Tuesday, April 3, 2012

Kisah Gadget, Ayam Pandan dan Kuih Sepit


Firstly I nak show off pasal handphone baru I, muehehe… Husband I hadiahkan I last week masa balik lunch. I terkejut jugak although before that dia ada hint nak belikan but I didn’t take it seriously. I tanya kenapa dia belikan since iphone I baru setahun and tak rosak pun. Dia kata sebab I isteri yang baik and he wants the best for me, uweekkk… I kata, ye ke I nie baik (kekonon la buat-buat tak percaya kan..hehe..). Dia kata bidadari can’t do no wrong..wakaka.. uweek lagi sekali… I masih tak tau lagi macam nak guna sepenuhnya. I cuma tau letak lagu and tukar ring tone. Nak angkat telephone using the screen pun baru beberapa hari yang lepas I tau, itupun tanya pompuan cina yang jual baju kat I masa kat Kenanga Wholesale, masa tu dia kebetulan dia guna handphone yang sama and nak jawab call. Itu yang kita orang sibuk beli casing yang harga murah tu. Oh yeah, dua hari lepas husband I pun guna handphone yang sama since dia tengok macam best aje. Masa pegi Ampang Point last Sunday, I tengok ada kiosk jual the same casing, I check harga, orang tu letak harga RM199.00 and dia boleh bagi RM120.00. Porah lah, dekat Kenanga Wholesale harga cuma RM35 aje. Promotion free nih.

(Ayam Pandan - Sila abaikan rupa dan bentuk bungkusan di atas hehe..)

Voila! This is the second time I masak ayam pandan, the first one was last week. I never thought that it was easy to made/cooked but it was. I dapat resepi nie dari sini. Rasa sedap macam kat restaurant, in fact husband I kata lagi sedap, restaurant seluruh dunia pun boleh bangkrap kalau I dah rasa I punya masakan wakakaka.. dia kan, memang melampau kalau nak bagi perumpamaan. Husband I suka sebab tu la I buat lagi this week. Try la, but I bet you guys dah selalu masak, I aje yang selalu ketinggalan. But I’m happy sebab jadi walau tak sesedap mana, boleh la untuk di makan (ceh ceh..merendah diri konon).


Anyway, semalam I teringin nak makan kuih kapit/sepit. Husband I balik kerja aje I bagitau dia akan keinginan I itu. Kita orang pikir-pikir kat mana ada jual dekat-dekat dengan area rumah. But I do know dekat Central Market sure ada. So petang semalam around 6pm we went there and we were lucky because tak jam langsung. Sampai-sampai aje terus ke kedai kerepek and borong the kuih kapit/sepit itu (satu bungkus telah bermastautin dalam perut I pagi nih, gumuk la I… huhu..). Lain-lain kerepek I tak beli sebab tak minat. Then we browse around and check out the Lomography camera. Nampak macam menarik tapi macam toys aje. Mula-mula I ingat I nak suruh husband I belikan but I changed my mind since it is sort of waste of money after hearing the sales girl explained to us. Baik beli lense Nikon instead of that kan. But then, it depends on anyone taste or hobby. Of course kalau ikutkan apa salahnya I nak beli but memandangkan film dia different from the ordinary one and cuma ada 12 shots and not every photo shop boleh develop so I rasa macam tak berbaloi lah. Lagipun, we’re not sure how the outcome of the pics that we took since it is not a digital.  Namun jauh di sudut hati ini, keinginan itu tetap ada.. syhh..jangan cakap dengan husband I.. :p

So anyway, ini la kisah update I for today. Oh, Game of Thrones season 2 dah start semalam. Kat Astro/HBO will start on 22nd April. Go and watch the series. Sangat best!

4 comments:

The Hushgirl said...

heylooo i pun suka lomo tapi i takut kang beli tak guna sbb x beli film kan... :D

Misty said...

hi dear,

yep, exactly!

Anonymous said...

wah jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-nakkal-

Misty said...

hi nakkal,

hrmmm.. hehe...