Weekend's Update

Saturday
 

Last weekend I sungguh busy shopping sana sini. But firstly I nak bagitau, last Saturday tu husband I ajak try lunch dekat Tajine Restaurant Bukit Bintang. Dia kata, kawan mat salleh dia asyik puji-puji and selalu makan kat situ aje. So he was curious. Mula-mula tu I tak nak sebab I tak tau nak makan apa but since husband I seems to beria aje, I turutkan jua, heh, cari la bini macam I nie, yang turut selera suami sebelum diri sendiri, sambil mengentel rambutku ini, puii haha.., kalau tak puji diri dalam entry memang tak sah wakaka... Anyway I order Lamb Mandi, I suruh husband I order ayam briyani ke tah lupa nama, so that I boleh rasa dia punya and vice versa. We also ordered starter a lentil soup for me and chicken soup for my husband and also air teh sekali. Sampai aje food, wah, banyaknya, dahlah makan starter soup. I cakap kat husband I nie sure tak habis. Bila I rasa je my food, Oh dear, it was so delicious, iya, sungguh-sungguh enak, according to my taste la, kang jangan korang cari I pulak bila korang rasa tak sedapkan. Nasi both of us, texture nya sungguh lembut dan enak sekali. Lauk lamb I dengan ayam husband ah... juga lembut, empuk dan terlerai dengan sungguh indahnya. I tell you, I rasa macam nak menangis je makan, punya lah sedap. Ada dua mangkuk kecil satu macam sambal and satu macam soup berminyak comes together with our rice. I tak tau macam mana nak makan benda tu, I letak atas nasi dan lauk sikit-sikit bila nak makan and ahh.. double double sedap. Tak tau I nak explain akan kenikmatannya tapi tak habis-habis I dengan husband I puji memuji makanan kita orang nih. Tapi disebabkan terlampau banyak nasi dan lauknya maka tak habis la di makan. Rasa macam nak take away but we need to go elsewhere, kang masuk kedai baju, bau lauk kambing dan ayam la pulakkan. But we told each other, next time, kita order and share je satu menu nasi.


Then last sekali kita orang minum tea dia, wah, segar dan sedap sebab dorang letak mint. I cakap kat husband I, we have to come here again. Dan semalam, husband I cakap kat I tak payah masak for lunch and dia belikan lamb mandi ini dan ayam tanpa nasi. Kita orang share nasi sebab banyak, sampai petang pun masih ada lagi. I cakap kat husband I, silap-silap dorang letak dadah kot sebab I asyik teringat je, ke aku yang bernafsu pelahap? Hehe...
 
Sunday
 
Last Sunday pulak, both of us went to Pavilion but sebelum itu, lunch kat Tarbush. Husband I teringin nak makan roti and as for me, since masih teringat akan nasi lamb mandi kat Tanjine, I order nasi arab dengan ayam grill. I order a lentil soup and husband I order chicken soup as a starter. Sini pun sedap especially roti dia, oh and my lentil soup was delicious hingga ke titisan yang terakhir. Dulu husband I selalu take away bila I malas masak tengahari tapi bila berat badan I naik terus kita orang stop but since nak bejalan merata-rata so this time we make an exception. As for the nasi arab, I still prefer nasi lamb mandi Tanjine, nothing can beat that so far. Lepas makan, we went looking for a pair of jeans for my husband but he changed his mind. Dia kata beli baju I aje, I kata tak payah la, I ada lagi baju-baju t-shirt tak pakai. Dia kata tak apa, dia tak jadi beli seluar sebab nanti berat badan dia turun lagi, eleh! Lagipun dia kata, kat rumah sure jeans yang dia beli dulu muat balik.
   

Like I said earlier on that, last weekend we were busy shopping sana sini. Alahai takat-takat Uniqlo and Cotton je maa... I suka baju-baju cotton kat both places nie, sejuk dan lembut. Cuma kalau boleh, turunkan la harga sehelai ke 20 hinggit ke bawah ke kan, banyak la demand. I paling suka pakai jeans Uniqlo nih, ngam-ngam kat pinggang I yang banyak pancake ini.. As for kat Cotton I tak pernah lagi beli jeans dia, one of these day I akan try nanti but kalau baju-baju dia I pasti beli especially kalau ada sales 3 for RM80. Bila I tengok short-short yang sungguh cute itu, I terpikir, kalau la I muda remaja lagi, for sure, sudah ku pakai wakaka... Ish, patutnya wanita berusia macam I nie, shopping kat butik Muslimah ke, Hajaba ke kan, hah! Sedar pun. Lepas shopping kat Cotton, I terpandang kedai sebelah, eh, macam cantik-cantik je baju kat situ nama kedai tu Pink’s Evil Fashion Supermarket , hah, panjang nama. I pun masuk la, wah, ladylike and pakaian sopan-sopan je, sesuai la untuk orang yang berumur macam I nih. Belek punya belek, semua I nak try, sales and husband I sibuk la ambik-ambik and suggest a few kat I and suruh I try kat fitting room. Then I teringat blog-blog yang I pernah tengok pasal dorang yang try baju kat fitting room and ambik gambar. Makanya I pun try la jugak aritu hehe... Kelakarnya, dengan nak ambik gambarnya, dengan nak bagi pose nya lagi. Huii.. it is not an easy job you.. Ada la I snap a few but I forgot to memperkemaskan baju yang I dah pakai kat belakang, ceh, spoil je view belakang.

Mula-mula tu I tak nak ambik baju-baju yang I try although it looks so lovely sebabkan dress nya just bawah lutut. I lama dah tak pakai dress bawah lutut nih since berpuluh tahun yang lampau. I only wear jeans, ¾ jeans, seluar besar-besar and sometime skirt panjang aje tapi husband I suruh ambik jugak. I tanya dia, I nak pakai kat mana, segan la nak tunjuk kaki kan, dia kata tak apa, just ambik je and I can wear it anywhere. I know I’m not gonna wear it anytime soon but husband I suruh ambik, I ambik je la.. so you see, lagi..., mana nak cari bini yang menurut kata suaminya ini, especially kalau situasinya berpihak kepada I muehehe... muntah angin la korang hehe... Baju kat situ memang cantik-cantik and harga pun tak mahal. I ambik empat pasang and dapat discount RM50 and dapat gift rantai leather besi dan cincin berlian berbatu lagi. Mana la I nak pakai benda-benda nie kan..oh I lupa, I can always wear it time masak and potong-potong sayur wakaka...imagine. Tapi cincin berlian tu besar sangat, maklumlah jari jemari I kan kontot serba tak sekata ini...

Sekian catatan I kali ini....

Comments

rizz said…
The dress so cute Sis :)
Sis Misty said…
Hi Rizz,

apa cute nya, macam baju mak nyonya je..nyesal lepas beli sebab tak tau nak pakai pegi mana.. Kalau keluar sis pakai jeans and t-shirt je..hehe..ituler rambang mata tak bertempat...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku