Popcorn dan Periuk Belanga


Oh hey, dua hari lepas husband I berjaya membelikan popcorn ala ala gourmet yang kononnya menjadi igauan I itu. Dia beli perasa butter, caramel and the other two yang mix tu dia tak ingat. He also bought me air Gong Cha ke apa tah nama tak ingat. Well.. to me popcorn nie tak ada la sedap mana. Yang butter tu rasa dah lemau and liat-liat. Yang caramel tu ok la masih keras same goes yang campur-campur tu. It is not what I expect, ingatkan sedap giler but biasa je. I don’t think so I will berkeinginan anytime soon.



And also, husband I bawak balik a few tefal pans which was a big surprised to me. I nak gelak pun ada jugak tengok sizes of the pans, ada satu tu sama aja size except for the label, satu label merah and satu label biru tapi brand yang sama. Sebelum tu both of us dah plan nak beli sama-sama. Nak tukar periuk belanga yang lama to a new one sebab nampak dah uzur sangat. I can’t remember when was the last time we bought the old periuk periuk belanga itu.

Husband I tanya a few times whether I like it or that dia akan tambah-tambah mana yang tak cukup. Dia takut I tak suka. I kata ok la and offcourse I like it. Dia kata nanti dia nak cari yang bertangkai on both side. I have no complaint in fact I’m quite touch. He always try his best to impress me. Husband I selalu buat benda yang unexpected but in a cute way…

Comments

Zue-rouge said…
Hi sis

best...sekali masuk blog ni..bnyk entry baru..hihihi..so sexcited
oo air tu is it Chatime??tu mmg ramai org q nak beli and sangat yummy rasanya..

as usual..saya akan tersenyum2 dok baca kisah sis...sungguh beruntung sis ni.

Zura.
Anonymous said…
wah tetiba banayk pulak entries..heheh

sis, ada typo error pd entry ni
tefal pan, bukan tefal pant...

sbb sy tau, sis sgt2 particular bab ni
:)

btw, sis delete komen ni lps amend entry tu ye
yg yah publish

-nakkal-
Anonymous said…
one more...
of course, instead of off course
:)

-nakkal-
Misty said…
Hi Zura,

hehehe..itula..mood tengah rajin, banyak idea and ada cerita nak share hehe.. nie tiupan semangat dari Zue la muah muah...

Yela.. sis pun rasa namanya chatime kot.. tak perasan..sedapkan..(aisye..puasa arinie..).

And thank you kerana sudi meluangkan masa baca kisah sis yang tak seberapa ini... :)
Misty said…
hi nakkal,

lama tak dengar berita, how are you and I hope you and family sihat-sihat seperti biasa.. :)

As for my wrong spelling tu, thanks kerana prihatin and sis akan biarkan aje... :)
Misty said…
oh yah..yang pants to sis tukar kang orang ingat seluar pulak ahahhaa...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku