Sunday, October 3, 2010

Kenduri


Today is a kenduri Aqiqah of one of our cucu sedara. The kenduri start at 9.30am so we have to come early. Sampai je dah ada sedara mara datang, I mula tolong potong-potong dessert sesambil tu sempat la jugak menyumbat sikit.. It was so panas, I sweat profusely and tired at the same time.. yeah I know... my age are catching up with me.... After that I decided to sit around and waiting for the majlis to start. You know when you go to a apa-apa kenduri and when there’s a lot of people around that you don’t really know or close with but you saw them everytime there is a function in your MIL house and you don’t know what to talk about? WelI.. I was in that situation and while waiting for the rest of the people to come I decided to sit on the sofa smilling and making a small chat around and suddenly I felt so sleepy hahaha.. tau je la bangun and bersiap awal. So I went downstairs and look for anything to do and that is where I saw my darling hubby kesat lantai after tertumpah air soda bandung biasalah lelaki clumsy...hehehe.. I siap gelakkan dia. Then I pegi kitchen and tolong-tolong sikit kat situ.

The majlis start kat tingkat atas. To tell you the truth I don’t know what’s going on or what are the aqiqah was all about. I understand ada potong-potong rambut. I tak pernah tengok lagi and I tak naik kat atas pun untuk tengok but it’s ok Khairi dah captured kat viewcam. Borak dengan Aida kejap and she told me about theme colour for Aiza’s wedding bulan December nanti. Then Aida bagi kain suruh buat baju untuk Arina. Lepas tu husband I ajak makan and sesambil tu sempat lagi la husband I tanya tanya Riz antara pelakon Arjuna a few things about lakonan dia etc.. Tak sangka husband I awestruck dengan actor-actor nih hehehe.. Kekadang malu I dengar soalan dia. Husband I kata dia ada tengok cerita Arjuna and tanya Riz yang mana satu..or pegang watak apa.. OMG! I cakap kat Riz kirim salam kat Remy Ishak sesambil tu jeling kat husband I.. Dia buat tak tau je hahaha... Lepas makan kita orang masuk kat dalam.. Then Khairul duduk kat sebelah. I baru nak korek siapa or ada girlfriend ke, sekali ada sedara suruh Khairul carikan bini dia kat atas sebab dia nak balik.. Ceh! spoil je, baru auntie dorang yang sungguh “ambik berat” nie nak mulakan “tugas” maha penting dah ada gangguan. I bet Khairul rasa lega sebab I tak sempat tanya haha.. sebab dia yang masih bujang and lepas cerai dulu I tak dengar-dengar lagi dia dengan sesiapa.. He is an eligible bachelor with a very steady job/career, banyak duit, suka berkaraoke and good looking guy, yea dia tampan! I kesian tengok dia sebab masih berkeseorangan. So kalau ada sesiapa berminat you can contact me but jangan bagitau dia tau muehehe.. habis I kalau dia tau apa I buat nih...

After a while, husband I ajak balik sebab dia nak basuh kereta. Balik dari kenduri I decided to snap-snap some pics kira mengabdikan kenangan berselendang and also gambar satu hari lepas umur dah meningkat.. I nak letak yang full face or gambar yang terang sikit tapi husband I dah veto kata tak boleh..so gambar nie je la yang I boleh letak.. tau je la orang tua tu..


(Lokasi gambar seperti biasa di sudut yang sepi itu)

About the baju... The first time I saw this fabric I sudah jatuh cinta..murah aje..kain cotton Jepun but Swiss design. I beli kat Kamdar.. masa tu I dah mula belajar bejahit tapi belum belajar buat baju kurung lagi. Tapi I dah impikan I akan buat baju kurung tradisional out of it. So I buat about 3 days ago.. Love it! Oh and tu la selendang sepuluh hinggit...

2 comments:

Misz HoNey said...

sis masih lawa spt dulu (mcm la berpuluh tawon xjumpe..ekekke). n yess..baju tu nampak sweet bangat.. n also selendang 10 hengget tu. murah but nice. neh yg wat nak pi carik neh...

ekekekeke

Misty said...

hehehe thankss..(dalam hati..meh la jumpa sis tengok muka yang dah menampakkan garis penuaan inih..huhuu).

Selendang 10hengget nie tak jatuh, sis rasa sebab ada sulam sikit kat ujung kain tu... kalau tak leceh asyik nak kena tarik kat kepala kan...