Rasa Di Hati dan Laksa

Hello…… (wah..title rasa di hati lagi hehehe..)

I don’t have any story to share or should I say, I have no inspiration to write anything these past week. I’m not saying my life is not interesting but it is definitely not a spectacular for that matter. We didn’t go out this weekend, although si tembam was so gatal hati and hinting that we should go out. He thrown all kind of excuses but I didn’t budge at all. I told him, we already made a promise not to go out this week. Beside there’s nothing to buy and everything in KL are the same.

So far my life and the routine are the same, masak, masak, masak and watching, watching, watching stuff that I DL..ahh.. boring? Not at all. It is just that sometime I wish he could take more and lots of leave from work, so that we can travel around the globe or domestic pun jadilah. I feel like I’m wasting my good years waiting for the next trip which came once in a while. Nanti kalau I dah tua (perasan muda la sekarang, konon), I wouldn’t be able or I wouldn’t have the energy to jalan-jalan lagi kan. Husband I wouldn’t let me ikut tour or makan angin without him and of course both of us mana boleh berjauhan from each other (nyampahnya tulis statement nih, macam ada unsur-unsur rumi dan juli aje wakaka…). Tapi yelakan, you want to experience, create the sweet memories and who could be better than sharing with someone that you love so much.


Anyway, semalam I buat laksa asam since semua bahan-bahan husband I dah beli two days ago. Lama tak masak resepi nie and beside it was the easiest to cooked. I ganti ikan kembung dengan ikan selar size kecik-kecik tinggal lima ekor dalam icebox and untuk menambahkan kepekatannya I blend sekali dengan satu tin besar ikan sardine. Not only that, I masak sekali nasik lemak berserta dengan sambal tumis ikan bilis. I tak tau kenapa I masak menu banyak-banyak, padahal yang makannya hanya berdua. Tengahari semalam, both of us makan besar and lepas makan I rasa kenyang nak mampus. Tiba-tiba terbit rasa menyesal tak berkesudahan kerana niat hendak menguruskan badan rasanya macam tidak kesampaian, nafsuuuuu……… huhuhu! Sekarang nie I make sure I exercise at least three times a week on the threadmill but tak guna jugak kalau makan macam serigala senget….nangis lagiiiii….

Comments

Zue-rouge said…
Hi sis

rasa lama sangat tak jengok sini..so puas hati hari ni dapat baca entry2 sis yang seperti biasa penuh dengan drama.

Laksa tu nampak sungguh tempting, dah la saya puasa...tertelan2 air liur tgk gambar tu..hihihi
and sis..sling tu bag tu cantik, good taste!! oo kalau sis nak beli purse yang cantik and worth dgn harga,quality and design, sis boleh try tengok kat anya butik, ada satu purse tu sungguh comel with the heart shape kecik2 penuh kt body purse, sungguh meriah dan rasa muda ok bila pakai..hahahha

hope you always happy and have a blessing life with the hero tembam. luv you walaupun tak penah bertemu*jiwang.. :-)

zura.
Misty said…
Hi Zue,

How are you? Hope you and your family sihat-sihat. Nie pun bukan selalu sis update, malas memanjang...

Selamat berpuasa, mesti penuh selera kalau berbuka nanti (adeeh.. skemanya ayat sis wakaka..).

Thanks kerana bagi motivasi untuk sis blog pasal purse yang baru sis beli last week. Aisye.. sis dah terbeli dulu. But thanks for the info, nanti sis check kat anya butik, wah heart shape love love tu yang sis suka. Memang betul, sis selalu feeling muda (mencik I.. wakaka...).

love you too, its ok berjiwang sebab hati kita telah pun bertemu... cewaaaahhhh... ;o)

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku