Thursday, October 7, 2010

Update


All this while each time after I DL/tor I akan tengok either direct from my lappy or I transfer ke desktop but last week my husband bought this real HD player (RMVB) Model A1HD, whereby both of us boleh tengok kat tv flat screen. Ada macam-macam player and lama dah ada kat pasaran tapi yang dulu-dulu harga mahal and not compatible with all the program such as avi ke mpeg, divx ke whatever but with the one that my husband beli nie semua boleh main and harga pun murah je RM219.00. I tanya husband I kenapa harga yang mahal but tak semua program boleh main and kenapa harga yang murah boleh main semua program.. husband I kata because some people prefer to go for the brand regardless compatible ke tak. Well.. sambil menjeling kat Gab.. tak payah la I susah-susah bersakit tengkuk atau melanggu tengok kat lappy ke desktop lagi... ;). So sekarang nie semua series yang I DL I tengok immediately, kiranya I up to date la tak macam dulu-dulu asyik bertangguh je..almaklum bersemangat la.sebab sekarang nie it was much more relax boleh baring-baring je kat sofa instead of terseksa masa dulu-dulu (wah belagaknye..sebelum ada real player..bukan main syok lagi tengok kat lappy or desktop, bersila atas kerusi pun jadi la). Sekarang nie tengah marathon tengok movie yang lama dah DL tapi tak tengok-tengok lagi.

Oh and last week husband I mula melanggan ABO kat astro... I kata what for? Yang ada nie pun tak tertengok, you tambah lagi...and on top of that kita dah ada real HD player nie. Dia kata tak apa.. kalau rasa tak tertengok nanti kita boleh cancel.. Cerita kat ABO nie semua outdated and asyik-asyik cerita yang sama je.. Movie yang tunjuk masa time Hari Raya dulu pun ada kat ABO, buang duit aje. But I love to watch CI (Crime Investigation), interesting la.. Wah.. mentang-mentang peminat CSI.. so Gab dah DL ke yang latest? New season for the LV,NY and Miami dah ada..Sis up to date ke semua series nih.. LV terbaru nie ada Justin Bieber. Anyway, memang confrim la I jadi couch potato nih..


(Dear John, movie I tengok malam tadi)

Malam tadi I finally got to watch this movie after jadi perkasam kat lappy. Lama dah DL asyik bertangguh nak tengok.. Maklum la I busy..ye la tu..(mesin jahit pun seminggu tak sentuh kui kui kui). Movie nie best..lakonan Channing Tatum yang sungguh menyentuh perasaan di tambah dengan dia lelaki yang cukup sempurna di mata I... bentuk badan, paras rupa.. memang sungguh sungguh jantan. Oppss.. no la.. husband I la lagi macho, smart, handsome and perfect (I kena puji-puji sebab dia kadang-kadang check blog I, kang dia tak bagi I makan pulak.. wakakaka..).

Oh speaking about makan, I dah mula berdiet.. yup..dua hari berturut-turut termasuk hari ini, I masak/makan bubur nasi for lunch. Semalam I letak isi ikan and hari nie, serbuk ikan bilis je. As for the lauk, semalam I masak ikan goreng kicap and I guna sikit je minyak untuk menumis kicap chili padi and for today I steam dua ekor ikan kerapu tapi I letak kuah kicap so that berselera makan dengan bubur nasi itu.. Husband I kata, hari-hari makan bubur nasi pun tak apa sebab dia suka.. Senang la kerja I jugak kan.. Mr Potato berpeket putih menjerit-jerit memanggil I semalam dan hari ini tapi I pekakkan telinga and I terus capai je biskut tiger tadi.. and sesambil tu I makan biskut yang ada garam sikit tu.. I kena alas perut kan and makan biskut tak fattening kan?..kataku menyenangkan hati sendiri.. oh yea.. menjawab soalan Gab..part makan sepuas-puas sebelum nikmat di tarik tu.. ada betulnya Gab tapi kita pernah puas ke makan? I don't think so ekekeke... kita cuma berenti makan bila kenyang maaa..tapi tak semestinya puas wakakaka.. perut I la..tak tau perut korang.. So..I ambik la prinsip ini.. Makan la berpada pada (walau perut I meraung giler), asal nikmatnya sentiasa ada... Sekian..

10 comments:

che^amad said...

wahh banyak kali namaku disebut dalam entry.. kataku sedikit bangga sambil kembang kempiskan lubang idung.. ekekeke

media player tu dah beli dulu sis masa pc fair tapi limited jugak le format yg boleh bukak.. biasa le brand cap ayam.. keh keh keh.. tapi mmg best pasal skrin lagi beso dari lappy dan sound pon lagi besh cuma kadang2 gambo dia mcm pecah2 certain part..

betol jugak prinsip makan yg sis amalkan tu.. bila dah kenyang sgt pon rasa tak best jgk pasal perut dah overload rasa mcm nak meletup.. senang cerita, hidup biar sedap eh sederhana.. heheh

eh terpanjang lak komenku kali neh.. heeeee...

p/s: dah tengok ke cerita terbaru rajnikanth "Enthiran"? kui kui kui

Misty said...

hi Gab,

ekekeke..sengih2 baca pengomenku yg tegar ini..oh dh beli eh.. baru nak show off..spoil la hehe... a'hah bestkan gab boleh tengok kat tv tapi nak transfer kat tumbdrive tu rasa malas la kekadang..

oh movie Enthiran, husband sis siang2 tunjuk kat paper pasal org beratur panjang nak tengok,..ada sorang tu macam jambang gab je wakakaka... filem tu paling mahal ooo... kalah production Hollywood.. ama!

che^amad said...

hahaha adik sis sorg ni aje yg gigih menaip word verification utk mengomen..

kalo nak transfer dlm thumbdrive pon malas tatau le nak kata tahap apa dah tu.. sebelum wujud alat ni, dulu terpaksa convert ke dvd movie format pehtu burn pulak dlm dvd nak tgk kat tv.. skrg senang aje cucuk kat usb terus tekan play.. keh keh..

hahaha dah agak mesti sis dah buat research.. presiden kelab le katakan.. kah kah.. tapi sure lagi byk part tak logik sebab dah masuk bab2 sains fiksyen..

Misty said...

hehehe... gab tau dak..memula sis tak paham yg word verification yg gab ckp aritu..then baru sis paham yg kalau org nak mengomen kt blog sis kena isi mende alah tu wakakaka..sis dh disable so boleh la gab or sesiapa nk mengomen tanpa perlu verified lagi ekeke..

pasal yg convert dvd tu dulu gab pernah bagitau sis pasal ashampoo ke apa..sis sekali je try lps tu bila nk rewind ke or stop cd tu akan pegi semula kat beginning..so tak koser sis nk buat dah.. ituler skrg senang cucuk kat usb terus tekan play...kita memang (tp still malas nk transfer hehehe) penonton "free" yg tegar ...hehe..

wah nampaknya gab dah tengok movie tu ekeke.. sis tak tengok lagi and rasanya tak akan kot. eh..gab paham ke bahasanya...ada alih bahasa ke? (kataku tiba2 interested..ama!). opkos la gab paham dari gerak mata dah tau ...kui kui kui..

Misty said...

hehehe... gab tau dak..memula sis tak paham yg word verification yg gab ckp aritu..then baru sis paham yg kalau org nak mengomen kt blog sis kena isi mende alah tu wakakaka..sis dh disable so boleh la gab or sesiapa nk mengomen tanpa perlu verified lagi ekeke..

pasal yg convert dvd tu dulu gab pernah bagitau sis pasal ashampoo ke apa..sis sekali je try lps tu bila nk rewind ke or stop cd tu akan pegi semula kat beginning..so tak koser sis nk buat dah.. ituler skrg senang cucuk kat usb terus tekan play...kita memang (tp still malas nk transfer hehehe) penonton "free" yg tegar ...hehe..

wah nampaknya gab dah tengok movie tu ekeke.. sis tak tengok lagi and rasanya tak akan kot. eh..gab paham ke bahasanya...ada alih bahasa ke? (kataku tiba2 interested..ama!). opkos la gab paham dari gerak mata dah tau ...kui kui kui..

che^amad said...

hehehe ingatkan sis saje letak word verification pasal takut ada spammer membuat onar kat blog sis..

hahaha mmg tegar pon.. tokey dvd cetromp dah kehilangan 2 pelanggan berharga.. wakakaka

eh mana ada tgk lagi sis... baru keluar wayang rasanya.. lambat lagi le keluar dvd version.. kalo nak tgk yg cam version boleh le tapi konfem gambo hampeh.. serius betul sembang pasal citer tamil.. kehkeh

Amylia said...

xmo review dear john ke? i dah tgk gak aritu... thn ngantuk jer sampai habis... seb baik la hero hensem

Misty said...

Gab,

hahahahahaha... gab patut bukak forum nih utk discuss citer tamil wakakaka.. lepas tengok citer tu nanti review kat blog eh..sis nak gak tau story dari your sudut pandangan wakakaka...

Amy/Roxy,

a'hah eh patutnya I review kan.. citer tak ada la best giler tapi betul hero handsome ... yummy...

Misz HoNey said...

sis mkn bebyk pon xdek efek ape2...

so mkn je bebyk...ekekeke

Misty said...

huhuhu...sekarang nie perut sis dah tekeluar..serious.. seksa nak butang jeans and bahagian peha alahaii..ketat bila nak duduk...huhuhu