Tuesday, November 22, 2011

Bola, MCM dan XFactor

Petang semalam husband I balik cepat so we decided to watch episode Vampire Diaries yang tertinggal kat tor… Tengah syok-syok tengok tiba-tiba I terbau something yang menyelinap kat hidung I. I pandang dia, dia tengok I dengan penuh tanda tanya, I pegi kat dia, I cium-cium, rasa macam ada bau tapi lepas tu hilang lenyap. A few minutes later, I tercium lagi bau and this time memang betul dari arah dia. I pandang dia balik, dia tanya, kenapa? I cakap, eh, you hidup lagi eh? Ingat dah gone sebab you dah start berbau ahahaha.. Husband I bangun and dengan tesipu-sipu dia cakap dia mungkin terkentut tanpa sedar, yick.. apa la husband I kan… Then kita orang tengok jam, eh bola dah nak start, apa lagi cepat-cepat tukar remote.

I was so happy that Malaysia (Harimau Muda) won against Indonesia last night. Actually, I tak ada la tengok sangat sebab kalau I tengok mesti I stress and tak dapat bernafas. I sangat patrotic and I’m glad that sekarang nie kita dah tak macam dulu lagi..dulu boleh la dengan sikap “its ok, tak apa”, but now, kita orang dah tak tahan asyik kena hentam and pijak dengan korang. What have we done that make you guys hate us so much? Nak kata tak bagi bantuan, each time ada kecelakaan kat negara korang, we all la yang the first one to hantar bantuan. And on top of that korang la yang beduyun-duyun cari rezeki kat negara kita orang and still tak puas hati lagi? Apa hal?

So, sesambil tengok bola, I sempat lagi tengok MasterChef, well..mana boleh tinggal walaupun kekadang I meluat tengok kan.. I don’t know la.. ingat tak I support Chef Riz yang image nya tercalar a week or two ago? I rasakan makin lama I tengok dia, makin hilang integrity dia pada pandangan I. I rasa macam… I don’t know la. Ok enough about it, past is past. Best jugak tengok Ary Malik buat pastry cake etc.. although dia nampak kelam kabut. Maunya tak, kalau I pun mesti macam tu.. Tapi bila la I nak buat eh, aritu bukan main lagi plan nak buat kek la.. niat tu ada tapi alahai, lazy bum nya I.

Back to my kisah bola, masa tendangan penaliti tu I tak tengok, cuma tengok yang the first three aje. After that I tak tengok tengok dah sebab I can be so emotional and itu belum lagi part suara I menjerit-jerit. Sebelum tu masa pejaga gol dorang dapat tangkap bola masa tendangan penaliti, I siap hentak meja lagi…hah engkau, so I decided baik la I mandi tu cool off kan.. Masa tengah bermandi manda tu I dengar dari flat kat sebelah sana, orang dah menjerit-jerit and siap ada bunga api meletup-letup. Then husband I datang dengan tersenyum lebar and bagitau Malaysia menang.. I was so happy tapi frust sebab I tak tengok saat-saat itu nevertheless I’m so gumbira ria. Congrats to Harimau Muda.. Masa lagu Negaraku hendak dinyanyikan, I siap bangun and bila husband I tengok I bangun dia pun bangun sekali. And I, I…. menyanyi dengan penuh semangat lagu Negaraku siap ada soprano dan alto keluar sekali ehehe..

Habis bola, switched remote lagi sekali and tengok result The X-Factor US first season. Husband I dah agak dah siapa bottom two and as for me, I thought kumpulan Lakoda Rayne sebab last week dorang bottom two with Stereo Hogz. Tapi rupa-rupanya Stacy Francis and Brian “Astro” Bradley. But we all dah agak, mesti Stacy Francis akan tekeluar and memang pun but Astro nie, OMG belagaknya budak seekor nih.. tak padan dengan umur baru 14 tahun. Masa peringkat pemilihan dulu, I dengan husband I cakap, jangan la budak nie terpilih sebab tersangatnya cocky and big headed. And malam tadi dia dah menunjukkan belang nie yang memang dah berbelang pun. Dia punya mentor L.A Reid siap bagi dia warning lagi and Simon apalagi, hentam dia sampai dia menangis. Padan muka, somebody should put him in his place. Perasan la sangat sampai siap cakap tak nak nyanyi sebab dia bottom two. Dia memang la talented and wrote his own hip hop lyric but then kalau asyik genre tu one dimension siapa tak bosan kan… Lagipun dia cocky… Nasib baik Simon, L. A. Reid and Paula vote him to stay masa final showdown between dia and Stacy. Mintak-mintak next week si arrogant nie kena buang.

No comments: