Weekend's Update


I was quite busy these past few days/weekend starting from Hari Raya Haji. As usual, we went to my in-laws house for the celebration. During the makan-makan, Aiza told us that this Sunday is Adam's birthday celebration. Kita-kita je tak ada jemput orang lain. The next day, Saturday, we went GE to have our lunch and cari birthday present kat ToyRUs. Then we went to AP to do a bit of shopping since SIL (nenek Adam) requested masak mee and mee hoon goreng and to collect my every six months contact lenses and also buat spare spec baru. Ntah mana spec yang satu lagi, hilang. Mula-mula ingat nak guna frame yang murah aje. Tapi I sudah tertarik dengan frame brand Fendi. I try yang lain but Fendi jugak la yang I rasa ngam dengan muka I and Yati the sales girl pun recommended yang tu jugak. Bila dah tolak discount and campur lense/cermin spec tu. Oh my God, mahal nak mampus, more than 1.5k. Mula-mula tu I hesitate but bila I pikirkan, entah esok lusa who knows I might be gone, why would I want to berkira with myself kan? teruslah I tak berfikir lagi and beside I treat this as my birthday present for myself. I told my husband not to pay. Sambil tu sempat lagi I cakap, cari la bini yang considerate macam I nie, yang tak menyusahkan laki, takan jumpa punya (sambil mengangkat kening yang semulajadi berbulu nipis ini - tapi sempat la lagi I draw kasi tebal ala-ala Elfirang Kroy) dan sudah past promote diri sendiri dengan asyik-asyik ayat yang sama kan. Spec I tu will be ready in two weeks time and I rasa macam nak pakai spec je instead of contact lense nih. Tapikan, hidung I dah la jenis penyek tak ada batang hidung, kang bertambah penyek la lagi. 
 
Yesterday jugak was my blog anniversary. Tak sangka dah tiga tahun you. Yelakan I nie jenis yang suka bukak tutup blog but with this blog lah yang I paling setia sekali. I memang tak nak buat blog baru dah, baik buruk stay je kat sini. Lagipun blog I nie di kira tahap masih ada privacy lagi on which I like to keep it that way. Setakat orang yang tidak dikenali or kawan-kawan cyber baca I tak kisah but not someone yang rapat dengan I or mempunyai pertalian kekeluargaan, malu ma kalau dorang tau, tak syok la kan and I tak free. Kalau dorang tau my other world/side, mana I nak taruk muka, mesti they will look at me differently or started to question my insanity wakaka... Tak pasal-pasal habis riwayat erraticdreamer nih. As for the template, rasanya I tak akan tukar sebab I nih kan orang yang simple and I suka blog yang simple aje (maybe factor usia kot, kalau I muda remaja sure penuh glittering nih). Tengok je la, sungguh miskin hiasan, lagu pun I dah remove sebabkan bila I masuk blog sendiri, automatically I off kan volume, bising je kan. I also tak suka guna template yang standard or sama dengan orang lain sebab I rasa keasliannya akan hilang. As for the gambar-gambar glamour minah perasan tu pun buat masa sekarang I biarkan dulu sebabnya itu je la gambar senonoh yang I ada dan tidak menampakkan sangat muka I yang macam muka wanita perkasa yang bengis ini kui kui kui...  
 
Today around 11.30am I dah start masak mee and mee hoon goreng for the birthday. The celebration was around 3pm and we brought along KFC barrel and ballons from the party shop, ntah lupa nama kat WW. Seronok la tengok perangai cucu-cucu sedara yang sungguh active especially si Rayyan tu, tak boleh duduk diam and he is so cute. Oh, his little brother, I rasa macam nak bawak balik aje. Body dia, rasa macam nak gigit and buat jadi bantal bucuk. Si Adam dah start nak berjalan and dah mula menunjukkan kenakalanya dengan muka yang stone itu, he's adorable. Shahmi is the oldest one, dengar kata, polite, mature and respect the eldest and then Arina is the only girl of all the cousin (beside Farhana who is still at her mom's kampung), pretty girl, mulut bising and my husband's favourite. I tak ada favourites, I loves all of them equally but kalau dorang pandai bodek I, I pasti cair..... Our cucu's sedara each has their own character but sungguh kelakar.
 
These past few days, I makan dengan banyaknya..huhuhu...I sedih..pagi tadi I timbang, naik balik, itu belum lagi I timbang lepas makan-makan nih, on which I makan tiga round tadi. I tak sanggup you. I hope berat badan I akan turun balik on the weekdays and I do hope baju untuk I pegi majlis kahwin K muat nanti...or else, I would die....
 
Lastly, for my beautiful readers, thank you so much kerana masih setia berkunjung dan membaca blog I and I do hope walau tidak banyak tapi barang secalit pun jadilah jika kisah-kisah yang tiada istimewanya I ini dapat menghiburkan hati kalian. Umur panjang, kita akan dipertemukan lagi di anniversary tahun hadapan....alahai macam speech orang puasa bulan ramadhan je.
 
Sekian untuk kali ini....

Comments

JM said…
hehe..

datin.. cube google kevin zahri punye tips kurus kt utube.. best gila tips die bg.. senang dan mudah di fahami..jm pun baru je terjumpa tadi..so mmg best lah hehe..
Sis Claudia said…
hi JM,

a few years ago ada masuk website dia tapi sekalik je sb malas nk baca hehehe...lps terus x masuk dah but thank you so much sebab mengingatkan I, ok this time mesti check hari2 and ikut tips dia.. thanks again dear... :)

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku