Friday, August 20, 2010

Makanan Sahur dan Berbuka

As per requested by Vagg ekeke.. simple je makanan sis nih..

(Cupcake Bijoux - stock I berbuka untuk seminggu. Ini bukan pencuci mulut tapi penambah perut huhuhu...)

(Ini makanan berbuka hari ini kue tiaw goreng dan sahur untuk pagi besok kari ikan dan sayur kacang bendi goreng)

(Lauk sahur semalam ayam masak lemak cili padi dan sayur goreng)

(Makanan Berbuka macaroni goreng and kuih kuih tu beli kat kiosk nyonya)

(Makanan berbuka meehoon dan puding segera. Lauk untuk sahur, ayam goreng and pumpkin goreng)

(Lauk sahur untuk hari pertama)

(Makanan berbuka hari kedua berpuasa, tauhu anura pun adooo..)

Antara makanan berbuka dan sahur kami yang cukup simple. So far cuma sekali aje both of us berbuka kat restaurant dan dua kali berbuka kat rumah inlaw. As for pasar ramadhan cuma sekali jugak and I don't plan to go there anytime soon sebab tak ada apa pun yang nak dibeli dan nak dimakan. Rasa pun tak sedap, lagipun I kena hati-hati nak makan memandangkan perut I yang cukup sensitive ini. Lepas berbuka makanan kat atas on second day tu I dah kena muntahkan sebab kembung semacam je..

But the thing is, I tak ada selera nak makan or I tak ada teringin nak makan apa-apa pun cuma I teringin nak makan kue tiaw kat Little Penang tapi kat KLCC tengah renovation and I don't know any other place yang dekat. Itu pun I tak ada la ndak sangat. Bila time nak berbuka I dah pening pikir apa nak makan and nak masak. Anyway, so far berat badan tak turun turun malah ada peningkatan yang agak ketara huhuhu.....

Sekian masakan dan makanan sepiku ini......

2 comments:

vagg© said...

eyeyeyeyeyeyeyeye mummy letak gambo makanan. dahlama ibu teringin nak tengok. dia kan gile makanan hahahaa.

yg benar, AFI.

hahaha sis i miss your bulan puasa entriessssssssss

Misty said...

Vagg, malu sis nk tunjuk makanan berbuka dan sahur yang sungguh sempoi ini buruk rupa pulak tu ekekeke.. dan thanks kerana menjadi peminat setia bulan puasa entri ku hahaha... nie yg bersemangat nih upload nih.. ahahaha

Yg benar, Mummy AFI hehe..