Sunday, April 1, 2012

Weekend's Update - Saturday


(Mee Bandung at Sajian Enak yang sangat lazat)

A few days ago while surfing the net I stumbled upon this website about wholesale at Kenanga. I’ve been there before (shop houses), I think once or twice but during that time the building is still under construction. So semalam both of us went to check the place out. Name of the building is Kenanga Wholesale City Shopping Center Kuala Lumpur. The parking is still free since it is still new and I think it is to attract people to come. The parking space is from level 8 to level 17! Basement pun ada 2 level. Sampai je, both of us terus pegi lunch at Sajian Enak. Kita orang order ayam penyet and green curry chicken with rice. I tak berani nak order yang bukan-bukan sebab as you know by now, my perut kan sensitive. Nak order mee rebus tapi orang tu kata tak ada, then bila nampak menu mee bandung, we decided we NEED, hehe..need to try it. Order semangkuk je sebab dah order yang lain. And wow, sedap giler, mee bandung dia, rasa macam yang kat Kota Tinggi masa kita orang makan dulu-dulu. Punya la sedap rasa macam nak menangis je masa makan semalam wakaka… Siap la I puji-puji kat cashier masa nak bayar and dua orang pekerja dorang yang tengah bagi pamphlet masa nak keluar. Then husband I senyum-senyum kat I and cakap, dah agak dah Miss PR yang peramah akan bagi comment, benci I tau…hehe.. I kata kat dia, why not? Furthermore, I appreciate the food.

Lepas makan kita orang pun start jalan-jalan and check the place out. Oh yeah, Kenanga Wholesale nie tak ada barangan branded and barangan didatangkan dari China, Thailand, Korean etc. There’s still a lot of vacant shop lot around but it is still worth to go there. Harga memang sungguh murah especially kalau beli banyak. Ada separuh kedai bagi potongan 50% kalau beli 3 or more and ada separuh tu kalau beli 6 or more. Baju yang kita beli kat Sg Wang yang worth RM25 to RM29, kat sini boleh dapat dalam RM15 to RM18. Sungguh berbaloi, I recommend sangat-sangat you all yang suka beli barangan biasa yang tak ada branded macam I, to come here. Cuma bag and makeup/perfume aje I beli yang branded tapi kalau baju, kasut etc. I tak peduli. Sebab lepas pakai a few years boleh buang but bag can last forever and boleh jadi vintage. Perfume yang fake tak bagus guna sebab kita tak tau apa bahan-bahan yang ada kat dalam, same goes to make up, it is important to buy the original sebab benda-benda nie is directly applied to your skin.

Anyway, both of us beli banyak baju-baju yang sangat murah itu. Imagine, dalam satu-satu kedai tu, I beli four to five clothes and it cost less than RM80. Phone cover pun sangat murah, beli enam flip cover/casing plus two screen protector cost us around RM167. Kalau kat luar satu je dah cost around RM120 and above. Baju tidur tiga pasang I cuma bayar RM25 aje. Baju kemeja lengan panjang Paul Smith husband I beli, satu RM29 (which he bought four pieces) and the quality is very good. Banyak lagi shop lot yang kita orang tak masuk, such as kedai kasut, bag and jewellery sebab dah penat, maybe next time.

Balik dari Kenanga Wholesale husband I nak hantar pegi spa, mula-mula tu I malas as usual sebab penat dah macam tak ada energy but husband I pujuk-pujuk. I kata ok la, pegi tempat the usual, Dewi Day Spa tapi dah penuh sebab I tak buat appointment, which in fact I tak pernah buat, main masuk aje. Then husband I ajak cari yang dekat-dekat area tu. We found one. Ingat tak ada spa dekat that area, ada pernah tengok dulu tapi rasanya macam tutup aje, I think I confused dengan yang lain kot. Masuk je, I tanya ada ke kosong since I tak buat appointment, nasib baik sorang customer baru habis. Lepas discuss pasal which package I nak ambik, I pun masuk, I tengok surrounding semacam aje. Masa nak letak barang, I ingat ada locker or terus masuk dalam bilik yang I akan buat spa but it was in the room of one of the customer yang tengah buat treatment. I kind of surprised.

Mula-mula the therapist massage badan I. It was weird sebab selalunya massage is either at the end of the treatment or middle of treatment not in the beginning. Kat spa nie dorang tak bagi disposable panties, makanya saya di bugilin hehehe…., hanya dipisahkan oleh kain aje… Mula-mula rasa lain la pulak sebab kat bawah free and easy but since sesama pompuan kalau terselak pun tak apa. Nasib baik I baru shaved semalam, kalau tak sure ada rambu rambu ramba menyapa hi kat dia wakaka… Neverthless, sedapnya budak nie massage, I rasa macam nak menjerit kesedapan. Lepas urut dia buat rawatan naik seri, wow, this is something new. Siap tanya nama I and nama mummy. I think dia ada baca-baca kot. And dia kinda menarik dari sisi nenen I ke atas and then dia urut kat belakang siap ada macam tekan-tekan tulang belakang I. Then dia suruh I masuk steam. I ingat steam biasa but, this steam is different, it was like a bertangas, dia suruh I duduk bersila atas kerusi and dapur herba steam di letak di bawah kerusi itu. Ah.. sudah, anu I nak kena bakar pulak… I jadi panic sebab asap dah berkepul-kepul naik and of course I kepanasan expecially part yang maha penting itu. Steam nie macam dalam khemah red indian je heh…

Budak tu kata kalau tak tahan panggil dia and dia cuma bagi I masa dalam 15 minutes instead of the usual 20 minutes. I kata kat dia I tak nak duduk bersila sebab it was so hot, I duduk bertinggung je. Dia kata its ok. I risau la kan, sebab bahagian bawah nak kena steam panggang, tak pasal-pasal ada macam bau bulu ayam terbakar, but like I said, nasib baik I dah shaved, macam tau-tau nak pegi spa. Kang jadi afro la pulak kan… Tak lama kemudian dia datang and terus buat lulur kat badan I. Dua orang buat lulur kat badan I. Sedapnya, sampai tertidur-tidur ayam I. Oh btw, budak yang massage I nie, lemah lembut, suara halus dan membuatkan I rasa selesa. Lepas habis lulur, I mandi. After a while I mintak tuala. I perasan kenapa tuala I basah. I thought lain spa lain style. I tak guna sangat tuala tu sebab I think tuala should be kering kan. Lepas I pakai baju I bagitau dia, tuala yang dia bagi basah. Panic budak tu and terus dia masuk kedalam, tak tau apa dia cakap kat orang dalam. Then dia datang bagi tuna sandwhich, keropok ubi, green tea and strawberry yogurt. I tak minum yogurt sebab I kan low lactose intolerance. I cuma minum sikit green tea. The tuna sandwhich was so delicious. Dia kata dorang memang bagi customer this food at the end of every treatment.

Masuk kereta husband I tanya, how was it. I kata sedap and I suka with the treatment but the downside was, dorang bagi I tuala basah and the interior is kind of old and not well coordinated. Would you come again? I said, maybe….

2 comments:

Anonymous said...

wahhhhh
boleh try ni
nak mee bandung
susah sgt nk cari yg sedap kt kl ni
byk yg overated
kalau balik kg, mesti x miss mkn kt muo
huhuhu

-nakkal-

Misty said...

hi nakkal,

memang sedap mee bandung kat sajian enak kat kenanga wholesale nie, cuma ada manis sikit. Betul tu nakkal, kalau kita makan kat negeri yang asal, lagi sedapkan..

Nak ikut pegi muo hehe...