Monday, June 21, 2010

Update

Today I mandi and bersiap awal sebab I pegi kelas untuk ganti kelas yang I demam aritu. Kelas start pukul 10am until 2pm tapi Nurul tak sampai lagi, sebab dia stuck kat jam and terus dari kampung. Student ada lima orang aje and student and cikgu lain tak ada kelas ari nie. So not much happened except that I told Nurul the merajuk lady dah mintak maaf and that I still plan to switch my class as I you know why, it’s for my state of mind. Nurul bagi extra time until 2.30pm since dia datang around 10.30am.

There’s another student kat kelas yang sungguh lemah lembut, ada gaya-gaya datin yang unggul serta sungguh berprotokol. Dah berusia jugak (ehem... I terkecuali yea..) and I first saw her masa I mengajar part time kat sekolah aritu. So being the over friendly one, I pun start a conversation and smile smile kat dia.. So macam-macam la cerita tekeluar termasuk la cerita ya... cerita mistik muehehe.. One thing kan I hairan la..nape la I selalu berjumpa dengan orang yang suka share cerita antu nih. (Vagg cerita nie tak seram so tak ada la Vagg miss mandi malam lagi muehehe..mucukkk...).

Dia cerita masa dia pegi holiday kat Sabah dulu, dorang tinggal kat hotel, dia tak ingat nama tapi ada macam bercacak shape triangle. Dia kata masa dorang satu family lalu satu lorong nak ke bilik, tiba-tiba semua tercium bau wangi yang sungguh kuat. And serentak dengan itu anak lelaki dia yang masih kecik masa terus mengomen and tanya apa bau yang kuat nie... Dia kata lepas tu “bende’ tu mengikut dorang sampai bilik.. I tak tau dia nampak ke tak. I sebenarnya nak tanya lagi sebab I tak dengar apa dia cakap, suara dia kan halus. I tak nak la tanya banyak kali kang terserlah la keunggulan akan kepekakan I ini...huhu.. (kenapa la I selalu berborak dengan orang yang bersuara halus nih... tensiii..). Dia kata bila malam je ada “bende” mengetuk pintu bilik anak dia.. Bila anak dia bukak pintu tak ada pulak orang kat luar. Then anak dia bagitau dia, dia suruh anak dia baca ayat 4 quls.. lepas tu tak ada lagi “bende” ketuk-ketuk pintu. Dia kata sampai sekarang anak dia pratikkan ayat nie. Walau tak berapa seram cerita dia tapi seluruh bulu kat badan I naik dengan tiba-tiba.. nape eh?

Anyway, package jahit lining for lanjutan yang I ambik aritu dah abis.. I rasa sungguh lega and now I belajar balik blouse berkolar dan tak berkolar berbutang di depan from Nurul. Dulu I belajar dengan cikgu lama on which I’m not satisfied at all.. Dah la salah ajar kerek pulak tu. Dengan Nurul nie everything went smoothly and senang je. Lepas I abis buat blouse I akan belajar jahit kain nyonya which is going to be my last lesson. I tak nak continue untuk package lain although anak buah husband I dah tanya pasal buat baju budak-budak.. I dah malas and I rasa I dah lama belajar. Furthermore, I ada banyak project lain yang I nak buat.

No comments: