Saturday, August 21, 2010

Makanan Sahur dan Berbuka Today/Tmr

(Petang tadi buat popia nih.. tengok la macam-macam shape ekeke..)

(Lauk asam pedas dan sayur untuk sahur pagi esok dan makanan berbuka tadi. Lauk sahur tu korang tengok pun takde selera nak makan sedih je rupa hahaha...)

Hari nie ingat nak berbuka makan mee hoon/mee curry tapi I changed my mind sebab tak mau husband I meredah jam. Both of us then decided to beli kat Laksa Shack, laksa johor for me and pulut kuning/kari for my husband tapi petang tadi I decided nak buat popia. So berbuka tadi belasah popia yang masih baru keluar dari kuali. Apalagi terbakar la dalam mulut I sampai kena nganga and keluarkan suhu panas...fuhh fuhh... As of right now, both of us belum lagi makan laksa/pulut kuning sebab masih kekenyangan akibat popia I itu.. and mata I mengantukkkk yang amat sebab lepas sahur pagi tadi I tak tidur balik macam selalu, in fact I bejahit and main game...

Ok la I nak mandi..I tau tak bagus mandi malam kan.. tapi itu la.. I tak ada displin, sekejap je mandi cepat then back to the old habit... Oh yea, husband I seronok betul come weekend sebab Premier League is back and malam nie team pujaan hati pengarang jantung dia main, Arsenal..

Goodnight and take care...

2 comments:

vagg© said...

tgk popia yg banyak gile tuh.. teringat kat telur puyuh yg i kira dekat 30 bijik dlu masa ym. igt tak??????? hahaha.

eh lg satu.. WHAT???? POPIA???????? hahaha do u still remember the our hilarious ym conversation abt popia? hahaha

Misty said...

macam nak mati sis ngabiskan popia tu vagg hahaha.. itu pun berlebih.. as usual la kan.. kalau kita berjiran sudah pasti ku hantar ke rumahmu :)

yea vagg sis masa buat popia semalam teringat popia pisang kita..sis senyum2 sorang, lps tu terpikir rasa mcm nak buat lagi la popia pisang yang berdailog giler lucu itu hahahaha...