Tuesday, October 30, 2012

Rindu yang Uweks Lagi Terlampau..

Haritu, husband I dapat kerja baru, so tengahari dia tak dapat balik sebab jauh, I tiba-tiba sedih dalam kerinduan sebab I wouldn't be able to see him one whole day. Mula la hati I merana. I masak nasi and malas nak masak lauk, I bukak sardin and goreng telur aje. Itupun I makan around 2.30pm tanpa breakfast, punya la frust menanggung rindu kan. Alahai sehari tak jumpa macam la tak jumpa setahun. Punyala dramatic ini perempuan. Tapikan sepanjang-panjang perkahwinan I dengan husband I, paling lama kita orang berpisah was one week. Masa tu kita orang baru datang KL and baru tiga tahun kahwin. Husband I kena pegi ke Desaru untuk check tempat kerja baru and I tinggal with my in law masa tu. Oh, let me tell you selama seminggu tu I cover and buat muka relax tapi tak dapat I nak gambarkan betapa sengsaranya I heh!, asal husband I call je, I menangis wakaka.. lepas tu I kata, balik la balik la... ceh! nyampah la bila ingat balik. Tidur pun tak lalu, apalagi makan sampai mak mentua I asyik tanya and suruh makan. I rasakan masa tu kalau kena gigit dengan budak kecik belum tumbuh gigi pun, sure airmata I dah berjurai haha... Malam-malam I letak kain pelekat kat sebelah bantal I. Dah la I tidur dengan mak mentua I kan... . Seminggu itu, hidup I rasa sungguh lifeless. Badan je kat rumah in law tapi hati dan perasaan I nun jauh di Desaru hahaha..uweeekk la kan.. Bernostalgia la pulak...
 
Anyway, around 3.00pm tiba-tiba husband I balik. Tekejut I, I tanya kenapa dia balik cepat and I cakap I tunggu dia call dengan nada sungguh mengada..uweeks. Dia kata dia tak dapat call I and he told me what happened. Husband I cakap when he arrived at the new office, he looked around and saw the surrounding. Then dia baca other terms and condition, dia pikir-pikir balik was it worth it with the travelling, jam, parking pun kena bayar sendiri, bilik pun tak ada and scope of work yang macam kesyialan itu. He decided that it was not worth it, so he went back to his old office, met with his old boss and his old boss was so happy to see that he wants to come back. Terus boss dia cakap don't worry, he made a call to admin and immediately reinstate him back on the day itself. So husband I kerja balik kat office lama dia.
 
Buat penat je la I yang bersayu-sayu dari pagi sambil memandang keluar tingkap bila memikirkan yang I akan hanya jumpa husband I dekat senja kan sampai hilang la selera makan...alaaaahai! melampaukan..tua-tua pun feeling cinta mati macam pasangan kekasih yang asyik masyhuk ceh! la kan. Then husband I tanya, dah makan ke, I pun cakap la dengan nada sayu makan sikit je tapi tak lalu.
 
So routine pasangan rindu dendam inipun kembali seperti sedia kala dan lunch time I kembali ceria....

Sekian kisah I kali ini...

* Rasa macam nak muntah je bila I baca balik hahaha...adeeihhh.


2 comments:

vagg-nini said...

hahahahaha i can imagine that. apepun mummyyyyyyyyy.. daddy serious kena apply cuti akhir tahun ni awal2 yeeeeeeeee hahahaahah

Sis Claudia said...

vaggku yang manja,

yeah sudah pasti, ujung tahun here we come seperti biasa untuk menikmati masakan vagg tersayang (ayat bodek hehehe...), yang pasti sis akan tapau lagi wakaka....