Friday, April 5, 2013

Another Pandora's Bracelet


Ehem... hrrmm... hehehe.. yes, I’m smiling from ear to ear and lifted my eyebrows a few times, as I write this entry. 

Well..I was surprised to received this Pandora bracelet from my husband a few days ago. Ceritanya begini, masa berjalan-jalan di Pavilion weekend aritu, both of us ternampak ada collection spring summer 2013, terbaru kat booth Pandora. We decided to take the brochure and have a look. Wah, cantik-cantik collection/season kali ini. Husband I cakap, nanti kita beli charm nie sikit-sikit and according to our taste. I ok je lagipun I dah ada satu Pandora bracelet yang husband I beli last year for my birthday.

Petang on the way nak balik, ada pekara yang I tak puas hati dengan husband I. It started with a perbezaan pendapat and how we should approach the situation. Yelakan, I nie kalau sehari tak argue dengan dia, memang bukan I la. So bila ending tergantung, I fed up terus senyap sambil memuncungkan mulut yang semulajadi berbentuk serious ini. Husband I tanya-tanya and mintak maaf, I buat tak tau tapi hati I menjawab. I bagi dia silence treatment sebab I suka tengok dia bila dia berada di dalam keadaan kelam kabut dan serba salah.

Petang, keluar dinner kat Johnny’s, I tak banyak bercakap and buat macam tak ada mood nak bercakap. Mata I pandang ke lain walau berhadapan dengan dia. Imagine betapa susahnya I bila terpandang wajahnya itu. Tapi sekali sekala I borak la jugak tapi mood ceria and usik mengusik itu memang nil. Mbo pulak whatsapp antar gambar boy and girl, ndak tak ndak I kena tunjuk kat dia, nyampahnya I bila I terpaksa buat macam tu haha... I ambik gambar dia and hantar kat boy sebab boy cukup sayang kat husband I. Then husband I ingat, inilah opportunity dia untuk buat modal berborak, dia pun sibuk la plan dengan I nak bawak dorang nie pegi mana kalau dorang datang nanti especially for boy and girl. I pandang ke lain sambil mengangkat-angkatkan bahu I..(hahahaha...), maknanya entah, suka hati la... body language you.... penting tu..
 

Tengah-tengah tak ada mood habis jugak steamboat tu kita orang belasah, first time tau, sebabkan selalunya tak habis and mesti ada tinggal. Balik rumah, lepas mandi, I terus masuk bilik, tv pun tak tengok and terus masuk tidur. Husband I tanya-tanya lagi but I still diam, dia kata goodnite pun I tak jawab punyala belagak macam bagus. Bila I try nak tidur, mata nie tak nak la pulak sedangkan teman seranjang bukan main sedap lagi berdengkur. Padan muka I, itula, nak tunjuk lagak kat husband terus tak dapat tidur. Lepas pusing kiri, pusing kanan, tengah-tengah malam I bangun and tengok cerita-cerita series yang I download sampai ke pagi.

Tengahari dia balik, dia pegi ke dapur, masa tu I tengah basuh pinggan, dia tanya malam tadi tak tidur ke, I buat tak tau, wah, jahatnya perempuan ini yang tak sedar diri. I buat macam dia tak wujud and I terus ke meja belajar sambil surf internet. Tiba-tiba ada satu beg bungkusan chop Pandora dia letak kat atas meja I sambil berdiri sebelah, terkejut I. I still buat tak tau tapi dalam hati punyalah gatal nak capai tapi sebab ego I tahan jugak, sungguh seksa saat itu. Husband I terkejut, dia tanya, “ai, tak nak check ke?”. Serentak dengan itu tangan monyet ini terus mencapai and tanpa sedar senyuman malu-malu angsa terpamer dibibir dan juga tulang pipi I..wakakaka..shit la! Sedaya upaya I control tak mau kasi senyum tapi bibir miang ini senyum jugak tanpa mahu mendengar arahan otak I, siap meleret-leret lagi, hantu betul! Terus hilang macho I hahaha... I pusingkan muka ke tepi sebab tak mau husband I tengokkan, but it was too late, husband I dah sengih-sengih kat I...ahahaha..
 

Then I koyak cepat-cepat tak sabar nak tengok. Bila I bukak aje, terpana mata I dan tak terkata-kata dengan mulut separa ternganga. It was the one that we saw in the brochure and the one that my husband love so much. Oh, I was so excited and I can’t put into word. I tak sangka dia akan beli the whole thing because I thought kita orang plan nak beli charm/batu sikit-sikit dulu. I know it is just a Pandora and not Van Cleef & Arpels atau Chopard ke but hey, it doesn’t matter, I LOVE IT so much! I cakap thank you kat husband I and terus berborak seperti biasa, macam tak ada apa-apa kes.. wakaka.. Sungguh senang jiwa I dibeli yea. Benci I taw.. Husband I pandai tackle jiwa I yang penuh material ini. Berseri-seri muka husband I bila tengok I ceria bermulut kepoh ini non-stop cakap-cakap dengan dia. Lepas tu kan, I buat-buat marah and concern kat dia, I kata buat bazir duit aje, baik beli sikit-sikit dulu, benda nie pricy kalau beli sekaligus macam nie (iya la tu, padahal, like I care?). Husband I cakap, its ok and dia memang lama dah nak belikan I bracelet Pandora yang penuh charm/batu tapi dia tak tau yang mana satu until he saw kat spring summer 2013 collection nih. I pun terus pakai and non-stop terkemut-kemut senyum sorang-sorang. Then I cakap kat husband I, how I wish we had a daughter so that she can inherit all of my stuff, jewelleries, bags, shoes, clothes, books...etc.

Sekian catatan wanita yang tak ada kerja lain, selain dari asyik merajuk aje.......

6 comments:

Zue-rouge said...

hi sis, lama tak komen kt sini
harap sis n hero sihat walafiat
waaa..cantiknya new collection tu..so jelesss ok.
selamat berbahagia sis yg vouge.
tata.

zura

Sis Dek said...

hi Zue,

lama tak dengar berita. Tau tak sis tertanya2 what happened to you. Ingat sakit ke apa kan. I'm glad you're still around hehehe..

I hope you and your family sentiasa dirahmati Allah, amin....

hugs

Zue-rouge said...

Hi sis

hihihi, m on maternity leave actually, alhamdullillah semua sihat.

Sis Misty said...

Hi Zue,

Wow! Congrats....!!! Bertambah anak buah sis eh hehehe... salam peluk cium utk your new born baby.. :)

The Hushgirl said...

i suka pandora u!!

Sis Misty said...

Hi Amy,

I plan nak beli sebijik sebulan nanti, nk build slowly for another bracelet...