Saturday, June 19, 2010

Update

Today we went to Ikea sebab nak beli dua kerusi untuk I menjahit sebab selama nie I guna kerusi makan haha.. and also sebab husband I nak beli a few pillows kat Aussino. Kat GE ada tapi memandangkan alang-alang dah ke sana so baik beli je kat branch sana. Orang as usual ramai especially yang berkeluarga, boleh diibaratkan Ikea nie theme park untuk budak-budak jugak since they are the one who conquer the place haha..

Anyway, Saturday is hari “no plastic bag” but if you nak jugak plastic bag kena bayar 20sen. I pun ambik la kesempatan beli fancy/recycle bag untuk letak baju-baju yang I beli. Sebenarnya I boleh kepit je but you know how crazy I am about any kind or shape of any bag so bag recycle pun I nak jugak. After we got what we want, both of us pun berangkat nak balik but not before we bought a ½ dozen of currypuff which was a must as that is my husband’s favourite kat Ikea tu. Bila dah nak dekat sampai rumah, I told him that I want to go to kedai menjual peralatan menjahit kat Chow Kit as I got a few things that I need to buy. After that, we balik rumah. Not much story to tell as I’m so lazy to go into details like for e.g. my husband pegang satu barang kat Ikea and like a domino semua barangan kat situ terjatuh hahaha...

Btw, petang semalam I received a sms from her (the merajuk mak budak) saying sorry about what had happened the other night at the class. I balas no probs.. then dia balas balik saying that dia memang suka merajuk tapi pada orang yang dia suka aje..(ooookay??) I balas balik and try to make a light of it and usik dia (which was not wholeheartedly) and then dia balas balik, saying bukan dia sengaja xnak bawak makanan bla bla bla.. Then I balas balik, I said, bende remeh aje, forget about it and told her not to nakal-nakal on the weekend (my way to cut short the “conversation”), then dia kata ok bla bla bla...

Here’s the thing, nobody’s perfect, once in a while, we tend to do or behave badly towards the other party. Then we regretted our action and wish we never had done or did and that we wish we can right the wrong etc.. but things had happened. We may forgive the other party but it would not be easy to forget.

2 comments:

vagg said...

wah merajuk pd org yg disukai? but the thing is... merajuk pasal laksa je sgtle kelakar ok. nak2 bila org mmg xleh nk mkn benda tu. bkn saje2 je. wahhh aku plak emo hahahaah. masa baca RAJUK NAN PANJANG tu dh skt ati.. sbb merajuk ngan kwn2. kalo merajuk ngan hubby je pasal benda gitu ok sket kot hahahahaa.

Misty said...

ituler pasal vagg. Kalau majuk dgn hubby memang "makanan' kita hahaha..

Dia bukan majuk pasal laksa tapi pasal sis tanya dia nape tak bwk apa2 sb dia janji nk bwk something, sehari sebelum tu dia paksa sis bwk something, sis kata sis beli je la goreng pisang, dia kata noooo..itu yg dia majuk bila sis tanya and trus dia beli laksa 2bungkus and said that was for me and terus masam muka sampai dia balik...