,
Thank you for the encouragment word and as for dancing tu sis baru la start gerak-gerakkan kaki wakaka... nanti sis story and happy weekend to you too...muah muah